Nachtkastjes voor de slaapkamer

 Nachtkastjes voor de slaapkamer

De hoofdtaak van elke ontwerper is om niet alleen een stijlvolle en mooie kamer te creëren, maar ook een multifunctionele ruimte. Gemakkelijke bediening van de slaapkamer is onmogelijk zonder een nachtkastje. Dankzij hem wordt het interieur comfortabeler.en de eigenaar van de kamer heeft altijd alles bij de hand wat hij nodig heeft.

De moderne verscheidenheid aan modellen en het ontwerp van kastmeubilair biedt een breed scala aan nachtkastjes voor de slaapkamer. Zonder dit element lijkt het interieur van de slaapkamer niet af.

Speciale functies

Designers van nachtkastjes worden vaak laconiek "nachtkastje" genoemd.Het is praktisch handig meubilair, dat de functies van een standaard, een lade voor het opbergen van kleine dingen, en in sommige gevallen ook extra zitplaatsen combineert.

Dit product heeft de volgende kenmerken:

 • Compactheid en mobiliteit. Nachtkastje (in tegenstelling tot een volwaardig bureau) heeft kleine afmetingen, neemt daardoor weinig ruimte in beslag en heeft ook vaak een klein gewicht, waardoor het, indien nodig, eenvoudig kan worden herschikt en aangepast aan uw behoeften.
 • Functionaliteit gecombineerd met stijlvol ontwerp. Moderne materialen en gedurfde beslissingen van ontwerpers van meubelbedrijven dragen bij aan de jaarlijkse verschijning op de internationale markt van nieuwe modellen van interessante nachtkastjes die comfortabel in gebruik en heel mooi van uiterlijk zijn.
 • Afspraak. Voor vrouwen kan een dergelijk product parttime ijdelheid worden en voor mannen een extra werkplek. Bovendien kunt u met een breed assortiment een tafel kiezen als standaard voor planten en zelfs voor tv. Vaak worden deze producten ook gebruikt als onafhankelijke accessoires die het interieur aanvullen en decoreren.
Lange tijd is het nachtkastje populair en het is een zeer belangrijk onderdeel van elke slaapkamer. Dit is een zeer nuttige toevoeging die het nog leuker kan maken om wakker te worden (of zich voor te bereiden op de slaap).

species

Momenteel zijn er vele soorten nachtkastjes, variërend van de meest eenvoudige en eindigend met moderne, uitgerust met extra mechanismen en accessoires.

De keuze voor een bepaald model valt meestal afhankelijk van de behoeften van de eigenaar van de slaapkamer, zijn mogelijkheden en de stijl van het interieur van de kamer. Er zijn verschillende criteria om een ​​nachtkastje te kiezen.

Afhankelijk van het formulier

Dit zijn de volgende opties:

 • Vloeiende lijnen. Professionals adviseren vrouwen of kinderkamers om te worden uitgerust met nachtkastjes met een gladde, ronde vorm. Hierdoor past het product meer organisch in het algehele ontwerp van de kamer en wordt ook het risico van verwondingen (bijvoorbeeld door kinderen) geëlimineerd. Zulke modellen zien er erg indrukwekkend en interessant uit.
 • Scherpe lijnen. Curbstones, gemaakt in de vorm van geometrische vormen met strikte hoeken, zijn geschikt voor het inrichten van een mannenkamer of gewoon een conservatieve persoonlijkheid.Ze zien er het meest stijlvol en elegant uit en zijn meestal handiger in gebruik.

Afhankelijk van de bevestigingsmethode

Vandaag zijn de volgende opties beschikbaar voor consumenten:

 • Floor. Dit type nachtkastje is het meest populair. Het is geschikt voor niet-permanente personen of voor degenen voor wie het vermogen om te bewegen belangrijk is. Dergelijke modellen vereisen na aanschaf niet veel aandacht, u hoeft het product alleen in het rechtergedeelte van de slaapkamer te installeren.
 • Opgeschort. Dergelijke nachtkastjes zijn op enige afstand van de vloer aan de muur bevestigd - met behulp van speciale bevestiging of lijm. Deze nachtkastjes zijn zeer spectaculair en hebben een zeer indrukwekkend uiterlijk. Het grote voordeel van het model is de extra ruimte die tussen de vloer en de ruimte verschijnt, waardoor u verschillende dingen daar kunt opslaan. Bovendien kan de hoogte van deze tafel worden aangepast aan uw behoeften.

Afhankelijk van het materiaal

Tot nu toe, bij de vervaardiging van nachtkastjes, zijn de meest populaire materialen:

 • staal;
 • glas;
 • een boom;
 • plastic;
 • spaanplaat;
 • MDF en anderen.

Afhankelijk van de fabrikant

Je kunt geen nachtkastje krijgen in een meubelwinkel en het zelf maken, wat zeer geschikt is voor creatieve mensen.Ze vinden voor deze zeer originele manieren, variërend van de conversie van een oude koffer naar de mogelijkheid om een ​​tafel te maken van een oud bed.

Je kunt geen nachtkastje krijgen in een meubelwinkel en het zelf maken, wat zeer geschikt is voor creatieve mensen. Ze vinden voor deze zeer originele manieren, variërend van de conversie van een oude koffer naar de mogelijkheid om een ​​tafel te maken van een oud bed.

Als de eigenaar van de kamer iets origineels en ongewoons wil, maar hij heeft geen tijd om talent te ontwikkelen, kan hij gemakkelijk een designer-nachtkastje via internet kopen.

Stijlrichtingen van het interieur

Meestal gebeurt het kopen van meubels na het voltooien van de kamer, maar het is moeilijk om nachtkastjes te vinden die compleet zijn met eenvoudig slaapkamermeubilair voor de slaapkamer.

Professionals bevelen het volgende aan bij het kiezen van een geschikt nachtkastje:

 • Prachtig slaapkamerontwerp Provence stijl moet worden ingericht met nette tafels van hout, die zijn gemaakt met behulp van vloeiende lijnen en gekruide symmetrie. De aanwezigheid van glazen inzetstukken is niet uitgesloten.Eenvoudige elegante modellen, aangevuld met interessante en mooie details in de vorm van gesneden poten, zullen ook bij u passen.
 • Barokke stijl geeft de voorkeur aan massieve nachtkastjes gemaakt van dure en natuurlijke materialen. In dit geval moet het oppervlak worden gelakt en het meubilair zelf - om een ​​paar laden op te bergen. De vorm van de poten van het vloermodel kan zeer ongebruikelijk zijn, dergelijke producten zullen de aandacht van een afstand trekken.
 • Voor het interieur in gotische stijl Gesmede stalen tafels zijn het beste. Zulke opties zien er buitengewoon interessant uit, maar zijn tegelijkertijd gereserveerd. Interessante designer-modellen gemaakt van een combinatie van verschillende materialen (vooral met behulp van leer), varianten op dunne poten passen hier ook goed in.
 • Moderne stijlen (hi-tech, minimalisme) zal niet ontbreken op zijn minst één nachtkastje gemaakt van glas. Zo'n stijlvolle toevoeging past heel goed in het ontwerp van de kamer, maar ziet er tegelijkertijd "saai" en origineel uit. Moderne manieren om dit materiaal te verwerken, kunnen een zeer spectaculair en mooi meubilair creëren, en vooral - betrouwbaar. Meestal zijn dergelijke producten gemaakt met metalen elementen.Bovendien kunt u het product gemakshalve op wielen kopen.
 • Landstijl - het is comfort. In dit geval kunt u de voorkeur geven aan harde Ottomanen, die mogelijk extra zitplaatsen zijn, en de functies van nachtkastjes uitvoeren.

Nachtkastje kleine tafel - hetzelfde belangrijke element van de slaapkamer als het bed zelf. Zonder dit lijkt het interieur van de kamer "leeg" en minder interessant. Dit product is een geweldige kans om het ontwerp te diversifiëren, het zal zijn belangrijkste hoogtepunt zijn. De volgende video laat zien hoe u een Provençaals nachtkastje kunt maken met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer