Regeling van meubilair in de slaapkamer

 Regeling van meubilair in de slaapkamer

Regeling van meubilair in de slaapkamer voor velen van ons is een van de meest dringende kwesties. Als u de meubelsalon gaat bezoeken, zou het leuk zijn om een ​​gedetailleerde lay-out van uw gezellige "nest" te maken, waar u echt comfortabel en gemakkelijk zult zijn. Het is tenslotte de slaapkamer - de plek waar iemand zijn verbruikte energie terugwint en een derde van zijn leven doorbrengt.

Locatie selectie

Het is erg belangrijk om de kamer waarin de slaapkamer wordt ingericht correct te identificeren. Om uw slaap kalm en diep te maken, zou de beste oplossing zijn om het noordelijke of noordwestelijke deel van uw appartement of huis te kiezen. Maar een slaapkamer in het noordoosten plaatsen wordt niet aanbevolen, omdat dit slapeloosheid, rusteloze slaap en zelfs gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Om dezelfde reden is het zeer onwenselijk om op zo'n plek en in kinderkamers uit te rusten. De kunst van feng shui geeft enkele tips voor bepaalde categorieën.

Zo worden pasgehuwden bijvoorbeeld aangemoedigd om hun gezellige "nest" uit te rusten in het oostelijke deel van het huis.

Maar paren die al lang getrouwd zijn en hun gekoelde relaties willen doen herleven, wordt aangeraden hun slaapkamer naar de zuidkant te verplaatsen. Met dit arrangement moet je het ontwerp van de kamer in zachte en warme kleuren rangschikken, je kunt hier geen felle en intense kleuren gebruiken om je gezondheid niet te schaden en jezelf geen slapeloosheid te bezorgen.

Zuidoost-slaapkamer is een geweldige plek om te ontspannen na een druk leven voor zakenmensen en grote leiders. Als je leven een beetje saai is en je meer wilt rijden, raden deskundigen aan om een ​​slaapkamer aan de westkant te plaatsen.

lay-out

Vanaf de start van de planning moet het nuttige gedeelte van de ruimte in overweging worden genomen. In de regel is het veel moeilijker om een ​​kleine slaapkamer uit te rusten dan een grotere kamer. Naar een kleine kamer leek visueel meer, bij het regelen van het meubilair rekening te houden met enkele belangrijke aanbevelingen.

Ten eerste is het noodzakelijk om nauwe doorgangen vrij te laten en niet om de ruimte te vullen met overbodige voorwerpen. De tweede regel is het juiste gebruik van verlichting en spiegels. Dit helpt het visuele effect van een ruime kamer te creëren. Lichte en delicate tonen die heersen in het algehele ontwerp van de slaapkamer, zullen ook helpen om het effect van grotere ruimtelijkheid te creëren. Vergeet niet: hoe klein de kamer ook is, u kunt een te smalle opening tussen het bed en de rest van het meubilair niet laten.

Als u een gelukkige eigenaar bent van een grote slaapkamer, moet u ook de basisregels van de opstelling niet verwaarlozen, omdat een ongeletterde opstelling van meubels zelfs een ruime kamer visueel kan verminderen. Het is aan te raden om meubilair in een dergelijke slaapkamer zo te plaatsen dat het langs de muren wordt geplaatst.

Het is zeer onwenselijk om een ​​bed te plaatsen tussen grote meubels (kasten, dressoirs). In een ruime kamer is het aangewezen om heldere, verzadigde kleuren bekleding, gordijnen of behang te gebruiken. Hier is het erg belangrijk dat het meubilair in harmonie is en wordt gecombineerd met de muren, ramen en het plafond, waardoor er een enkele ruimte ontstaat voor een goede nachtrust.

meubels

Wanneer u nadenkt en uw slaapkamer plant, kunt u overgaan tot het direct plaatsen van meubilair. Voor de inrichting van de slaapkamer is er een noodzakelijke set van meubels, waaronder:

  • bed, bank of bank;
  • ruime kledingkast;
  • kaptafel of kaptafel;
  • nachtkastjes.

Dit is het hoofdpakket van meubels dat op de juiste manier in het recreatiegebied moet worden geplaatst. Als u een kleine of middelgrote kamer wilt, samen met een bed of een bank om ook kasten, nachtkastjes, fauteuils, kaptafel en zelfs een tafel te passen, moet u niet te grote items kiezen. In dit geval is het wenselijk dat de kast in je slaapkamer groot genoeg is, dus het zal beter zijn als je het ingebouwde product kiest - met een grote spiegel op de deur.

Onthoud dat om vrij door de kamer te kunnen bewegen, de minimale afstand van het bed tot de naastgelegen voorwerpen minstens 70 centimeter moet zijn.

Wanneer u een grote ruimte in een ruimte maakt, heeft u veel meer ontwerpopties, maar in dit geval moet u de basisregels niet negeren. Om de slaapkamer in dezelfde stijl te kunnen ontwerpen, zou de inrichting het beste zijn met een hoofdtelefoon. Het hangt allemaal af van uw voorkeuren en financiële mogelijkheden. Op de wanden van een dergelijke ruimte kun je allerlei planken met boeken of decoratieve elementen plaatsen.

Je moet heel voorzichtig zijn als je kamerplanten in de slaapkamer plaatst. Men moet niet vergeten dat niet alle bloemen geschikt zijn voor de rustplaats van een persoon, de geur van veel van hen kan de prikkelbaarheid verhogen en een rustgevende en volledige rust verstoren.

Het is de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de selectie van gordijnen voor de ramen en de verlichting van uw slaapkamer. Het licht in de kamer moet zacht en ontspannend zijn en voor de ramen is het wenselijk om gordijnen met een dichte, lichte stof op te hangen. Deze eenvoudige regel helpt je om precies wakker te worden wanneer je het zelf wilt - en je tegelijkertijd wakker en uitgerust te voelen.

Slaapplaats

De belangrijkste plaats in de slaapkamer wordt natuurlijk gegeven aan de locatie van het bed, omdat het het belangrijkste meubelstuk is in de kamer dat is ontworpen voor ontspanning. Daarom is het noodzakelijk om de kamer in te richten nadat de slaapplaats is bepaald.

Voor aanhangers van Feng Shui is er een hoofdregel bij het plannen van een slaapkamer - zonlicht mag niet vallen op de persoon die slaapt. Volgens dit principe is de beste locatie voor een bed bij het raam en is het beter om het bed aan het raam te plaatsen met het zijgedeelte en niet het hoofdeinde. Meteorologische mensen zijn ook belangrijk om een ​​bed goed op te zetten. Vaak is een verkeerd geplaatst bed de oorzaak van frequente hoofdpijn voor huishoudens.

Als twee mensen op een bed slapen, is het belangrijk om een ​​positie voor haar te kiezen zodat ze van twee kanten wordt benaderd.

Er moet voldoende vrije ruimte rond uw bed zijn. Een dergelijke opstelling vergemakkelijkt aanzienlijk het schoonmaken van het bed en het veranderen van het beddengoed, en staat ook de echtgenoten toe elkaars slaap niet te verstoren. Voor gemak en comfort kunnen nachtkastjes aan elke kant van het bed worden geplaatst.

Als wordt aangenomen dat een klein kind in uw slaapkamer zal slapen, is het raadzaam om een ​​kinderbedje direct naast het bed van de ouders te plaatsen. Er moet vrije ruimte tussen hen zijn zodat ouders het kind op elk moment comfortabel kunnen benaderen.

En hoe het meubilair voor Feng Shui te regelen is te vinden in de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer