Pierglas met spiegel in de slaapkamer

 Pierglas met spiegel in de slaapkamer

Een mooie spiegel met een spiegel in de slaapkamer is niet alleen de decoratie van de kamer, maar ook de echte assistent van elke dame. Het is altijd handig om make-up en haar voor een spiegel te doen, en verschillende laden en verschillende planken zijn perfect voor het opbergen van cosmetica, sieraden en verschillende nuttige dingen die elke vrouw nodig heeft (haarspelden, pinnen en nog veel meer).

Functioneel meubilair voor moderne fashionista's

De leeftijd van de buitenspiegel is vrij solide (ongeveer drie eeuwen), maar deze blijft niet relevant en wordt in elke slaapkamer als een van de verplichte meubels beschouwd.

Een groot aantal kleine dingen kan in het pierglas worden verborgen - en daarmee de orde in de kamer handhaven. Dit meubel heeft ook veel andere voordelen:

 • Eenvoudige constructie. Dit maakt het gemakkelijk om meubels te demonteren en te monteren zonder de hulp van experts.
 • Vrijheid om te bewegen. Als u de sfeer in de kamer enigszins wilt veranderen, kan de pierum gemakkelijk naar een andere plaats worden verplaatst.
 • Groot spiegeloppervlakwaarin je jezelf in volle groei kunt zien - bijvoorbeeld kleding passen.
 • Functionaliteit. Dit is een handig kluisje, een grote spiegel en een kleine tafel waar u een vaas met bloemen of een nachtlampje kunt plaatsen.
 • Breed bereik, zodat u een model voor elk interieur kunt kiezen.

Met dit alles kan dit meubel eenvoudig zowel in een ruime als in een zeer kleine ruimte worden geplaatst, aangezien het moderne modellenassortiment in verschillende maten en vormen wordt gepresenteerd.

assortiment

Tegenwoordig bieden ontwerpers en fabrikanten veel opties voor de kaptafel in verschillende uitvoeringen. Klassieke modellen worden gemaakt in de vorm:

 • een kleine kaptafel;
 • gemonteerd op de muurconsole met flip-spiegel;
 • een set bestaande uit een spiegel en een kleine console op gebogen poten, er zijn ook verschillende laden;
 • kaptafel met een spiegel in een rijk versierd lijstwerk, aangevuld met twee grote bijzettafeltjes aan elke kant.

Er zijn verschillende moderne modellen:

 • in de vorm van een compacte plank met een doos;
 • aangevuld met allerlei details in de stijl van hi-tech;
 • verschillende vormen en configuraties, soms absoluut fantastisch.

Tegenwoordig zijn er niet alleen de gebruikelijke rechthoekige en vierkante vormen. In de catalogi van meubelbedrijven vindt u altijd een hoekspiegel, waarmee u een lege hoek van de kamer kunt bezetten en die gemakkelijk in het interieur van zelfs de kleinste slaapkamer past.

Door het speciale ontwerp van de spiegel van een dergelijk product kunt u uzelf van verschillende kanten tegelijk bekijken, wat erg handig is, bijvoorbeeld bij het stylen van haar.

Op basis van grootte verdelen de fabrikanten alle modellen van dit type slaapkamermeubilair in drie categorieën:

 • groot - van 1,5 tot 3 meter breed. Dergelijke meubels zijn uitgerust met een aanzienlijk aantal laden en legborden van verschillende afmetingen, evenals een grote spiegel. Qua uiterlijk lijkt dit product meer op een ladekast. Er zijn modellen met beenruimte onder de spiegel (en zonder dat).
 • gemiddelde - door het aantal laden en planken mag niet verschillen van grote producten, maar de capaciteit is niet zo belangrijk.
 • Kleintjes - de meest populaire optie.Dit product is niet alleen geschikt voor kleine, maar ook voor grote slaapkamers. Het heeft slechts een paar kleine kasten (direct onder de spiegel) en een smal aanrechtblad.

Onder de kleuroplossingen (het palet varieert over een breed bereik) benadrukken de ontwerpers een kaptafel in wit en varianten van pasteltinten. Ze harmoniëren met de meubels in uw slaapkamer. Maar bij de bruine modellen zijn kleine krasjes die tijdens de werking ontstaan ​​minder opvallend.

Van klassiek tot hi-tech

De slaapkamer maken, speciale aandacht besteden aan de algehele harmonie, een combinatie van alle meubels met de gekozen stijl van het interieur. Voor het gemak van de consument biedt de meubelindustrie een spiegel met een spiegel in verschillende uitvoeringen:

 • klassiek. Opvallende kenmerken zijn duidelijke rechte lijnen, massaliteit, bijpassende vormen en schakeringen. Meest geschikt voor grote ruime slaapkamers.
 • barok. Het wordt toegewezen met modellen van lichte tinten met gesneden poten, inzetstukken "onder goud" en florale ornamenten.
 • Empire. Het gaat om verschillende opties die worden gecombineerd met de striktheid van de formulieren. Alle details zijn zo symmetrisch mogelijk.Gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende decoratieve ornamenten.
 • Biedermeier. Een mengeling van rijk met romantiek. Het dressoir in deze stijl onderscheidt zich door de meest gebalanceerde proporties in combinatie met eenvoudige vormen. De decoratie van het product is elegant accessoire.
 • wijnoogst. Modellen, antiek, met gestresste ruwe en gerafelde delen en handvatten van messing. Het belangrijkste kenmerk is dat ze met de hand worden gemaakt.
 • Land- of landelijke stijl. Verschilt in eenvoud en gemak. Niets overbodigs en fantasievol - alles is zo natuurlijk en functioneel mogelijk. Het wordt gekenmerkt door een groot aantal dozen en een grote spiegel. Productlijnen correct en soepel.
 • High-tech Producten van deze stijloriëntatie onderscheiden een maximale beknoptheid van alle onderdelen, verchroomde fittingen en maximale functionaliteit. Het dressoir in deze stijl kan gemaakt zijn van plastic of glas, heeft het meest ongewone ontwerp en moderne "chips" in de vorm van verlichting of mechanische sloten.
 • minimalisme. Eenvoudige geometrische vormen met een minimale hoeveelheid extra decoratieve details (of bij volledige afwezigheid) zijn welkom.Het wordt gekenmerkt door monotonie of contrast van zwarte en witte kleuren.

Elke stijl dicteert zijn eigen regels, die moeten worden gevolgd. Wanneer je echter je eigen slaapkamer ontwerpt, kun je er een vleugje aan toevoegen door te experimenteren met combinaties van verschillende richtingen. Sommige ontwerpers bieden aan om een ​​empirestijl pierglas te combineren met een algemene high-tech stijl. Maar hier, zoals ze zeggen, is alles naar uw smaak.

materialen

Als vroeger alleen hout werd gebruikt om een ​​pierum te maken, kunt u nu modellen vinden die zijn gemaakt van spaanplaat- en plaatmateriaal, ter vervanging van hout en aan de bovenzijde omhuld met fineer of filmmateriaal. Er zijn ook opties van:

 • plastic;
 • metaal;
 • glas.

Modellen van alle materialen worden gepresenteerd door verschillende ontwerpbeslissingen. Tegelijkertijd zijn klassieke kaptafels met spiegel meestal gemaakt van natuurlijk hout, en meer moderne modellen zijn gemaakt van zijn vervangers.

Kunststof, metaal en glas worden ook gebruikt om een ​​pier in nieuwe stijlrichtingen te maken.

Maak de juiste keuze

Om de kaptafel alle functies te laten vervullen, dient deze als een functionele decoratie van de slaapkamer en een harmonieuze aanvulling op het interieur,het moet correct gekozen zijn. Voor deze professionele ontwerpers suggereren aandacht te schenken aan de volgende factoren:

 • vorm. Hoekige opties verdienen de voorkeur, omdat ze compact zijn en je meer vrije ruimte in de kamer kunt laten.
 • afmeting. Ze moeten overeenkomen met het gedeelte van de kamer. Grote ijdelheden zullen niet passen in kleine slaapkamers. Daarnaast moet er voldoende ruimte voor de pier zijn om een ​​stoel of een poef te plaatsen, en ook om uzelf in een passpiegel te kunnen zien.
 • functionaliteit. Hoe meer kasten, laden, planken, hoe functioneler dit meubelstuk zal zijn. Als er echter voldoende kasten, nachtkastjes en planken in de kamer zijn, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan meer decoratieve en elegante modellen.
 • Complete set. Veel modellen worden al verkocht met stoelen en voetenbankjes verkocht, gemaakt in dezelfde stijl en één enkele compositie. Er zijn echter enkele opties die afzonderlijk worden aangeboden. In het laatste geval zullen ze meer of minder geschikte toevoegingen moeten oppikken, wat niet altijd handig is en veel meer tijd en moeite kost.
 • Het materiaal waaruit het meubel en de accessoires zijn gemaakt. Niet alleen de prijs, maar ook de levensduur van het meubilair zal van deze parameter afhangen.
 • Slaapkamer ontwerp. Het product mag niet contrasteren met de rest van het interieur en eruit vallen.
 • Kleur. De meest succesvolle kleurenoplossingen - die het meest compatibel zijn met de omgeving.

Bovendien, zelfs voordat je een kaptafel met spiegel koopt, moet je er een plaats voor kiezen. Om dit te doen, worden ontwerpers geadviseerd om aandacht te besteden aan de goed verlichte gebieden. Als er dergelijke mensen niet in de kamer zijn, dan is het op de plaats die voor het pierglas is bedoeld, de moeite waard om extra lichtbronnen te plaatsen.

Zie de volgende video voor meer ideeën over het plaatsen van een kaptafel met een spiegel in de slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer