Slaapkamer in moderne stijl: de beste ideeën

 Slaapkamer in moderne stijl: de beste ideeën

Beslissen over reparaties is een cruciale en complexe stap die gedetailleerde studie en opstelling vereist. Het is vooral belangrijk om het interieur van de slaapkamer goed te bekijken, omdat het in deze kamer is dat een persoon gevuld is met nieuwe krachten en ontspannen. Professionele ontwerpers geven de voorkeur aan moderne stijl in het ontwerp van een slaapruimte, en dit is niet verrassend: het heeft een aantal voordelen en functies die het bijna universeel en geschikt maken voor elk appartement of huis.

Speciale functies

Het comfortabel en ontspannen maken van de slaapruimte is een belangrijke taak, die kan resulteren in een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van het leven,omdat een volledige slaap erg belangrijk is voor de gezondheid van de mens. De moderne stijl van het kamerontwerp biedt vele mogelijkheden om de meest originele ideeën te implementeren die harmonieus in één ruimte kunnen worden gecombineerd en een unieke huiselijke sfeer creëren.

Deze stijl leende verschillende functies van andere gebieden en wist ze tegelijkertijd correct te combineren, waardoor een nieuw fenomeen werd gecreëerd dat goed was aangepast aan de behoeften van alle gezinsleden.

Moderne stijl heeft verschillende functies die de unieke kenmerken kenmerken:

 • Beknoptheid van lijnen. In een dergelijk interieur moet meubilair met strikte vormen worden geselecteerd, zonder overdreven decor. Hoog, maar ingetogen hoofdeinde, praktische niet-strepende bekleding van stoelen, rechthoekige dressoirs zijn welkom.
 • Vrijheid van ruimte. Bijzondere ascese is welkom - een minimum aan decorartikelen, meubels en onderdelen. De belangrijkste nuance is de netheid van de ruimte: vaak ongebruikte ramen, monochroom behang zonder patroon of eenvoudig beschilderde muren.
 • Neutraal kleurenbereik. De basiskleuren voor een slaapkamer in deze stijl zijn beige, rokerig grijs, lichtblauw, taupe, zandig, fawn.Een terughoudend palet kan worden verdund met contrasterende, maar niet schreeuwende kleuren: goud, paars, kastanjebruin, kobalt.
 • Afwerkingsmaterialen van hoge kwaliteit. Een opvallend kenmerk van het moderne ontwerp van de slaapkamer in een moderne stijl is het gebruik van hoogwaardige materialen. Voor meubels raden deskundigen aan te kiezen voor natuurlijk hout, wol, zijde of katoen zijn goed geschikt voor gordijnen en spreien. Het plafond is laconically wit gemaakt, in het geval van duidelijke onregelmatigheden, kunt u de scharnierende structuur uitrusten.
 • Terughoudendheid in het decor. Liefhebbers van verschillende planken, beeldjes en boekenplanken moeten hun enthousiasme onder controle houden. Het is beter om de slaapkamer zo overzichtelijk mogelijk te verlaten. Het is toegestaan ​​om meerdere zwart-witte familiefoto's en een vloerspiegel te plaatsen.

U kunt ook opmerken dat veelvuldig gebruik wordt gemaakt van open, glanzende en spiegeloppervlakken om de ruimte visueel te vergroten, evenals alle soorten designermeubelen, originele lampen en andere accenten, en op subtiele wijze het unieke karakter van het interieur benadrukken.

Een slaapruimte maken met de kenmerken van een moderne stijl,U kunt een unieke ruimte creëren die niet alleen stijlvol is, maar ook zeer comfortabel, emotioneel en praktisch.

species

Vaak vragen mensen die besluiten het interieur van hun slaapkamer te veranderen en reparaties uit te voeren, zich af welke stijl van voorkeur er in de kamer is, zowel overdag als 's nachts. In dit geval is de beste optie een moderne stijl. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze richting is de weigering van congestie met verschillende interieurartikelen, meubels en felle kleuren.

In moderne stijl zijn er vier hoofdvariëteiten.

High-tech

Als de muren in de kamer niet zijn gepleisterd met traditioneel behang en bedekt zijn met verf of getextureerde pleister, hebben de ontwerpers hoogstwaarschijnlijk deze specifieke stijl verkozen. Meestal wordt de verf gekozen in grijs, beige of zandtinten. Ze zien er erg stijlvol uit en creëren een unieke sfeer van huiselijk comfort in zwart-wit familiefoto's. Dit is een nuance die niet alleen het oog van het huishouden zal behagen, maar ook met voordeel de monotonie van het muuroppervlak diversifieert. In plaats van de gebruikelijke dikke gordijnen, kunt u de originele verticale of horizontale zonwering zien.

Voor kamerverlichting gebruiken veel eigenaren liever de ingebouwde verlichting. Designversies van plafonds met meerdere niveaus zijn erg populair, waardoor verschillende verschillende verlichtingsopties in één interieur kunnen worden gecombineerd. Dus, naast de traditionele plafondlamp in het midden van de kamer, langs de rand van het plafond, kunt u de ledstrip plaatsen, en in een willekeurige volgorde - enkele halogeenlampen. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de aard van het rondhangen in een kamer, kunt u de kamer op verschillende manieren verlichten. De LED-band zorgt bijvoorbeeld voor een zachte schemering in de kamer, schijnwerpers boven het hoofdeinde van het bed zullen u toelaten om uw favoriete boek te lezen voordat u naar bed gaat, en de centrale lamp zal een felle verlichting bieden als niemand nog naar bed gaat.

Hoe minder je een kamer met meubels opruimt, hoe beter. High-tech stijl wordt gekenmerkt door eenvoudige vormen en het gebruik van voornamelijk glas en moderne kunststof. De hoofdrol in de slaapkamer is het bed, het moet zorgvuldig worden gekozen.Slapen in bed moet comfortabel en veilig zijn, je moet aandacht besteden aan milieuvriendelijkheid en hypoallergene materialen. De bedruimte kan worden ingenomen door nachtkastjes en een kledingkast, maar laat deze ook zo vrij mogelijk.

minimalisme

Maak de ruimte om te slapen in de stijl van minimalisme, je moet zorgvuldig alle kleinste details in overweging nemen. Zoals de naam al aangeeft, moet er een minimumaantal dingen in de kamer zijn, dus u moet beslissen waar het beddengoed en persoonlijke spullen worden opgeslagen. De ideale optie in dit interieur zou een ingebouwde kast in de hele muur zijn, gemaakt in een beknopte vorm, zonder onnodige, opvallende details. Een interessant ontwerpidee kan een beddengoed zijn op een speciaal podium waarin laden voor het opslaan van noodzakelijke dingen worden geplaatst.

Voor de decoratie van de muren kunt u behang gebruiken voor het schilderen of gewoon behang van pasteltinten, in de stijl van minimalistische bloemornamenten of rijke patronen zijn ongepast. Het kleurenpalet bestaat uit neutrale tinten die kunnen worden verdund met witte accenten. Meubilair moet op dezelfde kleur als de vloer worden gekozen.Ongeldige heldere schilderijen, stucwerk, snijwerk.

klassiek

In het klassieke interieur zijn de wanden bedekt met behang of gedecoreerd met stof, strenge geometrische vormen heersen, op de vloer ligt houten parket. Het plafond is bedekt met effen witte verf of versierd met prachtig stucwerk.

Het meest geschikte materiaal voor de slaapkamer, gemaakt in de klassieke stijl - natuurlijk hout. Soms decoreren ontwerpers interieurartikelen met spiegels en glazen inzetstukken. In high-end interieurs ziet meubeldecoratie met natuurlijk leder en glas-in-loodgeveldecoratie er zeer indrukwekkend uit. Het kleurenpalet wordt bepaald op basis van de voorkeuren van de eigenaars van de kamer, maar traditioneel voor de klassiekers zijn discrete en strikte tinten: zwart, wit, de kleur van pure chocolade, gebakken melk. Degenen die niet bang zijn voor contrasten zullen houden van interieur items gemaakt van donker hout, maar met lichte bekleding of vice versa.

10 foto

modern

Modern kan de meest veelzijdige stijl voor het ontwerp van slaapruimte worden genoemd. Het combineert originaliteit, functionalisme en schoonheid. De richting verschilt door vloeiende lijnen en zachte overgangen van het ene object naar het andere, asymmetrie is welkom.De voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen: hout, keramiek, glas, stoffen, het gebruik van plant-ornamenten is gebruikelijk. Vaak is er bij het ontwerp van ruimte in de moderne stijl sprake van asymmetrie, waardoor het interieur nog interessanter wordt.

Dus, voor het ontwerp van de slaapkamer, kun je elke stijl kiezen, het belangrijkste is om comfortabel in de kamer te zijn.

We ontwikkelen een ontwerpproject

Het pad naar een nieuw, stijlvol interieur begint met een professioneel ontwerpproject. Het succes van de hele onderneming, de snelheid en kwaliteit van de implementatie ervan hangt af van hoe goed de tekeningen zijn opgesteld, de visualisatie is gemaakt en de schattingen zijn berekend. Weinigen kunnen dit werk alleen doen, dus het is aan te bevelen contact op te nemen met een specialist met deze taak.

Eerst moet u beslissen over de omvang van het werk. Zal het opnieuw worden ingericht, moet er worden gereviseerd of moet er zelfs worden herontwikkeld, waarvoor afstemming met de stadsautoriteiten nodig is. Het is ook nodig om documenten voor te bereiden op huisvesting en daarvan kopieën te maken. Als er al benaderende ideeën en concepten zijn van wat ik uiteindelijk zou willen krijgen, is het raadzaam om een ​​kleine schets te maken - dit zal de ontwerper helpen nauwkeuriger te bepalen wat voor soort interieurklanten dat willen.

Daarnaast is het belangrijk om met de ontwerper te praten, die zal worden betrokken bij de coördinatie van alle benodigde pakketten met documenten. Sommige projectbedrijven zijn klaar om deze taak op zich te nemen, terwijl anderen u adviseren om zich aan te melden bij speciale engineeringorganisaties.

In het stadium van het opstellen van een schets van een nieuwe kamer, is het de moeite waard om de locatie van functionele zones te overwegen, om te beslissen of er een verdeling van de kamer in delen zal zijn. In de slaapkamer organiseren ze echter vaker maar één functionele zone, waarbij ze proberen deze niet te overbelasten.

Als er wensen zijn in het stilistische ontwerp, moeten ze ook met de ontwerper worden besproken om grieven te voorkomen. Sommige mensen begrijpen dat een mooie slaapkamer luxueus is, met veel stucwerk en verguldsel, anderen begrijpen de deugden van een ingetogen stijl en houden zich eraan.

Alvorens een project op te stellen, vraagt ​​een professionele ontwerper klanten altijd naar hun levensstijl, hobby's en kwantitatieve samenstelling van het gezin. Een dergelijke aanpak mag niet verbazen of afwijzing veroorzaken, omdat dit aangeeft dat een persoon zijn taak op verantwoorde wijze benadert.Dit is belangrijk omdat het helpt om het gemak van het gebruik van de ruimte te voorzien. Dus als de eigenaren van het appartement graag lezen, kan er in de slaapkamer een kleine boekenkast worden geplaatst, als er een klein kind in huis is, zou het goed zijn om een ​​babybed naast het bed en zachte tapijten op de vloer te plaatsen, en de huisbaas zal genieten van het chique bed op de landingsbaan.

Een goed ontworpen ontwerpproject beschermt zowel de ontwerper als klanten van de verschijning van vele mogelijke problemen in de toekomst. Als u dus de exacte afmetingen van de kamer en het meubilair begrijpt, kunt u de benodigde hoeveelheid afwerkingsmaterialen nauwkeurig berekenen.

Het project omvat:

 • Meetplan van het pand. Het wordt pas gecompileerd na het vertrek van de meester naar het object en het meten van alle indicatoren.
 • Plan voor demontage en opgetrokken structuren. Opgesteld in het geval van herontwikkeling en moet vaak toestemming krijgen van het stadsbestuur. Er moet ook een schatting aan worden gehecht van de hoeveelheid benodigde materialen.
 • Het plan met de opstelling van meubels.
 • Plafondplan met de locatie van de armaturen.
 • Lay-out van elektrische netwerken (als u een belangrijke wijziging in het bedradingsplan plant).
 • Scannen op de muren.
 • Visualisatie. Driedimensionaal beeld van het toekomstige interieur.

Op correct getekende tekeningen moet elk element worden vergezeld door een of meerdere dimensielijnen. Vaak vertrouwen ontwerpers erop dat klanten niet erg goed zijn georiënteerd in de schema's en oneerlijk zijn over de rangschikking van de dimensielijnen en de dimensies zelf. Een half lege ruimte op de tekenbladen kan waarschijnlijk wijzen op mogelijke problemen met toekomstige reparatiewerkzaamheden.

Moderne materialen voor decoratie

Voor het ontwerp van de slaapkamer in een moderne stijl raden deskundigen natuurlijke afwerkingsmaterialen aan, zoals echt hout, papierbehang, wollen dekens en hoogwaardige katoenen lakens.

 • Wanddecoratie. Al een lange tijd blijft relevante ontwerpmethode voor het toewijzen van een muur. Hierop kunt u gestructureerde verf toepassen in een contrasterende kleur of gips of duur behang met een zacht patroon. Bovendien oogt de decoratie van een verticaal oppervlak met houten muurplaten zeer indrukwekkend.

Voor de visuele correctie van de afmetingen van de kamer, kunt u de bekende technieken met een strip gebruiken.Wanden met horizontale strepen die erop worden toegepast, vergroten dus het ruimtevolume en met verticale - om de hoogte van de kamer te vergroten.

Naast behang kunt u metselwerk van kunststeen of steen gebruiken. In dit geval is het belangrijk om de schaduw en het uiterlijk van de steen te kiezen, die harmonieus in het algehele interieur passen.

 • De vloer afwerken. Als u een vloer kiest, is het het beste om de voorkeur te geven aan natuurlijk hout. Ongetwijfeld zal de prijs van de vloerplaat hoger zijn dan de kosten van alternatieve materialen zoals linoleum of laminaat, maar de kwaliteit van het parket is onvergelijkbaar beter. Bovendien slaan houten vloeren warmte beter op, en het unieke patroon op houten planken draagt ​​bij aan een gezellige sfeer in de kamer.
 • Plafond. Het ontwerp van de kamer in moderne stijl dicteert het minimum aantal reliëfs en details, dus het plafond in dergelijke kamers is vaak net bedekt met witte verf. Het is ook mogelijk een klassiek rekplafond.

Kleur oplossingen

Van de geletterdheid van de keuze van kleurenpalet hangt af hoe ontspannen en gezellige sfeer in de slaapkamer zal zijn. Er zijn twee hoofdopties voor het kleurenschema.In de eerste worden grote gebieden gebruikt in een neutrale kleur, wat wordt benadrukt door een helder accent van een klein formaat (contrasterende kussens, een ongewone stoel). Je kunt de muur achter het hoofdeinde van het bed ook als accent gebruiken en bedekken met ongebruikelijke verf of behang dat verschilt van de algemene achtergrond. De tweede optie wordt gekenmerkt door een harmonieuze combinatie van twee of drie ingetogen tonen, zonder enige "schreeuwende" details.

Donkere kleuren kunnen worden gebruikt om een ​​goed verlichte kamer in te richten, en als de ramen van de kamer naar het noorden gericht zijn, is het beter om de voorkeur te geven aan lichte tinten. De volgende kleurencombinaties zien er geweldig uit: wit en crème, bruine en donkere chocolade, rood en lichtblauw, groen en blauw, melkachtig en beige. Fans van ongewone combinaties en heldere accenten kunnen blauw-oranje paletten gebruiken of een neutraal interieur verdunnen met gele of lila kleuren.

Het ziet er zeer indrukwekkende slaapkamer in witte kleur uit, in zo'n kamer heerst een sfeer van puurheid en frisheid. Witte muren, meubels en donkere houten vloeren zullen goed worden gecombineerd.Bovendien is de slaapkamer, gemaakt in deze kleur, visueel ruimer en helderder, dus dit is een geweldige optie voor slecht verlichte kleine kamers.

9 foto

Meestal kunt u nu designer slaapkamerprojecten vinden, gemaakt in grijstinten. Het is begrijpelijk, omdat het een universele kleur is die het meest geschikt is om de hoofdkleur te zijn. Absoluut alle paletten kunnen ermee worden gecombineerd, terwijl het interieur er solide en harmonieus uitziet.

Het gebruik van fotobehang of profielstickers in het interieur wint aan populariteit, waardoor u een helder en ongewoon accent kunt creëren en de individualiteit van huiseigenaren kunt benadrukken. Dus, op de muur achter het hoofdeinde van het bed, is het zeer interessant om naar de muurmuurschildering te kijken die een mistig bos of een nachtelijke stad uitbeeldt - bij het kiezen van een foto is het de moeite waard om alleen vanuit je eigen voorkeuren te beginnen. In heldere kleuren adviseren experts om de muur achter het bed te onderscheiden zodat deze de aandacht van een persoon die in slaap valt niet afleidt.

meubilair

Slaapkamermeubilair, dat is ontworpen in een eigentijdse stijl, moet voldoen aan enkele van de regels die voor dit gebied zijn aangenomen.

De belangrijkste plaats in de slaapkamer is het bed, respectievelijk, het is noodzakelijk om het zo zorgvuldig mogelijk te selecteren. Het belangrijkste om op te slapen was comfortabel. Het beste is om de voorkeur te geven aan meubels gemaakt van massief hout - het gaat langer mee en het ziet er zo indrukwekkend mogelijk uit. U kunt aandacht besteden aan de elite designer collecties. Het lage bed past perfect in een vergelijkbaar interieur, bovendien is er meestal in dergelijke bedden een gratis nis ingericht voor opslag van spullen.

De vorm van het bed kan elk zijn: zowel traditioneel rechthoekige als originele ronde. De afmetingen ervan hangen voornamelijk af van de grootte van de kamer, evenals van de voorkeuren van de eigenaars zelf.

Indien nodig kan er een kledingkast in de kamer worden geïnstalleerd, bij voorkeur in de muur of in een ontwerp dat lijkt op de muren. Hetzelfde moet worden gedaan met de rekken, als u ze in de slaapkamer wilt installeren - het meubilair moet een minimum aan ruimte in beslag nemen en geen aandacht trekken, zodat het achter de schuifpanelen in de kleur van de muren kan worden verborgen.

Als het mogelijk is, is het beter om zo min mogelijk meubilair in de slaapkamer te plaatsen. Als u weigert dat interieurartikelen falen,Je kunt ze vervangen door meer miniatuuranalogen, bijvoorbeeld in plaats van een nachtkastje om een ​​kleine ladekast te plaatsen.

Verlichting en accessoires

Met goed geselecteerde accessoires kunt u het uiterlijk van de kamer compleet en uitgewerkt maken. Het belangrijkste in dit bedrijf is om het niet te overdrijven en niet om de ruimte te vullen met onnodige details. Elk meubelstuk moet een soort functionele waarde en voordeel hebben, dus u moet alle soorten decoratieve figuren opgeven die alleen maar bijdragen aan de opeenhoping van stof.

Het zou goed zijn om in de hoek een grote vloerpot te plaatsen met een plant die niet alleen het interieur aanvult, maar ook de lucht zuivert. Bovendien is een klein aantal familiefoto's op de muren of planken toegestaan. Tegelijkertijd moet de stijl van frames harmonieus worden gecombineerd met de algemene stijl van de kamer. Klassieke schilderijen met veel kleurrijke details, textiel met massieve gordijnen en andere zware decorstukken zullen in de slaapkamer belachelijk lijken in een moderne stijl.

In de slaapkamer kunt u een elegante vloerspiegel plaatsen. Naast de hoofdfunctie wordt de ruimte visueel vergroot.

Bij het kiezen van gordijnen voor ramen, zou men de voorkeur moeten geven aan laconieke Griekse gordijnen of verticale jaloezieën. Veel ontwerpers weigeren helemaal ramen te vouwen, waardoor ze in de openbaarheid worden gelaten. In dit geval is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting van de kamer en de oriëntatie ervan. Natuurlijk moeten ramen in de kamer op het zuiden met dikke gordijnen worden afgeschermd, want anders kan het overdag oncomfortabel zijn om in de kamer te zijn. Bovendien kunnen ondoorzichtige gordijnen verschillende andere belangrijke functies vervullen: ze garanderen een betere geluidsisolatie, beschermen tegen tocht en hebben een voldoende lange levensduur.

Accessoires kunnen de heldere accenten zijn die de algehele neutraliteit van de tonen veroorzaken. Dus, op het bed in een kamer in grijs of wit, kun je een deken van helder kleurenpalet gooien: geel, koraal, ultramarijn, smaragd. Specialisten raden ten zeerste aan een kleine hoeveelheid van dergelijke heldere details in de kamer te plaatsen, zodat het interieur er niet eentonig en saai uitziet.

Een van de belangrijkste aspecten van het interieurontwerp is het creëren van een bekwaam verlichtingssysteem in de kamer.Zeer populair zijn de laatste tijd staande lampen, die er zelfs in minimalistische interieurs passend uitzien. Ook zou een goede oplossing zijn om een ​​wandlamp over het hoofdeinde te installeren, waardoor bewoners kunnen genieten van het lezen van een boek voordat ze naar bed gaan in een gezellige sfeer met comfortabele, maar niet te felle, verlichting. Veel ontwerpers gebruiken actief LED-strips en ingebouwde spots om een ​​ongewoon verlichtingssysteem te creëren en verschillende verlichtingsopties te combineren.

Zo spelen de uitwerking en het zorgvuldige ontwerp van het verlichtingssysteem, evenals de selectie van accessoires, een belangrijke rol bij het creëren van een stijlvolle en moderne ruimte. Ze helpen een gevoel van nut, volledigheid en integriteit van het interieur te creëren.

Ontwerp ideeën voor een kleine kamer

Een kleine kamer maken is vaak iets gecompliceerder dan een ruime kamer, omdat je alles wat je nodig hebt in een kleine kamer moet passen, zonder een rommelig gevoel te veroorzaken. Er zijn echter veel ontwerpprojecten die geschikt zijn voor een kleine ruimte (een gemiddelde oppervlakte is van 11-12 m² M tot 15 m² M).

Om te beginnen is het de moeite waard om te beslissen voor wie deze kamer is. Als dit een kleine kamer is voor een tiener, is het aan te raden een bed met een podium te kiezen waarin u kledingdozen kunt plaatsen. De jeugdkamer voor een tiener kan worden ontworpen in heldere, rijke kleuren, en niet te vergeten om ze te verdunnen met neutrale kleuren - de energie over de rand moet in de slaapkamer kunnen kalmeren. Als de kamer voor een jonge man smal is, met een oppervlakte van minder dan 12 vierkante meter, kan deze visueel worden uitgebreid met spiegels. In een ruimte die groot genoeg is (vanaf 14 vierkante meter) kunt u ook een kledingkast en een klein bureau plaatsen.

In een appartement met een balkon kunt u de bruikbare oppervlakte vergroten door een kamer met een loggia te combineren. Deze transformaties kunnen grote financiële investeringen en documentaire vergunningen vereisen, maar het resultaat is het waard. Zo'n bijgewerkte ruimte is perfect voor zowel een jongen als een jong meisje.

Een afzonderlijke groep ontwerpprojecten zijn voorbeelden van slaapkamerontwerp op de zolder. Een dergelijke oplossing leidt tot compleet verbluffende resultaten, zelfs als de kamer zelf vrij klein is.

Experts raden aan een kleine slaapkamer in heldere kleuren te decoreren met spiegelende coatings. Een dergelijke techniek vergroot de ruimte visueel. Een bed zonder poten verhoogt visueel de hoogte van het plafond. Bovendien is het beter om het meubilair zo te plaatsen dat er vrije ruimte is tussen de toegangsdeur en de tegenoverliggende muur. Deze techniek helpt ook om een ​​gevoel van vrije ruimte te creëren.

Bij het kiezen van een kast in een kleine kamer, is het wenselijk om de voorkeur te geven aan de kledingkast. Als de kamer nachtkastjes of dressoirs nodig heeft, wordt hen aangeraden zo klein mogelijk te kiezen.

Een redelijke planning zal toelaten een dergelijk ontwerp voor een kleine ruimte te ontwikkelen, waarin de ruimte groter zal lijken dan hij is, terwijl alle noodzakelijke interieurartikelen in de slaapkamer worden geplaatst.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer