Japanse stijl slaapkamer

Prachtig een kamer uitrusten - geen gemakkelijke taak. Het is noodzakelijk om de juiste meubels, accessoires, decor te kiezen, overweeg verschillende afwerkingen. Dit alles moet prachtig met elkaar worden gecombineerd en de kamer zelf moet functioneel, comfortabel en esthetisch aantrekkelijk zijn. Een nog moeilijker optie is om het interieur uit te rusten volgens de principes van een bepaalde stilistische richting. Tegenwoordig zijn er veel, voor verschillende smaken.

Oosterse thema's, vooral in Japanse stijl, lijken altijd iets mysterieus, subliems en verfijnd te zijn. Deze richting is het meest geschikt voor het ontwerp van de slaapkamer.

Kenmerken van Aziatische stijl

Kort samengevat, de belangrijkste criteria van de Japanse stijl kunnen bijna in twee woorden zijn: traditie en minimalisme.Het laconieke ontwerp en de afwezigheid van weelderige decoratieve toevoegingen zijn gemakkelijk te verklaren: Japan is een zeer klein en dichtbevolkt land. Dit kon niet anders dan zijn stempel drukken op de vorming van traditionele Oosterse stijl in het ontwerp van het pand. Deze stijl is perfect voor kleine appartementen, zoals "Chroesjtsjov".

Een slaapkamer in Japanse stijl is gemaakt volgens de volgende principes:

 1. Minimalisme. Vrije ruimte, verstoken van een groot aantal decoratieve ornamenten en accessoires, stelt u in staat om de meest optimale omstandigheden te creëren voor ontspanning en rust na een dag hard werken.
 2. Natuurlijkheid. De menselijke nabijheid tot de natuur wordt sterk benadrukt met behulp van natuurlijke materialen die worden gebruikt in de decoratie en binnenhuisinrichting (hout, natuurzijde, bamboe, linnen, katoen). Het kleurenschema moet ook in de buurt van natuurlijk zijn (bruin, groen, donkerrood).
 3. Functionaliteit. Een juiste opstelling van meubels, planken, kasten stelt u in staat om perfect alle noodzakelijke zaken te huisvesten en tegelijkertijd veel vrije ruimte te besparen.

De Japanse stijl in het ontwerp is het meest geschikt voor mensen die het hectische leven in de metropool beu zijn en streven naar natuurlijke schoonheid en eenzaamheid. Deze stijl in het interieur van de slaapkamer wordt aanbevolen voor kenners van beknopte, eenvoudige ontwerpoplossingen.

Varianten van het afwerken van de kamer doe het zelf

Traditionele Japanse huizen verschillen sterk van Europese woning. Er zijn geen zware en massieve muren. Het in zones onderver * delen van de ruimte wordt gemaakt met de hulp van mobiele verdelingenschermen die van dun rijstpapier worden gemaakt. Tegenwoordig kunnen dergelijke schermen worden gebruikt om een ​​slaapkamer in oosterse stijl te versieren of om een ​​kamer op te delen in verschillende afzonderlijke hoeken, bijvoorbeeld om te lezen of te slapen.

Voor de decoratie van de muren worden materialen gebruikt die in een licht, zacht kleurengamma worden bewaard. Deze kunnen zijn:

 • Behang, bijvoorbeeld, bamboe of textiel. Het kan een papieren versie zijn, versierd met de hulp van Japanse karakters of traditionele ornamenten (sakura, kraanvogels, fans);
 • houten panelen (dit ontwerp lijkt erg op de traditionele Japanse schuifwanden);
 • textiel;
 • schilderen (geschilderde muren kunnen eentonig blijven of ze kunnen worden versierd met een stencilpatroon).

Bij het maken van het plafond wordt aanbevolen om de volgende tips te volgen:

 1. Traditionele Japanse architectuur impliceert een vierkant of rechthoekig plafond. (Hetzelfde geldt voor elementen die het plafond aanvullen en versieren).
 2. Materialen kunnen van zowel synthetische als natuurlijke oorsprong zijn. Natuurlijk heeft de tweede optie de voorkeur (hout, stof).
 3. Lichte tonen. Plafond- en wandbekleding kunnen in dezelfde kleuroplossing worden gemaakt, dicht bij natuurlijk. Als decoratie van het plafond kunt u lichte, ingetogen ornamenten gebruiken.

Als plafondbekleding worden gebruikt:

 • balken (het plafond is opgedeeld in gewone rechthoeken met behulp van balken). Ze worden eenvoudig op een geschilderd plafond gemonteerd of extra met papier en doek vastgezet;
 • spanplafond (kan glanzend of mat zijn, monofoon of versierd met een delicaat, onopvallend patroon);
 • vals plafond (ideaal als het plafondprofiel in een contrasterende kleur wordt weergegeven ten opzichte van de platen).

Het apparaat en het ontwerp van de vloer in Japan krijgen een zeer ernstig en belangrijk gegeven. Een van de tradities van dit land is blootsvoets lopen, vooral als het gaat om de slaapkamer. Ideale optie - een bekleding van een natuurlijke boom (een parket, een laminaat). Bovenaan kunt u een bamboemat, rotandoek of matwerk toevoegen. Het nadeel van deze natuurlijke materialen kan vrij snel zijn, dus in plaats daarvan is het mogelijk om een ​​nachtkastje met oosterse ornamenten te gebruiken.

De ramen in de slaapkamer in Japanse stijl kunnen worden ingericht met stoffen jaloezieën of lichte gordijnen van linnen, katoen of bamboestro. Ze moeten worden versierd met nationale oosterse ornamenten.

Kleurbereik

Oosterse stijl impliceert de maximale menselijke benadering van de natuurlijke habitat. Daarom moet het kleurbereik voor het ontwerp van wanden, plafond, vloer, decoraties, accessoires en meubels in dergelijke tinten worden gehandhaafd. Dit zijn de kleuren van aarde, planten, lucht, steen. Neutrale palet kan worden verdund en meer levendige, contrasterende insluitsels. Dit kan een textiel, een lamp, een scherm of een ander onderdeel van het interieur zijn.

Als de belangrijkste achtergrond voor het ontwerpen van muren, kunt u verschillende tinten melk, zand, beige en crème gebruiken. Meer duidelijk schetsen de grenzen van de muren zullen de contouren van zwart, bordeaux, bruin helpen. Het wordt aanbevolen geen accessoires, decoraties en textiel van giftige, verzadigde kleuren te gebruiken.

Kies en zet meubels

Het interieur, ontworpen in oosterse stijl, impliceert het gebruik van één hoofdaccent in de kamer, zonder de aandacht te vestigen op verschillende kleinere elementen. In de slaapkamer is het accent een bed of een bank. Traditioneel slaapmeubilair moet een kleine hoogte hebben. Een brede matras moet op het podium worden geplaatst of op kleine poten steunen. Er mogen geen prachtige hoofdeinden, muren en armleuningen zijn.

In de buurt kunt u een nachtkastje voor thee en een klein nachtkastje regelen. Het is beter geen omvangrijke kasten en rekken te gebruiken. Voor opslag van handige kasten of ingebouwde kasten / nissen.

Voor de vervaardiging van meubels gebruikt lichtgewicht duurzame materialen van natuurlijke oorsprong (hout en bamboe). Katoen of natuurlijke zijde kan worden gebruikt voor stoffering.

verlichting

De slaapkamer moet goed verlicht zijn. Overdag - met de hulp van natuurlijk licht, zullen 's avonds gestileerde lampen te hulp komen. Tegelijkertijd moet de verlichting voldoende zijn, maar niet opdringerig, maar gedempt en verspreid. Om dit te doen, kunt u lampenkappen van papier of textiel, matte lampen, speciale lichtverdampers gebruiken.

Voor specifieke lichtbronnen zijn dit meestal geen vloer- of tafelmodellen. Plafondlampen geven zeer zachte, gedimde verlichting zonder abrupte overgangen van licht naar schaduw. U kunt schijnwerpers of ledstrips rond de omtrek van de kamer gebruiken.

Japanse lampen worden meestal gemaakt in heldere, eenvoudige vormen en geverfd in zwart, wit, bruin of geel. Zaklampen kunnen papier, bamboe, textiel, glas zijn.

decoratie

Omdat het hoofdidee dat alles omvat wat met oosterse stijl te maken heeft, minimalisme is, accessoires en decoraties in het interieur moeten een beetje zijn. Ze zijn echter noodzakelijk aanwezig. Daarom moet hun keuze bijzonder zorgvuldig worden benaderd. Elk van hen zou de expressiviteit en verfijning van het interieur moeten geven.

Open schappen of tafels kunnen worden versierd met porseleinen borden met gedroogde rozenblaadjes of andere bloemen. Dit kunnen geurkaarsen of porseleinen beeldjes zijn.

Naast het bed kun je een prachtig gevormde vloervaas plaatsen. Bloemstukken en planten nemen een speciale plaats in in het interieur. Dit kan een traditionele ikebana, dwergden, mandarijn of een andere boom zijn.

Zoals andere decoraties en accessoires die u kunt gebruiken:

 1. Tatami in plaats van nachtkastje;
 2. Gestileerd linnen met kranen of kersenbloesems;
 3. Schuifraam versierd met traditionele Japanse ornamenten;
 4. Japanse lantaarns op het nachtkastje;
 5. Sierlijke netsuke, geplaatst in open planken;
 6. Japanse poppen en beeldjes.
 7. Samurai zwaarden en enorme fans hingen aan de muren.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer