Ontwerp slaapkamer van 20 vierkante meter. m

Bij het kiezen van een ontwerp voor een slaapkamer ontstaan ​​veel vragen: welk kleurenschema moet worden gebruikt, hoe moet het meubilair worden gerangschikt en hoe moet de ruimte worden ingericht? Hoe een moderne slaapkamer uit te rusten, zal in dit artikel worden besproken.

Kenmerken van de kamerplanning

De indeling van de slaapkamer hangt, net als elke andere kamer, in de eerste plaats af van de voorkeuren en vereisten van degene (of van degenen) die erin zal wonen. In de tweede - van zijn grootte en geometrie.

Afhankelijk van de wensen en behoeften, kan deze kamer verschillende functionele gebieden hebben: de slaapplaats zelf, een kleedkamer, een kaptafel, een plek om te lezen, een werkplek. Vierkant op 20 vierkante meter. m. vrij genoeg om al het nodige tegemoet te komen.

De slaapkamerhal, die ook de functie vervult van het ontvangen van gasten, verschilt enigszins van de klassieke versie.Persoonlijke ruimtes zoals een kleedkamer en een kaptafel moeten worden verborgen voor nieuwsgierige blikken. Dus, de kleedkamer moet worden gescheiden door een ondoorzichtige scheidingswand. en de kaptafel kan in de kleedkamer zijn.

Zonering en kleurbereik

Beschouw het probleem van de verdeling van functionele gebieden en methoden voor hun scheiding in meer detail.

Laten we beginnen met de klassieke versie van de slaapkamer, dat wil zeggen degene die niet de functie van een woonkamer heeft. In zo'n kamer is het raadzaam om een ​​volledige garderobe te plaatsen. Voor zijn opstelling is het mogelijk om een ​​voldoende gebied toe te wijzen waarop alle dingen zullen passen, tot bovenkleding.

Kledingkast kan worden afgesloten met vaste schotten van gipsplaat, hout, glas of transparant plastic. Het kan ook niet-stationair zijn, bestaan ​​uit mobiele modules op wielen en worden afgesloten met een scherm of gordijn.

Als de breedte van de kamer dit toelaat, kijkt de kaptafel harmonisch tegenover het bed tegen de tegenoverliggende muur. Als u ook een plaats voor lezen of werken moet plaatsen, kunt u deze in de kleedkamer verbergen om ruimte te besparen.

Over het algemeen is er in de slaapkamer geen dringende behoefte aan een duidelijke bestemmingsplan. Dit is eerder gedaan om een ​​individueel, gedenkwaardig ontwerp te creëren. Daarom is in dit geval in de regel een slaapplaats toegewezen. Voor dit doel worden dergelijke technieken gebruikt als:

 • aandacht voor de kleur, geschilderde muren en plafond boven het hoofdeinde;
 • het ontwerp van de originele verlichting;
 • het bed op het podium of onder de overkapping plaatsen.

Niet-essentiële meubelstukken, zoals koffie of bureau, stoelen en fauteuils, mogen geen aandacht trekken.

Als een kamer dienst doet als slaapplaats en voor het ontvangen van gasten, heeft bestemmingsplannen een meer praktisch doel. In de regel zijn deze twee fundamenteel verschillende zones duidelijk van elkaar gescheiden.

Met moderne ontwerptechnieken kunt u in dezelfde kamer en in hetzelfde bed en op een sofa plaatsen, terwijl u de esthetiek en harmonie in stand houdt.

Een van deze recepties is de partitie. Het kan van hout, gipsplaat, stof, enz. Zijn. Een rek zonder achterwand zou een goede optie zijn. Constructies die licht doorgeven, enerzijds, begrenzen de kamer, anderzijds creëren ze geen gevoel van isolatie.

Regeling van een bed-podium zal een interessante optie zijn. Tegelijkertijd wordt niet alleen de zone gescheiden, maar wordt ook extra opslagruimte gecreëerd. Het podium wordt meestal geplaatst lades of kasten. Als je het podium breder maakt dan het bed, past het op een nachtkastje of zelfs een kaptafel, een werkplek. En om al dit ontwerp af te sluiten is het beste gordijn.

Het is mogelijk om de twee zones te scheiden vanwege verschillende tinten van hetzelfde kleurbereik. Bijvoorbeeld een gastenboek in bruin en een slaapplek in beige.

Terugkomend op de klassieke versie van de slaapkamer, kunnen we zeggen dat voor een kamer van 20 vierkante meter. Er zijn geen beperkingen aan het gebruik van kleur. Dit gebied volstaat om niet alleen de lichtschaal te gebruiken om het gevoel van ruimte te behouden. Je kunt behoorlijk rijke en diepe kleuren gebruiken, zoals paars, bruin, bordeaux en zelfs zwart.

In deze vraag is het natuurlijk de moeite waard uit je eigen smaakvoorkeuren te stappen. Als er echter een wens is om het ontwerp in heldere of donkere kleuren uit te voeren, moet dit probleem met speciale aandacht worden benaderd.

Merk op dat:

 • blauwe, violette en zwarte kleuren werken onderdrukkend op de psyche;
 • blauw, groen en bruin - kalm;
 • geel, oranje en rood zijn opbeurend en energiek, maar kunnen in grote hoeveelheden vervelend zijn.

stijlen

De keuze van stijl voor ontwerp is niet alleen beperkt door persoonlijke voorkeuren, maar ook door het gedeelte van de ruimte.

Het beschouwde gebied is 20 vierkante meter. Het is voldoende om een ​​kamer in elke stijl te versieren, zelfs in een van de klassieke stijlen die worden gekenmerkt door gordijnen, volumetrische decor en vele kleine items.

 • Historische stijlenzoals classicisme, koloniale of romantiek zal geschikt zijn voor degenen die houden van stucwerk, sierlijke kroonluchters en beeldjes zal passen
 • Etnische stijlen - Engels, Japans, Scandinavisch, Mediterraan, Marokkaans of Land hebben levendige kenmerken. Een kamer met een dergelijk ontwerp zal origineel en gedenkwaardig zijn.
 • De actieve ontwikkeling van het interieur in onze tijd heeft geleid tot een groot aantal moderne stijlen: avant-garde, art deco, kitsch, constructivisme, loft, minimalisme, modern, hi-tech, fusion en eclecticisme. Elk van hen heeft zijn eigen unieke kenmerken: bakstenen muren van het hok, ongewone geometrische vormen van moderniteit of eenvoud van minimalisme.

Merk op dat de slaapkamer een plek is om te ontspannen en dat het ontwerp volgens alle canons van een rijke en heldere stijl vervelend kan zijn. Daarom zou een goede oplossing een mix van stijlen zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het minimalisme als basis te nemen en er enkele onderscheidende elementen aan toe te voegen. Dat kan een romantische overkapping zijn boven het bed, een art deco-kroonluchter of een eclectische spiegel.

Regels voor de regeling

Slaapkamerinrichting hangt af van de beschikbaarheid van extra functies, zoals een werkplek of gasten ontvangen.

Als het niet de rol van een woonkamer vervult, hangt de opstelling van meubels vooral af van de geometrie van de kamer. Moet streven naar een uniforme verdeling van functionele gebieden.

Het bed trekt de meeste aandacht, dus het moet in het midden van de kamer worden geplaatst, en langs de rand - de rest van het meubilair. Aan een kant van het raam kan een kaptafel worden geplaatst en aan de andere kant een bureau of een comfortabele leesstoel.

Voor de kast is het beter om de meest onopvallende hoek te kiezen. Meestal is deze plaats bij de deur. In dit geval zal het niet merkbaar zijn aan de ingang. Merk op dat hoe hoger de kast en hoe minder deze in contrast komt met de kleur van de muur, hoe minder het een gevoel van rommel creëert.

Als de kamer ook de rol van een woonkamer vervult, dan is het met behulp van meubels ook mogelijk om zonering uit te voeren zonder scheidingswanden te bouwen.

In dit geval moet het gebied voor prima gasten zich dichter bij de deur bevinden en moet het ontwerp zoveel mogelijk aandacht trekken.

De bank en het bed kunnen in één lijn worden geplaatst en ertussen een rek plaatsen. Merk op dat het laag kan zijn.

Als de geometrie van de ruimte dit toelaat, kan de bank terug worden gezet op het bed of omgekeerd. Tussen hen is het raadzaam om een ​​nachtkastje met een tv te plaatsen.

Zones kunnen ook worden onderscheiden door verschillende wand-, vloer- of plafondafwerkingen. Gebruik vaak technieken zoals multi-level plafond of vloer. Tegelijkertijd wordt het plafond extra toegewezen met afzonderlijke verlichting of verlichting rond de omtrek. Gebruik ook vloerbedekkingen van verschillende texturen of kleuren.

verlichting

Meestal in de slaapkamer, naast het plafondlicht, is er een aparte verlichting voor het bed. Dit kunnen lampen op de nachtkastjes of aan de muur zijn. Ze geven niet alleen licht tijdens het lezen, maar creëren ook een gezellige sfeer.

Met behulp van extra verlichtingsapparaten kunt u een unieke sfeer creërenmarkeer bepaalde elementen van het decor of een deel van de kamer.

Dus, versier een bed met een decoratief licht of een scheidingszone voor de ruimte. In de slaapkamer heeft de woonkamer vaak een eigen onafhankelijke verlichting.

decoratie

De keuze van de inrichting hangt vooral af van de stijl waarin het interieur is ingericht. In de slaapkamer zijn echter verschillende textieloplossingen het meest geschikt:

 • nadruk op gordijnen met gordijnen en banden;
 • originele beddensprei en kussens;
 • volant.

Het is ook de moeite waard om voor een fatsoenlijk kaptafelontwerp te zorgen: een interessante vaas met gedroogde bloemen of een mooi boeket bloemen zou een geweldige oplossing zijn.

Plaats op de muur boven het hoofdeinde van het bed geeft veel ruimte voor creativiteit. Je kunt er veel kleine familiefoto's of een enorme veelkleurige muurschildering plaatsen.

Ontwerp projecten

Het eerste interieur is ontworpen in de geest van minimalisme met een natuurlijk accent. De kamer is ongewoon verdeeld in zones. De kaptafel en garderobe bevinden zich achter de scheidingswand, en in de slaapkamer - alleen de meest noodzakelijke meubels. Bruingroen natuurlijk kleurengamma tegen een lichte achtergrond verzacht en creëert comfort.

In het volgende voorbeeld ziet u hoe u een slaapkamer in een nogal donkere kleur decoreert.Een goede verlichting van het plafond en de muren, evenals lichte meubels, brengen de donkerbruine kleur in evenwicht.

Overweeg een slaapkamer in een van de moderne stijlen. De overvloed aan grijs en zwart, het metaal in het decor, duidelijke lijnen en rechte hoeken zijn de karakteristieke kenmerken van hightech. Het uniforme kleurenschema wordt hier gecompenseerd door een nis met een rode achtergrond en foto's, evenals grote tafellampen.

Het laatste interieur is nog een voorbeeld van de originele ontwerpoplossing. Het decoratieve ontwerp boven het bed trekt alle aandacht. Opgemerkt moet worden dat in dit geval een vrij rustig kleurenbereik werd gekozen en slechts een paar heldere accenten werden gebruikt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer