Slaapkamerontwerp met panoramische, twee of drie vensters

Als er meerdere ramen in de slaapkamer of een panoramisch raam zijn, is dit zowel een groot voordeel als een serieuze ontwerpuitdaging. Aan de ene kant moet de slaapkamer een privé-zithoek blijven, aan de andere kant moet deze een nieuwe functie krijgen. De sleutel tot succes - in het juiste beheer van het licht.

Slaapkamerindeling rekening houdend met de soorten ramen

Soorten vensters hebben een aanzienlijke invloed op de lichtverdeling in het interieur. In de lange slaapkamer met een rechthoekige vorm is het gemakkelijker en handiger om de ruimte in zones te verdelen, afhankelijk van de lichtomstandigheden. In kamers met een zijraam is het handiger om ruimte te maken voor rust en slaap. Als het venster zich tegenover de deur bevindt, biedt dit extra mogelijkheden om een ​​gevoel van perspectief te creëren, ook buiten de kamer (met de deur open).En vooral in slaapkamers met een halfrond venster kunt u de functies en effecten van klassieke stijlen, zoals barok, verbeteren met behulp van een goed ontwerp.

panoramisch

Slaapkamers met panoramische ramen bieden de mogelijkheid om fantasie van ontwerpers uit te spelen. Passende ontwerpopties met lichte tinten en met natuurlijke, bijvoorbeeld bruine tinten. In dit geval hangt veel af van het uitzicht vanuit het raam, aangezien de slaapkamer met een panoramisch raam grotendeels doorgaat en een aanvulling vormt op de landschapssamenstelling.

Voor een landhuis is een goed ontwerp in de Scandinavische, mediterrane stijl of Provence-stijl. In de stedelijke omgeving zal relevante avant-garde, hi-tech, loft. Dit is des te relevanter omdat panoramische beglazing vaak wordt aangetroffen in nieuwe gebouwen.

In oude huizen is het gebruik van moderne klassieke stijlen niet uitgesloten.

9 foto

Met twee vensters

Met zo'n relatief zeldzame lay-out, moet een aantal belangrijke kenmerken worden overwogen. Dus, met de juiste aanpak, het zijn vensters die belangrijke ontwerpelementen kunnen worden en de juiste sfeer creëren voor een kamerinterieur.Over het algemeen is er in kamers met twee ramen veel licht en kunnen ze worden aangeleerd. In goed verlichte gebieden is het raadzaam om bijvoorbeeld een stoel, een salontafel of een bank te regelen. Dit deel van de ruimte, in het bijzonder in de rechthoekige slaapkamer, kan een gast worden. Of, als je het leuk vindt om te lezen, de bibliotheek. Past hier goed, vooral in een lange slaapkamer met een ruw raam, een rek met boeken. Zo zouden de ramen de ruimte in delen verdelen. Rekening houdend met de soorten ramen, zal een mini-woonkamer verschijnen in de buurt van de eerste, en een kast verschijnt in de buurt van de tweede.

Integendeel, in een goed verlicht deel van de kamer is het niet aan te raden om een ​​bed rechts te plaatsen - het licht voorkomt een goede nachtrust. Het is beter om ruimte te organiseren voor rust in het verduisterde deel van de kamer Hierdoor kan competent, effectief en met smaak bijna het hele beeldmateriaal worden gebruikt. En nog iets - gebruik het niet bij het plannen van de partitie, omdat ze de verspreiding van licht zullen voorkomen. Installeer zo nodig schermen.

Met drie vensters

In dergelijke slaapkamers kunt u voor uzelf een echt "rijk van slaap" creëren, een prachtig panoramisch uitzicht openen. Het is echter nodig om te retoucheren en nadelen, bijvoorbeeld de mogelijke aanwezigheid van tocht. Bovendien kunnen vensters een aanzienlijk deel van de leefruimte "absorberen".

Een kamer met een dergelijk plan is beter verdeeld in verschillende hoofdzones. In de hoek van de goed verlichte delen van de kamer kunt u een woonkamer of bibliotheek organiseren, een stoel of bank plaatsen, stoelen, een salontafel. Het is mogelijk om er tot laat in de avond te lezen zonder kunstmatige verlichting te gebruiken. Dichtbij een van de ramen (het is beter om het te bedekken met dikke gordijnen) past in het interieur van het bed.

Bovendien, de vensterbanken zelf, als ze worden opgewarmd en bedekt met geschikt materiaal, kan worden omgezet in een extra plaats om te rusten. Deze mini-sofa is ideaal om overdag te slapen of te mediteren. In dit geval is een stijlvolle oplossing om het frame in een ongebruikelijke kleur te schilderen en heldere gordijnen op te hangen. In de Scandinavische interieurs zijn frames echter volledig zonder vensterbanken geïnstalleerd, wat behoorlijk indrukwekkend lijkt, hoewel het niet altijd een praktische oplossing is.

decoratie

Het is niet alleen belangrijk om de ruimte effectief maar effectief te gebruiken. De oplossing van dit probleem zal helpen bij het stijlvolle ontwerp van vensters, de selectie van een geschikt kleurenschema. Dus, als de ramen klein zijn en dicht bij elkaar liggen, is het redelijk om gordijnen te gebruiken.Bij het plaatsen van ramen op aangrenzende muren zijn jaloezieën ideaal. Als de vensters naar elkaar 'kijken', kunt u draperie gebruiken.

Bij het afwerken van zo'n slaapkamer is het beter om eenvoudige materialen te gebruiken. Gewone behangverf. Het belangrijkste - geen ingewikkelde patronen - ze kunnen de lichtbalans verstoren. De vloer en het plafond mogen ook niet worden afgezwakt door een ingewikkeld ornament.

9 foto

Wat het kleurengamma betreft, het is in veel opzichten een kwestie van smaak, maar we mogen niet vergeten dat te felle kleuren als gevolg van een overmaat aan licht in de kamer een onaangenaam gevoel kunnen veroorzaken. Het ziet er goed uit pastelkleuren, zachte kleuren. Koele tinten of natuurlijke kleuren zijn niet uitgesloten. Sommigen van hen kunnen zelfs helder zijn, maar enigszins gearceerd.

De algemene stijl van de kamer kan creatieve elementen bevatten in de avant-gardistische geest met zijn inherente contrast. Meubels van constructivistische vormen zullen in staat zijn om de ongewone smaak te benadrukken. Een andere optie is een meer natuurlijke en natuurlijke mediterrane stijl met ruwe weefselbedekkingen. De Provence stijl gewogen met antiek is ook hier relevant. Je kunt proberen om de klassiekers te gebruiken: terugkeer, in het bijzonder,naar barokke of rococo-stijlen met enorme scheidingswanden tussen vensters. De Scandinavische stijl met zijn praktische natuurlijkheid is niet uitgesloten.

styling

Het is het beste om alle vensters in dezelfde stijl te rangschikken. Eclecticisme in zo'n kamer is de "vijand" nummer één. Moet vergelijkbaar zijn en behang en kroonlijsten. Afhankelijk van het verlichtingsniveau (naarmate ze afnemen), moet u jaloezieën, Europese (Franse of Romeinse) gordijnen, licht textiel gebruiken. Als de plafonds in de kamer hoog zijn, is het redelijk om de ramen met een groot patroon te gordijnen.

Het kleurenschema kan heel divers zijn. De slaapkamers met drie ramen zien er goed uit in een roze en wit ontwerp. Als de kamer zich op een hoge verdieping bevindt, is een hightechstijl met grijs-witte, gedempte schildpadachtige tinten voldoende. De loft-stijl ziet er ook prachtig uit. Over het algemeen is minimalisme hier erg handig.

Het ziet er goed uit in het ontwerp en natuurlijke materialen. Het slaapgedeelte zal dus veranderen in een kleine, gezellige "grot", en de rest van de ruimte daarentegen zal zo verzadigd mogelijk zijn met licht.

Space Organization Tips

Het belangrijkste kenmerk van een kamer met verschillende ramen en vooral met een panoramisch raam is dat deze bijna volledig zichtbaar is vanaf de buitenkant.Dientengevolge, een van de belangrijkste doelstellingen van het ontwerp - het behoud van comfort en privacy. Natuurlijk kunt u zich altijd verbergen voor de wereld met behulp van gordijnen of jaloezieën, maar dit neemt niet de fundamentele vraag weg hoe u het bed in de kamer het beste kunt oriënteren.

In dit opzicht zou u alleen op uw voorkeuren moeten voortbouwen. Het is belangrijk om zelf te beslissen dat het 's ochtends prettiger is om te zien - landschap of binnenhuisinrichting. In het eerste geval zullen bedden met een hoog hoofdeinde het doen - het zal aangenaam zijn om er 's middags op te rusten.

Als de ramen echter bandvormig zijn en zich onder het plafond bevinden, zal het bed handiger zijn om te worden gericht met een hoofdeinde - dit beschermt tegen nieuwsgierige blikken en geeft het nodige niveau van daglichtverlichting.

We voegen eraan toe dat wanneer het bed en de ramen op voldoende grote afstand van elkaar zijn gescheiden, een ladekast of een open haard met succes in het interieur kan worden geplaatst. Dit maakt niet alleen de kamer comfortabeler, maar lost ook het probleem van privacy op. In kleine ruimtes zijn dikke gordijnen en jaloezieën echter onmisbaar. Het is echter in de krappe slaapkamer dat het belangrijk is dat de ramen een maximum aan licht binnenlaten. Daarom moet een dergelijke ruimte niet worden "overladen" met meubels en decor. Het ziet er goed uit als werkplek aan het raam.Het is redelijk om een ​​computerbureau te installeren. In dit interieur past en tafelblad. Het drempel-tafel formaat is ook geschikt.

Kamers met meerdere ramen of een panoramisch raam zijn echter een uitstekend gebied voor ontwerpexperimenten. Zelfs de meest, op het eerste gezicht niet-voor de hand liggende oplossing hier, dankzij het creatieve gebruik van de mogelijkheden van licht, kan zeer succesvol zijn.

Zie hieronder voor meer slaapkamerontwerpopties met meerdere vensters.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer