Slaapkamer in de stijl van "Minimalisme"

Minimalisme is een echt unieke stijl. De slaapkamers, in dezelfde stijl ingericht, hebben een gezellige en lichte sfeer, die zo belangrijk is in het moderne ritme van het leven. Iedereen kan een mooi en harmonieus interieur creëren, maar eerst moet je de minimalistische stijl van dichterbij bekijken.

Stijlkenmerken

Tegenwoordig zijn mensen meer geneigd tot stress dan ooit. Daarom is het zo belangrijk om een ​​hoekje te hebben waarin je zoveel mogelijk kunt ontspannen.

Meestal zijn dergelijke "reddende eilanden" woonkamers en slaapkamers. Om een ​​gezellige en gunstige sfeer in deze kamers te creëren, moet u zich wenden tot de juiste stijl in het interieur. Een goede optie zou minimalisme zijn. In de slaapkamer, ingericht in deze stijl, kunt u ontspannen en wegblijven van het extra stadslawaai en het hectische tempo van het leven.

11 foto

Deze populaire trend wordt gekenmerkt door het feit dat het een minimale hoeveelheid functioneel meubilair bevat.

In een minimalistisch interieur, eenvoudige en gelijkmatige vormen en lijnen altijd de overhand, ingewikkelde patronen en gesneden elementen die je hier ook niet zult vinden.

Om een ​​harmonieus en aantrekkelijk ensemble te vormen in de stijl van minimalisme, wordt aanbevolen om te verwijzen naar natuurlijke materialen en texturen.

In een minimalistische ruimte moet u praktische en multifunctionele opslagsystemen bieden. Het kunnen ruime en ruime kasten of kleedkamers zijn. In deze winkels kun je een groot aantal verschillende items plaatsen, die in dit interieur niet mogen zijn.

Het is vermeldenswaard dat dergelijke kamers altijd ruimer lijken. Dit komt door het feit dat ze niet bezaaid zijn met onnodige details of decoratieve elementen.

Je kunt je tot het minimalisme wenden om de kamers van de meest verschillende gebieden te versieren. Dus een kleine slaapkamer, gemaakt in deze richting, kan het visuele effect krijgen van een ruimere ruimte.

9 foto

Minimalisme zorgt voor een goede en diffuse verlichting.In een donkere en sombere kamer ziet hij er misschien niet zo aantrekkelijk uit.

Er zijn drie varianten van deze stijl. Deze omvatten klassiek, hi-tech en ethno.

Zo biedt de klassieke versie de aanwezigheid van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. In de slaapkamers, gemaakt in deze geest, kijk je op harmonieuze wijze naar meubels en vloeren gemaakt van natuurlijk hout. Het belangrijkste verschil tussen de minimalistische klassiekers en de traditionele stijl is de afwezigheid van gebeeldhouwde details.

In dergelijke interieurs is er een minimaal aantal decoratieve elementen. Als u meubilair voor een klassieke slaapkamer kiest, moet u uitgaan van hun functionaliteit en functionaliteit. Er mag in een dergelijke omgeving geen extravagantie zijn, daarom is een tweepersoonsbed en een nachtkastje voldoende.

De hoogtechnologische richting wordt gekenmerkt door de aanwezigheid in het interieur van kunststof, glazen en metalen onderdelen. Het interieur in een vergelijkbare stijl kan niet worden overladen met extra decoratie en meubels. De nauwheid moet overal worden gerespecteerd, dus zelfs beddengoed voor een bed moet worden gekozen zonder patronen of tekeningen.

Een minimalistische hi-tech kamer moet worden ingericht in een grijs of zwart en wit palet. Om de slaapkamer een modieuzere uitstraling te geven, kunt u metalen kasten met glazen deuren gebruiken en in plaats van een kroonluchter kunt u zich richten op ronde lampen.

Interessanter en interessanter is etnisch minimalisme. Deze richting combineert laconieke ontwerpen en motieven van een bepaald land. Zulke interieurs zien er origineel en harmonieus uit. Bijvoorbeeld, een slaapkamer in de stijl van Japans minimalisme moet worden aangevuld met een laag bed en decoratieve details gemaakt van natuurlijke materialen.

Kleur oplossingen

Rustige en ongecompliceerde stijl wordt gekenmerkt door rustige neutrale kleuren. De aanwezigheid van natuurlijke kleuren in een minimalistische slaapkamer zal zeer nuttig zijn.

De basiskleuren van minimalisme zijn wit, beige en grijs. Sommige eigenaren zien de kamers in donkere kleuren, maar in dit geval moet u het meubilair zorgvuldiger kiezen, zodat u geen saai ensemble vormt.

10 foto

Desgewenst kan laconiek minimalisme worden verdund met heldere details. In de regel wordt daarvoor een sappige tint gekozen, die zijn plaats vindt in decoratieve elementen, stoffen of lampen.

Bijvoorbeeld, in de slaapkamer, waarvan de muren zijn versierd met witte decoratieve baksteen, en de vloer - met donkere laminaat, kunt u een tweepersoonsbed, aangevuld met groene kussens, en plaats naast een groene vloerlamp. In een dergelijk ensemble wordt de rol van heldere accenten gespeeld door eenvoudige kussens en lichten, maar zonder hen zal het interieur minder aantrekkelijk en interessant zijn.

Bijzonder knusse interieurs, gemaakt in warme en pastelkleuren. Ze kunnen worden aangevuld met natuurlijke materialen voor een meer harmonieuze combinatie. Dit kleurontwerp is geschikt voor zowel ruime als kleine slaapkamers.

De minimalistische slaapkamer kan worden ingericht in contrast zwart en wit. Dit ontwerp ziet er modern en fris uit, maar moet worden verwaard met onopvallende en rijke accenten.

Grootte van de slaapkamer

De eigenaren van kleine appartementen keren zich vaak tot het minimalisme. Meestal worden hiervoor materialen en meubels in pastel, warme en lichte kleuren gekozen. Dergelijke ensembles kunnen worden verdund met donkere of heldere elementen.

In de minimale ruimte kan in de slaapkamer een tweepersoonsbed en twee nachtkastjes worden geplaatst.Niet slecht in deze situatie zal er uitzien als een ingebouwde kast met spiegeldeuren.

In ruimere kamers, waarvan de breedte u in staat stelt om een ​​grote hoeveelheid meubels te plaatsen, kunt u ook een vloerkleed leggen, een kleine ladekast plaatsen, een kaptafel en wenden tot verschillende elementen van de inrichting. Dit is nodig zodat de ruimte niet te leeg en ongemakkelijk lijkt. Maar wees voorzichtig: probeer de ruimte niet te overladen.

Vaak hangen in zulke slaapkamers zware gordijnen niet alleen neutraal, maar ook donkere tinten op.

Modern ontwerp

De minimalistische slaapkamer kan in het wit worden ingericht en de muur achter het tweepersoonsbed kan neutraal grijs zijn. In een dergelijke kamer zal harmonieus kijken bed met een wit hoofdeinde en beddengoed in grijze en beige tinten. Je kunt het trendy ensemble vervolledigen met behulp van een grijs wolachtig tapijt, een kleine lichtgrijze poef en een witte tafel aan het bed.

Om een ​​kamer te verlichten, moet u een hi-tech kroonluchter met subtiele details en kleine tinten gebruiken. Als er een groot raam in de slaapkamer is, kan dit worden aangevuld met grijze jaloezieën of lichte stoffen gordijnen.

U kunt een gezellig en harmonieus interieur creëren met een wit bed en een ingebouwde kast met spiegeldeuren. Soortgelijke details zien er uit op de achtergrond van de vloer, bekleed met licht laminaat, evenals witte muren en plafond. De muur achter het bed kan worden ingericht in beige tinten.

In een dergelijk interieur zullen de ingebouwde plafondlampen en een kleine grijze kroonluchter er goed uitzien.

Als je een budget wilt maken, maar een spectaculair interieur, moet je een dubbelbruin bed, twee nachtkastjes van vergelijkbaar materiaal gebruiken, een crèmekleurig hoogpolig tapijt op de vloer leggen en plafondkandelaars ophangen met eenvoudige ronde tinten. Zo'n set zal in harmonie zijn met de muren van wit en beige.

Als er in zo'n slaapkamer een raam is, dan moet het worden versierd met lichtgordijnen. U krijgt dus een eenvoudig en licht interieur, zonder onnodige details en decoratieve elementen.

Een andere goedkope combinatie bestaande uit een zwarte zachte bank, een wit nachtkastje met een lamp en een abstract beeld in heldere kleuren ziet er eenvoudig en smaakvol uit.Deze items zullen harmonieus lijken tegen de achtergrond van witte muren, versierd met decoratieve baksteen en wit laminaat.

Het zwarte bed met hoog hoofdeinde en beddengoed in grijs-witte kleuren tegen de witte muren en de vloer ziet er modern en stijlvol uit. Je kunt een klein wit nachtkastje naast het bed plaatsen en er een zwarte bureaulamp op leggen. Een dergelijk interieur moet worden aangevuld met grote monochrome schilderijen.

Slaapkamerontwerpideeën

Het trendy minimalistische interieur is geschikt voor ruimtes waarin zowel volwassenen als jongeren wonen. Overweeg een aantal interessante opties voor het ontwerp van slaapkamers voor tieners en hun ouders.

Voor de slaapkamer van een tienermeisje kun je een paarse slaapkamer met 1,5 slaapkamer, een helder computerbureau met blauwe tintladen en een ingebouwde kast meenemen. Zulke items zullen harmonieus lijken tegen een achtergrond van witte muren en vloeren in een vergelijkbare kleur. Je kunt het interieur compleet maken met een paars vloerkleed en vierkante wandplanken die in verschillende kleuren zijn geverfd.

De kamer voor de jongen, versierd in witte tinten,moet worden gevuld met een enkele blauwe bank met grijs linnen en aan de muur bevestigde planken en laden die hun plaats boven het bed zullen vinden. Je kunt het ensemble vervolledigen met een paar blauwe voetenbankjes, een blauw tapijt op de grond en zwarte Romeinse gordijnen voor de ramen. Zo'n interieur is goed, zelfs voor een klein vierkantje.

In een minimalistische ruimte met witte muren, zullen de vloer en het plafond er harmonieus uitzien als een zwart eenpersoonsbed en een wit computerbureau met een kledingkast in dezelfde kleur. Je kunt dit interieur verdunnen met heldere details: veelkleurige kussens op het bed, een zwarte computerstoel en een felrode bureaulamp.

In de ruimte voor een tiener kun je een crèmeklapbare bank plaatsen met een witte kast en een smalle computertafel tegenover het raam. Deze details zullen in harmonie zijn met de kamer in beige en lichtbruine tinten. U kunt pasteltinten verdunnen met rode stoelen en dezelfde kleur met een vloertapijt.

De kamer waarin de ouders slapen, kan in crèmekleuren worden gerangschikt en een donker laminaat op de vloer leggen. In dergelijke omstandigheden kunt u een licht tweepersoonsbed met een donkerbruin hoofdeinde en zijdetails plaatsen, evenals een ingebouwde kast met spiegeldeuren.Als er een raam in de kamer is, moet dit worden aangevuld met mooie gordijnen van zachtbruine kleur. Je kunt het contrast van de pastelwanden en de donkere vloer verdunnen met behulp van een zacht wollig tapijt in de kleur creme brulee.

Minimalisme ziet er geweldig uit in kamers met een erker. Bijvoorbeeld, een helder tweepersoonsbed, een wit nachtkastje en twee licht lederen fauteuils zullen harmonieus lijken tegen de achtergrond van doffe groene muren en een erker. Er moet een zwarte bank naast het bed worden geplaatst. Laconieke metalen lampen zullen een vergelijkbaar interieur benaderen.

Mooie foto's van het interieur

In een witte kamer met donkergrijs laminaat kunt u een laag wit bed met grijs linnengoed plaatsen, evenals een witte ladekast. In een dergelijke omgeving vindt een plek hoge metalen lichten, zwart vierkant tapijt en heldere details van het decor: rode decoratieve kussens en vazen ​​op het dressoir.

Voor een slaapkamer in groen is het de moeite waard om een ​​licht houten bed op te halen met hoge poten, een langwerpige kast van vergelijkbaar materiaal en een kast met veel licht. De kamer in deze rustgevende kleuren kan worden aangevuld met witte lampen.

Tegen de achtergrond van witte muren en witte vloer zul je er spectaculair uitzien met een tweepersoonsbed van groene kleur met wit linnengoed, zwarte nachtkastjes met een glanzend oppervlak en een kleine zwarte kledingkast met laden. In de buurt van de muur achter het bed moet een hoge kledingkast met spiegel matte spiegels worden geplaatst. Aan de voorzijde van het bed is een wit hoogpolig tapijt harmonieus.

Een luxueus interieur kan worden samengesteld uit een donker tweepersoonsbed met crème beddengoed, een kleine crèmekleurige stoel met donkere armleuningen en een wandpaneel met een ingebouwde tv tegenover het bed. Deze meubels zijn mooi tegen de achtergrond van zachtgele muren, donker laminaat en meerlagig plafond met donkerbruine rand en ingebouwde verlichting. Het stijlvolle ensemble moet worden aangevuld met luipaardgordijnen voor de ramen, een groot wit tapijt onder het bed en muurschilderingen met donkerbruine lijsten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer