Beige slaapkamer

De indeling van de slaapkamer moet op verantwoorde wijze worden benaderd. Deze kamer moet zo zijn ontworpen dat hij zo gezellig en comfortabel mogelijk is. Om dit te doen, wendt u tot de meer ontspannen kleuren van meubels en afwerkingen. Vandaag zullen we het hebben over een van de opties.

De betekenis van kleur en de regels voor het gebruik ervan

Kalme beige kleur is neutraal en behoort tot de permanente klassiekers. Het wordt gebruikt in het ontwerp van het pand zo vaak als zwart, wit of grijs.

Beige kleur heeft een geruststellend effect. Het heeft een positieve invloed op de stemming van een persoon: neutraliseert negatieve en agressieve emoties en creëert een heerlijke ontspannen sfeer.

Mooie beige slaapkamer zal de eigenaren van het huis aanpassen aan een echt hoogwaardige en hoogwaardige rust.Daarom wenden veel mensen zich tot deze kleur, omdat er in het moderne ritme van het leven soms een gebrek aan een gezellige hoek ontbreekt waar je kunt ontsnappen aan onnodige gedachten en problemen.

Het is vermeldenswaard dat de beige kleur neutraal is. Het combineert warme tonen van bruin en een beetje koel witte tint. Veel mensen denken dat deze kleur saai is, maar als je het interieur van de kamer goed creëert, heb je een heel stijlvol en harmonieus geheel.

Op een beige achtergrond worden effectief meubels benadrukt, geschilderd in contrasterende of felle kleuren.

Een slaapkamer in een vergelijkbaar kleurengamma kan in elke stijl worden gemaakt, van klassiek tot hightech. Beige laat je fantasie loslaten en experimenteren met de kamer. U kunt zich bijvoorbeeld wenden tot zowel zeer heldere als meer neutrale meubels.

Maar je moet kleurenversmelting van afwerkingen en meubels in de kamer vermijden. Dit is een veel voorkomende fout, omdat mensen de ruimte eerder licht en ruim maken, en als gevolg daarvan krijgen ze een monotoon interieur dat oplost in de decoratie.

Houd er rekening mee dat in deze kleur zowel warme als koude tonen voorkomen, zodat verschillende tinten geschikt zijn voor verschillende ruimtes. Als u bijvoorbeeld een kamer aan de noordkant van een huis wilt decoreren, wordt het aanbevolen om te verwijzen naar warme tinten beige. Het kan een prachtige zand-, perzik- of crèmekleur zijn.

Als de slaapkamer ruim is en goed verlicht, dan kunt u voor haar meer koele tinten oprapen. Ze zullen de kamer opfrissen en opvullen met koelte.

Kleurencombinaties

Klassieke beige kleur ziet er geweldig uit in combinatie met veel tinten.

Kamers in beige-bruin en chocolade tonen een gezellige en warme sfeer. Bruin kan zowel donker als malser zijn. Bijzonder aantrekkelijk zijn de ensembles, waarin verschillende tinten bruin en lichtbeige kleuren zijn. Een licht bed in beige tinten op de achtergrond van beige afwerking kan bijvoorbeeld worden aangevuld met kussens van donkere chocolade en naast een stoel en een banquette van bittere chocolade. Dit interieur ziet er erg interessant en duur uit.

Omdat de beige kleur een onopvallende koude tint heeft, kan hij opgaan in koele kleuren. Een kamer die is ingericht in beige-blauwe of beige-blauwe schalen ziet er mooi en aantrekkelijk uit.Versier een comfortabele slaapkamer in een neutrale kleur met lichtblauwe of lichtblauwe gordijnen, kussens en een deken / deken op het bed.

Zulke combinaties verdund met wit zien er goed uit. Het kan aanwezig zijn in het lichaam van het bed, de stoel of de kaptafel.

Sfeervol en stijlvol ingerichte kamers, ingericht in beige-grijze kleuren. Maar slaapkamers in een vergelijkbare kleur worden aanbevolen om te worden aangevuld met heldere accenten of contrasterende details die de neutrale atmosfeer voorzichtig zullen verdunnen. Het kunnen donkergrijze of bruine kussens zijn, lichte schilderijen met zwarte lijsten, chocolade beddengoed of een paar gele lampen.

De trend van de afgelopen jaren is een koele turquoise kleur in het interieur. Stijlvolle slaapkamers in beige en turquoise kleuren zien er helder en origineel uit dankzij een opvallend contrast.

Beige ziet er erg stijlvol en aristocratisch uit in combinatie met goud. Deze combinatie ziet er vooral indrukwekkend uit in een kamer die is gemaakt in een klassieke stijl met een overwicht van gebeeldhouwde meubels.

Niet minder aantrekkelijke neutrale klassieke kleurenlooks in combinatie met lila en paarse tint.Vergelijkbare condities worden aangeraden om verdund te worden met een witte kleur van meubels, kussens of nachtkastjes.

Beige kan worden gecombineerd met zwart. Zo'n contrasterende kleuroplossing zal harmonieus kijken in een kamer die is gemaakt in modernere stijlen.

Als je een liefhebber van heldere en positieve paletten bent, moet je je wenden tot de sappige combinatie van beige met smaragdgroene en limoenkleur. Kamers in deze kleuren lijken helderder en warmer.

Een kamer in beige-roze tinten ziet er zacht en aantrekkelijk uit. In dergelijke kamers zien bloemenstickers op meubels of gedessineerde prints op beddengoed er harmonieus uit.

Klassieke kleuren zijn vaak in harmonie met elkaar. Zo ziet een lichte beige-witte slaapkamer er fris en gezellig uit. Maar zo'n tandem moet worden verdund met donkere details. Het kan een donkerbruin bed of nachtkastje zijn, gemaakt in een dichte chocoladekleur.

stijlen

Beige kleur is niet veeleisend in relatie tot de stilistische oriëntatie van het interieur. Het ziet er geweldig uit in zowel klassieke als moderne ensembles.

De aanwezigheid van modieuze decoratieve details verschilt van modernistische stijl. In een neutraal palet van een dergelijke ruimte zullen afbeeldingen met frames van verschillende vormen er bijzonder harmonieus uitzien. In zo'n slaapkamer moeten alle benodigde meubels aanwezig zijn: een bed, nachtkastjes en een kaptafel. Ze kunnen beige zijn of ermee contrasteren.

De laatste tijd is ecostijl wijdverbreid, waarbij de hoofdkleur beige is. Het moet worden gecombineerd met groene tinten. Dergelijke interieurs zijn geschikt voor goed verlichte slaapkamers.

Een andere interessante interieurstijl is country. In de slaapkamer, op dezelfde manier gemaakt, zullen heldere en kleurrijke details er harmonieus uitzien. Het kan een zachte deken zijn, hoezen met kant op de kussens en vintage meubels.

9 foto

Als je een kamer in een luxe stijl wilt inrichten, moet je je wenden tot art deco. Het onderscheidt zich door de aanwezigheid in de kamer van een groot aantal spiegels, luxe gordijnen, grote en zware hangende kroonluchters, evenals meubelknoppen in bedden en stoelen. Beige kleur in een vergelijkbare omgeving ziet er harmonieus uit, vooral als het wordt aangevuld met warme verlichting.

Door de beige kleur kan de slaapkamer op een klassieke manier worden ontworpen. Deze stijl zorgt voor de aanwezigheid van meubels gemaakt van natuurlijk hout, prachtige klassieke kroonluchters, gesneden poten van nachtkastjes, commode en stoelen, en andere soortgelijke details.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Als u van plan bent om de slaapkamer in beige tinten te versieren, moet u een licht behang of gips kiezen voor wand- en plafonddecoratie. Toegestaan ​​in dergelijke interieurs is de aanwezigheid van afzonderlijke secties, versierd met interessant behang met contrasterende patronen.

Als u de ruimte wilt diversifiëren, kunt u behang met strepen of pleister met patronen voor plafonddecoratie kiezen. Maar onthoud dat de textuur van de vloer en het plafond anders moet zijn dan die van de muren.

Je moet de muren niet zien in donkere kleuren. Als u een bepaald gedeelte van de slaapkamer wilt markeren, kunt u een van de muren afknippen met een beige kleur, lichter met een paar tonen.

Niet alleen wallpapers, maar ook gips ziet er spectaculair uit. Het kan worden aangevuld met decoratieve steen. Zulke tandems zien er duur en modieus uit.

Om de ruimte steviger te maken, kunt u de donkere vloer gebruiken. Als u een harmonieus interieur wilt creëren, is het raadzaam vloerbedekkingen te kiezen in een kleurenschema dat past bij de decoratieve elementen van de slaapkamer.

In de beige slaapkamers zien chocoladevloeren er prachtig uit. Ze moeten worden aangevuld met gordijnen van dezelfde kleur of om een ​​van de muren te versieren met licht chocoladebehang / pleisterwerk.

Het oppervlak van de vloer kan glanzend of mat zijn. Als je bij de tweede optie bent gestopt, is het aan te raden om glanzend meubilair op te halen.

Getextureerde toevoegingen zien er niet alleen spectaculair uit op muren of vloerbedekkingen, maar ook op het plafond. Maar in geen geval kun je deze delen van de kamer in één kleur rangschikken, omdat ze eenvoudig in elkaar kunnen overvloeien en in elkaar opgaan, waardoor de ruimte van expressiviteit wordt beroofd.

Om het plafond af te werken, moet u alleen heldere materialen selecteren. De aantrekkelijkste in dergelijke slaapkamers kijken plafonds, versierd met glanzende deklagen in wit of ivoor.

Vaak wordt het plafond aangevuld met stucwerk, dat ook de dakrand van de muren kan sieren. Zulke details zullen er aristocratisch en duur uitzien in beige goud ofbeige en witte kamers.

Meblirovaka

Het is geen geheim dat het hoofdbed in de slaapkamer. Moderne fabrikanten vereenvoudigen de taak van het selecteren van de juiste meubels, het produceren van kant-en-klare headsets, op dezelfde manier gemaakt. Het wordt echter aanbevolen om harmonieuze delen afzonderlijk te kopen om een ​​interessanter en diverser interieur te vormen.

Het bed kan van absoluut alle materialen zijn gemaakt, want in een beige slaapkamer zullen zowel houten als metalen meubels er even mooi uitzien. Als de ruimte ruim is, kunt u de voorkeur geven aan grote en massieve details.

8 foto

Als u de beige verf wilt verdunnen, moet u de lichtkleuren van de kasten en nachtkastjes raadplegen. Deze elementen kunnen de ruimte van de slaapkamer visueel uitbreiden.

Het is niet nodig om de beige kamers met lichte accenten aan te vullen. Het is voldoende om in de kamer opvallende accessoires, elegante lampen, schilderijen of foto's te plaatsen.

In de beige slaapkamer zullen donkere gordijnen of kussens kijken.

Bed en kledingkasten mogen niet samengaan met de afwerking.Ze kunnen worden onderscheiden met behulp van niet-triviale vormen of andere technieken.

verlichting

Naast het bed moet een nachtlampje van een geschikte stijl worden geplaatst, een grote staande lamp of een kleine lamp.

Als er een stoel in de slaapkamer is, moet er een andere staande lamp of lamp naast worden geplaatst.

Vaak plaatsen mensen in de slaapkamers een werkruimte. Ze heeft ook verlichting nodig. De beste optie zou een bureaulamp zijn.

Grote hangende kroonluchters zijn alleen toegankelijk als de slaapkamer ruim is en hoge plafonds heeft. Als het plafond in de kamer niet in hoogte verschilt, is het beter om de voorkeur te geven aan de ingebouwde schijnwerpers.

Gordijnen kiezen

Om een ​​licht ensemble te vormen, moet u verwijzen naar het raamontwerp met doorzichtige gordijnen met beige tinten. De stof van deze onderdelen mag niet dezelfde kleur hebben als behang.

Ruime bruine gordijnen met warme en koude tinten harmonieus kijken in ruime kamers.

Niet slecht in grote slaapkamers kijken zware gordijnen met gordijnen in de klassieke stijl.

Voor een klein vierkantje passen modieuze Romeinse blinds.

Juiste heldere accenten

De aanwezigheid van heldere accenten in beige slaapkamers is optioneel, maar als u de kamer een beetje interessanter en modieuzer wilt maken, dan kunt u niet zonder hen.

Het bed kan worden aangevuld met lichte decoratieve kussens. Ze kunnen in dezelfde kleur als de gordijnen worden geverfd of een rijke kleur hebben.

Andere details zien er goed uit in beige kamers: bloemenvazen ​​en kleine ronde potten. Deze elementen kunnen meer opvallende kleuren worden geverfd, maar ze mogen niet te veel zijn.

Geen enkele slaapkamer is compleet zonder accessoires zoals beddengoed. Het kan in veel verschillende richtingen worden gedaan. Als er geen heldere en verzadigde details meer in de kamer zijn, kunnen bedkussens en dekens hun rol op zich nemen.

Je kunt de kasten versieren met originele vinylstickers met afbeeldingen met patronen. Soortgelijke elementen van het decor zijn de laatste tijd erg populair, omdat je met hun hulp de kamer aantrekkelijker kunt maken.

Interieurontwerpideeën

Een licht bed met wit en grijs beddengoed en twee witte nachtkastjes met lampen zien er prachtig uit op de achtergrond van beige muren.Je kunt laminaat op de vloer leggen en de muur achter het bed afwerken met wit behang met gouden patronen.

Een hoog tweepersoonsbed met zachte chocoladekussens en een kleed zullen harmonieus tegen de achtergrond van lichtbeige muren en donkerbruine vloer kijken. Smalle nachtkastjes met witte kleur vinden hun plek er in de buurt. Het geheel kan worden aangevuld met zachte chocolade gordijnen, een licht hangende kroonluchter en een groot crème tapijt.

Tegen de achtergrond van lichtbeige muren zullen een donkerbruin bed met wit linnen en twee donkere nachtkastjes hun plaats vinden. Voor hen kunt u het werkgebied positioneren met een tafel en een stoel in een donkere kleur. Om het contrast van meubels en decoratie te verdunnen, moet een tapijt worden gebruikt dat zachtbruin en donkerbruin combineert met lichte gordijnen en schilderijen boven het bed met lichtframes.

Een luxueus hoog bed met gouden beddengoed, donkere kussens en een beige zacht hoofdeinde kan in een beige kamer met een wit plafond en een bruine vloer worden geplaatst. Bij het meubilair moet je twee kleine crèmekleurige kasten plaatsen en een raam toevoegen met lichtgele gordijnen en donkerbruine gordijnen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer