Een nis maken in de slaapkamer

Elke dag begint in de slaapkamer en eindigt daar. Deze plek in het huis is bedoeld voor privacy en recreatie. Daarom moet er gezellig en comfortabel zijn. Een minimum aan meubilair en beknoptheid is welkom. Maar in moderne slaapkamers kan het niet zonder originele ontwerpoplossingen. Een uitstekend ontwerpidee is een nis in de slaapkamer.

Als het plan in het appartement al voorziet, is het alleen maar om na te denken over het herstel van de nis. Anders is het eenvoudig om een ​​afgesloten alkoof met uw eigen handen te bouwen. Zo brengt u niet alleen een vleugje nieuwigheid in het interieur, maar krijgt u ook een praktisch decorelement.

7 foto

Functies en voordelen

De installatie van een nis in uw slaapkamer kan worden toevertrouwd aan professionals, maar het is niet moeilijk om ermee om te gaan zonder hulp. Verschillende vellen gipsplaat, profielen en een goed project - en nu kunt u al plannen wat u op de planken aan het hoofdeinde van het bed wilt doen.Een nis kan gemakkelijk een hele bibliotheek huisvesten of een tentoonstelling van familiefoto's in de diepte. Het neemt ook de functies over van een rek voor souvenirs, vervangt het nachtkastje en wordt de beste plek voor de locatie van de tv. De voordelen van gipsplaatconstructie zijn als volgt:

 • redelijke prijs voor materialen;
 • snelle installatie;
 • veiligheid en milieuvriendelijkheid;
 • het vermogen om originele vormen te creëren;
 • lichtgewicht constructie.

De nis is gemaakt volgens het algemene concept van het slaapkamerinterieur. Bijzonder interessant zijn de nissen gemaakt in de oosterse stijl, wanneer een ruim bed met kleine decoratieve kussens loom in hen zit.

Door de juiste verlichting toe te voegen, kunt u de echte sfeer van een oriëntaals verhaal krijgen.

Rassen en hoofdtypen ontwerpen

Niches kunnen van een grote verscheidenheid aan vormen zijn en variëren niet alleen in diepte, oppervlakte en ontwerp, maar ook in functionaliteit. In elke slaapkamer kunt u met behulp van gipsplaat een unieke kleur en comfort creëren. Dankzij de nis die u dagen in bed wilt doorbrengen. En uw interieur zal worden benijd door iedereen die in uw slaapkamer mag kijken:

 • Ruime nis in de muur boven het hoofdeinde. Dit ontwerp benadrukt het hoofdeinde effectief. Naast schoonheid is het ook heel praktisch. Als je kleine planken erin snijdt, zal het probleem van het opslaan van afstandsbedieningen, mobiele telefoons en een nachtlampje voor eens en voor altijd worden opgelost. En u hoeft niet langer na te denken over waar u de juwelendoos of uw favoriete aromalamp moet plaatsen. Genoeg ruimte voor hen.
 • Er zijn geen regels op de planken van het apparaat in de nis. Ze kunnen boven de slaapplaats en zijkanten worden geplaatst, zodat alle spullen die je altijd bij je hebt in je slaapkamer altijd veilig tegen nieuwsgierige blikken worden geblokkeerd. Gemak is een basisregel die moet worden begeleid in de kwestie van het regelen van een gezellige alkoof om uit te rusten van dagdromen en nachtrust.
 • Een kleine decoratieve nis. In principe dient het als een accent in een stijlvol ontwerp, daarom wordt het in de regel aangevuld met een gedempte achtergrondverlichting. De gipsplaatconstructie van dit type is royaal versierd met glas- en spiegelinzetstukken, drapeerstoffen. Getextureerde gips, imitatie van baksteen, fotobehang worden gebruikt als afwerking. Nisontwerp met volumineuze fotobehang: een gedurfde keuze, de keuze van diegenen die een niche willen maken als het grootste deel van het interieur.

Een geschikte optie voor ruime slaapkamers en kleine kamers die niet genoeg volume hebben. En de planken aan de randen van het ontwerp dienen voor het plaatsen van kleine accenten - decoratieve figuren, miniatuurboeketten, schattige snuisterijen.

 • Niche-indeling in segmenten impliceert het gebruik van schijnwerpers. Elk compartiment met behulp van zacht licht kan eenvoudig en stijlvol de voorwerpen van uw trots onderscheiden - sportbekers, ereprijzen, concurrerende trofeeën, antieke gadgets. Genoeg ruimte voor alles waar je elke dag over na wilt denken.
 • Nis onder de tv. Altijd geplaatst aan het hoofd van het hoofd en omgaat met twee taken tegelijk: het biedt functionaliteit en esthetiek. U kunt een nis alleen het paneel kaderen, het kader nabootsen voor de afbeelding. En u kunt een gipsplaat maken die lijkt op een voetstuk met verlichting en design in dezelfde stijl als de slaapkamer. Met de interne ruimte van dit ontwerp kunt u alle kabels en draden verbergen.
 • Garderobe-nis in de slaapkamer. De droom van een kledingkast in de slaapkamer is ook gemakkelijk te implementeren, als er een diepe nis is en een plek in de kamer waar een breed bed geplaatst kan worden.Anders is het beter om de ruimte niet te overladen met meubels, maar het bed in een gezellig kuiltje te laten staan. In een ondiepe nis kun je ook zoiets als een kledingkast bouwen. Verschillende rijen planken - en een praktische ladekast klaar voor gebruik zoals bedoeld. Het blijft de gevel in overweging nemen zodat de dingen niet in het zicht worden gehouden.

Ontwerp en ontwerptips voor ontwerpers

Door een nis te maken in de "Chroesjtsjov" kun je de ruimte onherkenbaar veranderen, alsof dit het ontwerp is van een modern herenhuis. In de decoratie van het populaire vloeistof- of textielbehang, textuurpleister, verf, craquelé, spelen met kleur en licht. Een nis kan op een lichtere of donkerdere toon van de rest van de muren worden gescheiden of in contrasterende tinten worden gerangschikt.

Het is belangrijk om het niet te donker te maken tegen de achtergrond van de aangrenzende lichte muren. Om in plaats van de oorspronkelijke oplossing niet het gevoel te krijgen van een gapend gat in de muur. Boven het bed ziet zo'n visuele leegte er deprimerend uit. En in de slaapkamer zal het je niet alleen niet laten ontspannen, maar ook de psyche onder druk zetten.

Op de donkere muren daarentegen, zien de contrastrijke groeven er spectaculair en beknopt uit. Deze beslissing zal de aandacht vestigen op de innerlijke vulling,daarom is het noodzakelijk om alleen mooie, stijlvolle dingen in open delen te regelen. Overlaad de compartimenten niet met souvenirs en beeldjes. Enkele nummers - de beste optie. Dit zijn de basisregels voor professioneel en competent ontwerp:

 • hoe kleiner de inspringing, hoe kleiner de decor items erin;
 • een kleine nis is gemaakt in dezelfde kleur als de hele muur;
 • het is beter om een ​​decoratieve nis uit een veelvoud van ondiepe planken te ontwerpen;
 • gebruik de uitsparing om een ​​decor te maken voor de Middeleeuwen, grotgrot;
 • Verlichting is een belangrijk element voor een spectaculair ontwerp.

Lichtnuances

Om het complexe ontwerp van de slaapkamer met een gipskarton niet te belasten, moet het met een achtergrondverlichting worden versierd. Naast de decoratieve functie kan het licht in een nis een functionele belasting dragen. U bent bijvoorbeeld een liefhebber van lezen voordat u naar bed gaat, maar u kunt zich bemoeien met de rest van uw tweede helft. Dan zal onopvallende zijverlichting in een nis uw nachtlampje vervangen.

Een interessante oplossing voor nicheverlichting is het gebruik van ledstrips. Het spel met kleuren zorgt voor een speciale intieme sfeer in de slaapkamer. En hier is het passend zoals nergens anders. Maar overdrijf het niet door de achtergrondverlichting in te richten.Een te helder spectrum van neonlicht zal de slaapkamer op een disco laten lijken. Deze zone moet vrede en harmonie veroorzaken, dus het warme licht is optimaal.

De slaapkamer is ontworpen voor privacy, liefde en ontspannen rust. Daarom is het interieur tot in het kleinste detail doordacht en met de ziel gemaakt!

Hoe je een nis met je eigen handen maakt, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer