Klassieke gordijnen in de slaapkamer

 Klassieke gordijnen in de slaapkamer

De klassiekers van het interieur zijn een ontwerp dat niet uit de mode raakt, wat een traditionele combinatie van elegantie en luxe, symmetrie en een rustig kleurengamma veronderstelt. Gladde lijnen en zachte diepe tonen geven het interieur comfort en rust. Kies daarom voor de slaapkamer het vaakst de klassieke stijl, want deze plaats moet bijzonder comfortabel zijn, bevorderlijk voor een goede nachtrust. Klassieke gordijnen in de slaapkamer zijn ontworpen om de kamer te beschermen tegen zonlicht en nieuwsgierige blikken, en ze zetten ook de toon voor de hele omgeving. Meestal worden de gordijnen in dezelfde stijl met een sluier geselecteerd, een dergelijk ensemble geeft volledigheid aan het ontwerp van de slaapkamer.

Selectie functies

Als u de gordijnen kiest die het meest geschikt zijn voor het interieur, moet u rekening houden met andere nuances,wat invloed heeft op het uiterlijk van de kamer - de verlichting van de kamer, de grootte, de dichtheid van het meubilair, de hoogte van de plafonds, de verhoudingen van de muren. In overeenstemming met deze parameters kun je de ruimte verslaan, visueel uitbreiden of, omgekeerd, 'volproppen'.

Het is heel belangrijk om te onthouden dat de gordijnen van de foto in de catalogus er in uw slaapkamer mogelijk heel anders uitzien. Elke situatie is individueel, dit moet je overwegen.

Ruime kamers geven meer manoeuvre om gordijnen te selecteren. Het ziet er geweldig uit en donkere zware gordijnen in een klassieke stijl, en hun lichtere en luchtige "mede" pastelkleuren. Maar voor een kleine kamer is het het beste om lichte stoffen in een licht palet te kiezen om de ruimte visueel uit te breiden. Houd er echter rekening mee dat de stof in ieder geval dicht moet zijn en geen zonlicht of nachtverlichting van de stad moet doorgeven.

Gebruik in de klassieke versies twee rijen gordijnen, om de ruimte van een kleine slaapkamer niet te overladen. Dit zijn eenvoudige gordijnen, niet beladen met mooie versieringen, en lichte tule, die overdag licht en lucht binnenlaat.

Kleur oplossingen

De hoofdtaak van gordijnen voor de slaapkamer - om een ​​ontspannen omgeving te creëren voor rust en slaap, dus vermijd heldere tinten stof. Rustige, diepe tonen zorgen voor een psychologische sfeer van warmte en comfort.

De kleur van de gordijnen moet het totale ontwerp van het interieur benadrukken, de echo's van de andere elementen en de belangrijkste 'helden' van de ruimte.: behang, stoffering en sprei. Het kleurenschema van de gordijnen (als een van de helderste plekken in de slaapkamer) kan de afwerking benadrukken en gebreken verbergen, accenten plaatsen en de grootte van de kamer visueel verkleinen.

Een goede techniek waarmee u de ruimte visueel kunt vergroten, is het gebruik van stoffen met een tint in de textuur zelf - dit is satijn, zijde.

Hun ingetogen glans ziet er geweldig uit in het interieur van de slaapkamer, waardoor het decor luxueus is. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat dergelijke donkere stoffen een kamertje een uitzicht van opstopping en onvoorzichtigheid kunnen geven. Voor miniatuurkamers met lage plafonds is het beter om lichte tinten te kiezen die overeenkomen met de toon van het behang.

Textuur en ontwerpen

De dubbele combinatie van lichtvliegende stof (tule, organza) en dichte lichtabsorberende gordijnen is vooral populair te allen tijde.

Deze combinatie is standaard, maar de textuur en het ontwerp kunnen verschillende opties hebben: van licht in de uitvoering van gordijnen op de lussen tot massieve klassieke gordijnen met gordijnen. De laatste zien er luxe uit in ruime kamers, vooral als de kleuren van de materialen in harmonie zijn met de decoratie van de muren. Maar in een kleine kamer zullen ze onnodig omvangrijk zijn, zelfs uitgevoerd in pastelkleuren.

Gordijnen voor de slaapkamer verschillen ook in de manier om de gordijnen aan de beugels te bevestigen. Dit kunnen lussen, clips, vlechtingen of oogjes zijn. Meestal hangt het ontwerp van de bevestigingen af ​​van het type en het gewicht van de stof.

Decoratie voor gordijnen

Zelfs de strengheid van klassieke gordijnen, als ze op bestelling worden gemaakt, zal het interieur origineel en uniek maken. Ontwerpers zullen creativiteit en talent tonen, en moderne naaitechnologieën en accessoires laten een grote ruimte voor verbeeldingskracht.

Gordijnen en harnassen gemaakt in de vorm van bogen of borduurwerk, aangevuld met kralen of glaskralen zijn zeer gebruikelijke decoraties voor gordijnen. Met de juiste aanpak op deze manier kunt u zelfs de meest strikte en eenvoudige gordijnstof "herleven". Maar het is heel belangrijk om een ​​delicate smaak en gevoel voor verhoudingen te hebben.Zonder deskundig advies van een ontwerper, kunt u gemakkelijk glijden in vulgariteit en smaakloosheid.

Een extravagante decoratie is asymmetrische tule gordijnen. Deze methode kan echter het beste alleen in extreme gevallen worden gebruikt wanneer u sommige niet erg mooie onderdelen van het interieur moet verslaan.

Dus, de keuze van de gordijnen voor de slaapkamer in een klassieke stijl opent veel opties en mogelijkheden. Als u droomt van een luxe en ontspannen atmosfeer en de grootte van de slaapkamer, kies dan voor gedempte tonen van chocolade en bordeauxrode tinten. In dit geval worden witte en witte gordijnen prachtig geaccentueerd door de kleurdiepte van de gordijnen. Als de grootte van de slaapkamer klein is, breiden de lichte tinten van de gordijnen tot de afwerking van de muren de ruimte visueel uit en vullen deze met extra licht.

U kunt meer leren over klassieke en andere soorten gordijnen door de volgende video te bekijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer