Design kleine slaapkamer 6-7 plein. m

Ruime kamer biedt bijna eindeloze mogelijkheden voor planning, keuze van stijl, ontwerp, decoratie, inrichting. Dat is geen probleem. Dingen zijn eenvoudig - de verbeelding en financiële mogelijkheden van de eigenaar. Radicaal is het tegenovergestelde het geval, wanneer de afmetingen van de slaapkamer je nauwelijks toestaan ​​om daar een bed of bank te plaatsen. En u wilt het niet minder stijlvol, modern en mooi uitrusten dan een ruime kamer. Over alle nuances met betrekking tot de indeling van het slaapgedeelte van 6 - 7 vierkant. m, vertel ons artikel.

Kenmerken van planning

Een klein deel van de ruimte beperkt natuurlijk de mogelijkheid om meubels, kleuren en design te kiezen. Daarom is het, in het stadium van de ontwikkeling van het interieurontwerp, noodzakelijk om zorgvuldig verschillende opties, schetsen en schema's in overweging te nemen.Hiermee kunt u de ideale optie kiezen voor een miniatuurslaapkamer, afhankelijk van de configuratie, structurele elementen, de aanwezigheid van een raam.

Kamers met een grootte van 2 tot 3 meter of iets meer dan beperkingen hebben bepaalde voordelen. Niet alle mensen geven de voorkeur aan ruime kamers, vooral als het gaat om een ​​kamer voor rust en slaap. In dit geval is een gezellige kamer van 6-7 m2 met een raam precies wat u nodig heeft. Niets bijzonders - slechts een bed, een minimum aan meubilair, zacht diffuus licht, aangename inrichting. Een gezellige hoek, waar u na een zware dag wilt terugkeren en ontspannen in een aangename, ontspannen sfeer.

Ondanks de verscheidenheid aan stijlen, materialen, afwerkingen en ontwerpopties, zijn er enkele algemene principes die worden gevolgd bij het ontwerpen van kleine kamers:

 • Lichtkleurbereik (saaie tinten en tonen verminderen niet alleen de kleine ruimte, maar maken de kamer ook lichter en ruimer);
 • Optimaal gebruik elke vierkante centimeter vrij gebied;
 • Selectie van slaapgedeelte;
 • Paalpalen vervangen en opgestelde plankjes;
 • Gebruik lichte gordijnendunne gordijnen in plaats van zware gordijnen;
 • Verschillende ontwerptechnieken gebruiken in een interieur;
 • Gebruik van extra lichtbronnen indien nodig.

Een klein deel van de ruimte, met de juiste selectie en plaatsing van meubels, stelt u in staat om, indien nodig, een klein werkgebied te creëren. Een lichtgordijn of scherm maakt het mogelijk om van het bed te worden gescheiden, en een bureau, een stoel en een kleine hangende plank volstaan ​​als meubels.

Heel vaak, om de leefruimte uit te breiden, gebruiken ze de methode om slaapkamers te combineren met andere kamers, bijvoorbeeld een woonkamer. Tegelijkertijd wordt de slaapplaats afgesloten van de rest van de ruimte door een luifel, gordijn, scherm, scheidingswand.

Stijl selectie

Zelfs 6-7 vierkant. m kan voldoende ruimte zijn om een ​​interieur te creëren, ingericht in een uitgesproken stilistische richting. Om dit te doen, moet je de basisprincipes van deze stijl kennen en je fantasie tonen. Een kamer ontworpen in een bepaalde stijl lijkt altijd voordeliger dan alleen een prachtig ingerichte kamer. De stilistische beslissing maakt het interieur compleet, harmonieus en solide.

Natuurlijk zullen niet alle richtingen er even harmonieus uitzien in een kleine ruimte. Vooral het betreft prachtige, pompeuze, fancy stijlen (barok, rococo of art deco). Ze suggereren de aanwezigheid van massief meubilair, felle kleuren, een rijk decor. Er zijn echter een aantal meer beknopte aanwijzingen die er net zo interessant, stijlvol en mooi uit zullen zien. Dit is een klassiek, minimalisme, Provence, eco-stijl, oostelijke bestemmingen. Deze stijlen impliceren felle kleuren in het ontwerp, beknopte, elegante inrichting, klassieke meubels.

Laten we er meer over vertellen:

 • Moderne stijl. De slaapkamer, ingericht in deze stijl, gaat uit van rustige tinten, mooie meubels, het ontbreken van een weelderige inrichting. Monochrome materialen worden gebruikt voor de wanden, het plafond en de vloer. Als decoraties kunnen prachtige accessoires, een spiegel, meubels gemaakt van gepolijst hout worden gebruikt. Het decor zorgt voor de aanwezigheid van kleine staande lampen of klassieke schansen, kamerplanten, keramische ornamenten.
 • klassiek. Klassieke slaapkamer raakt nooit uit de mode.Daarom is de klassieke stijl een van de meest populaire. Hij huilt niet, niet vulgair, het wordt gekenmerkt door verfijning, elegantie, adel in kleuren en meubels. Fijne tinten beige, melkachtig, perzik, roze, lila, groen, zand en andere kleuren maken het interieur erg licht, luchtig.
 • Interieur "antiek". Het decor in de vorm van oud stucwerk, zilveren of keramische sieraden, kristal draagt ​​bij aan het creëren van de sfeer van een luxueus paleis in de kleinste kamer. Mooie materialen worden gebruikt voor decoratie: fluweel, satijn, zijde, jacquard. Maar ze moeten niet te veel zijn, alles is zeer beknopt en ingetogen.
 • Provence. De ideale oplossing voor diegenen die de voorkeur geven aan Franse verfijning en elegantie. Voor decoratie wordt een uitzonderlijk delicaat, helder palet gebruikt: wit-roze, blauw, lila, groen, geel. Textieltoebehoren en accessoires zijn vereist: een sprei, tapijt, gordijnen met een klein ornament (erwten, bloemen, een kooi). Slaapkamermeubels in Provençaalse stijl moeten zo eenvoudig en strikt mogelijk zijn. Het gebruik van natuurlijke materialen en composities van levende en kunstmatige bloemen is welkom.
 • Loft. Deze stijl is kenmerkend voor heldere, ongebruikelijke karakters en verwerpt al het gebruikelijke en gevestigde.De naam van de richting ontvangen van de voormalige fabrieken en industriële magazijnen, die op een bepaald moment werden omgezet in residentiële gebouwen. Van de oude productieateliers in het appartement bleven bakstenen muren, verstoken van enige decoratie, hoge plafonds en open ramen. Het minimale decor, kenmerkend voor deze stijl, kan erg handig zijn bij het ontwerpen van een kleine ruimte. Het kleurenschema is vrij beperkt: zwart, wit, grijs, bruin. Extra styling voor een verlaten fabriekskamer wordt gegeven door open lampen zonder lampenkappen, muren die baksteen of beton imiteren, en een plankenvloer.
 • Minimalisme. Minimalisme is een andere zeer goede richting voor het voltooien van een kleine kamer. Deze stijl wordt gekenmerkt door de volledige afwezigheid van excessen in het ontwerp (zoomstenen, rozen, kwastjes, strikken, ruches, franjes). Het kleurenschema bestaat meestal uit een combinatie van twee contrasterende of vergelijkbare kleurschakeringen. Het interieurontwerp is gebouwd in heldere, regelmatige geometrische lijnen, het meubilair is zeer standaard, geen ongewone vormen. Een dergelijk interieur zal een beroep doen op zakenmensen die in alles de voorkeur geven aan rationaliteit, ook in het ontwerp van hun huizen.
 • Scandinavische stijl. Een onderscheidend kenmerk van de stijl is een combinatie van verschillende zeer lichte, transparante, koude tonen. Het is voornamelijk wit, grijs en blauw. Zo'n stilistische beslissing zal optimaal zijn voor een kamer waarvan de ramen naar de zonnige kant kijken. De koude kleuren geven een gevoel van frisheid en winterse koelheid, zelfs op de heetste en zonnige dag.

Kleurenpalet

Een van de aanbevelingen voor het ontwerp van kleine kamers zegt dat het kleurengamma van meubilair, decoratie en inrichting helder moet zijn. Donkere en heldere, verzadigde kleuren verminderen niet alleen visueel een kleine ruimte, maar maken het ook donkerder en zwaarder.

Het kleurenpalet in pastel is rijk en divers genoeg om de ideale optie voor de slaapkamer te kiezen. Voordat u een kleur kiest, moet u rekening houden met de ontwerpkenmerken van de kamer, het gebied, de configuratie, de locatie en, uiteraard, uw eigen wensen en voorkeuren.

Verschillende tinten perzik, oranje, geel, lichtroze en melkachtige kleur helpen de kamer naar de noordkant meer warm en gezellig te maken. En vice versa - koude tinten van lila, blauw, pistachekleur helpen om een ​​helder en zonnig interieur te dempen.Natuurlijke, natuurlijke kleuren helpen een atmosfeer van comfort en warmte te creëren.

Overweeg hoe deze of die kleur of zijn schaduw, ik het ontwerp van een kleine slaapkamer op een winnende manier kan verslaan:

 • Witte kleur. De lichtste, schoonste en lichtste kleur transformeert onmiddellijk het meest bescheiden interieur, waardoor het elegant en mooi is. In de sneeuwwitte slaapkamer heerst altijd een sfeer van comfort en rust. Verdun deze idylle met felle kleuren om gekleurde lampen of decorartikelen te helpen;
 • Blauwe kleur verlicht spanning, koelt de kamer in de hete zomer, geeft gemoedsrust en rust. Blauwe slaapkamer - een geweldige optie voor mensen die zich bezighouden met actief zakendoen. Blauwe kleur zal helpen de spanning te verlichten en een lading energie en een positieve houding te geven;
 • Tinten groen hebben een gunstig effect op de psycho-emotionele toestand van een persoon, helpen de spanning verlichten, kalmeren de zenuwen. Zeer lichte en aangename kleur;
 • Paarse kleur past goed bij groene, gele en roze tinten. De slaapkamer, ingericht in dergelijke kleuren, ziet er zeer comfortabel en warm uit;
 • Verschillende tinten geel dragen bij aan de kleine slaapkamer met helder, zonlicht.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Kies een geschikte afwerking voor de kamer, vergeet niet dat wandbekleding, plafond en vloer niet te gebosseleerd, zwaar en gestructureerd moeten zijn. Volumetrisch ornament "eet" enkele centimeters van een kleine ruimte, waardoor het nog kleiner wordt.

Voor wanddecoratie is het het beste om de meest platte, lichtgewicht materialen te gebruiken (behang, decoratieve pleister). De vloer kan bedekt zijn met parket, laminaat, dun tapijt of linoleum. Het plafond kan worden geverfd of zelfs gespannen, als de hoogte dit toelaat.

Een van de basisregels bij het kiezen van een afwerking is de nauwe compatibiliteit van tinten. Het interieur mag niet te uitgesproken contrasten zijn. Als witte verf bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het plafond, kan de kleur van het behang zanderig zijn en kan de vloer een beige tint hebben.

Een andere regel: het is noodzakelijk om gedrukte en te veelkleurige coatings te vermijden. Voor het ontwerp van een kleine kamer hebben monochrome opties de voorkeur. Of de afdruk kan worden gebruikt om een ​​van de muren te versieren of te markeren. In dit geval moet de afbeelding zo dim en low-key mogelijk zijn.

Hoe te inrichten?

Volumineus en massief meubilair in een kleine kamer zal misplaatst zijn. Het moet een beknopt ontwerp hebben, compact zijn en zeer comfortabel. Bij het kiezen van dergelijke meubels wordt het interieur niet overbelast en wordt de ruimte zo rationeel mogelijk gekozen.

Bed - het belangrijkste element van het interieur. Nou ja, als het zonder hoge poten of ondersteunende structuren op het platform is, bijvoorbeeld. Luxe hoofdeinden en brede ruggen moeten ook worden vermeden. Het is raadzaam om een ​​model met ingebouwde dozen te kiezen.

De kast is een ander onmisbaar item voor de slaapkamer.. De beste optie - kledingkast. Hij kan een van de muren volledig bezetten en het probleem oplossen van kleding en andere dingen. Een ander kenmerk van de slaapkamer - een nachtkastje of een tafel.

Een goed doordacht arrangement van meubels is niet minder belangrijk dan zijn keuze. Hiervan hangt de algemene indruk van de ruimte af, evenals de beschikbaarheid van vrije ruimte. Het is het beste om de kast langs de smallere muur te plaatsen, en het bed naast de brede.

Naast basisitems kunt u verschillende kleinere items gebruiken, bijvoorbeeld gemonteerde planken, waarmee u boeken en tijdschriften kunt plaatsen.

Met scharnierend meubilair (planken, kasten) kunt u ruimte besparen en het interieur functioneler uitrusten. Als extra meubels kunnen worden beschouwd als klapstoelen, tafelbladen, tafels. In plaats van een bed kunt u een opklapbare bank of een stoelbed gebruiken. Transformeren van meubels is perfect voor kleine ruimtes.

verlichting

Bij de opstelling van een kleine kamer is elk moment belangrijk, inclusief de verlichting. Een zware, massieve kroonluchter met veel hangers maakt het interieur alleen maar visueel zwaarder en accentueert de bescheiden afmetingen van de kamer, dus je moet het opgeven. Kies betere kleine nette modellen met een discreet ontwerp.

Als er een spanplafond in de kamer is geïnstalleerd, kunt u de optie overwegen met LED-lampen langs de rand van de kamer, langs een van de muren, in een cirkel in het midden, in een zigzag. Om de kast te verlichten, kunnen de hoofdeinden lokale lampen gebruiken. Een extra bron van verlichting kan een kleine tafellamp, een staande lamp, platte schansen of hanglampen zijn. Extra licht kan geven en flikkeren of reflecterende delen van de muur decor.

Gordijnen, textiel en decoratie kiezen

Een groot pluspunt voor een kleine kamer is het hebben van een raam. Het moet zo open en helder mogelijk zijn. Voor schaduwen is het beter om gordijnen en gordijnen te gebruiken van lichte, vloeiende, doorschijnende materialen.

Het is de moeite waard complexe draperieën, zware materialen en rijke kleuren te vermijden. Dit zal het interieur alleen maar belasten. Het is beter om elegante gordijnen, romeinse gordijnen of jaloezieën te kiezen.

Accessoires geven de kamer een speciale charme en charme. Het kiezen van de juiste decoraties en decorelementen voor het slaapgedeelte van 6-7 vierkante meter. m, is beperkt tot een paar items. Dit kan een klein schilderij aan de muur zijn, een foto op de nachttafel, een vaas met bloemen of bloempotten. Accessoires mogen niet te groot en licht zijn.

Om het interieur, aangehouden in heldere kleuren, meer helder en stijlvol te maken, zal textiel helpen. Dit kan een mooie beddensprei zijn, tapijt, decoratieve kussens.

Ideeën in het interieur

Dankzij een doordacht arrangement van meubels, de keuze van kleuroplossingen en een elegant decor lijkt de slaapkamer helemaal niet klein.

8 foto

Overweeg enkele interessante oplossingen:

 • De combinatie van wit en lichtgroenlicht, luchtgordijnen, elegant meubilair en compacte lampen creëren een verfijnd, mooi, zeer comfortabel interieur, uitnodigend om uit te rusten;
 • Klein gebied kan niet alleen een slaapkamer zijn, maar ook een volledig uitgeruste en comfortabele werkruimte. De zithoek is uitgerust met een compact bed, een nachtkastje en wandkasten. De werkhoek bestaat uit een tafel, een stoel en meerdere planken. Het interieur is ontworpen in een combinatie van lichte kleuren. Als decor worden veelkleurige kussens gebruikt;
 • Sneeuwwitte slaapkamer ziet er altijd heel netjes en elegant uit, zelfs met zo'n minimale situatie en laconiek decor. Sierplanten worden gebruikt om de ramen te versieren. Kleine schansen complementeren de lichte, luchtige kroonluchter. Muren, plafond, meubels, textiel in het wit. Ze verlevendigen het sneeuwwitte interieur en maken het dynamischer met een donkere vloerbedekking en elegante muurfoto's.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer