Een slaapkamer kiezen voor een kleine slaapkamer

Als je in je huis of appartement een kamertje opzij zet voor de slaapkamer, dan is het kiezen van een meubelset een hele klus. Een slaapkamer is immers precies de plek waar mensen na zware werkdagen hun geest en lichaam laten rusten, en hoe comfortabel en comfortabel iemand is tijdens een nachtrust, hangt af van zijn humeur en goede humeur gedurende de hele werkdag. Slaapkamer set voor een kleine slaapkamer moet zo zorgvuldig mogelijk worden gekozen.

Ontwerp van een kleine kamer

Zelfs voordat je klaar bent om een ​​slaapkamer te kopen voor je gezellige "nest", moet je nadenken over het ontwerp van de kamer, waardoor je in ieder geval de ruimte van een kleine kamer visueel kunt uitbreiden. Hiervoor is het beter om de wanden van de kamer te plakken met matglazen behang van lichte kleuren of gips, waarbij u ook neutrale pastelkleuren kiest.

Dit ontwerp zal de grenzen van de ruimte visueel uitbreiden.

Het visueel vergroten van de ruimte van kleine kamers is mogelijk door het naleven van de basisregels voor het ontwerp van de raamopening. Er moet aan worden herinnerd dat het in dergelijke ruimtes onacceptabel is om op de ramen dikke nachtgordijnen van donkere en te lichte tinten op te hangen. De beste optie is om Romeinse luchtgordijnen te gebruiken die zijn genaaid van lichte, doorschijnende, lichtgekleurde stoffen.

Om uw nachtrust te beschermen tegen te felle straatverlichting, kunt u ook luiken plaatsen die alleen 's nachts worden gebruikt.

Nog een 'trucje' waarmee u de ruimte visueel kunt vergroten - geschikt voor deze verlichting. Het is uiterst onwenselijk om in kleine ruimtes een grote kroonluchter of lampenkap in het midden van het plafond te gebruiken, omdat deze hem visueel omlaag brengen, waardoor hopeloos verborgen centimeters kostbare ruimte worden verborgen. De optimale oplossing voor het verlichten van een compacte kamer zijn puntbronnen van licht ingebed rond de omtrek van het plafond en de wanden.

Dergelijke multi-level verlichting creëert een gevoel van ruimte in het interieur en maakt het lichter en comfortabeler.

In een kleine slaapkamer moet je zorgvuldig rekening houden met de elementen van de inrichting. Natuurlijk moet je de mooi uitziende accessoires en wanddecoraties niet helemaal laten liggen, maar het is toch beter om jezelf te beperken tot kleine voorwerpen. Het kunnen aquarellandschappen of familiefoto's zijn in smalle houten of metalen frames.

Je moet de muren van een kleine kamer niet versieren met stucwerk of omslachtige schilderijen.

Competent geselecteerd textiel (bij voorkeur monofoon, zonder felle kleuren en gevarieerde patronen) zal ook de ruimte iets vergroten.

Keuze van meubilair

Wanneer u een slaapkamer suite kiest, moet u zich concentreren op het vooraf ontworpen ontwerp van uw kamer. Het kan ook niet zonder kleine trucjes. Als het je lukt om meubels twee tot drie tonen donkerder dan het plafond op te rapen, en tegelijkertijd twee tot drie tonen helderder dan de vloer, dan zal je slaapkamer ruimer lijken.

Vergeet niet dat de grootte van de slaapkamer erg belangrijk is. Hier moet je je ook concentreren op de vierkante meters van de kamer. Het belangrijkste meubelstuk in elke slaapkamer is natuurlijk het bed. Als je slaapkamer klein is, zal een te groot bed er absoluut belachelijk uitzien.

Als je gewoon een tweepersoonsbed in de slaapkamer nodig hebt, is het beter om het op een klein podium te zetten, waaronder u handige dozen voor het opbergen van beddengoed kunt regelen.Dit is de beste optie als u weinig ruimte heeft voor een grote linnenkast of ladekast.

Voor een kleine kamer is het beter om een ​​klassiek bedmodel te kiezen, zonder omvangrijk hoofdeinde en stroken details, gemaakt van natuurlijk hout, natuurlijke kleur. Exotische en te heldere items in de meubelset zullen de aandacht trekken en de ruimte in uw kleine kamer visueel verminderen.

Als u kiest voor een headset, inclusief nachtkastjes, let dan op het feit dat ze altijd benen hadden. Indien nodig kunt u ze tijdens het schoonmaken gemakkelijk door de kamer verplaatsen. Als het niet mogelijk is om een ​​kast of kaptafel in de kamer te plaatsen, kunt u deze als een lange plank gebruiken en aan het hoofdeinde van het bed plaatsen.

Als de ruimte van de kamer dit toelaat, kunt u er een hoge kledingkast met smalle spiegelgevels in plaatsen, het zal ook helpen om de ruimte visueel te vergroten. U kunt ervoor kiezen om een ​​headset met hoekkasten te kopen, die niet te veel ruimte in beslag nemen - en tegelijkertijd een goede capaciteit hebben.

Belangrijkste producten

De belangrijkste regel - meubelsets voor kleine slaapkamers moeten heel eenvoudig zijn, ze mogen niet worden uitgerust met onnodige of omvangrijke items. Traditionele meubelsets zullen hoogstwaarschijnlijk niet in een kleine kamer werken. Hiervoor zijn er kleine eenvoudige sets meubels voor de slaapkamer, die uit de volgende items bestaan:

  • bed;
  • nachtkastjes of kaptafel;
  • linnenkast of ladekast.

Het bed is het hoofdonderwerp in de slaapkamer, het moet zo comfortabel mogelijk zijn en aan alle eisen voldoen. Wanneer u een model voor uw kleine slaapkamer kiest, moet u de voorkeur geven aan patronen die in een kleine ruimte kunnen worden geplaatst. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan praktische modellen met laden voor linnen - zodat u de ruimte onder het bed kunt gebruiken en ruimte kunt besparen voor andere interieurelementen die u nodig hebt.

Een alternatieve oplossing kan zijn om een ​​zeer groot bed te vervangen door een goedkopere en compactere poef of een opklapbare sofa.

Heel goed, als je in de slaapkamer kleine nachtkastjes kunt passen, uitgerust met laden en planken waarop u extra accessoires kunt plaatsen. Het is erg belangrijk dat de kasten niet uit de algemene stijl komen, op elkaar afgestemd qua kleur en grootte.

Een linnenkast is ook een zeer belangrijk onderdeel van elke slaapkamer.. Heel goed, als je in de kamerkast kan regelen met schuifdeuren. Moderne voorbeelden van dergelijke kasten zijn zeer ruim - en besparen tegelijkertijd aanzienlijk ruimte.

In plaats van een kast kunt u een ladekast aan uw meubelset toevoegen, deze heeft een uitstekende functionaliteit en neemt niet te veel ruimte in beslag.

arrangement

Het is onmogelijk om slechts één bed in de kamer te installeren om te slapen en te rusten, zelfs in de kleinste kamers die u nodig hebt om op de een of andere manier de benodigde producten te plaatsen - voor het opbergen van beddengoed en persoonlijke bezittingen. Daarom is de eigenaren van kleine slaapkamers erg belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de juiste plaatsing van meubels. Immers, het veranderen van een kleine kamer in een gezellig "nest" is veel moeilijker dan een ruime, niet-beperkende ruimte.

Er moet aan worden herinnerd dat de plaatsing van een slaapkamer in een kleine ruimte een aantal eigenaardigheden heeft. Om de elementen van het interieur optimaal in te delen, moet u rekening houden met de volgende regels:

  • het is verboden om de doorgang te blokkeren;
  • het bed is het best geplaatst langs de muur (tegenover de voordeur);
  • langs de muur, aan de kant tegenover de deuropening, moet een minimum aan meubels worden geplaatst;
  • het is noodzakelijk om een ​​meubelset van lichtere kleuren te kiezen;
  • plaats geen linnenkast tegenover de voordeur;
  • zorgen voor een goede verlichting van de ruimte;
  • Gebruik niet te veel textiel.

Als de ruimte het toelaat, kunt u een interieur toevoegen met een kleine boekenkast met een boek, een staande lamp of een pierglas. Onthoud echter dat het hoofdprincipe bij het maken van een kleine slaapkamer - de afwijzing van onnodige items ten gunste van vrije ruimte.

Als uw kamer zo klein is dat u zelfs geen volledige slaapplaats kunt regelen, is een opklapbedoptie misschien een goed idee., die alleen voor het slapen gaan wordt geïnstalleerd. Dit model is goed in staat om hun eigen handen te maken. Hoe dit te doen, vertel de volgende video.

In zeer kleine kamers kunt u proberen een bed op een diagonaal naast de muur te plaatsen.zodat je het van elke kant kunt benaderen. Hoewel met een dergelijke opstelling van het bed een deel van de vrije ruimte verborgen zal zijn, kan een dergelijke niet-standaard oplossing een zeer handige optie zijn om een ​​kleine kamer te gebruiken.

Het belangrijkste is om het volgende te onthouden: om een ​​kleine slaapkamer zo comfortabel mogelijk te maken, is het nodig meubels zo efficiënt mogelijk samen te stellen en de bijbehorende accessoires correct te selecteren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer