Nachtkastjes voor slaapkamer

 Nachtkastjes voor slaapkamer

Het is onmogelijk om een ​​slaapkamer voor te stellen zonder een bepaald meubelstuk. Het hoofdonderwerp is natuurlijk het bed. Voor het opbergen van kleding en beddengoed set kledingkast. Maar er zijn dingen die altijd bij de hand moeten zijn, en een nachtkastje is zeer geschikt voor hun gunstige locatie.

voordelen

Het nachtkastje is een klein kastje met laden en planken, waarmee je leuke dingen, kleine gadgets en cosmetica kunt plaatsen. Nachtkastjes hebben een aantal onbetwistbare voordelen ten opzichte van andere soorten meubels.

Elk goed nachtkastje zal een geweldige aanvulling zijn op het interieur van de slaapkamer. Bovendien is absoluut elke stijl van deze kamer volkomen ondenkbaar zonder een klein nachtkastje.Het is niet alleen een aanvulling op en verfraait het interieur van de slaapkamer, maar is ook een zeer functioneel item waarmee je veel dingen kunt plaatsen die je op dit moment nodig hebt, zonder dat je uit bed hoeft te komen.

In de regel dient een nachtkastje voor de slaapkamer als een plaats om boeken, tijdschriften en medicijnen op te slaan. Je kunt er ook een mooie lamp op doen, een mobiele telefoon, handcrème en vele andere kleine dingen die je op elk moment nodig hebt.

Typen en afmetingen

Nachttafels geïnstalleerd in een tweepersoonsbed verschillen in vorm, aantal planken, hun typen en locatie, materialen van fabricage en grootte.

De vorm van de nachtkastjes kan verschillen. De meest voorkomende is, natuurlijk, rechthoekig.

De standaardparameters die de meeste fabrikanten sturen, liggen binnen bepaalde limieten. De breedte van het product is 50-55 cm en de hoogte is 55-60 cm, maar als u dat wenst, vindt u een groot aantal modellen van voetstukken niet alleen met dergelijke afmetingen, maar ook met andere afmetingen dan de standaarduitvoeringen. Er zijn exemplaren waarvan de breedte 40, 35 en zelfs 30 cm is, geschikt voor installatie in een beperkte ruimte.

Naast standaard rechthoekige vormen zijn er vierkante, ovale, afgeronde en vele andere vormen, gestileerd voor een bepaald interieur.

Naast formulieren verschillen nachtkastjes van het aantal lades, hun locatie, de aanwezigheid of afwezigheid van niches.

De klassieke versie is een kast met twee laden, te onderscheiden door functionaliteit, functionaliteit en beknoptheid. Het grootste deel van de omzet was goed voor zo'n model.

Kast met een scharnierende deur, waarachter zich 2-3 normale planken bevinden. Het model beschermt zaken perfect tegen stofpenetratie.

Kast met één lade, in het algemeen gelegen in het bovenste gedeelte en een nis, verdeeld in twee, soms in vier delen. Met deze plank heeft u eenvoudig toegang tot de gewenste items.

Een interessant soort nachtkastje is een optie met een intrekbare draaitafel. Indien nodig wordt het omgevormd tot de gewenste positie en kunnen items die zich erop bevinden, worden bereikt zonder uit bed te komen.

Nachtkastjes zijn in de regel gemaakt voor installatie op de vloer, maar er zijn ook modellen die alle stereotypen over deze meubels vernietigen.Opgeschorte versie van het nachtkastje is bevestigd aan de muur bij het bed en neemt weinig plaats in, terwijl de functionaliteit niet slechter is dan de vloeropties.

Naast de gebruikelijke klassieke modellen, zijn er ontwerpopties voor duimen, opvallend en decoreren het interieur.

materialen

Voor de vervaardiging van stands gebruikte verschillende materialen. Het duurste materiaal is natuurlijk een reeks hout.

  • Houten nachtkastjes verschillen in duurzaamheid en niet-toxiciteit. Verschillende soorten bomen worden gebruikt voor de productie: beuken, eiken, mahonie, dennen. Op het product zelf duidelijk zichtbaar houtachtig patroon. Deze optie zal fans van de klassiekers aanspreken. Hun grootte verschilt op een grote manier van de standaard.
  • Alternatief voor een natuurlijke boom - de producten gemaakt van een spaanplaat, LDSP en MDF. ze hebben een boomachtige structuur, zijn veel goedkoper dan houten modellen, en qua functionaliteit en esthetische uitstraling zijn ze niet minderwaardig aan modellen uit een array.
  • Minder vaak voorkomende nachtkastjes - echt leer en kunstleer. Producten uit deze materialen zullen een beroep doen op mensen die het ontwerp van de kamer in de oorspronkelijke stijl hebben. Dit materiaal wordt alleen gebruikt als stoffering en het frame zelf is gemaakt van spaanplaat. Dit materiaal ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar het is niet erg praktisch, vooral als er huisdieren in huis zijn.
  • Naast de genoemde materialen bij de vervaardiging van nachtkastjes gebruik ook glas en metaal. In de regel worden deze materialen door ontwerpers gebruikt om hun oorspronkelijke ideeën te vertalen.

Tips om te kiezen

Om het juiste nachtkastje te kiezen, moet je een aantal regels volgen.

Voor een slaapkamer met een groot bed worden in de regel twee nachtkastjes gekocht die aan beide zijden van het bed zijn geïnstalleerd. Eén kast zal in geen enkel interieur kijken.

Om ervoor te zorgen dat de producten organisch in de algehele stijl van de slaapkamer passen, moeten ze van passende afmetingen en vormen zijn in overeenstemming met het ontwerp van de slaapkamer.

De hoogte van de nachtkastjes moet op hetzelfde niveau liggen als de matras, omdat een product van deze grootte veel handiger in gebruik is.De breedte van het nachtkastje wordt in de regel geselecteerd op basis van de beschikbaarheid van vrije ruimte. Uitzonderingen op deze regel zijn nachtkastjes ontworpen door ontwerpers voor een bepaald interieur.

Als uw keuze viel op nachtkastjes van kleine afmetingen, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak van het product voldoende was om de items die u nodig hebt te huisvesten.

Een van de belangrijke vereisten is de ergonomie van het product dat wordt gekocht - maximale functionaliteit met een minimum aan bruikbare ruimte.

Voorbeelden in het interieur

  • Voor een hightech slaapkamer, nachtkastjes van eenvoudige laconieke vormen, met rechte hoeken en gladde glas of glanzende oppervlakken, zullen doen.
  • De eenvoud en natuurlijkheid van de slaapkamer in Scandinavische stijl voorziet in de installatie van nachttafels, niet alleen met strikte rechthoekige vormen met open planken, maar ook met ongebruikelijke, ovaalvormige.
  • Voor de slaapkamer, ingericht in barokstijl, sierlijke nachtkastjes met ongewone gebeeldhouwde gevels en gedraaide poten passen.
  • Country muziek voorziet in kasten gemaakt van natuurlijk hout met eenvoudige vormen.
  • De slaapkamers zijn ingericht in een eigentijdse stijl. met succes er anders uitzien in vorm en ontwerp van het nachtkastje.

Meer voorbeelden van nachtkastjes in het interieur van de slaapkamer kunnen worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer