Slaapkamer in hightech-stijl

Originaliteit en dynamiek - zo kun je de hightech-stijl beschrijven. Het is bedoeld voor creatievelingen die de monotonie beu zijn en proberen stereotypen uit het ontwerp te halen. Moderne slaapkamer in high-tech stijl zal er in elk appartement goed uitzien, zal een uitdrukking zijn van de individualiteit van de eigenaar.

Kenmerkende kenmerken van de stijl

De naam van de stijl komt van de Engelse uitdrukking high technology.wat zich vertaalt als 'geavanceerde technologie'. Het groeide uit van modernisme en werd een voortzetting van innovatieve trends in interieurontwerp.

De stijl is geschikt voor de decoratie van elke kamer, met name de slaapkamer. Het belangrijkste kenmerk is een praktische oriëntatie: elk element moet een specifieke functie vervullen en organisch in het interieur passen.

7 foto

Wat maakt hi-tech stijl anders:

  • Gebruik duidelijke, sterke lijnen. Met betrekking tot de high-tech stijl wordt de uitdrukking "complexe eenvoud" gebruikt. Het ontwerp tolereert geen nutteloze inrichting, op de juiste hoeken en vlakke oppervlakken. Tegelijkertijd zijn er ingebouwde compartimenten en laden waarin kleine artikelen en seizoensartikelen worden bewaard.
  • De triomf van beton, kunststof, metaal en glas. Ze zijn fundamenteel in de inrichting van gebouwen in de hightech-stijl. De oppervlakken worden onbehandeld gelaten, zodat er op de wanden vooral betonnen muren achterblijven. Bij het kiezen van decoraties wordt de voorkeur gegeven aan elementen gemaakt van industriële materialen.
  • De overvloed aan scheidingswanden en schuifdeuren. Ze zijn ook gemaakt van metaal en plastic. Met elementen kun je een kamer in zones verdelen en verbergen wat niet bedoeld is voor nieuwsgierige blikken.
  • Neutrale, rustige kleuren. De hoofdkleuren zijn wit, grijs en zwart, die gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Je kunt zowel vergelijkbare tonen als contrasten gebruiken. De laatste optie ziet er expressiever uit, geeft de ruimte een concept.
  • De meest moderne technologie gebruiken. Style, waarmee de naam wordt bevestigd, omvat de aanschaf van de nieuwste technologie.Ze zijn niet alleen een ontwerpelement, maar vereenvoudigen ook het leven van de eigenaar. Grote plasmapanelen zijn bijna verplicht onderdeel van het interieur.

Bij het maken van een slaapkamer moet worden herinnerd dat aan het hoofd van alles is minimalisme, overal traceerbaar. Alle overbodige dingen worden uit de kamer verwijderd en laten alleen wat regelmatig wordt gebruikt achter: bed, kledingkast, nachtkastje. Hierdoor is er ruimte, veel vrije ruimte, die als de belichaming van kalmte, niet-gehaastheid en concentratie met je gedachten dienen.

Hoe maak je een kamer?

Interieurontwerp omvat niet alleen de selectie van meubels en accessoires, maar ook de afwerking van de kamer. Het appartement wordt gerenoveerd, waarbij de vloer, muren, plafond, deuren en ramen worden aangepast. Alle elementen moeten in dezelfde stijl worden gemaakt, anders zullen geen ingebouwde lampen en een minimalistisch bed de slaapkamer een hightech-stijl maken.

Het gebruik van gladde oppervlakken is een kenmerkend kenmerk van de hightech-stijl, die ook met de wanden correspondeert. Ze zijn geverfd, gepleisterd of onaangeroerd gelaten om de kamer een gelijkenis te geven met een industriële, industriële onderneming. In het kleurenschema, naast zwart en wit, kan er beige, zand, lichtgrijs zijn.

Keramische tegels kunnen worden gebruikt als vloerbedekking. Het is eenvoudig te installeren, het is duurzaam, bestand tegen extreme temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Fabrikanten bieden materialen in een breed scala aan kleuren aan; Er is ook een tegel die een steen of een boom imiteert. Gebruik voor de afwerking ook parket en laminaat met een glanzende afwerking.

Een praktische optie is de zelfnivellerende vloer. De installatie ervan vergt grote investeringen, maar het resultaat is de moeite waard: het blijkt het meest gelijkmatige oppervlak te zijn, en de uiteindelijke coating behoudt al heel lang esthetische kenmerken.

Met stretchplafonds kunt u ingebouwde lampen installeren, waardoor deze optie een van de populairste afwerkingen is. Bovendien draagt ​​de glanzende coating bij aan de reflectie en verstrooiing van licht. Er zijn ramen met dubbele beglazing op de ramen geïnstalleerd, er zijn vlak gekleurde deuren tussen de kamers geïnstalleerd, passend bij het interieur.

kleur

De regel "eenvoud in alles" is ook van toepassing op de kleuren waarin de ruimte in hightech-stijl is gemaakt. Als de belangrijkste kies je een of twee tinten, die kunnen worden aangevuld met vergelijkbare tonen.

Het gebruik van slechts één kleur is echter onaanvaardbaar: in dit geval zullen de interieurelementen met elkaar versmelten. Sneeuwwit gestoffeerd meubilair kan worden afgezet met lichtgrijze muren en kleine zwarte elementen.

Het ontwerp moet niet bont en pretentieus zijn. Het is mogelijk om af te wijken van zwart en wit: in dit geval worden koude donkere tinten gebruikt, die nog steeds complementair zijn aan monochrome kleuren. In deze heldere toon moet er een zijn. U kunt bijvoorbeeld blauwe panelen op de muren combineren met grijze meubels en lichte vlekken op de muren of meubels. Een uitstekende optie zou witte kasten zijn of staat voor verlichting.

Afzonderlijk is het noodzakelijk om een ​​zilvergrijze tint of metaal toe te wijzen. Het dient als de belichaming van futurisme, industrialisme, zoals het wordt geassocieerd met de kleur van technologie, innovatieve uitvindingen en ruimtevaartuigen. Interieurartikelen, meestal, zijn monofoon. Oppervlakken met tekeningen en ornamenten worden tot een minimum beperkt, de voorkeur wordt gegeven aan geometrische patronen.

Meubels kiezen en plaatsen

Stapel items is een taboe voor hightechstijl. Binnen hebben alleen de meest noodzakelijke dingen.In het geval van een slaapkamer is er voldoende bed en een nachtkastje (dit laatste kan in een slaapplaats worden ingebouwd). Als de ruimte van de ruimte dit toelaat, wordt het gecombineerd met het kantoor. In dit geval is de zone gescheiden, waar zich een tafel, een stoel bevindt.

Voor de slaapkamer in de stijl van high-tech passen ingebouwde meubels, afgestemd op de kleur van de muren. Deze functionele oplossing bespaart ruimte, schikt planken en planken in een beperkte ruimte. De ideale optie is wanneer er nissen in de slaapkamer zijn: daar kunt u een kledingkast, een nachtkastje en een computerbureau voor uw werk plaatsen.

Een aan de muur genageld tafelblad past organisch in een modern interieur, waardoor het niet meer nodig is om een ​​kast en planken te kopen. Als u het lang genoeg maakt, kunt u het zowel voor werk als voor opslag gebruiken. Daaronder kunnen planken met schuifdeuren of glazen panelen zijn. Al het bovenstaande vergroot visueel de ruimte, creëert een gevoel van vrijheid, ruimte.

We selecteren het decor

Omdat de stijl vereist is om opruimende decoraties te voorkomen, wordt speciale aandacht besteed aan de selectie van elk decor. De muren zijn versierd met zwart-witfoto's, grafische afbeeldingen, die ze vervangen door schilderijen. Ze worden geplaatst in monochrome frames of zonder hen, zodanig gerangschikt dat er tussen hen voldoende vrije ruimte is. Alle onderdelen zijn gemaakt van traditioneel voor hi-tech metalen: in de loop zijn plastic handvatten, glazen transparante scheidingswanden, metalen poten in meubels.

In het interieur zijn er geen bloempotten, accessoires gemaakt van klei en hout, standbeelden, souvenirs van reizen. Chrome, glanzende items met een klassieke vorm zijn welkom.

De slaapkamer ziet er goed uit als gordijnen van lichtdoorlatende stof. Hier kunt u afwijken van strikte regels en deze helderder maken door ze te scheiden van het algemene kleurenschema. De combinatie van monochrome witte muren en bordeauxrode gordijnen ziet er ongewoon uit.

Blinds zijn een praktische optie voor degenen die innovatie waarderen. Ze vereisen minder zorg, ze hoeven niet te worden gewassen en gestreken. Het vermogen om de hoeveelheid binnenkomend licht te regelen is ook hun voordeel. Bovendien zijn jaloezieën perfect gecorreleerd met het basisidee van een hightechstijl, met de wens naar nieuwe technologieën die het dagelijks leven van een persoon vereenvoudigen.

Op de vloer is acceptabele plaatsing van tapijt met korte vezels, verstoken van borstels, franjes, sierlijke patronen. Dit meubel moet een toon twee donkerder zijn dan de hoes of contrasteren (een agressieve combinatie van kleuren is echter niet toegestaan). Voor een slaapkamer wordt een vierkant of rechthoekig tapijt van een kleiner gebied verkregen dan een kamer.

verlichting

Kenmerkend voor de stijl is de veelheid aan lampen en andere verlichtingsapparatuur. Een hightech kamer heeft geen donkere hoeken, er is geen plaats voor schemering en schemering. De voorkeur gaat uit naar ingebouwde armaturen: ze worden op de wanden en het plafond geplaatst, soms in het interieur zijn er avantgarde staande lampen met een minimum aan decoratieve elementen. De originele oplossing is het gebruik van een kast of een bank met licht, die kan worden gemaakt om objecten of muren aan te passen.

10 foto

Kenmerken van slaapkamerverlichting:

  • kleine lampen prevaleren boven grote lampen;
  • licht moet gelijkmatig worden verdeeld;
  • nachtlicht is gemaakt in neutrale kleuren om bij het hele interieur te passen;
  • een verbod op massieve volumetrische verlichtingsartikelen;
  • De winnende oplossing is het gebruik van schijnwerpers.

Verlichtingsapparaten zijn gemaakt van metaal, hebben een afgeronde vorm, vloeiende lijnen, dienen als een verlengstuk van de muren. Door de wederzijdse penetratie van delen in elkaar, wordt een gevoel van harmonie van het interieur, de integriteit ervan bereikt. Lampen moeten niet opvallen van andere objecten of de aandacht naar zichzelf slepen. Bovendien zijn ze zo functioneel mogelijk.

Mooie ideeën voor interieurontwerp

Een ronde kroonluchter, een donkere sprei of kussens, kubieke nachtkastjes - deze details zullen originaliteit toevoegen aan het hightech interieur. Deze elementen benadrukken de eenvoud en functionaliteit van het ontwerp. Het interieur is gebaseerd op rechthoeken en hoeken die de beperking van het uiterlijk van de kamer benadrukken. Een combinatie van lichte en donkere details draagt ​​bij tot de indeling van de slaapkamer in zones.

Het bed in de vorm van een trapeze wordt een buitengewoon onderdeel van de slaapkamer in hightechstijl. Het kan direct op de vloer of op een standaard op de vloer worden geplaatst. Rechthoekige lampen en verlichtingspanelen ingebouwd in het plafond geven de slaapkamer een gelijkenis met een ruimteschip of appartement van de toekomst. Naakte wanden werken pacifyingly, kalmeren het zenuwstelsel.

Atypisch voor hi-tech stijl is de opname van dieprode en andere rijke kleuren in het interieur. Maak in deze kleuren wandpanelen, kussens, in contrast met andere objecten. Het interieur oogt expressiever en fris, combineert kenmerken van andere stijlen, in het bijzonder, modern. In dit geval is het toegestaan ​​om lampen met een ongewone vorm en ramen met een verscheidenheid aan scheidingswanden te gebruiken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer