Slaapkamer in grijstinten

 Slaapkamer in grijstinten

Monochrome interieurs van slaapkamers in het dominante palet van talloze grijstinten: parelmoer, zilver, ashen, staal, rokerig, antraciet, verliezen hun relevantie niet. Het bleek dat die saaie en monotone, volgens velen, grijs zich plotseling in een trend bevond en zijn positie niet ophield voor verschillende seizoenen op rij. Laten we het uitzoeken. Laat ons ontdekken wat het fenomeen grijze kleur verklaart en hoe het zijn mogelijkheden in het ontwerp van uw eigen slaapkamer voor 100% kan gebruiken.

Betekenis en kenmerken van kleur

Het kleurenpalet beïnvloedt onze emotionele toestand, vanwege de kenmerken ervan als gevolg van een combinatie van zeven hoofdkleuren en niet-spectrale tinten.De laatste worden beschouwd als denkbeeldige kleuren, die spectrale en achromatische tonen vormen met hun willekeurige vermenging. Dit zijn paarse, bruine en grijze tinten. In de psychologie heeft elke kleur zijn eigen karakteristiek. Neutraliteit en zelfs sommige gewoonten van grijs worden geïnterpreteerd als een onvermogen om emotionele uitbarstingen uit te lokken.

Grijs is de randkleur, die oorspronkelijk werd gevormd door een contrasterende, "rivaliserende" zwart-witcombinatie. Daarom worden de negatieve kenmerken van dit symbool van verdriet, ziekte, melancholie, vermoeidheid, terugtrekken, angst en depressie in balans gebracht door positieve - stabiliteit, harmonie, realisme, geestelijke gezondheid, bewustzijn.

Door het prisma van het spectrum neemt een persoon de omringende werkelijkheid waar. Psychofysische aanleg voor een depressieve toestand is een reden om het monochrome interieur van een slaapkamer te weigeren. Maar voor de meeste mensen die in verschillende mate worden beïnvloed door stress (een onvermijdelijk onderdeel van het moderne actieve leven), past dit ontwerp perfect.

De mogelijkheden van grijs, als een echte neutrale:

 • herstel energie;
 • verwijder de functionele stress van alle lichaamssystemen,
 • de emotionele achtergrond harmoniseren;
 • om vrede en rust te geven.

Als je de slaapkamer in kalm grijze tinten verslaat, kijkend naar de balans van kleuren, zal het interieur niet alleen ingetogen, nobel en elegant zijn, maar ook fungeren als een generator van positieve emoties, afstemmen op de gewenste golf voordat je naar bed gaat. Dit is vooral belangrijk voor mensen van wie de professionele activiteiten grote zenuwkosten vereisen die gepaard gaan met overmatige emotionele stress.

decoratie

De veelzijdigheid van grijs maakt het een universele achtergrond in het interieur van ruimtes met verschillende stijloplossingen. Maar het onevenwichtige gebruik van het grijze palet kan het beeld van een kamer saai, saai en zelfs eerlijk gezegd nors maken. Bij het maken van een slaapkamer in grijze tinten, is de kleur zelf secundair, en het is belangrijk hoe bekwaam de ontwerper de kunst bezit:

 • texturen combineren;
 • combineer matte oppervlakken met een glanzende, kristallijne glans met een metalen;
 • maak winnende contrastcombinaties;
 • gebruik partner kleuren met verschillende temperatuur, intensiteit en gradiënt ontvangst;
 • observeer de algemene balans in de verhoudingen van kleurencombinaties.

wanden

Grijze slaapkamer kan worden bijgesneden met alle materialen. De meest gebruikelijke optie voor muurdecoratie is behangen. Ongeacht of het behang met / zonder een patroon is, ze moeten in overeenstemming zijn met de afwerking van de andere oppervlakken - de vloer en het plafond. Bij het kiezen van behang met een richtlijn dient als het gedeelte van de kamer. Als de slaapkamer van bescheiden omvang is, is het aan te raden om de voorkeur te geven aan een klein, onopvallend ornament en grote patronen in een ruime kamer.

Een andere optie voor wanddecoratie is schilderen. Het is raadzaam om deze oplossing te gebruiken als het slaapkamerontwerp patronen uitsluit. Eén muur, meestal aan het hoofdeinde van het bed of met een raam of deuropening, is accentuering gemaakt om een ​​stijlvol contrast te creëren, het te versieren met een toets die donkerder is door meerdere tonen dan de achtergrond. De rest van het oppervlak in de kamer was monotoon.

plafond

Ongeacht of het plafond is geverfd of witgekalkt, het kleurenpalet is altijd lichter dan dat van de muren. Diepe grijstinten voor het plafond kunnen niet worden gebruikt, omdat deze de hoogte van de kamer visueel verminderen.Het plafond met meerdere niveaus is geschikt voor ruime kamers en in dit geval kunt u een contrasterend ontwerp van de lagen gebruiken. In kleine slaapkamers lijken glanzende spanplafonds met schijnwerpers voordelig. Glitterende glans en verlichting, die de glans van een spiegelglad oppervlak verbetert, zorgt voor een visueel effect van volume.

Paul

Bij het kiezen van de kleur van de vloer is ook afgestoten van het ontwerp van de muren. Voor de vloer wordt een donkerdere tint gekozen, rijker dan de muren voor tenminste een paar tonen. Wat materialen betreft, wordt dit meestal gebruikt als vloerplaat met een prachtig natuurlijk houtpatroon of laminaat. Modetrend - het gebruik van porselein. Grijs laminaat is enorm populair.

De rijkdom van het palet van grijstinten stelt u in staat de meest nobele kleurenoplossingen van de vloerbedekking te creëren, met behulp van een licht, zilver en donker verzadigd bereik van antraciet tinten. Laminaatvloeren zien er anders uit onder verschillende lichtomstandigheden. Selecteer de toon van de laminaatbehoefte, geleid door de zijkant van de wereld, die de slaapkamerramen over het hoofd ziet. Als de zijkant west of zuid is, ziet de vloer er in de avond sappiger uit dan in een kamer met ramen die uitkijken op de andere kant van het appartement.

stijlen

Dankzij de veelzijdigheid van grijs kunt u hem integreren in verschillende stijlrichtingen - van klassiek tot trendy. We ontdekken welke tandems van stijl en kleur het meest succesvol zijn.

De meest exquise interieuroplossingen van de slaapkamer in grijstinten tonen het ontwerp in de trends:

 • Renaissance;
 • Barok en rococo;
 • Engelse klassiekers;
 • romantiek;
 • paleis stijl.

Van moderne trends, de beste helpers voor het creëren van het oorspronkelijke ontwerp van een grijze slaapkamer: stedelijk, futuristisch, avant-garde. Loft, hi-tech en fusion verdienen niet minder aandacht.

Keuze van meubilair

De neutraliteit van grijs vereenvoudigt de keuze van meubels in de slaapkamer, die wordt gedomineerd door een grijs palet. Luxe volumineuze meubels passen organisch in zo'n oplossing in bijna elk stijlontwerp. Een harmonieus paar voor een grijze achtergrondafwerking kan het meubilair van een zwarte, sneeuwwitte, rijke chocoladekleur vormen.

Elk van deze drie opties is universeel op zichzelf en in combinatie met grijs zullen ze helpen om 100% harmonie in het interieur te bereiken. Noble grey is een waardige setting voor een exclusief meubelensemble van dure houtsoorten.Wil je dat de situatie verfijnd is - maak een set meubels uit het minimumaantal objecten

Het gebruik van grijs in het ontwerp van kinderkamers werd lange tijd niet alleen sceptisch, maar ook voorzichtig behandeld. In ons land zeker. Sommige ouders maakten een analogie met het sombere en troosteloze bestaan ​​in zo'n kamer, anderen waren bang voor de negatieve impact van grijs op de psychologische toestand van het kind, vooral als het ging om de adolescent. De pubertijd gaat onvermijdelijk gepaard met hormonale "stormen", waartegen vaak depressieve stoornissen ontstaan. In de loop van de tijd werd de grijze kleur volledig gerehabiliteerd.

Vijf argumenten voor grijs interieur voor de kinderkamer.

 • Verhoogt het niveau van psychologische bescherming, waardoor een gevoel van stabiliteit ontstaat.
 • Interfereert niet met concentratie bij het maken van huiswerk.
 • Een praktische oplossing in termen van reiniging, omdat grijs niet-markerend is.
 • Dit is een unisex-kleur. Met de verschillende kleuren grijstinten kun je een kamer voor een tiener van elk geslacht regelen.
 • Veel tieners geven de voorkeur aan een nano-stijl. Grijs palet is ideaal om een ​​hightech interieur te creëren.Hetzelfde geldt voor klassiek design en retro-stijl.

Bij het maken van de kinderkamer, is het het beste om een ​​licht meubilairensemble te gebruiken, dat wordt aangevuld met accessoires van een vergelijkbare toon. Een garderobe, bank of bed in een rijke grijze versie zorgt voor een evenwicht tussen het interieur is te helder, waardoor de situatie meer in balans is.

Wat is gecombineerd?

Een neutrale grijsschaal is een ideale basis voor het maken van zeer mooie kleurenduetten. Het belangrijkste ding om te voldoen aan de maatregel: de slaapkamer - het grondgebied van psychologische comfort en rust, en uw gezondheid is afhankelijk van de beschikbaarheid, evenals de afwezigheid van deze componenten.

Voorbeelden van het effect op de waarneming van kleurenparen uit grijs:

 • Met groen - bevordert ontspanning en stressvermindering, laat de "ogen ontspannen". Grijsgroene interieurs zijn zeldzaam, maar de sfeer in zo'n slaapkamer zal zeker heel aangenaam en uitnodigend zijn.
 • Met blauw of blauw - harmoniseert emoties, past zich aan aan een filosofische stemming, neutraliseert de effecten van emotionele overbelasting. Dit interieur ziet er cool maar verfrissend uit.
 • Met rood - veroorzaakt opwinding, en daarom is dit paar perfect geschikt voor de rol van accent.Hoewel de populariteit van zo'n duet veel stijlvolle en luxueuze interieurs bevestigt in de stijl van art-deco (art deco) hi-tech en gestileerde barok - neo-barok, gedomineerd door rode en stalen tinten.
 • Met bruin - harmonie heerst in een ambigue combinatie van twee neutrale kleuren als je tegen contrasten speelt: een combinatie van koud donkergrijs en warm lichtbruin.
 • Met geel - verhoogt de mate van warmte, geeft gemoedsrust, bevrijdt. Pas op: dominant geel kan een depressieve toestand veroorzaken.
 • Met wit - heeft een extreem positief effect, "verfrissend". In dit geval worden smakelijke witte tinten toegevoegd aan natuurlijk zacht grijs, gecombineerd met karamel, room, melkachtig en genuanceerd bruin met een mengsel van melkachtig wit, dat wil zeggen, koffie met melk.
 • Met zwart - een prachtige tandem, die bijdraagt ​​aan het ontwaken van sensualiteit en je de mogelijkheid geeft om je vrij te voelen. Grijs-zwarte combinaties benadrukken de geometrie van vormen, neutraliseren buitensporige agressiviteit in het ontwerp, veroorzaakt door overmatige helderheid van schreeuwende tinten.
 • Met bordeaux - als de prioriteit een strikte interne oplossing is, dan zal de combinatie van een lichtgrijs palet en bordeaux dit kunnen bieden, en met de inherente grijze tonen delicatesse.
 • Met oranje - u krijgt het originele ontwerp, ongeacht of het een grijze achtergrond en oranje delen of grijze elementen en oranje rand is.
 • Met perzik - vrouwelijk en actief perzikkleurig palet met grijs voegt een eclectisch interieur van gratie en expressiviteit toe, terwijl tegelijkertijd de kleurtemperatuur wordt verhoogd.
 • Met munt - ontspant, kalmeert, geeft een gevoel van verkoeling. De mintgrijze slaapkamer verwerft dankzij de zachte mintinten de woning niet te laat.
 • Met paars - vervelend: zo'n paar zal absoluut niet helpen om te ontspannen, maar het kan best ongemak veroorzaken. Tegelijkertijd geven paarse accenten op een achtergrond van zilverbehang of in combinatie met satijntextiel een gunstige indruk.
 • Met turkoois - grijs-turquoise elegante klassieke slaapkamer, waar het grijze palet is gekozen als basis, zal een heldere persoonlijkheid hebben. De moed, helderheid en aantrekkelijkheid van de verfrissende turquoise tinten van meubilair, textiel en inrichting vormen de perfecte aanvulling op een grijze achtergrond.
 • Met lila - op voorwaarde dat een middelgrijze tint wordt gebruikt,die de negatieve eigenschappen van sering neutraliseert, zoals paars of lila, zal de vereniging succesvol zijn.
9 foto

Heldere accenten aanbrengen

Als we het hebben over het grijze interieur van de slaapkamer, kun je het belang van accenten niet onderschatten. Welke kleurencombinaties zijn dus perfect voor deze rol.

Grijs + roze - interieurklassiekers. Effen roze decoratieve kussens, een paar lampen, grijs behang met een roze print maken de setting delicater en harmonischer. Vrouwelijke pastelroze tinten zijn onmisbaar voor het creëren van romantische interieurs.

Vrolijk geel kleurengamma zal de neutrale grijze atmosfeer kunnen opfrissen door de warmte en het licht van de zon te delen. Gele accenten garanderen onmiddellijke transformatie van het monochrome interieur van de slaapkamer, en voegen dynamiek toe.

Elke rijke tint van het blauwe palet kan een accentkleur worden: hemelsblauw, indigo, kobalt, turkoois. Zwart of wit biedt stijlvolle contrasterende combinaties, waardoor het ontwerp een verfijnde uitstraling heeft. Oranje of salade accenten verslaan vaak moderne monochrome interieurs van slaapkamers.

verlichting

Nu worden klassieke kroonluchters steeds vaker vervangen door spectaculaire diffuse verlichting, die wordt gebruikt als een aanvulling op de kroonluchter of als een onafhankelijke oplossing - verlaagde plafonds met ingebouwde schijnwerpers. Dergelijke verlichtingssystemen zijn modern, functioneel en fantastisch mooi.

Als u een romantische omgeving wilt creëren, plaatst u de bedverlichting met indirect licht dat zorgt voor visuele symmetrie. Buiten de concurrentie - meerlagige verlichtingssystemen die zich richten op bepaalde elementen van de situatie.

Vergeet niet de mogelijkheden van gekleurde lampenkappen en de kleuren van de lampen zelf, die in staat zijn om het ontwerp van de kamer te transformeren of volledig te veranderen. Tegen de achtergrond van een monochrome interieuroplossing kunt u ongelofelijke kleuraccenten creëren met behulp van gekleurde lampen.

Textielelementen, gordijnen en accessoires

Verzadigde en rijke kleuren van de details veranderen de temperatuur van het koele interieur in de dominante grijze versie. De grijze schaal is goed verdund met kalme pasteltinten: zachtroze, mint, melkachtig, hemelsblauw, ayvori.Omdat de grijstinten harmoniëren met bijna elke pasteltint, kunt u deze gelegenheid gebruiken bij het kiezen van accessoires gemaakt van natuurlijk hout of steen of ze imiteren.

Wat betreft de gordijnen in het grijze interieur van de slaapkamer, is het de moeite waard om een ​​paar woorden over de ramen zelf te zeggen. Volgens de ontwerpers is het ideaal als de slaapkamer grote raamopeningen, een erker en een loggia heeft, wanneer de schoonheid van de beglazing wordt onderstreept door de volledige afwezigheid van gordijnen. Een andere optie: er zijn uitsluitend lichtgordijnen op de ramen als een functioneel element. En in deze situatie is het beter om zich te onthouden van al te heldere of gevarieerde textiel, wat de achtergrondafwerking zal tegenspreken.

Gebruik in een kleine ruimte de kracht van spiegels om optische effecten te creëren die de ruimte vergroten. Hier zijn decoratieve kussens van iriserende stoffen geschikt. Luxe zilveren decor lijkt voordelig tegen de achtergrond van glanzende texturen.

Interieurs in grijstinten kiezen voor een zelfvoorzienende persoonlijkheid, die zowel in zijn privéleven als in zijn carrière plaatsvond. Het nobele grijze palet getuigt van de uitstekende smaak van de eigenaars, geleid door een praktische aanpak,voorkeur geven aan veelzijdige modetrends voor universele interieuroplossingen die hun relevantie nooit verliezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer