Waar te plaatsen en op welke hoogte een tv in de slaapkamer te installeren?

TV is aanwezig in de meeste moderne appartementen en opties voor de plaatsing ervan - een oneindig aantal. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de apparatuur in de woonkamer te plaatsen, terwijl anderen graag hun favoriete tv-serie kijken terwijl ze koken of in bed liggen. De tv bevindt zich in de slaapkamer en biedt u de mogelijkheid om overdag en voor het slapengaan te ontspannen, dus u moet deze met speciale zorg benaderen.

Heb ik een tv in de slaapkamer nodig?

Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Tv zal nodig zijn door degenen die het regelmatig bekijken en hun leven niet zien zonder films te kijken. Dit is een geweldige optie voor nachtbrakers die het leven van seriële karakters het liefst volgen op een bed of een bank. Als iemand films en programma's liever op een computer bekijkt, is het kopen van een tv geldverspilling voor hem. Deze optie is niet geschikt voor mensen met slapeloosheid, omdat het flikkeren van het scherm het moeilijk maakt om in slaap te vallen.

Hangende tv in de slaapkamer moet in het geval zijn wanneer een persoon in staat is om duidelijk de tijd te verdelen die is toegewezen voor het bekijken ervan. In dit geval zullen de mogelijke negatieve gevolgen van zo'n tijdverdrijf worden geminimaliseerd. Het wordt niet aanbevolen om te mishandelen bij het kijken naar tv in de schemering, omdat deze zeer gespannen en vermoeide ogen. Bovendien moet u voor het kopen rekening houden met de grootte van de kamer: het paneel aan de muur "viseert" de ruimte van een al kleine kamer visueel.

Op welke hoogte te plaatsen?

De installatieopties voor de tv komen in de eerste plaats overeen met de persoonlijke voorkeuren van één persoon. Vóór de inrichting van het terrein is het voldoende om voor de plaats van mogelijke plaatsing van apparatuur te zitten en te zien waar het oog zal vallen. Bepaal dus ongeveer het hoogste punt van het scherm en het midden ervan moet recht tegenover de ogen van de kijker zijn. Gemakshalve moet u het paneel aan de beugels hangen.

Wat bepaalt de locatie van de tv aan de muur:

 • De locatie van het bed. De apparatuur wordt tegenover het bed geïnstalleerd en houdt rekening met hoe hoog het publiek zal zijn bij het kijken naar films.
 • De hoogte van andere meubels. De harmonie van het paneel in het interieur hangt ervan af. Het moet in grootte overeenkomen met een bank, kledingkast, nachtkastjes.
 • Scherm diagonaal. Een te grote tv past gewoon niet in een kleine kamer of vermindert visueel de ruimte.
 • De hoogte vanaf de vloer moet minimaal 1,3 - 1,5 m zijn. Hoe hoger het tv-toestel, hoe vermoeider de ogen zullen zijn, omdat je constant omhoog moet kijken, en dit is een extra inspanning. In de buurt van de tv hebben een stopcontact, 25 cm terugtrekken van de beugel, dat is geïnstalleerde apparaten. De afstand tot de kijker is enkele meters: deze moet 2-3 keer zo groot zijn als de diagonaal.
 • Paneel hoek ook meegewogen bij de installatie, omdat het beeld vervormd is als u de kijkhoek wijzigt. Wanneer LCD-tv's worden gekocht, wordt de exacte hoogte van de ophanging empirisch bepaald: u moet verschillende opties testen voor de locatie en pas daarna de laatste installatie uitvoeren.

Prachtige locatie-opties

Ruimteontwerp is het bepalende criterium in de fase van de locatie van de tv De meest praktische oplossing is de tv aan de muur te bevestigen met planken, metalen frames en beugels. Onder het paneel bevindt zich een kast of een kleine tafel. Wanneer het op een aanzienlijke afstand van de vloer wordt gemonteerd, past een lange ladekast eronder. Het wordt aangeraden om eenvoudig houten meubilair te kiezen, omdat dit er bij elke techniek goed uitziet.

Tv-schappen moeten sterk zijn en bestand tegen zware belastingen, omdat de veiligheid van het paneel ervan afhangt. Houd ook rekening met het gemak van installatie van onderdelen en hun prestaties. Dit is vooral belangrijk in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid: de plank moet een corrosiebestendige coating hebben. Dan zal het lang meegaan en met een goed ontwerp zal het onderdeel worden van het interieur. De eenvoudigste oplossing zou zijn om een ​​plank met gevarieerde kleuren te kopen.

Als er een nis in de kamer is, wordt het paneel daar geïnstalleerd, omdat een bekwaam ontwerp van de zone met een tv ook verantwoordelijk is voor de functionele component. Hiermee kunt u de rationalisatie van de ruimte maximaliserenelke vrije centimeter gebruiken. Het paneel zal gelijk liggen met de muur, er als één eruit zien. Deze techniek is ideaal voor de slaapkamer in de stijl van hi-tech, geef het een vleugje futuristisch.

Het plaatsen van een plasmapaneel boven de deur is niet de beste oplossing. Allereerst is het onhandig om tv te hoog te kijken. Ten tweede kan het scherm glanzen. In omstandigheden met beperkte ruimte is een oplossing echter de enige mogelijke oplossing. In de kamers van premium-tv hang je boven de openhaard. Dus films kijken, vergezeld van het knetteren van brandende boomstammen, zal nog leuker worden.

Tips om te kiezen

Er zijn geen eenduidige criteria voor de selectie van de perfecte tv. Het hangt ook af van de voorkeuren van de persoon en zijn financiële mogelijkheden. In de elektronicamarkt zijn er vele merken, die elk een ander model van plasmapanelen bieden. Ze verschillen in dikte, diagonaal, functionaliteit. Sommigen kiezen voor miniatuur-televisies, andere vertegenwoordigen niet het leven zonder enorme plasmapanelen; in het laatste geval wordt de kamer een mini-bioscoop voor thuis.

Populaire merken tv's:

 • Philips. Bekend Nederlands bedrijf dat een breed scala aan producten aanbiedt. De productie van tv's is een van de toonaangevende gebieden in het merk.
 • LG. Een van 's werelds grootste elektronicafabrikanten. Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Korea en maakt apparatuur voor een breed consumentensegment.
 • Samsung. Een ander Aziatisch bedrijf dat sinds de late jaren '30 van de twintigste eeuw op de elektronicamarkt vertegenwoordigd is. Het voordeel van het merk is het verkopen van hoogwaardige apparatuur tegen een betaalbare prijs.
 • Sony. Multinationale onderneming bekend om de productie van hightechproducten. Door de regelmatige introductie van innovatieve technologieën in de productie onderscheiden de producten zich door een hoge mate van bruikbaarheid, uitgerust met veel moderne functies.
 • BBK. Een van de grootste fabrikanten van apparatuur in China. Hij maakt goedkope apparatuur die in meer dan 30 landen verkrijgbaar is. De populariteit van het merk is te danken aan een breed scala aan producten en goede kwaliteit voor het bezette prijssegment.

In de regel zijn dure modellen van hoge kwaliteit, dus het besparen op aanschaf van apparatuur is het niet waard.Aan de andere kant, als de tv niet regelmatig wordt bekeken, kunt u volledig kiezen voor budgetproducten. Dit is ook het geval bij modellen die zijn gekocht voor villa's en percelen. In dit geval is de aanschaf van een zeer dure tv zinloos.

Waarop moet u letten bij het kopen van een tv-scherm:

 • De grootte van de tv. Om een ​​geschikte diagonaal te selecteren, houdt u rekening met de beschikbare vrije ruimte. Het hangt ook af van de afstand tot het publiek: hoe verder het paneel, hoe groter het model moet worden gekozen.
 • Technische specificaties. Deze omvatten de mogelijkheid om kabel-tv aan te sluiten, de aanwezigheid van een ingebouwde mediaspeler, de mogelijkheid om een ​​gameconsole aan te sluiten. Een belangrijk kenmerk is de aanwezigheid van een intuïtieve interface.

Hangende tv wordt niet aanbevolen voor de aanschaf van een klassieke slaapkamer. Ze worden voornamelijk gekocht voor moderne interieurs. Wanneer het ontwerp de kenmerken van verschillende stijlen combineert, is het toegestaan ​​panelen te kopen met een niet erg grote diagonaal, gemaakt in het geval van een neutrale tint.

Wanddecoratie met tv

Bovendien kunt u de ruimte rond de tv decoreren door deze in het interieur van de kamer te plaatsen. Bij het maken van een TV-muur met accent is het gebied naast het paneel beplast met contrasterend behang, bekleed met steen, ommanteld met houten panelen van een andere tint of versierd met decoratieve pleister. Het laatste beeld van de ruimte hangt af van de stijl van de slaapkamer en het appartement als geheel.

Wanneer het ontwerp van de ruimte gebaseerd is op minimalisme en eenvoud, is er geen decor naast de tv. Het scherm is opgehangen aan een stevige, bijvoorbeeld witte muur en het werkt als een contrasterend element. In dit geval zijn zwarte lichten ook geschikt, wat de ruimte een vleugje conceptualiteit geeft.

De originele tv ziet er omlijst door een "frame" van houten balken. Naast het paneel hebben deze schilderijen of foto's, het creëren van een enkel ensemble. Om een ​​harmonieus, compleet beeld te creëren voor verschillende objecten, wordt hout met dezelfde kleur gekozen en wordt de wandbekleding neutraal gemaakt: zandig, wit, beige, vanille.

Zie de volgende video voor meer informatie over het installeren van de tv aan de muur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer