Slaapkamer in de stijl van "Chebbi Chic"

 Chebbie chique slaapkamer

Shabby chic ("shabby" chic) ​​- een stijl die sinds kort populair is geworden in het ontwerp van appartementen. Gezellig, nonchalant, bohemien, kunstzinnig, maar comfortabel en schattig, het past bij de romantische natuur, jonge meisjes en getrouwde stellen. Maak in deze stijl alle huis- en individuele kamers, bijvoorbeeld een slaapkamer.

11 foto

Kenmerken en kenmerken van stijl

Homeland shabby chic - Verenigd Koninkrijk. In de jaren 80 van de XX eeuw, de Britten in het ontwerp van appartementen in die tijd populair minimalisme. Ontwerper R. Ashwell verveelde zich met eenvoud en beknoptheid - ze besloot huisvesting in de beste oude tradities te regelen. Dit moment werd het startpunt in de geschiedenis van sjofel, versleten chique (zoals het woord "chebbi" wordt vertaald).

Ashewell kocht antiek meubilair en woonaccessoires op rommelmarkten, restaureerde ze en decoreerde ze in overeenstemming met het concept van 'armoedig bohemianisme'. Gaandeweg veranderde de hobby in een bedrijf - kopers kwamen op en de stijl van "Chebbi Chic" was stevig verankerd in de kunst.

De basis van de stijl - oude of nieuwe items, kunstmatig verouderd. Ze brengen de tijdgeest naar het binnenland, roepen herinneringen op aan de vakanties met de grootmoeder in het dorp en tekenen andere foto's uit de zorgeloze kindertijd. Deze warmte onderscheidt chebbi chic van andere ontwerptechnieken.

Shebbi heeft een aantal kenmerken en kenmerken die werden gevormd aan het begin van zijn verschijning:

 • Kleurbereik. De basis is wit. Het zou de overhand moeten hebben in het interieur. Daarnaast zijn het pastel, zachte, gedempte tonen - beige, crème, mint, roze. Alle kleuren zijn niet flitsend en kalm, geven rust en ontspanning.
 • Speciaal meubilair - oud of kunstmatig verouderd. Het voordeel is dat u geen fantastisch geld hoeft uit te geven aan nieuwe dingen. Het is genoeg om oude items te kopen en hun restauratie uit te voeren.Nieuwe meubels, ook al zijn ze in de oudheid gedecoreerd, zien er niet passend uit.
 • Romantiek in alles is het belangrijkste motief van de chebbi. Veel kleuren, plantmotieven en ornamenten op meubels en textiel.
 • Correcte stijl die alle details van het interieur combineert. Muren, plafond, vloer en meubilair zijn gemaakt in een enkel concept en kleurenpalet en vormen uiteindelijk een enkele compositie.
 • Naar de details - speciale aandacht en aandacht. Ontwerpers adviseren om meubels en kleine meubels met hun eigen handen te versieren.

De genoemde kenmerken karakteriseren de chebbi chic als een onafhankelijke, originele stijl die in de slaapkamer past.

11 foto

Afwerkingsmaterialen en kleuren

Shabby chic omvat het gebruik van natuurlijke materialen, dus voor decorateurs gebruiken ze hout, van textiel - katoen en linnen. Dergelijke materialen creëren een unieke sfeer van natuurlijkheid en adem van de natuur.

De boom kan volledig de hele kamer worden omhuld of selectief verschillende vlakken inkorten door de textuur van de afwerkingsmaterialen te mengen. Het plafond kan worden gemonteerd (noodzakelijkerwijs mat, het zorgt voor het effect van vervaagd wit), balken kunnen aan het plafond worden bevestigd, als de hoogte het toelaat, leg de vloer met licht hout.

Het is niet nodig om perfect glad hout te nemen.Schaafwonden, ruwheden en defecten zullen het uiterlijk zo dicht mogelijk bij het natuurlijke brengen. Het is beter keramische tegels, linoleum en laminaat in de slaapkamer te weigeren. Wat betreft tapijten, is het de moeite waard om handgemaakte dingen te kiezen (geweven tapijten).

De muren zijn wit geverfd, een ruwe afwerking is welkom (imitatie van gebarsten oude verf, afgeslachte pleister). Geweven behang of glad met een delicate bloemenprint zal doen.

Het kleurenschema is beperkt. Het verdient de voorkeur om wit te gebruiken, op de achtergrond zullen de andere tinten en het ontwerp op een positieve manier opvallen. Gebruikte stoffige rose, zand, mint, creme brulee. Pastelpalet stelt u in staat om u te concentreren op de oude decoratie, alsof de ruimte en objecten in de zon zijn uitgebrand.

Meubels kiezen en plaatsen

In de stijl van "Chebbi chic" wordt aandacht besteed aan het meubilair en de plaatsing ervan. Lichte nalatigheid is hier toegestaan, wat bijdraagt ​​aan een vintage smaak.

Verfijnde elegantie met een vleugje tijd - zo wordt de ideologische richting van de meubelkeuze gekarakteriseerd. Niet iedereen is in staat om een ​​echte antiek te vinden,Daarom hebben ontwerpers een eenvoudige oplossing gevonden - om oude dingen te kopen en ze te herstellen.

De slaapkamer heeft de volgende meubels nodig:

 • het bed is het centrale element van de kamer. Het kan van hout of metaal zijn met een gesmeed hoofdeinde;
 • ladekast;
 • chique dressoir van verschillende groottes - van miniatuur tot groot. Dit ding was populair in de jaren 70-90 van de 20e eeuw, maar de chebbi heeft nog steeds zijn relevantie. Eén voorwaarde - de deuren moeten verouderd zijn;
 • kaptafel. Een tafel met patronen, een grote spiegel in een oud frame ziet er rooskleurig uit;
 • gestoffeerde meubels - een bank, fauteuils, stoelen;
 • rieten meubels - tafel, schommelstoel;
 • Liefhebbers van experimenten kunnen een open haard toevoegen die extra comfort en warmte creëert.
7 foto

De indeling van meubels hangt af van de smaak van de binnenhuisarchitect en de configuratie van de kamer. Meestal wordt het bed op de muur geplaatst, de zijkanten worden op de andere items geplaatst - nachtkastjes, laden, dressoirs.

Als het gebied het toelaat, is de kamer mentaal verdeeld in twee delen: een slaapgedeelte (bed) en een rustruimte (een tafel met stoelen).

Decor en verlichting

Het verlichtingssysteem is een belangrijk onderdeel van de stijl. Het belangrijkste element is een grote kroonluchter in het midden van het plafond.Kroonluchter moet de tijd weerspiegelen en verouderd zijn. Dit benadrukt glazen en kristallen elementen, opengewerkte krullen, lampen in de vorm van kaarsen.

Naast de kroonluchter worden lampen toegevoegd die ruimte op het dressoir, de kast en de tafel in beslag nemen.

Tafellampen met stoffen tinten - een vondst op de rommelmarkten. Je kunt de kans niet missen om zoiets te krijgen. Het geeft het interieur een integere en complete uitstraling.

Shebbi houdt van gedempt licht, zacht en omhullend. Uit de overvloed aan lampen en andere lichtbronnen moet worden afgezien. De optimale lay-out van de verlichtingsarmaturen is in het midden van een grote kroonluchter en gestippelde vloerlampen.

Shabby chic is ondenkbaar zonder textiel. Houd je bij het inrichten niet aan het minimalisme: veel kussens van verschillende groottes, dekens, spreien. Het is niet nodig om ze in één kleurenschema te maken. Maar luister naar het algemene concept van stijl: kies stoffen met zachte kleuren, met vervaagde bloemenprints of patronen. Kussens worden in meerdere rijen aan het hoofdeinde van het bed geplaatst, wat het ontwerp een luchtig effect geeft.

Gordijnen in de slaapkamer zijn geselecteerd uit katoen, linnen, chintz.Hoe natuurlijker de stof, hoe kleurrijker het interieur er als geheel uitziet.

Textielvariëteit - de basis van de slaapkamer. Het is niet nodig om dure materialen te kopen. De hoofdcombinatie van texturen - lichtgewicht stoffen met grove plundering creëert een uniek accent van de oudheid en schuren.

Voor wanddecoratie adviseren ontwerpers om aandacht te besteden aan de panelen en vintage foto's. Alle snuisterijen en schattige kleine dingen met geschiedenis - de noodzakelijke accessoires voor de slaapkamer in de stijl van 'Chebbi Chic'.

Ideeën in het interieur

Elk meubel voor de slaapkamer in de stijl van "Boheemse slijtage" kan met de hand worden gemaakt.

Decoupage - een van de meest populaire en betaalbare methoden voor het decoreren van oppervlakken en dingen.

Voor decoupage heeft een kleine houten tafel een aantal gereedschappen en materialen nodig die worden verkocht in vele hardware-, constructie- en kunstwinkels:

 • schuurpapier van verschillende grit, indien mogelijk - een slijpmachine (met zijn hulp wordt het werk aan de oppervlakvoorbereiding voor het decor sneller uitgevoerd);
 • Tassen met meerdere maten gemaakt van kunstmatige pluis;
 • acrylverf (niet geëmailleerd) beige;
 • speciale lijm en servetten voor decoupage met bloempatronen overeenkomend met shebbi bling;
 • kleurloze matte lak;
 • stopverf en troffel.

Het algoritme voor decoupage van een tabel bevat verschillende fasen.

 • De eerste fase is voorbereidend. Door middel van een schuurpapier van grote korrel of een molen wordt de toplaag van een product verwijderd. Het schuren is noodzakelijk zodat de daaropvolgende decoratie sterker wordt "vastgegrepen" met het oppervlak van de tafel. Nadat het ding grondig is gereinigd van stof, wordt het geïnspecteerd op kuilen, scheuren, spaanders. Als ze er al zijn, moeten ze worden gepijpt en mogen ze drogen.
 • Vervolgens wordt de tafel geprimed met acrylverf, alle elementen worden gekleurd, er mag geen enkel ongeverfd gebied zijn. De verf wordt aangebracht in twee lagen met tussentijdse volledige droging.
 • Na schuurpapier gevormde slijtplekken. Om dit te doen, gaat u door het papier met druk op het oppervlak van het object, zodat de laag beige verf enigszins is gewist, waardoor de donkere basis zichtbaar wordt.
 • De tweede fase is decoratie. Een speciaal servet wordt op de daarvoor bestemde plekken voor de patronen (tekening) geplakt met decoupagelijm. Het servet heeft drie lagen. Alleen de bovenste laag met het patroon is belangrijk, hij is dun en vereist nauwkeurigheid. Het servet wordt van het midden naar de rand vastgelijmd,verzacht in dezelfde richting om luchtbellen te voorkomen. De droogtijd voor elke lijm wordt aangegeven door de fabrikant op het etiket.
 • De laatste fase - vernissen. Matte lak beschermt het product tegen invloeden van buitenaf en geeft een afgewerkte look. Het aantal lagen is minimaal tien, elke laag is grondig gedroogd.

Om zo'n idee tot leven te brengen is niet moeilijk - alle materialen zijn beschikbaar en de technieken zijn niet moeilijk zelfs voor een beginner in de fabriek. Maar het belangrijkste is dat dergelijke handgemaakte dingen de basis vormen voor een unieke en gezellige chebbi.

Zie de volgende video voor een masterclass over decoupage.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer