Zwart slaapkamerontwerp

De slaapkamers in het zwart zien er zeer origineel en stijlvol uit. Niet iedereen durft echter zo'n kamer te maken. Als u de zwarte afwerking en geschikt meubilair correct selecteert, kan de ruimte worden getransformeerd. Laten we alle nuances met betrekking tot de zwarte slaapkamer nader bekijken.

Stijl selectie

Zwarte kleur is te vinden in de nieuwerwetse neo-barokke stijl. Daarin worden de donkere kleuren geconfronteerd met tinten edelmetaal. Interieurs in een vergelijkbare stijl omvatten de aanwezigheid van glasdelen, gladde vormen, glanzende en lederen oppervlakken, evenals prachtige kunststenen in het interieur. Zulke ensembles zien er erg elegant en origineel uit.

Vaak geven mensen de voorkeur aan de niet-triviale gotische stijl. In dergelijke omgevingen kunnen slaapkamers verschillende elementen uit de middeleeuwen bevatten. Het kunnen passende gesneden details van het bed en decor zijn.

Onlangs is een stijl als het moderne minimalisme erg populair geworden. Er zijn geen onnodige componenten. Dit geldt niet alleen voor interieurdecoratie en meubels, maar ook voor kleuren. De karakteristieke kleuren van modern minimalisme zijn klassieke kleuren: zwart en wit. Tegelijkertijd zien ze er harmonieus en elegant uit.

Zeer mooie zwarte kamers, gemaakt in vintage stijl. Tegen de achtergrond van donkere muren kunt u een wit bed, een hoge kledingkast en een kaptafel met gesneden details en patroonlijnen die kenmerkend zijn voor vintage stijl, maken. Zulke kits hebben een ongewone en mysterieuze verschijning.

Een moderner interieur wordt gekenmerkt door een slaapkamer in zwarte loftstijl. Ruimtes die op dezelfde manier zijn gemaakt, worden vaak verdund met contrasterende grijze, witte en bruine tinten. In dergelijke omstandigheden ziet het meubilair van hout van verschillende kleuren en metaal er harmonieus uit.

Tegenwoordig wenden veel mensen zich tot hypermoderne high-tech slaapkamers. Het kleurenpalet in dergelijke ruimtes is in veel opzichten vergelijkbaar met de loftstijl. Hightech wordt gekenmerkt door duidelijke en vloeiende lijnen, evenals eenvoudige vormen.Er zijn reguliere bedden met rechthoekige hoofdeinden, vierkante nachtkastjes en metalen lampen. In zo'n modieuze omgeving verschijnen geen gesneden en gedessineerde elementen.

Vreemd genoeg kan de zwarte slaapkamer in een klassieke stijl worden ingericht. Stelt u zich eens deze schoonheid voor: een luxueus tweepersoonsbed met gouden versiering van een elegant uitgesneden hoofdeinde, nachtkastjes gemaakt van licht hout met gouden patronen, evenals stoelen met golfvormige poten en armleuningen, en dit alles tegen de achtergrond van zwart behang met donkerdere prints en een donkere vloer. Dergelijke interieurs, hoewel ze behoren tot de klassiekers, maar zien er zeer origineel en luxueus uit!

decoratie

Voor de decoratie van donkere slaapkamers geschikt behang. Maar bedenk het feit dat deze elementen de kamers visueel kleiner maken, dus wees voorzichtig met hen als u een kleine kamer ontwerpt.

Bij het kiezen van een achtergrond moet u niet alleen rekening houden met het oppervlak van de kamer, maar ook met het niveau van natuurlijke verlichting erin. Deze nuance is erg belangrijk, want in slecht verlichte kamers kan zwarte bekleding het interieur een te somber uiterlijk geven.

Zeer populair vandaag behang, gedecoreerd met een verscheidenheid aan prints, gedrukt op een donkere achtergrond. Luxueuze zwarte vellen, aangevuld met gouden of zilveren patronen van kleine afmetingen, zorgen ervoor dat u een modieus, glamoureus interieur in de slaapkamer kunt creëren.

Op de vloer en het plafond moet niet worden scherpgesteld. Ze moeten lichter zijn dan de muren, anders loop je het risico de slaapkamer in een grote zwarte "doos" te veranderen.

Meestal wordt het plafond afgezet met een witte of crèmekleurige tint. Je kunt dit deel decoreren met decoratieve pleister of een mooi spanplafond. Het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren.

De vloer kan worden ingericht in rustgevende neutrale tinten. Meestal kiezen consumenten voor hoogwaardige houten vloeren of laminaat. Deze delen kunnen worden geverfd in lichtbeige of grijs.

Keuze van meubilair

Voor de slaapkamer moet je het meest comfortabele meubilair kopen.

 • Het grootste deel van dergelijke gebouwen is natuurlijk het bed. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan modellen gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen.Ze zijn duur, maar ze zien er prachtig uit en dienen heel lang.
 • De keuze van de kleuren van meubels voor de zwarte slaapkamer is niet zo geweldig. Ze moeten in contrast staan ​​met de muren of anders zijn dan de zwarte afwerkingstoon (een paar tonen lichter).
 • Als u besluit om te kiezen voor een gedurfde combinatie van zwart behang en zwart meubilair, wordt u aangeraden items met glanzende oppervlakken te kiezen.. Ze zien er veel interessanter en aantrekkelijker uit in vergelijking met mat meubilair van donkere kleuren.
 • Wees voorzichtig met meubels gemaakt van donker natuurlijk hout.. In de regel lijken dergelijke details harmonieus tegen de achtergrond van muren gemaakt in bruine tinten.
 • De meest voorkomende en stijlvolle kamers zijn zwart en wit, met verschillende lichte accenten.
 • Niet slecht in deze situaties zal er uitzien naar dingen in de kleur waarvan goud, zilver of koper wordt herhaald. Voor meer moderne stijlen, meubels met glas en spiegel inserts is perfect.
 • Het is niet aan te raden om de zwarte slaapkamer met veel meubels en decor op te ruimen. Het moet ruimer lijken.

Populaire kleurencombinaties

Zwarte kleur is een klassieker, daarom is het gecombineerd met veel kleuren. Als we het hebben over het ontwerp van de slaapkamer, dan is het hier de moeite waard om oppassender te zijn om geen aanstekelijk of oncomfortabel interieur te vormen.

 • Elegant zwart wordt meestal gecombineerd met wit.. Het resultaat is een strikte en stijlvolle afbeelding. In dergelijke interieurs zien felle details er goed uit, ze kunnen een kamer een positievere uitstraling geven.
 • De slaapkamers zijn op een interessante en rijke manier in zwart en turkoois gedecoreerd.. Dergelijke ontwerpoplossingen zijn gewaagd en zijn perfect voor een kamer in een moderne stijl.
 • Zwarte kleur ziet er erg mooi uit in een ensemble met kleuren die verschillende metalen herhalen. Met name de moeite waard om de donkere interieurs met goud te benadrukken. Zulke ensembles zien er erg duur uit. Het is vermeldenswaard dat de combinatie van zwart met metaalachtige tonen niet alleen geschikt is voor moderne stijlen, maar ook voor permanente klassiekers.
 • In de zwarte slaapkamer zullen er harmonieus bruine elementen uitzien.. Maar wees voorzichtig met meubels gemaakt van donker hout met een roodachtige tint.
 • Een echt koninklijke look krijgt een zwarte kamer, aangevuld met bosbessendetails.. Zo'n tandem wordt vaak verdund met witte kleuren en ziet er ongelooflijk stijlvol en fris uit.
 • Zwart ziet er geweldig uit in een ensemble met een neutrale beige kleur.. Deze neutrale kleur wordt vaak gebruikt in het ontwerp van het plafond of de vloer.
 • In het donkere interieur zullen harmonieus meubels verschijnen, gemaakt in grijstinten. Een ensemble kan echter saai en saai zijn als het niet wordt verdund met contrasterende kleuren van lichte tonen.

verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het interieur van de slaapkamer. In de omstandigheden van de zwarte meubilering zullen de lichtbronnen die rondom de omtrek van de ruimte zijn geplaatst er harmonieus uitzien.

Een uitstekende oplossing is een plafond met meerdere niveaus, compleet met ingebouwde verlichting.

Lampen moeten zich in het centrale deel van de slaapkamer en in de buurt van het bed bevinden. Indien gewenst kunt u verlichtingsmeubilair toevoegen.

Het lichtontwerp van de zwarte slaapkamer moet met volledige verantwoordelijkheid worden behandeld, omdat in een dergelijke ruimte het licht van hoge kwaliteit en voldoende moet zijn.

accessoires

De zwarte kleur is universeel en kan worden aangevuld met het decor van bijna elke kleur.

 • Je kunt een kamer transformeren met heldere details die de aandacht benadrukken.. De meest harmonieuze en stijlvolle dingen zien er rood, oranje, lichtturkoois of blauw uit. Maar wees voorzichtig: er mogen niet te veel accessoires in de kamer zijn, anders wordt het interieur ongemakkelijk en kleurrijk.
 • Liefhebbers van klassiekers zullen de accessoires in goud, zilver en brons waarderen. Dergelijke details kunnen het uiterlijk van de slaapkamer radicaal veranderen en het een echt koninklijk uiterlijk geven.
 • Je kunt een vrediger en rustiger ensemble creëren door elementen van blauw, bruin en groen aan het interieur toe te voegen.
 • Het interieur van een zwarte slaapkamer kan alleen als compleet worden beschouwd als u daarvoor geschikte gordijnen, tule, beddengoed, fotokaders en schilderijen, lampen enzovoort heeft geselecteerd.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer