Kies een ontwerp voor een smalle slaapkamer

 Kies een ontwerp voor een smalle slaapkamer

Regeling van elke kamer roept veel vragen op. Tijdens de ontwikkeling van het ontwerp voor een smalle slaapkamer, ontstaan ​​er nog meer: ​​waar en hoe het bed en de nachtkastjes neer te zetten, hoe het meubilair te rangschikken zodat de ruimte er niet lijkt te zijn of hoe het visueel moet worden uitgebreid. Over deze en andere punten van het interieurontwerp van een dergelijke slaapkamer en zal worden besproken in dit artikel.

Ontwerpkenmerken smalle slaapkamer

Het ontwerp van een slaapkamer, zoals elke andere kamer, begint met de ontwikkeling van een algemene lay-out. Als de ruimte smal is, zal dit proces niet alleen afhangen van de wensen en behoeften van de bewoners, maar ook van de kenmerken van de geometrische vorm van de kamer. De indeling van een smalle slaapkamer kan voor wat problemen zorgen, als u een tweepersoonsbed moet plaatsen. Een kamer van deze vorm is voornamelijk te vinden in de "Chroesjtsjov".

De kamers zijn ontworpen voor een anderhalve bed of een uitklapbare bank, dus vandaag zijn er problemen met het plaatsen van een groot bed.

Natuurlijk hangt het allemaal af van de breedte van de kamer. Als de kamer een breedte heeft van ongeveer 3 m, mag de positie van het bed geen speciale problemen veroorzaken. Ongeacht zijn positie, langs de kamer of aan de overkant, zal er voldoende ruimte zijn voor doorgang. De standaard wordt beschouwd als 70 cm, dus zelfs als het bed 2,3 m lang is, wordt het vereiste minimum verstrekt.

Merk op dat lange bedden in de regel een extra gedeelte met planken aan het hoofd hebben. Hierdoor wordt ook de totale lengte verhoogd. Zo'n model zal relevant zijn in een 2,5 m brede slaapkamer, want als je het in de kamer plaatst, is er praktisch geen ruimte voor doorgang. En als u het samenstelt, dan met een matrasbreedte van 1,8 m, blijft de vereiste 70 cm voor de doorgang aan de zijkant liggen. In dit geval wordt het echter tegen de muur gedrukt.Maar het hangt van de eigenaars af en misschien zullen smallere gangen aan beide kanten iemand regelen.

De grootste moeilijkheid wordt gevormd door zeer smalle kamers met een oppervlakte van 2 tot 4 meter. De standaard lengte van de matras is 2 m, dus het bed zelf zal enkele centimeters langer zijn. Als de kamer dus duidelijk 2 m breed is, zal een dergelijk bed niet door de kamer omhoog komen. Dus je moet het op orde maken, of het in de kamer zetten. In dit geval wordt 20-30 cm niet aan de zijkant gebruikt. Voor zo'n kleine kamer is dit een redelijk fatsoenlijk gebied dat niet zou moeten verdwijnen. Deze afstand is geweldig voor rekken. Zo krijgt u een zeer ergonomische opslagruimte.

Bovendien is de resterende 2 vierkante meter. m. je moet nog een paar benodigde meubels plaatsen.

Een rechthoekige ruimte kan een venster hebben of twee vensters. In een kamer met een raam aan het einde is het gemakkelijker om het meubilair te regelen. In een kamer met twee ramen moet men een begin maken met de opstelling van de ramen, en als het gebied klein is, kan dit problemen veroorzaken.

In de kamer met een loggia als gevolg van de laatste, kunt u de ruimte vergroten. Zelfs als het niet mogelijk is toestemming te krijgen om de muur te slopen, kan het worden verwarmd en georganiseerd in een opslagruimte of kleedkamer, een toilet of een bureau.

Decoratie en inrichting

Het is beter om de meest eenvoudige materialen voor reparatie te selecteren: verf voor muren en plafonds, hout of vloertegels voor de vloer. Reliëf of bonte materialen (decoratieve pleister, linoleum of patroonbehang) stelen veel visueel veel ruimte, dus het is beter om ze niet te gebruiken voor het afwerken van een kleine of smalle kamer.

Om het interieur een verscheidenheid te geven, kunt u een van de muren in een contrasterende kleur schilderen. In de regel is het een muur achter het hoofdeinde. Je kunt het ook plakken met een achtergrond met een interessant patroon. Een dergelijke techniek diversifieert het interieur, heeft geen invloed op de visuele waarneming van de ruimte en helpt het gevoel te worden gesloten. En het kan in een kleine ruimte met stevige muren en een beperkte reeks meubilair en decor voorkomen.

Wat de binnenhuisinrichting betreft, is het, net als in alle andere gevallen, noodzakelijk om een ​​gevoel voor verhoudingen in acht te nemen en zich aan bepaalde regels te houden. Het is dus de moeite waard om in gedachten te houden dat de verticale lijnen het plafond visueel omhoog brengen. De kamer lijkt dus nog smaller. Daarom moet het gebruik van lampen op lange kabels of behang met verticale strepen heel voorzichtig zijn.

In het algemeen gesproken, in een dergelijke lay-out, is het grootste deel van het meubilair en de inrichting het best geplaatst aan de onder- en bovenkant. Meubelontwerp zal iets later worden besproken. Wat betreft het decor, is het voor dit doel beter om planken niet op ooghoogte op te hangen, als er geen dringende behoefte aan is.

Je moet ook mooie huishoudelijke artikelen of meubels meenemen die toch in de kamer liggen.Textiel kan deze taak het beste van allemaal aan. Competent geselecteerde gordijnen in stijl en kleur, bedspreien en kussens voor een kleine kamer zijn voldoende.

Als de oppervlakte van de kamer meer dan 12 vierkante meter is. m. zou een paar items moeten toevoegen. Dit kunnen decoratieve dozen zijn, waarin altijd iets te zetten is.

Als de basis van het ontwerp wit of natuurlijk gamma (bruin, blauw, geel) is, zullen kamerplanten in potten een uitstekende oplossing zijn. Ze vormen een harmonieuze aanvulling op de vermelde kleuren en vallen op tegen hun achtergrond. Zorg bovendien dat u nooit visueel de kamer vervuilt.

binnenland

Bij het interieurontwerp van de kamer moet rekening worden gehouden met de geometrische vorm van de kamer, welke meubels moeten er zijn en hoeveel natuurlijk licht de kamer binnenkomt.

Dus, bij het bepalen hoe een venster te rangschikken, moet u beginnen vanaf welke kant van de wereld het gaat. Voor de noordkant is het daarom beter om lichte, maximaal transparante gordijnen te kiezen. Schaduw is misschien helemaal niet.

Veel moderne interieurs zijn volledig gemaakt zonder gordijnen, met behulp van rolluiken of zonwering. Het is ook vermeldenswaard dat sommige stijlen (loft of Scandinavisch) in eerste instantie voorgevormde vensters aannemen.

Als gordijnen worden gebruikt, moet rekening worden gehouden met hun kleur en textuur. Gedrukt ontwerp en decoratie van de pony, gordijnen en stropdassen trekt veel aandacht. In een kleine ruimte kan dit de esthetiek nadelig beïnvloeden. Als u besluit een stof te gebruiken die de aandacht trekt, moet u deze associëren met de rest van het decor met behulp van kleur.

U kunt ook decoratieve kussens van hetzelfde materiaal gebruiken.

Als in interieurontwerp de nadruk ligt op decor, kies dan voor eenvoudige meubelen in eenvoudige vorm, met rechte lijnen en bekleding uit één stuk. De kleur mag niet worden vergeleken met de muren.Integendeel, ze moeten een algemene achtergrond creëren waarop de decoratie-items opvallen.

Als de basis van het ontwerp het contrast is van de kleuren van meubels en muren, moet het decor een ondergeschikte rol spelen en alleen het basisidee van het ontwerp aanvullen. Merk op dat als de hoofdkleuren twee zijn, de decorelementen een derde moeten hebben. Als de muren lichtbeige zijn en het meubilair donkerbruin is, moeten de afbeeldingen, kussens en vazen ​​blauw, groen, rood, enz. Zijn.

Opgemerkt moet worden dat ze niet te veel mogen zijn.

Selectie en plaatsing van meubilair

Eerder hebben we al gesproken over het plaatsen van meubels zo ver mogelijk, zodat het de ruimte op ooghoogte niet in beslag neemt. De kamer zal ruimer lijken. Om dit te doen, kunt u planken of mezzanine onder het plafond rond de omtrek van de kamer plaatsen.

Een hoog rek is beter te vervangen door een dressoir of meerdere planken. En in plaats van de kast om een ​​vloerkleedhanger te plaatsen. Voor esthetiek en stofbescherming, kleding kan worden verpakt in dezelfde hoezen.

Als je nog steeds een kast moet plaatsen, is het beter om een ​​model te kiezen zonder elementen in bulk en één kleur met de muren. In dit geval zal het niet sterk afsteken tegen de algemene achtergrond.

Het is het beste om dit meubelstuk zo te plaatsen dat het bij de ingang niet in het oog springt.

In de lange slaapkamer meubels is afwisselend geplaatst. Het is verstandig om een ​​toilet en een bureau bij het raam te plaatsen, omdat er genoeg licht nodig is om het te oefenen. In het midden van de kamer kun je een bed plaatsen. En de tegenoverliggende muurkast.

Merk op dat het met deze indeling niet wordt aanbevolen gespiegelde kastdeuren te maken. Ze rekken de kamer nog meer uit.

Als de locatie van de deur dit toelaat, kan het bed aan de tegenovergestelde muur van het raam worden geplaatst en de kast in het midden. In dit geval zullen spiegels daarentegen een visuele uitbreiding van de ruimte creëren.

In een heel kleine slaapkamer kan de vraag hoe een kamer moet worden ingericht behoorlijk ingewikkeld worden. Bijvoorbeeld, in een slaapkamer met een oppervlakte van 2x4 m, zal het behoorlijk lastig zijn om een ​​kast te plaatsen. In dit geval is een bed met een loopbrug perfect om extra opslagruimte te krijgen.

Onder het bed in, zijn er in de regel vrij ruime laden.

Met de functie van nachtkastjes sill perfect omgaan. Het is dicht bij hem, hoogstwaarschijnlijk, en het bed zal blijven staan. Het is dus mogelijk om rationeel extra opslagruimte te organiseren.

En voor het opbergen van kleding op hangers, kunt u een wandmodule bevestigen met een hanger.

Nederzettingstips

Om een ​​harmonieus interieur te creëren in een smalle slaapkamer, moet je je houden aan De volgende tips:

  • Wat betreft het meubileren, om ruimte te besparen in plaats van nachtkastjes Je kunt een plank tussen de kop van het bed en de muur hangen.
  • Voor de opstelling van de opslagruimte is om de gehele ruimte van vloer tot plafond te gebruiken. U kunt de meest onopvallende hoek in de kamer kiezen en aan de muren van een modulaire constructie met planken, hangers en manden bevestigen. U kunt dit systeem afsluiten met een gordijn in één kleur dat overeenkomt met de kleur van de muren. Het ziet er heel natuurlijk uit, zonder de ruimte vol te proppen als een kast.
  • Om de ruimte visueel uit te breiden, moet u veel kleine voorwerpen verwijderen (afbeeldingen, vazen ​​of persoonlijke voorwerpen). Eerder werd vermeld dat u decoratieve dozen kunt gebruiken. Ze zijn perfect voor het opbergen van verschillende kleine dingen,en verschillende identieke dozen nemen visueel minder ruimte in beslag dan veel kleine items.
  • Bovendien moet het de grenzen van de ruimte afbakenen. Gewone muren worden samengevoegd en kunnen de kamer visueel nog kleiner maken. Dus wanneer u een slaapkamerinrichting maakt, moet u nadenken over welke items in de hoeken kunnen worden geplaatst: kussens op het bed, een vaas op tafel of op de vloer, enz.
  • Merk op dat je de vloer van dezelfde kleur niet met de muren zou moeten doen. Dit maakt ook de kamer gesloten. Als je nog steeds besluit één kleur te gebruiken, kun je de vloer selecteren met behulp van contrasterende plinten. Dit zal de perceptie helpen verbeteren.

Interessante ontwerpideeën

Laten we beginnen met een interessant ontwerp met zwarte decorelementen: gordijnen, schilderijen en kussens. Merk op dat alle gebruikte kleuren (wit, zwart en beige) neutraal zijn en ondanks de contrasten ziet het interieur er harmonieus uit en is het niet overbelast. Let ook op de beige muur achter het hoofdeinde. Deze techniek schetst de grenzen van de kamer en decoreert het interieur zonder onnodige elementen.

In het volgende interieur is het de moeite waard om het effectieve gebruik van de ruimte boven de nachtkastjes te benadrukken.. Modulaire constructie met planken aanzienlijk ruimte besparen. Merk ook op dat de donkere kleur van de afbeelding, sokkels en kussens een enkele compositie creëert met talloze boeken. En lichte muren, vloer en textiel fungeren als een neutrale achtergrond voor haar.

Een voorbeeld van een juist gebruik van spiegels voor kameruitbreiding is het volgende ontwerp. Spiegels in de kastdeuren reflecteren het licht en creëren de illusie van voortdurende ruimte. Een goede oplossing is de grote afbeelding boven het hoofdeinde van het bed.

Hoe je een kleine ruimte in donkere kleuren kunt rangschikken, zie je in dit voorbeeld. Grafietwanden en een bruine kledingkast passen in het interieur dankzij een combinatie met een lichte wand en vloer, een groot wit raam zonder gordijnen en een wit bed.

Wanneer er niet genoeg ruimte is voor grote nachtkastjes, kan een bank aan de voet van het bed een uitgang worden, zoals in het volgende voorbeeld. Merk op dat rijke kleuren van bruin, zwart en verschillende grijstinten een nogal interessant interieur creëren dat geen extra decor vereist.

Tot slot beschouwen we ontwerpen op basis van witte kleur. Horizontale lijnen van muurdecoratie schetsen voorzichtig de grenzen van de ruimte.De overvloed aan wit en grijs textiel geeft de kamers luchtigheid en de warme schaduw van hout zorgt voor comfort.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer