Groot slaapkamerontwerp

 Groot slaapkamerontwerp

Het maken van een slaapkamer is een verantwoorde en zorgvuldige aangelegenheid. Hoe u een design appartement met een grote slaapkamer kunt ontwikkelen, leert u van dit artikel.

Speciale functies

Groot is de slaapkamer van 20 vierkante meter. m. Zo'n kamer is te vinden in een appartement met een totale oppervlakte van 45 vierkante meter. meter. In moderne huizen is de keuken in de regel al groot genoeg gemaakt om er een keuken-woonkamer van te maken. Daarom is in onze tijd zelfs een appartement met een slaapkamer met een redelijk fatsoenlijke slaapkamer niet ongewoon.

Deze slaapkamer zal worden gebruikt voor het beoogde doel, en niet om de functies van de woonkamer uit te voeren. In dit geval is het mogelijk om alleen persoonlijke zones daarin te plaatsen:

 • bed;
 • boudoir;
 • badkamer;
 • kleedkamer;
 • werkplek;
 • Een plek om uit te rusten of te lezen.

Bij het ontwerpen van een slaapkamer moet worden overwogen:

 • de geometrische vorm van de kamer - met behulp van het ontwerp kunt u de eventuele tekortkomingen corrigeren;
 • natuurlijk licht - er moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van het kleurenschema van het interieur;
 • onderlinge opstelling van ramen en deuren ten opzichte van elkaar voor effectieve bestemmingsplannen.

De indeling en het ontwerp van de slaapkamer wordt ook beïnvloed door het aantal vensters en de aanwezigheid van verschillende ontwerpkenmerken (nissen of projecties). Ze moeten niet worden genegeerd. Ze moeten in het ontwerp worden opgenomen vanaf de functionele of decoratieve zijde.

zonering

Het in zones onderbrengen van gebouwen begint met een nauwkeurige definitie van de gebieden die moeten worden geregeld. Dan moet je beslissen welke maat ze moeten zijn.

Wat betreft de slaapkamer, de eerste plaats om de locatie van het bed te bepalen. Op basis van de locatie kunt u nadenken over de kleedkamer en de kaptafel. Ze kunnen apart van elkaar worden geplaatst of het boudoir kan in de kleedkamer worden geplaatst.Deze regeling is relevant als u van plan bent een werkplek en een recreatie- of leeshoek te organiseren.

Daarom hebben zowel werken als lezen veel daglicht nodig, dus deze zones moeten zich in de buurt van het raam bevinden.

Zonering kan op verschillende manieren worden gedaan:

 • decoratieve wanden van verschillende materialen;
 • gordijnen;
 • kleur en gebruik van verschillende afwerkingsmaterialen;
 • verschillende niveaus van vloer en plafond.

kleur

In elke grote kamer kunt u een breed palet aan kleuren gebruiken. Voor de slaapkamer moet het kleurenschema echter zeer zorgvuldig worden gekozen. De volgende kleuren worden aanbevolen als primaire kleuren:

 • pastelkleuren van verschillende tinten;
 • alle bruine gamma;
 • blauw en groen.

Rood, oranje en geel zijn de kleuren die tonisch zijn en emotionele kracht geven. In grote hoeveelheden kunnen ze echter vervelend zijn. Daarom zijn ze geschikt voor decoratie.

Blauw, zoals blauw, wordt als rustgevend beschouwd, maar als je de hele slaapkamer voor hen regelt, kan het ook hinderlijk beïnvloeden. Daarom moet het worden verdund met een neutrale kleur, bijvoorbeeld wit.Het kan ook worden gebruikt voor decoratie, het past bijvoorbeeld goed bij geel.

Als u lichte tinten als basis wilt gebruiken, kan het decor van alles zijn: helder of niet. In het eerste geval is het beter om twee primaire kleuren te gebruiken en een derde voor decor. Het kan bijvoorbeeld wit en beige zijn voor de hoofdkleur en geel of groen voor decoratie.

Als u de hele slaapkamer in rustgevende kleuren wilt rangschikken, moet u ten minste drie tinten kiezen. Het is beter om warme en koude kleuren te combineren. Bijvoorbeeld bruin of beige met groen of blauw.

Ook kan de slaapkamer worden ingericht in een nogal rijk of contrasterend bereik. In dit geval moeten neutrale kleuren (wit of beige) actief worden gebruikt voor het uitbalanceren.

Hoe het meubilair te regelen?

Slaapkamer meubilair is direct afhankelijk van het gebied.

In de slaapkamer 20-25 vierkante meter. U kunt een tweepersoonsbed met nachtkastjes, een kledingkast of een kleine kleedkamer, een kaptafel en een bescheiden werkplek of leeshoek regelen. In zo'n slaapkamer kan een kleedkamer in een kast of modulair worden gemaakt. Ze nemen niet veel ruimte in, zijn gemakkelijk te installeren en hebben een betaalbare prijs.

Als de kamer niet te lang is, kan een kast of kleedkamer met spiegeldeuren worden gemaakt en tegenover het raam worden geplaatst. In dit geval zal de slaapkamer groter en ruimer lijken. Een bureau kan bij het raam worden geplaatst, een bed in het midden van de kamer en een kaptafel er voor.

In de slaapkamer 30 - 40 vierkante meter. m. is geschikt voor een redelijk ruime kleedkamer, die voldoende ruimte heeft voor een boudoir. Desgewenst kunt u al plaats maken voor de badkamer. U kunt ook een goede plek om te ontspannen organiseren en gasten ontvangen met comfortabele zitplaatsen. In zo'n slaapkamer moet je nadenken over een goede kleedkamer. Het zal niet alleen comfortabel zijn, maar ook mooi. Het kan worden afgeschermd met een mooie gipsplaten scheidingswand.

Zonering tussen het slaapgedeelte en het zitgedeelte kan worden onderscheiden door gordijnen - dit wordt een spectaculaire designtruc.

verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in elke slaapkamer, vooral in een grote slaapkamer.

In de slaapkamer moet elke zone zijn eigen lokale licht hebben.

 • Voor bedverlichting kunt u kiezen voor wandlampen of staande lampen voor nachtkastjes.
 • Voor de kaptafel zijn beter passende armaturen die boven de spiegel of op de zijkanten kunnen worden bevestigd.
 • Voor een kast met een spiegel kunt u speciale gloeilampen kopen die er gemakkelijk aan kunnen worden bevestigd.
 • Voor een kleedkamer moet u zowel de bovenverlichting als het licht in de secties in overweging nemen. Voor het leesgebied is een perfecte staande lamp.

De inrichting van elke kamer hangt af van de stijl en persoonlijke voorkeuren..

Voor de grote slaapkamer speelt het een belangrijke rol, omdat de vrije ruimte moet worden gevuld. In een kamer van behoorlijke omvang kunt u uw verbeelding de vrije loop laten en deze opvullen met verschillende decor items: schilderijen en grote panelen, tafel- en vloervazen, stucwerk afgewerkt met textiel, een overkapping over het bed.

Stijl en ideeën in het interieur

Grote slaapkamer kan in elke stijl worden ingericht: klassiek, modern of etnisch. Als de kamer grote panoramische ramen heeft, zullen moderne stijlen (minimalisme of hightech) er bijzonder indrukwekkend uitzien. Het is heel leuk om een ​​kamer in oosterse stijl te versieren. In een groot gebied kunnen gordijnen en prachtig textiel actief worden gebruikt en een chique luifel boven het bed worden gebouwd. Klassiek en art-decostijl - stijlen die zijn ontworpen voor grote gebieden, dus ze moeten ook van dichterbij worden bekeken.

Overweeg nu enkele interessante interieurs van grote slaapkamers. Laten we beginnen etnisch ontwerp in een uitstekende bruine tint met wit textiel. In het midden van de kamer bevindt zich een hemelbed en langs de randen zijn alle functionele zones gelijkmatig verdeeld.

Het interieur in de stijl van minimalisme zal gewaardeerd worden door diegenen die niet van extra details houden en de ruimte waarderen. In dit interieur is het echter nodig om enkele accenten toe te voegen die in het oog springen.

Tot slot zullen we een slaapkamer overwegen die liefhebbers van traditie en meubilair zal aanspreken. in Engelse stijl. Rustige kleuren, foto's aan de muren, een foto en een vloerlamp op het nachtkastje creëren een gezellige sfeer. Het is vermeldenswaard het gebied toegewezen voor yoga.

Bekijk meer interessante ideeën voor interieurontwerp in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer