Slaapkamer in nautische stijl

 Slaapkamer in nautische stijl

Maritieme stijl in het interieur brengt aangename herinneringen aan de zomer, laat dromen van reizen en avonturen. Daarnaast is het origineel en gezellig, wat zo belangrijk is voor het ontwerp van de slaapkamer, waarin een persoon aan het eind van de dag rust. Een slaapkamer in een nautische stijl is een zeer interessante optie.

Speciale functies

Maritieme stijl in het interieur is een conventioneel concept. Dit is geen aparte richting, maar zelfs een onderwerp waarin je elk ander interieur kunt uitvoeren - klassiek, mediterraan, minimalistisch, land.

Deze stijl is erg sfeervol, omdat het doordrenkt is met de romantiek van zee-avonturen en ontspanning. De atmosfeer is licht, luchtig en comfortabel, wat een goed effect heeft op de ontspanning. Voor kinderen kan dezelfde slaapkamer in de maritieme stijl een klein podium zijn voor spannende spellen.

Maritieme richting in ontwerp laat een persoon toe om het creatieve potentieel te realiseren, aangezien het biedt om na te denken over hun eigen dromen en interesses. Degenen die gepassioneerd zijn over het thema zeeslagen of reizen kunnen een 'kapiteinscabine' in de kamer creëren. Degenen die ervan dromen te leven op een eiland met wit zand zullen proberen hun eigen paradijs te recreëren.

Het basisconcept is van invloed op het ontwerp, de materiaalkeuze voor decoratie.

Kleur oplossingen

De hoofdkleuren in het ontwerp moeten alle tinten blauw en blauw zijn. Voor het strandthema gebruikte combinaties met beige, wit, lichtbruin, pistache, groen. Deze natuurlijke kleuren verpersoonlijken de natuur en elementen. Voor een ontwerp dat een deck of cabine nabootst, zijn meer verzadigde kleuren geschikt - donkerbruin, grijs.

Als accentkleuren kunt u rood, koraal, oranje, zwart, geel gebruiken. Ze symboliseren de meest verschillende dingen - rif, kleurrijke vissen of signaallichten, waarschuwingsborden.

De meest gebruikelijke optie is een combinatie van blauw of blauw met wit of beige. Dit bereik is het meest geschikt, het is universeel.Deze optie is geweldig voor een slaapkamer waar een persoon rust op de toevloed van informatie. U kunt zowel subtielere tinten gebruiken (azuur, gedempt blauw) en levendiger (turkoois, aquamarijn, blauwgroen). Tegelijkertijd wordt er voorrang gegeven aan lichte kleuren, zodat de ruimte er fris en luchtig uitziet.

In de nautische stijl algemeen zeemansfiguur. Het is een afwisseling van blauw-witte strepen in de klassieke weergave. Er zijn andere kleurvariaties: witblauwe, blauwbeige, zandblauwe tekeningen. Andere veel voorkomende patronen zijn golf, zigzag.

decoratie

Natuurlijke materialen worden veel gebruikt in maritiem ontwerp: hout, steen, kiezels (ongeacht het gekozen concept).

Een vloer kan zowel een dek als een zandstrand of zeebodem worden. In het eerste geval is het voldoende om parket te gebruiken, en in het tweede - laminaat, tapijt. Als het binnenland meer strand is, dan zou een wollig zandkleurig tapijt (of geweven, dat doet denken aan een bungalow op het eiland) geschikt zijn.

Als uw interieur minimalistisch is, kunnen de wanden worden geverfd of afgewerkt met gips. Voering-, laminaat- en parketplanken brengen het zeethema goed over.U kunt zowel natuurlijke houttinten als klassieke kleuren in de stijl kiezen - blauw, wit.

Behang is relevant, niet alleen monofonisch, maar ook met thematische tekeningen van de schepen, zeebewoners. Behang van jute en bamboe zorgt voor een natuurlijk natuurlijk comfort.

Het gebruik van fotobehang is een van de meest fantastische manieren om een ​​slaapkamer een speciale sfeer te geven. Ze versieren de hoofdmuur en kiezen afbeeldingen voor alles wat op een of andere manier verbonden is met de zee - het dek van schepen, stranden, de onderwaterwereld. Een andere interessante optie - schilderen. Bovendien kan een gebied met stenen en kiezelstenen worden vernieuwd, die de rotsen en de kust verpersoonlijken.

Hout is niet alleen belangrijk voor het afwerken van de vloer en wanden, maar ook voor het plafond, dat vaak net is geverfd of bedekt met gips. Je kunt het stylen met houten balken. Een interessantere slaapkamer in een nautische stijl zal ramen en deuren van hetzelfde natuurlijke materiaal maken.

Meubilair en inrichting

Kinderkamer kan meer "kinderlijk" zijn, opgestapeld met interessante details. Meubels en decoratieve elementen kunnen van een kamer een echte speeltuin maken.Een slaapkamer voor volwassenen is beter om in een evenwichtige en rustgevende stijl te houden. Maritieme thema's worden in dit geval gesteund door de algemene situatie en sfeer, en schreeuwen er geen details over.

Het beste van alles is dat het interieur houten meubilair is, vooral met het effect van veroudering of het stylen van bamboe. In de meer strandversie geschikte rieten stoelen, stoelen. In de klassieke stijl en de richting van het land wordt aanbevolen om donkere tinten te kiezen, en in de Middellandse Zee of minimalisme - licht (en zelfs wit).

Winkels en catalogi bieden een verscheidenheid aan meubels die geschikt zijn voor een maritiem thema: blauwe kasten, stoelen met witte en blauwe bekleding, stoelen met een onopvallend patroon met schelpen. Hun keuze moet direct afhangen van de basisstijl. Op zichzelf biedt de nautische stijl zowel omvangrijke items (bijvoorbeeld echte houten kisten) als beknopte koffietafels.

Recreatie van de mariene atmosfeer valt in veel opzichten op het decor en het textiel. Om de slaapkamer te vullen met een gevoel van luchtigheid en een zoute bries, moeten tule en organza van delicate lichte tinten worden gebruikt als gordijnen.U kunt zich verbergen voor de zon met katoenen en linnen gordijnen.

In detail, het gebruik van metaal, touwen, schelpen, kiezels. Veel decoratieve elementen kunnen met hun eigen handen worden gedaan - bijvoorbeeld om gekleurde kiezels in een transparante diepe kom te gooien. In het strand ontwerp zal passende muzikale "vangers wind" zijn bij het raam, grote schelpen op de sokkels en planken, lampen in de vorm van koralen. Een gedurfde beslissing is een vloersauna (of klein - op tafel).

Schip interieur een beetje meer onbeleefd. De kamer kan worden ingericht met kaarten, handwielen, ankers, een globe, antieke koffers, touwen. Om het effect van de patrijspoort opnieuw te creëren, volstaat het om ronde spiegels te gebruiken.

In maritieme stijl zijn souvenirs, figuren en tekeningen van zeevis, vogels en planten geschikt, ongeacht het hoofdthema. Populaire posters en muurschilderingen met foto's of afbeeldingen van de zee, jachten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer