Ontwerp een kleine slaapkamer van 9 vierkante meter. m

 Ontwerp een kleine slaapkamer van 9 vierkante meter. m

Als u een slaapkamerontwerp kiest, moet u beslissen waar het zal zijn: ontspannen, een plek om te ontspannen, gewoon een slaapkamer om te slapen, of om daar te werken of het is een kinderkamer. Hier is de hoeksteen, duwen van waaruit, kunt u de droom van een mooie en aangename slaapkamer realiseren. Ontwerp een kleine slaapkamer van 9 vierkante meter. m moet goed worden doordacht.

Welke stijlen passen er?

 • Over stijl voor een kleine kamer gesproken, je kunt je het minimalisme herinneren. Ja, dit is een van de juiste richtingen in de inrichting van een kleine kamer, maar hier moet je de juiste aanpak kennen.Het is niet nodig om jezelf te beperken tot een bed, een kast en een kledingkast. De meest geschikte richting is "comfortabel minimalisme" - een combinatie van een minimum aan objecten met hun maximaal comfort. Eenvoud, functionaliteit en bijpassend meubilair met accessoires zijn het meest geschikt voor de stijl van een moderne kleine slaapkamer.
 • De Provence-stijl is zeer geschikt voor kleine kamers.. Lavendelpotten (echt of kunstmatig), vitrages, pastelkleuren en lichthouten meubels creëren een Frans ochtendgevoel.
 • Om een ​​slaapkamer te kiezen en er een plek van te maken waar het aangenaam vertoeven is, kiest u gewoon voor een gedenkwaardige moderne stijl. - voornamelijk met laconieke inrichting van meubels en lichte kleuren van het interieur. Liefhebbers van klassiek en massief meubilair in zo'n slaapkamer is beter in bedwang te houden. Aanzienlijke hopen accessoires, stucwerk en gesneden meubilair verminderen visueel de toch al kleine ruimte.

Maar zelfs een strikt interieur kan worden verdund met accessoires. Een paar kaarsen met je favoriete geur, een paar frames van een geschikte kleur met foto's of foto's die je hart dierbaar zijn - wees niet bang om een ​​stemming te creëren!

kleur

De keuze van kleuren voor een kleine slaapkamer beperken zich tot twee richtingen. Liefhebbers van gezellige "nesten" voor koffie met slaap, kersen- en melkchocoladekleuren, zodat de slaapkamer comfortabeler wordt. Lichte kleuren helpen om de ruimte van de slaapkamer visueel uit te breiden.

In de lichte slaapkamer zijn er meer opties om te "spelen" met kleuraccenten. Kies beige, hazelaar of ivoor. In zo'n interieur past u perfect een paar felle accenten in accessoires of meubels. Een groot aantal lichtkleuren zal worden gecompenseerd door de opvallende accessoires, het interieur zal er harmonieus uitzien.

Experiment! De slaapkamer is een privéruimte waarin u alles kunt doen zoals u wilt. Focus op een enkele muur of een meubelstuk. U zult vinden waar u op moet letten en de ruimte zal schitteren met nieuwe tinten.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Let bij het ontwerpen van de wanden, vloer en plafond op hoe u ze vervolgens kunt weggooien. Functionele zonering zal zeer nuttig zijn in een kleine slaapkamer.

Het belangrijkste item in de slaapkamer is het bed. Het is de moeite waard om hiervan te weerhouden. Zet op 9 vierkante meter. Groot bed is niet het beste idee. Vrij formaat: Double of Queen.Het belangrijkste is dat de resterende ruimte gemakkelijk te verplaatsen is.

Perfect ruimtebedragen helpen op hokbedden. Onder hen kun je een kledingkast, een werkplek of (als het een kind is) een zacht tapijt leggen en ruimte maken voor spelletjes door een gordijn van bamboe of dikke stof op te hangen. Je kunt je eigen fort maken.

Registratie van een kinderkamer heeft de kenmerken, het opent een deur naar de wereld vol verbeeldingskracht. Het ontwerp in de stijl van religieuze werken ziet er erg sfeervol uit. Een kamer in de stijl van de wereld van Harry Potter, Narnia of een van de Disney-cartoons zal niet alleen een gevoel van een sprookje creëren, maar ook het comfort van een appartement voldoende ondersteunen.

Een lange, maar smalle kast is het beste voor het opbergen van kleding en grote spullen - om ruimte vrij te maken. Planken onder het plafond zijn geschikt voor dingen die niet vaak worden gebruikt.

Versier het interieur en werkbladen voor boeken en accessoires in de bovenste helft van de kamer. Het is beter om de onderste te bevrijden van overmatige rommel, het is de moeite waard om zoveel mogelijk ruimte vrij te houden voor gemakkelijke verplaatsing.

Als de slaapkamer een tafel nodig heeft om te werken, laat die dan klein zijn. Transformerende modellen passen goed in een kleine maar functionele ruimte. Tijdens het werk zal de aangelegde tafel bij het raam een ​​werksfeer creëren en vouwen om geen ruimte te nemen in de rusturen.

Transformeer de slaapkamer om de vloer te helpen. Er zijn verschillende vloerbedekkingen - laminaat, linoleum, parket, kurk, vinyl. Het is beter om de vloer niet te donker te maken, lichtere materialen te kiezen, maar denk eraan - het moet in verschillende tinten donkerder zijn dan het bovenste niveau van de kamer.

Vloerbedekking is beter om op de diagonaal te leggen. Hierdoor wordt het niet alleen mogelijk om de grenzen van de ruimte iets uit te breiden, maar wordt ook een comfortabelere sfeer gecreëerd.

verlichting

Een goede keuze zou zijn om functionele gebieden ter plaatse te belichten. Lampen of kleine lampen boven het bed, leesstoel of koptelefoon zien er veel beter uit dan een gewone kroonluchter met felle verlichting. De slaapkamer is een ruimte voor persoonlijke ontspanning en te felle verlichting is overbodig.

Spotlichten helpen de werkplek te verslaan. Geconcentreerd licht boven de werkplek zal helpen om zich op het werk te concentreren en zal niet opvallen vanuit het interieur van de slaapkamer.

De decoratie van de slaapkamer moet het comfortabeler maken.. Als er een raam is, let dan beter op de lichtschermen. Dikke en zware gordijnen zijn niet de beste optie voor een slaapkamer van dit formaat. Grote en zware gordijnen verminderen alleen de vrije ruimte.

Over licht gesproken, het is de moeite waard om je af te vragen wat de visuele nadruk op vrije ruimte is. Een goed gekozen verlichting zal immers de uitstraling van de slaapkamer lichter maken en het lijkt niet onoverzichtelijk met meubels op en neer.

Als de plafonds niet erg hoog zijn, is het beter om de lichtbron hoger te plaatsen, naar het plafond. Als het plafond hoog is, kan zelfs een grote kroonluchter worden geplaatst en kan de plafondverlichting rondom de omtrek worden aangebracht. In de slaapkamers met hoge plafonds zijn er zeer rijke mogelijkheden voor het plaatsen van spotverlichting, het voordeel van boven is voldoende ruimte.

Tafellampen helpen zelfs in de donkerste hoeken te verlichten, maar in een typische kamer moet je niet meerdere lampen plaatsen, veel winstgevender om op één te blijven. Het optimale model van de kroonluchter - zonder franjes, met eenvoudige tinten.

Recepties voor kameruitbreiding

Als het niet mogelijk is om de ruimte in de slaapkamer te vergroten door meubels te plaatsen of het aantal objecten te verminderen, kunt u de ruimte visueel uitbreiden. Hiervoor zijn trucjes:

 • Probeer grote patronen op gordijnen, behang en andere oppervlakken te voorkomen.. Grote delen comprimeren vermoedelijk de rest van de ruimte.
 • Het is beter om meubels met schuifdeuren te kiezen dan met klapdeuren.. Deze optie biedt de mogelijkheid om andere items dichterbij te plaatsen.
 • Reflecterende oppervlakken en spiegels zijn echte assistenten voor ontwerpers bij het rangschikken van kleine ruimtes.. Een van de favoriete methoden is de uitbreiding van de ruimte. Zelfs het uiterlijk van de slaapkamer in Chroesjtsjov zal veranderen als je er een beetje echt zonlicht aan toevoegt.
 • Gordijnen en gordijnen kunnen beter worden opgehangen aan de dakrand direct onder het plafond. Dit zal helpen om de hoogte van de kamer visueel te vergroten. De blik zal naar boven glijden.
 • Lampen moeten zo worden geplaatst dat de lichtstralen naar de muren of naar beneden gericht zijn, maar niet naar het plafond. Dit zal de verhoudingen van de slaapkamer aanpassen, en het zal groter lijken.
 • Gebruik niet veel kleine details. Ze zullen de aandacht op zichzelf vestigen, en de slaapkamer zal slordig lijken, wat niet erg voordelig lijkt in een klein gebied.
 • Overweeg de grootte van het venster bij het kiezen van het type gordijnen. Er komt meer licht binnen in een groot raam, waardoor de ruimte groter wordt. Je moet zijn pad niet blokkeren met watervallen van stof.
 • Lichte kleuren maken de ruimte niet alleen breder, maar ook lichter. Er moet aan worden herinnerd dat de onderkant enkele tinten donkerder moet zijn dan het bovenste gedeelte, anders ziet het plafond er zwaar uit.

Kenmerken van de plannings- en bestemmingsruimte

Om 'je zen te vangen' in het meubelarrangement, heb je geen trucjes en gedwongen marsen met een meetlint nodig bij meubelwinkels. Het volstaat om voor jezelf een aantal belangrijke stappen te definiëren:

 • Begin met de vorm van de slaapkamer - deze is rechthoekig of vierkant. In vierkante slaapkamers is het planningsproces veel eenvoudiger - voor elke opstelling van het bed is de resterende ruimte altijd aan alle kanten gelijk. Met een rechthoek is het iets gecompliceerder. Probeer het bed in de buurt van kortere wanden te plaatsen, anders zal de vrije beweging moeilijk zijn.
 • Werk dan aan het plafond. Verlaagde plafonds zijn nu in zwang, maar in een kleine ruimte van 3x3 meter kunnen ze alleen een gevoel van strakheid toevoegen - door de hoogte van het plafond te verminderen. Een meer geschikte optie zou een plafond in twee niveaus zijn: lager - aan de randen en in het midden - hoger. Een normaal beschilderd plafond met plafondvoetstuk past ook.
 • Kies verlichting. Professionals plaatsen lampen het liefst rond de omtrek van de ruimte. Zulke verlichting creëert een gevoel van ruimte, en spotverlichting van de zones maakt de kamer comfortabeler.
 • De laatste rol wordt gespeeld door geslacht. Zachte bedekkingen maken bijvoorbeeld een kamer gezelliger, maar in een kleine kamer zullen ze hoogstwaarschijnlijk een gevoel van beklemming creëren. Om de ruimte te vergroten is goed geschikt laminaat. Een donkere vloer en lichte wanden dragen bij aan de visuele toename van de ruimte - dankzij het contrast.

Ideeën in het interieur

Kleine slaapkamers van deze grootte blijven tot op de dag van vandaag een soort doorn voor veel inwoners van Rusland die in Chroesjtsjov wonen. Paneelwoningen en de oude lay-out van gebouwen zijn niet zonder bescheidenheid en strengheid, maar moderne ontwerpoplossingen kunnen het meeste uit zelfs dergelijke appartementen halen.

Een moderne benadering van het ontwerp van kleine kamers stelt u in staat om wonen en recreëren zo comfortabel mogelijk te maken. Het volstaat om enkele aanbevelingen te overwegen:

 • Functionaliteit is ons alles! Meubel-transformator, schuifrekken, schuifkasten. Met een dergelijke richting in het ontwerp van meubels kunt u ruimte zo veel mogelijk vrijmaken.
 • Bewaar geen grote voorwerpen in de slaapkamer, ook niet als je een hoge kast hebt. Denk aan de principes van minimalisme in modern design.
 • Kies lichtere details in de afwerking. Aangename lichte kleuren zorgen 's morgens voor een goed humeur en verbazen met het gevoel van ruimte.
 • Gebruik meer spiegeloppervlakken. Dit heeft een gunstige invloed op de toename van de ruimte.
 • U moet de ruimte niet overbelasten met een groot aantal kleine onderdelen, accessoires en zware voorwerpen.
 • Overweeg het idee van verticale vormen in het ontwerp., de verticale geometrie vergroot visueel de hoogte, wat een beetje ruimte toevoegt.

Een van de leuke bonussen in de indeling van de slaapkamer kan de aanwezigheid van een balkon zijn. Het opent de deur niet alleen voor frisse lucht, maar ook voor nieuwe kansen.Het is mogelijk om met eigen handen de budgetruimte uit te breiden door de partitie te verwijderen. U kunt een aparte plek maken voor ontspanning, lezen of 's ochtends koffie. Dergelijke reparaties vereisen niet veel investeringen.

Wij regelen het meubilair

Een belangrijke fase - de inrichting van meubels. Als dit niet correct is, zullen alle andere inspanningen om ruimte te besparen teniet worden gedaan. Zelfs de meest gewaagde ontwerpoplossingen in minimalisme zullen niet helpen als je meubels willekeurig plaatst.

Als de breedte van de kamer dit toelaat, wordt het bed beter teruggeplaatst op de lange muur, terwijl er aan één kant een duidelijk pad naar het bed wordt gelaten. Een handige afstand voor de doorgang is ongeveer 70 cm. Als de afstand onvoldoende blijft, is het beter om na te denken over de breedte van het bed.

Heb meestal een bed bij de muur. Wanneer toegang tot het bed van meerdere kanten belangrijk is (bijvoorbeeld als een jong stel in een appartement woont), is het beter om het bed op de diagonaal van de slaapkamer te plaatsen. Met dit arrangement zul je een beetje leefruimte moeten opofferen, maar het uiterlijk van de kamer zal veranderen, de kamer zal zijn pit krijgen. Uiteraard past hier het meubilair met een hoekontwerp dat perfect bij past.

Als de slaapkamer een langwerpige vorm heeft, is het veel beter om het meubilair zo te plaatsen dat de laden van de tafel of de kastdeuren u niet verhinderen om door de kamer te bewegen. Haast je niet om oude nissen in de kamer te vernietigen, ze kunnen worden gebruikt voor bestemmingsplannen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer