Lila slaapkamer

 Lila slaapkamer

De slaapkamer is het meest intieme deel van het huis. Ik wil dat haar atmosfeer gezellig en ontspannend is. Tegenwoordig is het aandachtspunt ongewone tinten, het ontwerp in vervaagde en gebruikelijke beige tinten is verouderd en ziet er saai uit. Lila slaapkamer - de originele ontwerpoplossing. Deze tint is uniek en heeft verschillende functies.

Speciale functies

De lila schaduw is geen onafhankelijke kleur, zoals velen het ten onrechte geloven: het is een van de mooiste tonen, die deel uitmaakt van de groep van veelzijdige paars. Hoewel het lijkt eenvoudig, maar de lila schaduw is complex, want het is gebaseerd op een combinatie van sterke kleuren, zij het verdund met wit.De combinatie van twee principes (mannelijk en vrouwelijk) maakt de toon controversieel en aantrekkelijk.

Vanwege de dualiteit van het begin, kan de lila schaduw koud of warm zijn. Met deze functie moet rekening worden gehouden bij het maken van een ontwerp, zodat het algehele uiterlijk van de kamer harmonieus en gezellig is.

Wanneer u een notitie van blauwe lila toevoegt, wordt deze cool en geeft het een gevoel van frisheid aan het interieur.

Een roze ondertoon geeft een speciale feestelijke (of zelfs romantische) stemming.

Neutrale schaduw, waarin de balans van twee kleuren wordt waargenomen, geeft een gevoel van rust en ontspanning.

De keuze van tintconcentratie in het ontwerp van de slaapkamer kan niet toevallig zijn. Het is noodzakelijk om voort te bouwen op het algemene idee om de juiste sfeer en sfeer in de kamer te brengen. Daarnaast is het de moeite waard om in gedachten te houden dat lila een speciale toon is, het is nog lang niet gecombineerd met alle kleuren van het kleurenpalet: als je de kleurharmonie doorbreekt, wil je niet naar de slaapkamer gaan.

Zachte schaduw veelzijdig, maar het is meer vatbaar voor vrouwelijk. Het is passend in de vrouwenslaapkamer, het ontwerp van de hal en de kinderkamer van meisjes.

Hij past helemaal niet bij mannen, zelfs als er een blauw in de schaduw is.

waarde

Lila tint is al lang succesvol bij koninklijke families en edelen in verschillende landen. Hij wordt als mysterieus en magisch beschouwd, hij symboliseert verfijning en spreekt van een sterke aard, in wiens ziel de orkaan van gevoelens schuilt. Het slaapkamerontwerp in lila kleuren wordt gekozen door creatieve, onbaatzuchtige, genereuze en sensuele persoonlijkheden met een niet-standaard en excentriek karakter, maar niet beroofd van impulsiviteit.

De toon ademt adel uit, het biedt kleurentherapie, maar afhankelijk van de concentratie beïnvloedt het de persoon en het algemene uiterlijk van het interieur. Hij kan de opgevatte stijl veranderen van positief, bemoedigend en vrolijk naar verdrietig (en zelfs verdrietig). Omdat dit de belangrijkste focus van de slaapkamer is, kan het niet de enige ontwerpachtergrond zijn.

Er moeten minimaal twee zachte contrasten aan worden toegevoegd.

Als je een blauwachtige ondertoon in de schaduw kunt zien, moet je er zeker een warme tint aan toevoegen. Om het ontwerp in lila er beter uit te laten zien, kunt u bovendien een paar zwarte of bruine details toevoegen (interieurdetails - bijvoorbeeld de kleuren van meubels, fotolijsten, fauteuils, kaptafel).

Wat zijn de kleuren gecombineerd?

De lila schaduw is enigszins leesbaar in de selectie. Om een ​​contrast te kiezen, kunt u het bereik van kleurencombinaties gebruiken.

Tegenover lila schaduw is geel, ernaast - groen en oranje. Omdat de toon licht is, moeten de contrasten ook licht zijn.

Lila past goed bij de klassieke kleuren van het palet:

 • Wit en beige breng de sfeer van lichtheid over, ze voegen licht toe, vullen de slaapkamer met comfort en vergroten visueel de ruimte in de kamer.
 • Bruin is een uitstekende component in het interieur. Het moet echter correct worden gebruikt. Het wordt afgeraden om de hoofdtoon (lilac) te onderbreken, dus een donkere kleur moet net voldoende zijn om lila op een algemene achtergrond te markeren.
 • zwart - Een andere goede kleur die de unieke mogelijkheid heeft om elk kleurenpalet op te fleuren. Een van de beste opties is de combinatie van lila met grijs.
 • Lila kleur met succes gecombineerd met goud en zilver. Deze kleuren brengen luxe in het ontwerp en benadrukken het unieke karakter van het idee.

Hoe aanvragen?

Er zijn twee manieren om kleur toe te passen. Je kunt schilderen of behang met muren, plafond en ook een methode kiezen waarbij kleur als accenten wordt gebruikt.In het tweede geval kunt u de kleur overbrengen via meubels en alle interieurartikelen (bijvoorbeeld kroonluchters, gordijnen, voetenbankjes, staande lampen, schilderijen, fotobehang).

binnenland

Accenten kunnen niet alleen expliciet zijn, maar ook bescheiden zijn (onopvallende tekening op textielbedtextiel of tapijt, decoratieve kussens, gordijnen, elementen van de afbeelding en zelfs een kaars).

Een kenmerk van het gebruik van kleur is de mogelijkheid om twee lila tinten te gebruiken: de ene is lichter, de tweede is iets helderder. Dit zal de slaapkamer redden van moedeloosheid en het algemene beeld "doen herleven". De lichttint kan helderder worden benadrukt (om bijvoorbeeld warmte en vreugde aan het ontwerp te geven, kunt u een licht accent toevoegen in de fuchsia-kleur).

Muren en doeken

Wat betreft de muren, een van de meest relevante moderne technieken is het gebruik van behang. Als het vroeger als mooi werd beschouwd om een ​​muur met een enkele kleur en patroon te versieren, is deze techniek tegenwoordig verouderd. Het is beter om verschillende tinten te gebruiken - ongeacht of er een afdruk op de achtergrond is of niet.

En nog interessanter als het ontwerp behang in een contrasterende kleur is.

Het is niet zo moeilijk om de schoonheid van een lila schaduw te geven: je kunt het gebied boven het bed accentueren, een lichtere toon aan de randen toevoegen en de overgang soepel maken met behulp van de derde kleur. Gegeven deze nuance mogen we niet vergeten dat je voor de compositie de tinten in het interieur moet herhalen.

Als muren of plafond domineren, mag het onderste deel van de ruimte niet overladen worden met een overvloed aan verf. Het is bijvoorbeeld voldoende om harmonie door het textiel van gordijnen, tapijtlaapje of verse bloemen te brengen. Het plafond is gemakkelijker om spanning te maken. U kunt dus niet alleen de schoonheid van kleur laten zien, maar ook de onberispelijkheid van het oppervlak.

Accent met behulp van foto

Muursticker - een interessante ontwerptechniek waarmee je het idee kunt demonstreren en de gewenste stemming kunt overbrengen. Vaak is het het behang dat helpt om de juiste sfeer te creëren en de stijl van de slaapkamer geeft. Bloeiende kersenbloesems aan de muur en elegante vazen ​​in porselein geven Japanse stijl aan, delicate roze en lila bloemen zullen een aanwijzing zijn voor romantiek.

7 foto

De tekening kan het hele gebied van één muur beslaan of een klein accent zijn - afhankelijk van de grootte van de kamer, de gekozen stijl en het thema. Kies een achtergrond in lila kleuren is correct.

De schaduw zelf staat geen agressie toe, daarom moet het thema ook "zacht" zijn.

Als verschillende motieven zijn toegestaan ​​in de achtergrondafdrukken (kant, strepen, geometrie, bloemen - en kinderen hebben hun eigen patronen), zijn de meest relevante thema's voor fotobehang bloemen, planten en sakura.Geen naakt vrouwelijk lichaam, hier is seksualiteit nodig: de algemene sfeer spreekt van het verhevene. Dergelijke schilderijen zullen het hele idee bederven, omdat dit de "gevel" van de kamer is.

Wat te zoeken?

Om de harmonie van het lila slaapkamerontwerp niet te verstoren, is het de moeite waard om een ​​paar nuances te overwegen:

 • de invloed van kleur mag niet buitensporig zijn (meerdere accenten volstaan);
 • Je kunt niet meer dan drie contrasten toevoegen aan de lila toon;
 • benadrukken dat de schoonheid en zachtheid van de schaduw zachte contrasten vereisen - rekening houdend met de compatibiliteit van tinten;
 • bij het kiezen van de methode om kleur toe te passen, zou je niet alle technieken maximaal moeten gebruiken (dit is verstoken van smaak en zal de algehele look van de slaapkamer overbelasten);
 • je kunt niet toevoegen aan het ontwerp van de originele toon van lila (rood of blauw): ze zullen de zachte lila achtergrond vernietigen en een negatieve perceptie van de kamer creëren;
 • bij het kiezen van lila fotobehang of gewone materialen, moet u de grootte van de afbeelding aan het vloeroppervlak koppelen (hoe kleiner de ruimte, hoe kleiner de afbeelding);
 • Deze schaduw kan de visuele ruimte van een kamer wijzigen, deze mag niet te fel zijn (lichte toon vergroot de ruimte van zelfs een kleine kamer).

Ontwerpideeën

Dankzij creatieve specialisten is het ontwerp van een moderne slaapkamer vaak vergelijkbaar met een echt kunstwerk. Alles is heel mooi, harmonieus en laat een prettige indruk achter.

Met rozen

Als de ruimte van de slaapkamer dit toelaat, kun je een chebbi-chic ontwerp maken in een delicate lila tint met rozen. Neem voor een basis een zachte tint van een lila en verbind deze met een witte en lichtgrijze kleur. De muur aan het hoofd is versierd met bloeiende toppen. Het plafond, de deur, het nachtkastje, de spiegel moet wit zijn. De overgebleven muren kunnen worden geverfd met lila verf die bij het bed past.

Om het interieur harmonieus te maken, is het de moeite waard om mooi beddengoed en kussens op te halen die bij het bed (of de muren) passen, witte gordijnen met lila patronen op te hangen en twee zachte fauteuils aan het ontwerp toe te voegen, evenals een cape voor de vensterbank. De laatste hand van het idee zal de gouden rand van de kroonluchter, tafellamp en deur zijn.

kwekerij

Het is mogelijk om de kinderkamer uit te rusten in het lila-groene bereik. Omdat het contrast alle aandacht naar zichzelf kan afleiden, wordt het tot een minimum beperkt, waardoor een paarse tint het recht op excellentie achterlaat.

Om het creatieve potentieel van het kind te ontwikkelen, volstaat het om één muur helder te maken en de rest wit te laten.Interieurartikelen (bed, bureau, twee ladeblokken en een blok met planken) worden wit geselecteerd.

Om wit te verbleken, kunt u op de vloer een tapijt leggen of gewoon een lichtgrijs laminaat. Grijs verzacht de overgang van lila en groen.

U kunt groen toevoegen samen met een bijbehorende lila toon: bijvoorbeeld donker paars. Dit kunnen een kleine gordijnen zijn, decoratieve kussens met kussens, beddengoed.

fuchsia

Het oorspronkelijke ontwerp van de slaapkamer kan worden gemaakt met een matig kleurgebruik. Om de schoonheid van lila kleur te laten zien, kun je de verwaterde toon van fuchsia als basis nemen, en beddengoed met kussens, gordijnen en fotobehang over het hoofdeinde kiezen.

Als contrast kunt u een drietal verschillende klassieke tinten gebruiken: grijs, wit en bruin. Je kunt een stoel en een accentmuur (behalve de foto) in een grijze tint rangschikken, het plafond en de andere muren zijn wit. De vloer, het nachtkastje, het bureau en de deur zien er harmonieus uit als hun schaduw lichtbruin is.

De lila schaduw lijkt eenvoudig genoeg, maar hij wijkt niet af: de grootte van de bloem definieert duidelijk de hoofdrol van de hoofdtoon.

Kleur spel

Een van de interessante ontwerpopties is een vloeiende overgang van tinten lila. Aan de hoofdkleur, kunt u een warme beige kiezen. Om de tederheid van de beoogde compositie niet te verstoren, moet de beige kleur zo worden gekozen dat deze bijna identiek is aan de kleur van het meubel of de vloer.

Beige kleur kan bijvoorbeeld worden herhaald in de gouden afwerking van de originele kledingkast.

Je kunt een bed, kasten, plafondruimtes en de beige vloer en de wanden van de kamer, een vaas, beddengoed en decoratieve kussens - in lila - ophalen. De derde tint is wit, die wordt versierd met een kantpatroon aan de voorkant van de kast, evenals verschillende zachte kussens. Een zachte truc om te zorgen voor een vloeiende overgang van tonen in dit ontwerp is licht: de meegeleverde lampen benadrukken perfect de grenzen, maar verbinden ze tegelijkertijd met een wit-beige tint.

Om de stijl van de kamer te "doen herleven", zijn kussens beter om een ​​andere verzadigingskleur te kiezen. Zelfs zonder een lichte aanraking kan zelfs het meest aantrekkelijke, delicate ontwerp saai worden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer