Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 13 vierkante meter. m

Het ontwerpen van kleine kamers is altijd een uitdaging. In de regel is het nodig om verschillende functionele zones te plaatsen, met behoud van esthetiek en vrije ruimte. Slaapkamer oppervlakte van 13 vierkante meter. m. in dit opzicht is geen uitzondering. Over hoe je de situatie moet plannen, welke stijl je moet kiezen, kleuren en andere ontwerpdetails, leer je van dit artikel.

Kenmerken van planning

Het ontwerp van een kamer hangt voornamelijk af van de lay-out.

Onder het plan, in de regel, impliceren:

 • de geometrische vorm van de kamer;
 • wandlengteverhouding;
 • de aanwezigheid van nissen en uitsteeksels;
 • opstelling van ramen en deuren.

Als de ruimte hoekig is en twee vensters heeft, heeft deze ook een grote invloed op het ontwerp en de opstelling. In een kamer van 13 vierkante meter kunt u gemakkelijk een tweepersoonsbed, een grote kast en nachtkastjes plaatsen.Om aan de kaptafel te passen, zult u waarschijnlijk een van de nachtkastjes of de kast moeten opofferen. Hetzelfde geldt voor de desktop. In een vierkante slaapkamer meubels is gelijkmatig verdeeld rond de omtrek. En in een rechthoekige ruimte wordt het in de regel verplaatst naar een van de muren en het raam.

stijlen

Een kleine kamer wordt aanbevolen om uit te geven in de stijl van aanname:

 • rustige kleuren zonder contrasterende patronen en ornamenten;
 • functioneel meubilair van eenvoudige vorm zonder ingewikkelde gesneden elementen;
 • minimale volumetrische inrichting.

Dus, voor interieurdecoratie zijn geschikt:

 • hightech;
 • minimalisme;
 • constructivisme;
 • loft;
 • Scandinavische stijl.

Desgewenst kun je echter andere stijlen kiezen (art deco, klassiek, eclectisch, neoclassicisme of modern). In dit geval is het noodzakelijk om niet alle, maar slechts enkele van de karakteristieke kenmerken van stilistiek te gebruiken. In de regel - dit is een decor. Als u bijvoorbeeld een ontwerp in de art deco-stijl wilt maken, kunt u een prachtig scherm ontwerpen met patronen en spiegels boven het hoofdeinde van het bed, waardoor de rest van de muren duidelijk worden.

Om een ​​slaapkamer in een klassieke stijl te ontwerpen, kunt u zich concentreren op de karakteristieke stoffen: kussens, gordijnen en sprei. En gebruik geen gebeeldhouwde meubels en talrijke staande lampen en schansen.Als u een interieur in moderne stijl wilt maken, helpt dit het bed met een gedenkwaardig hoofdeinde van de oorspronkelijke vorm, evenals het karakteristieke bruin-groene kleurenschema.

Eclecticisme omvat in eerste instantie een combinatie van verschillende stijlen in één. Ze kunnen echter heel verschillend zijn. Dus, op de zwarte glanzende high-tech stijl nachtkastjes kunnen staan ​​klassieke bronzen vloerlampen.

Kies een kleurenschema

Voor de slaapkamer wordt aangeraden om rustgevende kleuren en pasteltinten te gebruiken.

Deze omvatten:

 • alle bruin bereik - van beige tot koffie;
 • verschillende tinten blauw en groen;
 • lichtroze, perzik en lichte lila;
 • paars, lila, roze, geel en andere pastels.

Heldere en rijke kleuren (geel, oranje, rood, blauw, paars en bordeaux) kunnen worden gebruikt voor het decoreren en creëren van kleuraccenten. Het is vermeldenswaard dat de aanbevelingen voor het ontwerp van de kleur van de slaapkamer zijn gebaseerd op het feit dat bruin, blauw en groen rustgevend zijn. Geel, oranje en rood zijn energiek en opbeurend, maar kunnen in grote hoeveelheden vervelend zijn. En donkerblauw en paars zijn deprimerend.

Afwerkingsopties

De keuze van materialen en afwerkingsmethoden is van invloed op de gekozen stijl van het interieurontwerp. Geverfde muren met origineel hout, tegels of sierpleister zijn bijvoorbeeld typisch voor minimalisme. De vloer kan worden bedekt met bijna elke coating: laminaat, tapijt, vloertegel en andere materialen.

Een onderscheidend kenmerk van het hok is houtwerk, metselwerk, decoratieve pleister en andere materialen die de constructie nabootsen. Hetzelfde geldt voor de vloer. Het kan zowel houten als betegeld zijn.

De binnenmuren in Scandinavische stijl, in de regel geschilderd in lichte kleuren. En het is mogelijk om de monotonie te versieren en te diversifiëren door te combineren met interessant behang met een geometrisch patroon of met natuurlijke thema's. In de meeste gevallen is de vloer bekleed met licht hout.

Voor art deco en klassiekers worden behang met patronen en parket vaak gebruikt. En voor de art nouveau - verf, behang en hout.

zonering

In zo'n kleine ruimte voor de scheiding van het slaapgedeelte geschikt voor de bouw van een bed-podium of design gordijnen. Dit geldt met name voor rechthoekige, langwerpige kamers.Het bed kan aan de overkant van de kamer of aan de muur tegenover de kamer worden geplaatst. En de beschreven technieken helpen om een ​​dwarsligger stijlvol en esthetisch te rangschikken.

Geschikte en zoneringskleur of afwerkingsmaterialen. Zo kan de muur bij het bed worden geplakt met origineel en opvallend behang, in navolging van de kleur van het bed en de nachtkastjes. En als er een bureau in de buurt van de tegenoverliggende muur is, dan kan het worden geschilderd in de kleur die geschikt is voor het meubilair van het werkgebied. Ook helpt een verscheidenheid aan thematische stickers. Ze bezetten geen ruimte, maar helpen bij het creëren van de nodige sfeer.

meubels

Om het meubilair harmonieus in het interieur van de slaapkamer te laten passen, moet u zorgvuldig rekening houden met de grootte, vorm en locatie ervan. Ook beïnvloed door het natuurlijke licht van de kamer. Als de ramen aan de noordkant uitkijken, is het beter om lichtgekleurd meubilair te kiezen. Moderne ontwerp- en ontwerpoplossingen helpen bij het kiezen van het meubilair, zodat het alle functionele eigenschappen behoudt en tegelijkertijd ruimte bespaart.

Als u bijvoorbeeld een plaats onder het bureau of een volwaardige kaptafel wilt uithakken, kunt u een bed met planken achter het hoofdeinde kopen.Je kunt ook een plank bouwen tussen het hoofdeinde en de muur. Als het bed voor het raam staat, kan de rol van het nachtkastje worden uitgevoerd door de vensterbank. Vooral als het interieur is ingericht in de stijl van een loft of Scandinavisch. Voor deze stijlen is het gebruikelijk om geen gordijnen aan de ramen op te hangen, in plaats daarvan kunt u rolluiken gebruiken.

Een goede oplossing, in termen van ruimte, is om de ruimte boven het bed en de nachtkastjes te gebruiken. U kunt kluisjes en planken ophangen. En je kunt een paar smalle kasten plaatsen in plaats van nachtkastjes. Met een kast kun je verbinden en toilet of desktop.

verlichting

In de slaapkamer vervult het licht verschillende functies:

 • verlicht de nodige functionele gebieden - nachtkastje, kaptafel, kledingkast;
 • creëert een gezellige, ontspannen sfeer;
 • siert het interieur.

Het probleem van de plaatsing van verlichtingsarmaturen moet dus van tevoren worden overwogen. Als het gebruik van nachttafels bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook niet gepland is, zou het rationeel zijn om de schans over het bed te hangen. Als er onvoldoende ruimte op de kaptafel of desktop is, kan dit probleem ook worden opgelost met behulp van een lamp aan de muur.

Verlichting van de kast zowel binnen als boven de spiegel is een zeer handig iets. Vooral als de kast zich tegenover het raam bevindt en het daglicht niet toelaat dat iemand zichzelf normaal in de spiegel ziet. Wanneer het lokale licht aan is, dimmende en gedimde verlichting creëert, helpt de resulterende atmosfeer om te ontspannen en af ​​te stemmen op de slaap.

Let op de decoratieve rol van verlichting. Je kunt het interieur niet alleen versieren door interessante armaturen van de oorspronkelijke vorm, opgehangen aan het plafond of de muur. Extra licht kan compenseren voor donkere decorelementen en een gedenkwaardig ontwerp creëren.

Mooie ideeën in het interieur

Dit is wat ontwerpers bieden:

 • Laten we beginnen met het interieur, dat een levendig voorbeeld is van een eclectische stijl. Een aristocratisch bed met een zacht lederen hoofdeinde, edele velourstextiel en elegante staande lampen onderscheiden zich door hun verfijning op de ascetische achtergrond van een stenen muur, houten vloer en gerafeld tapijt. Zo is een origineel en gedenkwaardig ontwerp gemaakt. Het is vermeldenswaard de combinatie van bruin en blauw. Zo'n bereik ziet er altijd interessant en mooi uit.
 • Het volgende interieur benadrukt de mooie combinatie van een gedempte grijsbruine achtergrond met lila pastelkleurige kussens endekens. Decoratieve verlichting, origineel plafonds en een zwart-wit poster geven een verscheidenheid aan het interieur. Het middelpunt van de aandacht is echter nog steeds de kleurvlek van textiel op het bed.
 • De volgende slaapkamer in Scandinavische stijl laat zien hoe gemakkelijk een aantrekkelijk ontwerp wordt gemaakt met heldere accenten.. Emerald textiel onderscheidt zich effectief tegen de achtergrond van beige meubels, houten vloeren en witte muren.
 • Met Art Deco kunt u chique en elegante interieurs creëren. De combinatie van wit, beige en zwart ziet er altijd heel stijlvol uit. En gestoffeerd meubilair, gladde vormen en glanzende panelen geven het interieur dat chique, waarnaar stijl streeft.
 • Tot slot, overweeg het ontwerp in de stijl van het neoclassicisme. De stijl wordt gekenmerkt door een combinatie van de karakteristieke kenmerken van het classicisme met moderne elementen, objecten, stoffen en vormen. Dus, de geschiedenis van ons omvat een kristallen kroonluchter, licht afgietsel, gesneden meubilair en gordijnen op de gordijnen. De gordijnen zijn echter gemaakt van licht monofonisch materiaal, het textiel op het bed heeft een geometrisch patroon en de staande lampen zijn gemaakt van glas.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer