Gecombineerd behang in de slaapkamer: ontwerpideeën

 Gecombineerd behang in de slaapkamer: ontwerpideeën

Geef uitdrukking aan je heldere persoonlijkheid met het ongewone ontwerp van je eigen huis van vandaag is vrij eenvoudig. Laat je fantasie de vrije loop, maak kennis met het advies van ervaren ontwerpers en degenen voor wie reparatie al is gepasseerd, en ga! En het maakt niet uit of u de eigenaar bent van een klein appartement of de eigenaar van een herenhuis met plafonds van drie meter. Het belangrijkste is om elk bedrijf op een creatieve manier te benaderen en niet bang te zijn voor nieuwheid. Gecombineerd behang in de slaapkamer is een geweldige optie. Dit artikel bespreekt interessante ontwerpideeën.

Layout Voordelen

Velen van jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat in sommige kamers (zelfs niet erg grote) je je comfortabel en gezellig voelt, terwijl je in andere kamers niet voor een lange tijd wilt verblijven - zo erg zelfs dat ze zich onderdrukkend voelen. Het gaat allemaal om de details en de kleur van het omliggende interieur, verlichting en accessoires.

De slaapkamer is een heilige plek voor de eigenaren. Het is hier dat de ochtend van elke persoon begint en de dag eindigt. Dit is een zone van comfort en privacy, dus het is heel belangrijk hoe de eigenaar zich voelt in de slaapkamer, die meestal verborgen is voor nieuwsgierige blikken. Daarom spelen alle kleine dingen een belangrijke rol, en vooral - de lay-out van het behang van verschillende kleuren, waardoor uw slaapkamer een plek wordt waar lichaam en geest rusten.

Om met succes verschillende kleurengamma's van behang te selecteren, is het noodzakelijk om bepaalde regels te volgen voor een optimale selectie van kleuren. Zulke combinaties kunnen zijn:

 • eenvoudig - bij gebruik van behang in twee kleuren, harmonieus op elkaar aansluiten;
 • complex - de kleuren van het behang verschillen merkbaar van elkaar;
 • buitengewoon - Dit zijn geen twee, maar wel drie of vier schalen.

Om het overzichtelijker te maken, kunt u het zogenaamde kleurenwiel gebruiken dat door interieurontwerpers is gemaakt.

Door warme en koele kleuren te combineren met behulp van het wiel, maakt u de indeling van uw behang harmonieus en vlekkeloos.

Als u de voorkeur geeft aan een rustig interieur, kiest u voor tonen in de straal van de buurt. Als u wilt experimenteren, kunt u uw muren "verven" in kleuren tegenover elkaar: blauw en geel, groen en rood. Zeker, om kleuren van donkere tinten te combineren is veel moeilijker dan lichte. Als u echter accenten correct plaatst, maar ook met succes de zwarte kleur gebruikt, bereikt u een uniek effect.

Zwart en wit gamma is zeer geschikt voor een slaapkamer in een high-tech stijl, maar het is wenselijk dat er in dit geval veel vierkante meters zijn.

Dus, een paar regels van ontwerpers:

 • roze kleur Ziet er goed uit met bruin of melkachtig;
 • oranje met karamel maak je slaapkamer warm en gezellig;
 • bordeauxrode kleur succesvol "legt" met bruin of roze;
 • rode kleur "Gets on" met warme tinten;
 • Gebruik niet alleen koude kleuren in een kamer - blauw of groen (ze kunnen het interieur somber maken);
 • Gestreept behang wordt aanbevolen om te combineren met één kleur, waarbij de schaduw van de hoofdachtergrond wordt herhaald.

Vergeet niet dat het ontwerp met het gecombineerde behang er veel rijker en interessanter uitziet.

Het belangrijkste is om de slaapkamer comfortabel en ontspannend te maken.. Niet nodig om te combineren met haar kantoor of speelkamer. Zelfs als alle andere kamers in dezelfde stijl zijn ingericht, kunt u de slaapkamer precies zo indelen als u wilt.

Regels voor het combineren van verschillende achtergronden

Opties met een gecombineerd behang helpen u een fris en origineel ontwerp van de slaapkamer te maken, maar ook geld en materialen te besparen. De muren in de slaapkamer zullen bijvoorbeeld praktisch niet vervuild raken - zoals in de keuken, waar het type geschikt behang afhangt van de temperatuur en vochtigheid.

De slaapkamer is echter de plaats waar we slapen, dus je moet zorgen voor de milieuvriendelijkheid van materialen. U kunt papier, stof en vliesbehang gebruiken. Vloeibaar en glas-papier zijn perfect voor een kinderkamer, ze zijn vrij slijtvast.

De combinatie van twee soorten en kleuren, evenals verschillende texturen van behang ziet er geweldig uit in een modern ontwerp. Om niet te worden verward met de keuze, moet u experimenteren met de sondes (u moet rekening houden met de dikte van het behang), en ook overwegen hoe u de gewrichten indien nodig kunt maskeren.Vergeet niet dat het behang erg moeilijk te combineren is met anderen, hoewel ze op zichzelf er erg elegant uitzien.

Op basis van de mening van experts over de kleurenkeuze, nogmaals letten op de volgende nuances:

 • Als jij en je partner een beetje passie nodig hebben in het omringende ontwerp, gebruik dan rode, oranje en roze tinten.. Overdrijf het echter niet. Maak ze een extra, niet-primaire kleur.
 • Als u een "rustgevende" atmosfeer wilt, moet u warme kleuren kiezen. - beige, ivoor, goud of lichtbruin.
 • Als uw slaapkamer desondanks elementen van een werkhoek combineert, stop dan uw keuze op lichtgroene of blauwe tinten.
 • Als je een fan bent van avondschemering, geef dan de voorkeur aan blauwe, donkergroene of lila tinten. Als uw favoriete tijd vroeger is, versier dan uw slaapkamer met roze of lichtgroene tinten.
 • Wanneer u niet tevreden bent met de hoogte van lage plafonds, zullen lichte crèmetinten van verschillende tinten in combinatie met een oogverblindend wit plafond uw kamer lichter en ruimer maken.
 • Vermijd kleuren van verschillende stijlen. - bijvoorbeeld perfect beige en neon geel.

Kies de twee soorten behang moet zijn nadat u kiest voor de stijl van de slaapkamer.

De klassieke versie is een zeefdruk met groot patroon: lelies, ruiten, gewoon behang, die lichter of donkerder van toon zijn. Als je wallpaper gewoon is, experimenteer dan met tinten van dezelfde kleur: donkergroen en lichtgroen, rood en lichtroze. Als de "chip" in de afdruk, dan zou alles dezelfde grootte moeten hebben. Dunne strepen kunnen in de buurt worden geplaatst, maar overbelast in geen geval uw interieur met decoratie: als de kamer klein is, ziet een dergelijke decoratie er niet uit.

Zeer goed gecombineerd behang van verschillende kleuren, waarvan sommige worden gebruikt als panelen en gedecoreerd met frames van polyurethaan baguettes. Op de belangrijkste monochrome achtergrond is een grote inleg van het tweede behang geplaatst en is gemaakt van een smalle rand. Het is zo'n detail dat het deel van de kamer waar het zich bevindt kan accentueren: aan het hoofdeinde van het bed of met een luxe kristallen schans.

Als je kiest voor contrasterende kleuren, vertrouw dan op de aanbevelingen van beroemde ontwerpers. Een gezellige sfeer in de slaapkamer kan worden bereikt met behulp van volledig contrasterende tinten - rood en wit.Kalm wit en gepassioneerd rood in combinatie geven een onovertroffen, koninklijk resultaat. Als je een fan bent van contrasten, kun je de revolutionaire kleur "verzachten" met een stillere, koraal- of kersenschaduw. Indien gewenst, kunt u de derde kleur verdunnen - crème of zand.

Een speciaal gesprek - over bloemenbehang. Bloemen, zoals je weet, de klassieke versie van het ontwerp van de muren. Het allereerste textielbehang werd gemaakt met een patroon van bloemen. De maten van de afgebeelde vertegenwoordigers van de flora kunnen variëren - van klein tot exorbitant groot, eenvoudig, exotisch, versierd met blad, takjes, vlinders. Ze lijken op de Hof van Eden.

Elke maat bloemen is geschikt voor een grote slaapkamer, maar voor een kleine slaapkamer is het beter om kleine maten te gebruiken. Als u geen kleine maten accepteert, mag een groot figuur slechts op één muur worden geplaatst, bijvoorbeeld boven het hoofdeinde. Wikkel de rest van de muren met geschikt gewoon behang. Vermijd het combineren van verschillende "bloemen" patronen in dezelfde kamer.

Een kleine slaapkamer wordt gedecoreerd met een combinatie van gewoon behang zonder patroon. Denk eraan: idealiter moeten alle wandbekledingen dezelfde dikte hebben.Als het behang op dit punt anders is, overweeg dan om de naden tussen hen te maskeren.

Wandplakopties

Bij het werken met behang is het belangrijk om aandacht te besteden aan de grootte van de kamer, de geometrie. Donkere tinten zijn ideaal voor een grote kamer, die het visueel een beetje vermindert. Als donker niet jouw kleur is, kies je een achtergrond met een groot patroon.

Om de ruimte te "verlichten", wordt licht behang op de muur tegenover het raam geplakt. Als het totaalbeeld eentonig zou zijn en het oog niet lust, moeten donkere materialen tegenover het raam worden geplaatst en moeten er lichte materialen op andere wanden worden geplaatst. Dan zal het algemene beeld geen somberheid werpen.

De verticale strepen op het behang verhogen de hoogte van het plafond visueel, zelfs als ze onregelmatig worden herhaald. Je kunt een highlight toevoegen aan het ontwerp van je slaapkamer - een muur - gestreept, de rest - effen of met een niet erg aanstekelijk patroon.

Als je verschillende kleuren behang hebt, maar allemaal in een strip, verspreid ze dan met verschillende intervallen op verschillende muren. Grote verscheidenheid aan opties, het hangt allemaal af van uw verbeeldingskracht en stijl.

Er is ook de mogelijkheid van horizontaal behang plakken. Dit is een klassieke versie, die lange tijd wordt gebruikt bij het ontwerpen van slaapkamers. Een belangrijke voorwaarde is een hoog plafond.

Een goede optie is een horizontale strook die het hele gebied van de slaapkamer omringt. De hoogte van de locatie hangt ook af van welke stijl je kiest voor je kamer. Meestal bevindt het zich op ooghoogte.

Als uw gecombineerde achtergrond van verschillende texturen, dan op hun kruising, is het aangewezen om te kijken naar de zogenaamde grens - plint van een geschikt materiaal.

Zal er geweldig uitzien in de slaapkamer en behang - de mode op hen is stabiel en duurzaam, elk jaar bieden ontwerpers en ontwerpers veel nieuwe opties voor hun locatie en ontwerp. Het belangrijkste is dat de hoofdkleur van de fotobehang in overeenstemming is met de hoofdachtergrond. Als het interieur van uw kamer marine is, moet het fotobehang met de afbeelding van de oceaan overeenkomen met het turkoois van de hoofdtint van het behang.

Tegenwoordig vervangen veel wallpapers voorwerpen in de ruimte. Ze kunnen je slaapkamer absoluut veranderen en je zult er niet veel moeite voor doen.

Als de hoofdkleur van je slaapkamer oogverblindend wit is, "verdunt" het met een Victoriaanse floral verhaallijn. Dit is een zeer goede ontwerpoptie.

De keuze van de plot van de fotobehang hangt af van je verbeelding, hoewel experts geneigd zijn te denken dat het beeld in de "intieme" kamer rustgevend moet zijn. Dit kan worden bereikt met behulp van plantaardige thema's.Grote bloemen, regendruppels, beelden van menselijke ogen, watervallen en de oceaan - al deze beelden kunnen van uw slaapkamer een oase van rust en comfort maken.

Nu beweren velen dat de blauwe kleur ook een gunstig effect heeft op de spirituele vrede van de mens. De blauwe kleur van het behang is goed in staat om uw druk te verlagen en de hartslag te vertragen.

Een andere trend in slaapkamerontwerp is een grijze, neutrale kleur. Deze kleur sluit irritatie uit, wat belangrijk is voor iemand die zich op bed voorbereidt. In dit geval, zwart-wit (u kunt ook persoonlijke) foto's, geometrische figuren geschikt zijn als de afbeelding. Een andere optie is dat heldere bonte tekeningen en afbeeldingen een lichtpuntje worden in de grijze slaapkamer.

Kenmerken van het ontwerp van een kleine kamer

Als je slaapkamer klein is, kun je er ook een stijlvolle oplossing voor vinden. Het belangrijkste is om de regels voor het combineren van behang in een kleine kamer te onthouden.

In een kleine slaapkamer mogen de kleuren van het behang niet somber zijn, ze verkleinen het gebied visueel met 40%, het ontwerp is niet erg groot.

Wat de geometrie betreft - smalle kamers moeten in de volgende volgorde worden geplakt met twee kleuren: licht behang op korte muren.Ze moeten om de hoek "gaan". Dit wordt bereikt door de grootte van de wanden uit te lijnen. Als je achtergrond een andere textuur heeft, wordt de lijm persoonlijk geselecteerd voor elk canvas. Kies in extreme gevallen een universele lijm, als u niet wilt storen.

Als de muren in uw kleine, maar gezellige slaapkamer niet erg vloeiend zijn, kiest u behang met een andere (lichte) kleur op de tegenoverliggende muur. Dus je leidt de aandacht af van de probleemmuur.

Visueel verhogen de ruimte van uw kamer zal helpen en behang met glitter. De combinatie van prachtige zeefdruk en verouderd lichtbehang maakt uw slaapkamer mysterieus en "groot". Als de plafonds in uw slaapkamer niet erg hoog zijn, gebruikt u het horizontale patroon op de achtergrond.

Als u van plan bent een aanzienlijk aantal schilderijen of foto's op te hangen, kies dan een combinatie van lichtbehang zonder een afbeelding.

Bij het horizontaal combineren van het behang, lijm de onderkant van de muur met donkere kleuren, maar bovenop - altijd lichte kleuren.

Als de slaapkamer vrij klein is, ongeveer 10 vierkante meter, is het aan te raden deze te lijmen met zelfs drie soorten behang. Het belangrijkste is dat ze qua structuur en kleur identiek zijn (bij voorkeur in een patroon).

Het is noodzakelijk om ze verticaal te lijmen, maar de voorwaarde is hun afwisseling met een constant interval. Crème kleur perfect harmonieert met afwisselend lichtgroen of lila.

Slaapkamer / woonkamer combinatie

Als uw woonkamer als gevolg van verschillende omstandigheden ook als slaapkamer fungeert, kunt u door het combineren van het tweekleurenbehang de ruimte visueel verdelen en ongemak voorkomen.

Ideale optie - de keuze van stijl loft voor uw gecombineerde kamer. Bepaal de centrale zone, focus op de eethoek, lijm de muur rond de tafel waar gasten zich verzamelen, behang, imitatie van metselwerk. Deze wallpapers passen perfect in elk interieur.

Gebruik het "spel" van texturen en kleuren om het gebied waar uw slaapbed (bank of bed) zich bevindt, te verduisteren in een zachtere kleur die het hoofdpalet van baksteen uitzet. Laat het meubilair in uw woonkamer-slaapkamer wit zijn, want deze kleur onderstreept perfect de brutaliteit van het metselwerk. Voltooi alle accessoires en uw kamer zal op een nieuwe, stijlvolle en elegante manier 'klinken'.

Sommige ontwerpers raden het gebruik van minimalisme aan bij het combineren van de woonkamer en slaapkamer.In dit geval is het beter om behang zonder afbeeldingen te kiezen, gewoon. Selectie van een bepaalde zone gebeurt als gevolg van accessoires (kussens, beeldjes, vazen), een combinatie van achtergrondtonen. Een interessante optie - beige voor de slaapkamer en zacht bruin voor de woonkamer. Verlichting en meubilair maken het idee compleet en uw slaapkamer-woonkamer zal perfect zijn.

U kunt zones afbakenen met behulp van gipsplaat, rekken, glas en gebogen doorgang. Bouw je interieur in contrast en je krijgt een moderne stijl. In de woonkamer-slaapkamer, zal het gebruik van verschillende contrasterende kleuren in combinatie met vintage meubels een onovertroffen effect geven. Wees niet bang om te dromen!

Mooie ideeën voor interieurontwerp

Zelfs vanuit een eenkamerappartement kunt u een unieke woonkamer maken, waar een tweepersoonsbed geplaatst kan worden, en uw gasten zullen zich zeer comfortabel voelen.

Wikkel het gebied boven het hoofdeinde van het bed met donkerbruin monochroom behangpapier, in de hoek waarvan een tak van sakura "bloeit". Installeer als meubels kasten die overeenkomen met het bruine behang. De witte vloerbedekking brengt u van het bed naar de witte sofa met contrasterende bruine kussens.waarop het behang zich bevindt (bijna wit). Je kunt een beetje crèmekleur toevoegen, dezelfde koffietafels plaatsen. Voeg als accessoires spiegels toe over de bank om de ruimte visueel te vergroten. Tegenover de bank - donkerbruine stijlvolle ladekast, waar u de tv kunt regelen.

Twee zones, licht crème en donkerbruin, zullen vanaf je zestien meter een verfijnde kamer maken waarin je met de gasten kunt zitten en na een drukke dag op het bed kunt ontspannen.

Al je fantasieën en creatieve impulsen (evenals ontwerptips) zullen een mooi en comfortabel huis kunnen geven, je in staat stellen om je eigen stijl te vinden en trots op het resultaat te zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer