Populaire slaapkamerstijlen

De wereld van het interieurontwerp is werkelijk grenzeloos, een grote verscheidenheid aan stijltrends bestaat op vreedzame wijze naast elkaar: modern, historisch en etnisch, die nauw met elkaar samenwerken en elkaar vaak aanvullen. Elke stijl is uniek op zijn eigen manier en is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zowel professionele ontwerpers als voor degenen die net zijn begonnen kennis te maken met de kunst van het versieren van woonruimtes.. We hopen dat u onder de voorgestelde populaire bestemmingen precies "uw eigen" zult vinden om uw plan 100% te realiseren.

Moderne richtingen van de eenentwintigste eeuw

Deze stijlen worden verenigd door de relatieve eenvoud van prestaties, functionaliteit en gemak - alles dat zo wordt gewaardeerd door de burgers die gewend zijn aan een bepaald niveau van comfort en de prestaties van de technische vooruitgang. Modern design is doordachte verlichting, maximale vrije ruimte, duidelijke en eenvoudige lay-out.. Ongeacht of u een eenzame levensstijl leidt of gewend bent aan frequente bezoeken van gasten, een verscheidenheid aan ontwerpideeën stelt u in staat om het originele interieurontwerp te kiezen, rekening houdend met uw eigen esthetische voorkeuren en budgetmogelijkheden.

Ecostyle

De vorming van eco-interieur - een nieuwe designtrend had aan het einde van de vorige eeuw en is ontstaan ​​als gevolg van de ontwikkeling van "groene" mode. Een persoon heeft genoeg van afbeeldingen van leefruimte in de geest van industriële romantiek, zich realiserend dat het de natuur is die de ware bron van warmte, geluk en harmonie is, en niet hetzelfde soort structuren gemaakt van gezichtsloos beton.

Door een eco-stijl te kiezen, wordt u niet alleen de eigenaar van een modern, mooi en comfortabel interieur, maar krijgt u ook de kans om uw houding tegenover onredelijke vervuiling van de natuurlijke omgeving aan te tonen.

Ecodesign is geen goedkoop genot, hoewel de kosten volledig worden gecompenseerd door de ontspannen sfeer en het verbazingwekkende microklimaat in het huis.

Boho

Niet iedereen kan het ontwerp waarderen, sterk lijkend op een landelijk interieur, dat veel leuke en onnodige dingen bevat die jaar na jaar uit het stadsappartement zijn gehaald. Veelzijdig boho-ontwerp ontkent duidelijke regels met betrekking tot de lay-out van de elementen van de situatie, het gebruik van decor en combinatoriek van kleuren. Als je vrijheid van meningsuiting, een creatieve benadering en geen vooroordelen koestert, kies dan voor de stijl van boho. Bovendien zijn er verschillende ondersoorten van deze trend: hippie, boho-shic, glamour, classic, eco, die de mogelijkheden voor het opstellen van het interieur vergroot.

tijdgenoot

Gezellig en comfortabel traditioneel ontwerp, verdund met innovatieve oplossingen en moderne materialen. Een eenvoudige, functionele en discrete stijl is een mix van minimalisme en klassiek, maar het beperkt niet de vrijheid om meubels, decor, textiel en kleurenpalet te kiezen uit contrasterende combinaties en neutrale combinaties tot heldere tinten als accenten. Voor hedendaags is het actieve gebruik van ruimtelijke zoneringstechnieken met behulp van lichtgordijnen, transformeerbare en stationaire scheidingswanden en meubels kenmerkend.

fusie

De Verenigde Staten worden beschouwd als de geboorteplaats van een beweging die de filosofie en tradities van totaal verschillende culturen weerspiegelt. Fusion accepteert geen verveling en eentonigheid, er is geen plaats voor pastelpalet en onopvallende kleuren. Om ervoor te zorgen dat de kleurtemperatuur constant hoog blijft, moeten warme, heldere en rijke kleuren de overhand hebben in het ontwerp. Als een koude schaal wordt gebruikt, is de intensiteit van de kleuren belangrijk.

Een dergelijke gewaagde richting, zoals fusion, moedigt experimenten met kleuroplossingen sterk aan, die je innerlijke staat moeten weerspiegelen en een feestelijke stemming moeten creëren. Een soortgelijk principe wordt waargenomen bij de decoratie van kamers, dus het is toegestaan ​​om verschillende materialen en texturen te mengen, waardoor de ruimte noodzakelijkerwijs in zones wordt verdeeld.

Fusion-ontwerp omvat het gebruik van complexe verlichting, helder textiel van zowel hoogwaardige synthetische stoffen als natuurlijke materialen en een groot aantal decoratieve elementen.

grunge

De filosofie van Grunge impliceert een democratische kijk op de kleuren en de lay-out van de omgeving. Interieurs in grunge-stijl tonen de grootste eenvoud zonder een vleugje pathos.terwijl het beheren om respectabel te blijven. Afwerking is de eenvoudigste beschikbare materialen. Volumetrische panelen, stucwerk, vergulding zijn onaanvaardbaar, maar steen, baksteen, hout, tegels, smeden is welkom. Meubelsembles zijn elegante, universele klassieke vormen.

Een uitstekende oplossing zijn de modellen gestoffeerde meubelen Chippendale (Chippendale) en Biedermeier (Biedermeier), de attributen van de situatie in retrostijl en kastmeubilair in ecostyle.

wijnoogst

Het interieur is doordrongen van de geest van de oudheid, romantiek en heimwee naar het verleden. Tegelijkertijd werkt zo'n ontwerp sussend en helpt het gedachten op orde te brengen. Vintage design zorgt voor een nauwe buurt van antiek en moderne dingen., waarbij het zijn hoofdtaak bepaalt om een ​​aangename, ontspannen en comfortabele omgeving te creëren. De nodige sfeer wordt gecreëerd door het meubilair in verschillende stijlen, het belangrijkste is dat het er versleten uitziet, en het gebruik van verschillende antieke items, vintage horloges, beeldjes, antieke muziekdozen.

Pop art

Voor deze expressieve stijl karakteristieke gedurfde kleuren en een groot aantal kenmerken van de situatie in een helder ontwerp.Heel vaak is de eerste associatie die opkomt bij de vermelding van pop art het beeld van Monroe, gemaakt door Andy Warhol. Wat redelijk wordt verwacht, omdat het gebruik van elementen van de popcultuur in het interieur, inclusief populaire reclamebeelden, de situatie in de stijl van de popart zo helder en herkenbaar maakt.

eclecticisme

Eclectisch ontwerp is meestal een mengeling van verschillende stijlen, die een creatieve benadering van het ontwerp van de woonruimte weerspiegelen. Eclecticisme vereist een goede smaak, waarvan de beschikbaarheid direct bepalend is voor het resultaat van het mixen van voorwerpen uit verschillende historische perioden. De stijlvorming werd grotendeels beïnvloed door de architecturale richting met dezelfde naam.

Men gaat ervan uit dat de fundamentele historische stijlen voor eclecticisme de nieuwe gotiek, barok en renaissance waren. Wat betreft het interieurontwerp, wordt hier het eclecticisme uitgedrukt in de competente mix van vergelijkbare of volledig verschillende stijlen.

De stijl trekt diegenen aan die het moeilijk vinden om stil te staan ​​bij een bepaald stijlbesluit en degenen die prioriteit geven aan het creëren van hun eigen unieke huisbeeld.

geschiedenis

De groep van historische stijlen voor het ontwerp van woonruimtes omvat oude stijltrends die lang geleden zijn gevormd als onafhankelijke stromingen in de wereld van het interieurontwerp.Tijdens hun bestaan ​​heeft elk van hen niet alleen zijn waarde bewezen, maar kon het ook in de moderne wereld de vraag blijven stellen.

Art Deco

Een van de helderste stijlen werd geboren in het begin van de 20e eeuw. Vergeleken met de ingehouden trends in het ontwerp van de woonruimte, maakten extravagante, nobele en eerlijk luxueuze interieurs van art deco een onuitwisbare indruk, waardoor weinig mensen onverschillig bleven. Hij werd de belichaming van alles wat in overlevenden van oorlogstijd ontbrak - felle kleuren en dure afwerkingen in combinatie met comfort en functionaliteit. Het belangrijkste onderdeel van art deco is een moderne klassieker, een uitnodigende volgorde en symmetrie in de constructie van composities, en dit betreft niet alleen de lay-out, maar ook de lay-out van meubels.

Empire

Een strikte, monumentale, plechtige stijlrichting, doordrenkt met de geest van militaire romantiek, kreeg vorm als een onafhankelijke trend, zelfs onder Napoleon I Bonaparte. Ondanks de totale verstedelijking van de samenleving, blijven keizerlijke luxe en de sublieme schoonheid van de Empire-stijl nog steeds relevant, vooral wanneer het aantonen van rijkdom en sociale status belangrijk is in het ontwerp van kamers. Deze stijl tolereert geen beperkte ruimtes.daarom zal de succesvolle implementatie ervan alleen plaatsvinden in landhuizen, cottages en privé-huizen.

7 foto

Rococo

Het thuisland van een verfijnde en elegante bestemming is Frankrijk. Vergeleken met zijn voorganger, de barok, in de rococo veel meer zachtheid en zachtheid. Hij om soepele, gebogen lijnen, het oog aangenaam vinden met een aangename asymmetrie van vormen, een overvloed aan luxe decor, prachtige stoffen en heerlijke tinten van pastel palet, die het best geschikt is voor het creëren van luchtige, romantische interieurs van slaapkamers. Het belangrijkste doel van Rococo is om een ​​zorgeloze en ontspannen vakantiesfeer te creëren die nooit eindigt.

gotisch

De meest mysterieuze en mystieke stijlrichting. Gothic droeg zijn steentje bij aan de architectuur, dankzij die fantastische opengewerkte structuren verscheen met enorme torens en lange ramen versierd met veelkleurige glas-in-loodramen. De schoonheid van afzonderlijke delen in het gotische ontwerp maakt het mogelijk om ze te gebruiken in het ontwerp van woonruimten. Het interieur onderscheidt zich door het spel van houten en stenen structuren in de oppervlakteafwerking,heraldische symbolen en verschillende technieken van fresco's.

Gotisch met zijn sombere atmosfeer kan nauwelijks de meest comfortabele richting worden genoemd. In dergelijke huizen heerst een onvrijwillig gevoel van de aanwezigheid van buitenaardse krachten, hoewel de ware bewonderaars van alles wat mystiek is dit nauwelijks als een probleem zullen zien.

bossage

Deze richting verscheen relatief recent, maar het is al populair geworden. Amerikaanse en Europese ontwerpers waren de eersten die moderne designtrends combineerden met "rustiek". Onder het Engelse woord "rustiek" staat het landelijke leven met zijn eenvoudige en zelfs ergens ruige realiteit. In tegenstelling tot de landelijke stijl, is het de rustiek die een brutale onaangenaamheid aanneemt.

Tegelijkertijd is het in het rustieke niet nodig om het interieur volledig in een rustieke stijl te weerstaan. Hij staat alleen het gebruik van moderne materialen, meubels en huishoudelijke apparaten toe. Hier werken ruwe, landelijke structuren nauw samen met moderne details. - zo'n cocktail viel op in een aparte trend, de rustieke moderne of moderne landelijke stijl, waarvan het grootste verschil ligt in eclecticisme.

7 foto

Etnische groep

De definitie van etnostyle omvat stijlen die de trends weerspiegelen in het ontwerp van woonruimtes, de cultuur en tradities van de volkeren van andere landen. De populariteit van ethnics is te danken aan de mogelijkheid om originele en comfortabele interieurs te creëren met een speciale sfeer van warmte en gezelligheid.

Middellandse Zee

Voor de Italiaanse (Toscaanse) of mediterrane stijl, die het volledige zonnepalet van tinten absorbeert, wordt gekenmerkt door terughoudendheid en traditie.

Ontwerp kenmerken:

 • Kleur oplossing - warm palet van tinten beige, geel, oranje, pastelroze.
 • verlichting - zacht en verspreid.
 • welkom levende planten in grote hoeveelheden.
 • textiel: decoratieve kussens, beddengoed en bedspreien zijn geborduurd met pailletten, kralen en glanzende draden.
 • Meubelsembles onderscheiden zich door de juiste vormen, niet-vruchtbare gravures zijn toegestaan.. De kop van het bed moet met smeedwerk zijn gedecoreerd.

Grieks

Ontspannen sfeer die inherent is aan de mediterrane siësta - het belangrijkste kenmerk van het interieur in de Griekse stijl. Ze accepteert geen pretentie, luxe en teveel,maar met zijn hulp kun je een zeer praktische en echt comfortabele leefruimte creëren.

Kenmerkende eigenschappen:

 • Hoge plafonds, grote raamopeningen.
 • Maximaal natuurlijk in alles.
 • Het gebruik van natuurlijke materialen - hout, steen, metaal en een neutraal kleurenpalet. De basiskleuren zijn tinten van wit en hemelsblauw. Auxiliary zal geel en rood zijn, minder vaak - gradaties van groen.
 • De overvloed aan levende planten.
 • Natuurlijk handgemaakt houten meubilair, zachte banken met een lage zitpositie en licht fineer. Een bed met een uitgesneden hoofdeinde kan worden gedecoreerd met een luifel.
 • Textiel - ramen zijn versierd met Romeinse gordijnen of met gebruikelijke linnen of katoenen gordijnen.

Indiaas

Ongebruikelijk heldere en kleurrijke stijlrichting. De interieurs in Indiase stijl fascineren met hun luxe design, rijke kleurenpalet en de ongelooflijke schoonheid van de meubelsensembles. Ondanks de oproerige kleuren, sensualiteit en rijkdom aan decoratieve elementen, blijft de situatie zeer harmonieus, creëert een buitengewoon positieve stemming en stabiliseert de emotionele achtergrond.

Afrikaanse

Energieke, impulsieve en zeer zonnige richting die wordt geassocieerd met hete landen. Deze stijl onderscheidt zich door minimalisme in design en een speciaal exotisme. Het is geschikt voor diegenen die het industriële ontwerp en de terughoudendheid van de nano-stijl begonnen te belasten.

tropisch

Mooie en ongebruikelijke tropische stijl - de perfecte oplossing voor het ontwerp van slaapkamers.

kenmerken:

 • Warme kleuren onopvallende tinten blauw, groen, geel, oranje.
 • Rieten meubelsensembles rotan of bamboe, ruw houten meubilair, gestoffeerd - met een leren of stoffen voering in een monotoon, saai ontwerp. Op een breed, comfortabel bed is altijd een transparante overkapping aanwezig.
 • textiel: de ramen zijn gedrapeerd met Romeinse gordijnen, lichte tule, jaloezieën en deuropeningen met gordijnen van draden met kralen.
 • Een groot aantal kamerplanten.

Turks

Luxe, harmonieuze, verfijnde Turkse interieurs worden geassocieerd met Arabische verhalen. Het ontwerp zal een beroep doen op echte kenners van schoonheid en luxe van oosterse decoratie. Het kleurbereik kan elk zijn, maar de klassieke tinten zijn de gradaties van perzik, bordeaux, goud, paars en rood. Accentcombinaties omvatten blauwe, paarse, lichtgroene tinten. De overvloed aan grote gebeeldhouwde spiegels, prachtige kristallen lampen en ingewikkelde patronen en ornamenten in de kleuren die heersen in het kleurenpalet van het interieur zijn welkom.

Het oostelijke interieur kan niet worden gedacht zonder gordijnen en luifels die bedden versieren of de grenzen van functionele gebieden markeren. Oosterse gordijnen zijn noodzakelijkerwijs versierd met lambrequins, franje, origineel borduurwerk, gordijnen.

Chinese

Harmonisch ingerichte omgeving in overeenstemming met de leer van Feng Shui. Elk element van Chinees design is gevuld met een diepe filosofische betekenis, die vooral wordt gewaardeerd door mensen met een subtiele perceptie van de omringende wereld. Het belangrijkste hier is goede natuurlijke verlichting in combinatie met onbelemmerde luchtcirculatie. Scherpe hoeken en rechte lijnen worden feng shui geweigerd en zeggen "ja" tegen vloeiende vormen en zachte rondingen.

Een van de hoofdrollen in het ontwerp wordt gegeven aan het kleurenpalet, de juiste kleurenkeuze draagt ​​bij aan harmonie, welzijn en financiële welvaart, terwijl een niet-succesvolle coloristische beslissing een negatieve invloed heeft op de gezondheid en mentale toestand.Chinese filosofie verdeelt de kleuren niet in slecht en goed, gezien het belangrijkste is de balans van kleuren.

Engels (Londen)

Het maken van een slaapkamer in de stijl van Londen wordt beschouwd als een vrij gewaagde beslissing. Hoewel het een bekwame combinatie is van patriottische elementen die inherent zijn aan de Britse cultuur uit de jaren 70 en klassieke details, zien dergelijke interieurs er fris en origineel uit. Het maakt gebruik van natuurlijke meubels in de klassieke versie.. Op de voorwerpen van de situatie kan de nationale vlag worden afgebeeld. De boekenkast is vaak ingericht als een telefooncel. Soms fungeert de Britse vlag als een afzonderlijk decoratief element en in dit geval bepaalt de rood-blauw-witte combinatie de toon voor de hele inrichting van de kamer.

Spaans

De romantiek, rust en aardse charme van de Spaanse stijl doen het lijken op een mediterraan ontwerp. Bijzondere charme aan dergelijke interieurs wordt gegeven door kleurrijke, textuur, ongewoon levendige ornamenten die het oog verrukken en een positieve golf veroorzaken.

kenmerken:

 • Het kleurenpalet is overwegend licht: gedempte groenen, nobele beige, warme oker.
 • Enorm natuurlijk meubilair, gedecoreerd met kunstsmeedwerk. Het bed is zeker ingericht met een luxueuze luifel.
 • De voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen.
 • Decoratieve decoratieve artikelen in grote hoeveelheden.
 • Koper, tin, ijzeren lampen, rijkelijk versierd met smeedijzeren elementen en beschildering.
 • Het gebruik van authentieke Spaanse decor - keramische vloer vazen, faience beeldjes, kandelaars met vergulden.

Zweeds

Deze stijl van richting naar de natuurlijkheid en eenvoud, het ontkennen van allerlei decoratieve hoogstandjes. Zweeds design compenseert niet alleen het gebrek aan zonlicht, maar is ook een duidelijke blijk van respectvolle, respectvolle houding ten opzichte van de natuurlijke omgeving. Het is verplicht door zijn verschijning aan koude landen - Zweden, Finland, Noorwegen, waar het gebrek aan licht een gebruikelijk fenomeen is, en om het in te vullen, wordt het aangewezen ontwerp van leefruimte gebruikt. Zo'n taak kan worden opgelost door een wit palet en aanverwante tinten.

Het overwicht van lichte kleuren in de decoratie en het meubilair is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het laconieke en discrete Zweedse interieur.

Marokkaans

De impulsieve, exotische stijlrichting absorbeerde alle rijkdom van de kleuren van het Afrikaanse continent en de warmte van de felle zon. De veelzijdigheid van de Marokkaanse stijl draagt ​​bij aan de creatie van zijn eigen unieke ontwerp. De vorming ervan werd beïnvloed door drie etnische groepen tegelijk - Oostelijk, Mediterraan en Afrikaans. Er zijn twee soorten Marokkaanse decoratie. In het eerste geval hebben we het over een luxe interieur, dat wordt bespeeld met dure accessoires en stoffen, en in de tweede - de situatie is eenvoudiger en zelfs een beetje ruw.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer