Slaapkamers met erker

Erker - uitstekend deel van de kamer uit het vlak van de gevel, dat het gebied vergroot en de verlichting verbetert. Ramen zijn van verschillende typen: rechthoekig, meerzijdig en halfrond. Slaapkamerontwerp met een erker biedt geweldige mogelijkheden voor het creëren van een interieur: daar kunt u een slaapplaats, een klein kantoor, een volledig glazuur uitrusten en een wintertuin maken.

Speciale functies

Een slaapkamer met een erker zal altijd de aandacht trekken met zijn verfijning, moed en comfort. Bij het ontwerpen van een ruimte moet een dergelijk architectonisch element zo winstgevend mogelijk worden gebruikt.

Bij het maken van een slaapkamerproject adviseren ontwerpers om de volgende functies te overwegen:

 • Als esthetisch element is het erg handig voor de architect.: dit element introduceert een ongewone verschijning in de gevel door de convexiteit in de muur en maakt het mogelijk om interessante effecten te creëren in de huis - getrapte muren, een spel van licht en schaduw.
 • Ongebruikelijke vorm: rechthoekig, veelhoekig, rond, erker, veranda (eigenlijk in een woonhuis), muur. Het type erker beïnvloedt de keuze van het ontwerp, de stijl, de inrichting van het meubilair, het ontwerp en de inrichting van de kamer.
 • Het uitstekende deel van de gevel creëert extra opslagruimte.waarmee je de ruimte kunt uitbreiden, om het ruimer te maken, indien nodig, om in te delen in functionele gebieden.
 • Goed licht. Meestal wordt de erker uitgevoerd in de vorm van een groot raam (van het plafond tot de vloer), waardoor veel daglicht de kamer binnenkomt. Hierdoor zal de slaapkamer licht en ruimer zijn.

Geschikte stijlen

Eigenaren van een slaapkamer met een erker hebben geluk - ze hebben een unieke kans om een ​​exclusieve designkamer te krijgen. Deskundigen merken op dat niet alle stijlen geschikt zijn voor de erker. Vooral organisch passen in de volgende stijlen:

 • Barok en Rococo zien er bohemien, chic en "rijk" uit. Erkers zijn gedecoreerd met een groot aantal textiel. Het meubilair is bekleed met luxe hoogwaardige stoffen afgewisseld met knopen, evenals een bed met een breed hoofdeinde, gesmede kaptafels, fluwelen gewatteerde krukjes. Antieke voorwerpen zijn gerangschikt.Rococo heeft een meer delicaat kleurengamma, in zo'n kamer zijn er lila, karamel, blauw, parelmoer kleuren.
 • Elegantie, chique, ingewikkelde vormen brengen de Engelse stijl, gemeten en nobel. Dure stof wordt gebruikt, op meubels zijn er veel covers, kussens, tapijten met kwastjes. Het palet is diep, rijk, vertegenwoordigd door bordeaux, pistache, mosterd, smaragd, chocoladekleuren. Alle meubels zijn massief, solide, met patroonelementen. In Engelse stijl zijn moderatie en terughoudendheid belangrijk, het is onmogelijk om overbelasting van het interieur te voorkomen.

Ontwerpopties

Slaapkamer met erker perfect zonering. Van dit principe hangt af van de keuze van het kamerontwerp. Er zijn verschillende opties om de slaapkamer een functioneel deel van het appartement te maken en de erker uit te rusten, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren:

 • Sleeper. Ver van elk bed. Vanwege de ongebruikelijke vorm van de erker (bijvoorbeeld afgerond), moet u een ovale of ronde vorm van meubilair kiezen.
 • Workplace. Vanwege de verlichting van deze plek is perfect voor de locatie van de tafel, stoelen, planken en locker.
 • Woonkamer. Als het appartement een kamer is, dan zou elke centimeter van het gebied nuttig zijn om te gebruiken. Daarom, in dit geval, dient de erker als ontvangstruimte, het huisvest een afgeronde bank, een goede optie is stoelen met een ronde tafel.
 • Ontspanningszone. De rust zal ontspannen zijn op een zachte grote stoel voor het raam, waar je kunt lezen, naar muziek kunt luisteren en van het uitzicht op straat kunt genieten.
 • Wintertuin. Voor liefhebbers van planten en bloemisten - dit is een waar paradijs op aarde. Bloemen worden op de planken en speciale steunen geplaatst, klimplanten worden op de muur en het plafond geplaatst.
 • Hoek make-up artiest. Voor elke vrouw is het belangrijk om een ​​kaptafel te hebben met veel tubes, potten, flessen. Daar is een erker best geschikt voor, alleen moet je nadenken over een goed verlichtingssysteem (meerdere schijnwerpers, één krachtig - op tafel).
 • Plaats voor sport. Je kunt elke simulator en trein op een geschikt moment plaatsen, zonder veel ruimte in te nemen.

decoratie

De keuze van materialen voor het versieren van de erker hangt af van de stijl, maar ontwerpers adviseren om de algemene regels te volgen:

 • Gebruik voor muren verf of gips. Deze materialen benadrukken soepele bochten en leiden niet af van de hoofdpunten.Behang is ook toegestaan, maar bij plakken kan het moeilijk zijn - naden, problemen met afdrukken. De beste optie - effen muren.
 • Om de ruimte nog meer licht te geven en de ruimte visueel te vergroten, wordt lichte verf gebruikt. Om een ​​intieme ruimte te creëren, passen diepe kleuren. Het is beter om felle en schreeuwende kleuren te weigeren.
 • Plafonds - uitgerekt of opgehangen, gestapeld, glanzend of mat.
 • De vloer is bedekt met eenvoudige materialen, zonder tekeningen, patronen en afdrukken. Dit zal helpen de eenheid en integriteit van het interieur te behouden.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer