Groen behang in de slaapkamer

 Groen behang in de slaapkamer

De gezellige en aantrekkelijke slaapkamer biedt u de mogelijkheid om te ontspannen, tot rust te komen en te verjongen. De kleurkeuze speelt een van de doorslaggevende rollen in het ontwerp van het slaapkamerinterieur. Met groen behang kun je een vredig en vredig interieur in de slaapkamer creëren.

Speciale functies

De slaapkamer ziet er prachtig behanggroen of de tinten eruit, omdat ze een positief effect hebben op de menselijke psyche. Vandaag is er een ruime keuze aan stijlvolle groene achtergronden te koop. Zachte tonen helpen om te kalmeren en te ontspannen voor de slaap van een nacht. Achtergronden van felle tinten groen worden als dominant gebruikt in het interieur van de kamer.

Verschillende kleuren

De keuze voor een groene kleur hangt af van de verlichting van de kamer. Voor slaapkamers aan de noordkant is het de moeite waard pistachekleurig of olijfkleurig behang op te nemen. Zachte tonen vergroten visueel de ruimte in de kamer. Een goede keuze is behang in lichtgroen. Het interieur moet worden aangevuld met lichte opengewerkte gordijnen, zodat de zonnestralen in de kamer vallen.

De slaapkamer aan de zuidkant krijgt altijd veel zon, dus voor het ontwerp kunt u kiezen voor nobele tinten. Het kan verzadigde kalk zijn, kleur van menthol of kiwi. Met fel textiel en accessoires in blauw, citroen of turkoois zet u accenten in het interieur.

Als je van rust en vrede houdt, moet je kijken naar het behang met olijf- of mosterdtinten. Accessoires in gedempte kleuren zijn een goede aanvulling op het interieur in de slaapkamer.

Kleurencombinaties

Groene kleur ziet er geweldig uit in combinatie met verschillende kleuren. Met de juiste kleuren kunt u een prachtig, spectaculair en origineel slaapkamerinterieur maken.

Met blauw of zwart

Als het interieur van de slaapkamer wordt gedomineerd door blauw of zwart, is het de moeite waard om een ​​licht (niet erg verzadigd) behang op te halen. Zo'n ensemble is ideaal voor ruime slaapkamers. Wanneer u een decoratie voor het raam kiest, kunt u gordijnen in donkere kleuren gebruiken, maar de tule moet wit zijn.

Met chocolade

Chocolade en pistachekleuren zien er heel harmonieus uit. Met zo'n ensemble kunt u een zachte combinatie creëren die ontspanning en stressvermindering bevordert. Pistachekleur moet dominant zijn. Een goede aanvulling op het ontwerp is een gordijn in lichte pastelkleuren.

Met geel

Achtergronden van rijk groen zien er geweldig uit in combinatie met een felgele tint. Deze mix creëert een lenteachtige sfeer in de slaapkamer. Deze tinten worden vaak gebruikt als kamer voor een jong stel. Als aanvulling op het stijlvolle ontwerp zullen gordijnen van lichte of heldere tinten mogelijk zijn. Roze of oranje gordijnen zien er prachtig uit.

Met blauw

Blauwe en groene kleuren dragen bij aan het overbrengen van lichtheid, kalmte en frisheid. Lichtgordijnen en dimbare accessoires passen perfect in het totale interieur van de slaapkamer.

Met rood

Groene en rode kleuren zijn vrij moeilijk te combineren, omdat het moeilijk is om de optimale balans tussen deze tonen te vinden. Rode tint kan worden gebruikt om accenten in het interieur te creëren. Deze combinatie van tonen kan het best worden gebruikt in ruime kamers.

Selectie van meubels, textiel en accessoires

Eerst moet je de stijlrichting van de slaapkamer kiezen, want dat hangt ervan af selectie van tinten groen:

  • de verzadigde schaduw zal perfect geschikt zijn voor klassiekers;
  • kaki, smaragd of malachiet wordt het best gebruikt voor oosterse stijl;
  • groene pastelkleuren helpen romantiek te bieden;
  • fel groen is perfect voor landelijke stijl;
  • grastinten worden gebruikt voor ecostijl;
  • moeraskleur wordt vaak gevonden in minimalisme.

Na het kiezen van een stijl, kunt u doorgaan met de selectie van meubels en textiel. Het heeft de voorkeur om houten meubels. Meubels gemaakt van bamboe of rotan zijn een goede keuze. Rieten tafels en stoelen zullen ook helpen om het interieur te versieren. De keuze van de kleurenoplossing is volledig individueel.

Bij het kiezen van textiel moet rekening worden gehouden met de verlichting van de slaapkamer. Voor kamers aan de zuidkant zijn dichte stoffen met een verzadigde groene tint goed.De kamers aan de noordkant moeten worden aangevuld met dunne materialen van warme kleuren.

Voor het versieren van de slaapkamer zijn vaak gebruikte schilderijen, vazen, kussens, bloemen. Ze moeten harmonieus in het totale concept passen, maar niet alleen het groene kleurenschema gebruiken.

En in de volgende video kun je zien hoe je de juiste gordijnen kiest voor het groene behang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer