Slaapkamer in de stijl van "Land"

De oorspronkelijke stijl in country-stijl met zijn eenvoud en comfort is in tegenstelling tot moderne trends. Ondanks het feit dat zijn vertaling "dorp" betekent, past het perfect in het interieur van stadsappartementen. De stijl is wijdverspreid en verandert geleidelijk aan de kenmerken ervan, afhankelijk van de cultuur van een bepaald land.

Wat is kenmerkend voor stijl?

Het concept van het land omvat de eenheid van de mens met de natuur door terug te keren naar de traditionele manier van leven. Dit kan worden bereikt met behulp van een bescheiden interieur, zoals in een landelijk huis. Stijl ziet er harmonieus uit in landhuizen en cottages, maar het wordt steeds vaker gekozen door stadsbewoners. Dit komt door de overdaad aan moderne geest van megasteden. Makkelijk in zijn landelijke sfeer kunt u ontspannen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Omdat het thema van de natuur fundamenteel is, worden natuurlijke materialen vaak gebruikt in het interieur - hout, soms zelfs niet verwerkt, met uitzicht op steen. Het kleurenschema komt dicht bij het natuurlijke - het is licht, meestal zonder heldere accenten. Meubels en inrichting zijn eenvoudig en comfortabel, zonder onnodige elementen in het ontwerp.

Het is belangrijk om niet alleen bepaalde materialen te gebruiken, maar ook af te zien van plastic, glas, kunststof. Dit geldt ook voor ultramoderne meubels en apparatuur, omdat ze niet passen in de 'landelijke' levensstijl. Zo is het land tegenover hoge stroom en dicht bij de mediterrane stijl.

De slaapkamer in deze stijl is mooi, beknopt en functioneel. Het is gevuld met comfort, dankzij bloemmotieven, veel textiel, handgemaakte dingen. Alle moderne items, afhankelijk van het type verwarmingssysteem en airconditioners, worden gemaskeerd in de algemene instelling door het kleurenschema en de inrichting. De kamer moet "ademen", dat wil zeggen, je moet het niet met veel dingen vervuilen.

species

De landelijke stijl is origineel en heeft een aantal etnische motieven.Hij belichaamt verschillende nationale tradities, hoewel velen eraan gewend zijn deze uitsluitend te associëren met Amerikaanse boerderijen. Country-stijl bevat de volgende ondersoorten:

Engels

Slaapkamers in dezelfde richting zijn gemaakt in de stijl van Britse villa's - ze hebben veel houten elementen, waaronder de decoratie. Het belangrijkste meubelstuk is een enorm bed met eenvoudige decoratieve details. Het ontwerp wordt ondersteund in een licht bereik, in de elementen zijn er bloemenpatronen. Zoals textiel wol, katoen gebruiken. Passende tapijten, boeketten met bloemen en gedroogde bloemen.

Over het algemeen creëert de Engelse richting van het land een aangename beknopte indruk. Het ontwerp ziet er diep uit vanwege de contrasterende combinaties van houten tinten met wit, beige en geel.

Frans

Deze variëteit is verzadigd met een lichte en luchtige atmosfeer gecreëerd door een combinatie van witte en pastelkleuren, evenals enkele lavendelaccenten. Het bed is minder massief dan in de Engelse ondersoort. Hierop zijn gesmede decoratieve items toegestaan. Andere opvallende kenmerken zijn rieten meubels, houtsnijwerk, bloemgordijnen en beddenspreien, en een groot aantal kussens.

Russisch

Uiterlijk grof en originele richting. Het ontwerp maakt gebruik van harde texturen - onbehandeld hout en boomstammen, jute, pleister. Daarnaast zijn grijs linnen textiel, schapenvacht geschikt. Accenten kunnen rode, bordeauxrode, groene, oranje tinten zijn. Ze worden in het interieur gebracht met behulp van bloemen en geometrische eenvoudige patronen.

Scandinavisch

Het ontwerp in deze stijl is licht, zowel in kleur als in een over het algemeen ruime omgeving. Afwerking en meubels zijn overwegend wit, crème, lichtbeige. Als accenten kun je kiezen voor blauwe, kersenblauwe kleuren. De decoratie is niet alleen hout, maar ook steen. Scandinavische richting suggereert de afwezigheid van een overmatige hoeveelheid decoratie.

Afwerkingsfuncties

Country verwelkomt de factuur in al zijn verschijningsvormen. Aan de muren kan het aanwezig zijn in de vorm van textiel, papier, vinylbehang, sierpleister, houten panelen, inzetstukken van natuursteen, structuurverf. Om kleuraccenten te brengen die overvloedig in stijl worden gebruikt, is het het beste om een ​​onopvallende monofone afwerking te kiezen.

Een van de muren kan actief worden gemaakt, waardoor deze de functie van decor krijgt. Dit kan worden gedaan met behulp van bloemen of gestreept behang, decoratieve afwerkingen, bijvoorbeeld in de vorm van metselwerk.

Voor de vloer in landelijke stijl past een boom of een bedekking die het imiteert, bijvoorbeeld laminaat. Keramische tegels of steen zullen er ook harmonieus uitzien, maar ze worden praktisch niet gebruikt in de slaapkamers, omdat ze de kou in de atmosfeer brengen. Tapijten over het hele gebied in deze richting zijn zelden aanwezig, maar kleine tapijten zijn mogelijk. Met behulp van een helder ornament voegt een dergelijk element van het interieur meer comfort toe, zonder het ontwerp te verzwaren.

De plafonds in de landkamer zijn meestal eenvoudig - geschilderd of gepleisterd op de manier van muren. Spanningsopties zijn niet welkom. Je kunt het plafond versieren met houten balken of panelen, waardoor er draagconstructies ontstaan.

Wij regelen het meubilair

In de slaapkamer wordt de centrale plek bezet door het bed. In deze stijl zijn massieve houten modellen geschikt, evenals ijzermodellen met gesmede patroonruggen. Het land is niet compleet zonder veel textiel, dus je kunt een plek om te rusten decoreren met kleurrijke patchwork-quilts,wollen dekens, talloze decoratieve kussens.

Moderne garderobe zal er niet harmonieus uitzien. Het is beter om modellen te kiezen met openslaande deuren, laden met uitschuifbare laden, dressoirs. Het kunnen vintage items zijn of kunstmatig verouderd. Dit effect van het verwerken van meubels weerspiegelt perfect de rustieke geest van de landelijke stijl. Een andere manier om de ruimte sfeervoller te maken, is door dingen te kiezen op opvallende, gesmede en gedecoreerde benen.

Als de slaapkamer een extra functie heeft op de werkplek, moet u niet zonder een tafel, stoelen en fauteuils. Voor traditioneel land, zou u massieve en zelfs enigszins ruwe meubels moeten kiezen, voor Engels - rijs. Bijna alle delen van de stijl verwelkomen de natuurlijke kleur van het materiaal, maar in het Frans lijken geverfde modellen het beste. De stoel en fauteuils moeten worden gestoffeerd en de tafel en kasten kunnen worden ingericht met een kanten tafelkleed of servetten.

Een interessante oplossing voor het ontwerp zal een grote oude kist zijn, waarin u beddengoed, kleding en andere dingen kunt opslaan. In het appartement kunt u een kunstmatige open haard plaatsen, en in een landhuis - dit. Het mag niet in de kamer worden geplaatst met veel spiegels, het kan worden beperkt tot een spectaculaire - een vloer in een smeedijzeren of houten frame. Al deze objecten herscheppen de geest van het landelijke leven en maken het interieur nog authentieker.

Regeling van meubilair in de stijl van land - hard werken. Op het eerste gezicht lijkt alles lukraak, zelfs chaotisch te zijn. Maar dit is allemaal gedaan, omdat het meubilair nog steeds functioneel moet blijven. Als de slaapkamer klein is, wordt het aangeraden om bedden en stoelen met ingebouwde laden te gebruiken.

De landelijke stijl doet niet zonder een groot aantal accessoires: wandplaten, tapijten op de vloer en muren, antieke klokken en schilderijen, foto's, vazen, gedroogde bloemen, levende planten en bloemen, macramé, porseleinen beeldjes. Al deze dingen moeten worden gekozen in overeenstemming met de kleur en stijl van het hele interieur.

Kleurbereik

Land heeft als zodanig niet één heersende kleur. Het kan groen en blauw en rood zijn en vele anderen. Slechts één voorwaarde is belangrijk - hun gedempte en warmere tinten: perzik, lavendel, roze, pistache.Pastelkleuren, bijvoorbeeld beige, zand passen het best in het interieur van deze richting. Wit in zijn pure vorm is toegestaan, maar het is beter om de gele tinten te kiezen - room, gebakken melk.

De kleurkeuze kan de hoofdrichting van de landstijl beïnvloeden. Dus, in het Frans is er lavendel en blauw, en in het Italiaans - olijf en terracotta. Ondanks de grote verscheidenheid aan acceptabele kleuren, is het noodzakelijk om de maat te kennen. Het ontwerp moet zijn gebaseerd op niet meer dan vier tinten.

Als er een boom in de vloer of wanddecoratie is, hangt de keuze van het kleurenschema van het gehele interieur ervan af. Kleuren moeten elkaar aanvullen, zodat de tinten soepel van de ene naar de andere veranderen. Contrast is alleen toegestaan ​​als er een donkere boom in het ontwerp zit. Om er op te focussen, zouden alle andere kleuren licht moeten zijn.

In landelijke stijl is het gebruik van prints populair. De meest voorkomende zijn florale en florale tekeningen, omdat ze het meest geassocieerd zijn met de natuur. Tegelijkertijd is het beter om herhalende patronen en ornamenten te kiezen in plaats van kleurrijke achtergronden met duidelijk gedetailleerde bloeiwijzen. Andere patronen die acceptabel zijn voor een landelijke slaapkamer zijn strepen en een kooi.

verlichting

De landelijke stijl besteedt veel aandacht aan natuurlijk licht, wat in de slaapkamer veel zou moeten zijn. Het voordeel is dat er grote ramen zijn die overdag niet achter de gordijnen verborgen zijn. Dat is op zijn beurt het beste om licht en luchtig te zijn. Als een nacht kunt u kiezen voor gordijnen van katoen, vlas.

Je zou warme tinten van kunstlicht moeten kiezen. Lampen met een monofone lampenkap en smeedijzeren decor passen in het interieur. Als bureaulamp kunt u kiezen voor kleine klassieke staande lampen, schansen. Speciale sfeer zal worden gegeven door modellen die op ontwerp lijken op kerosinelampen.

Spiegels zorgen voor extra verlichting en in landelijke stijl zijn ze in staat om de nodige rustieke stijl aan het ontwerp te geven. Best passende ovale en ronde modellen. Klassiekers van een land - de roterende vloer spiegel in een houten frame.

Mooie designideeën in het interieur

De aandacht in dit interieur trekt accentmuren aan, gedecoreerd met lichtbehang met bloemmotief. Het huisvest ook wandlampen. De deuren naar de andere kamers zijn zo eenvoudig mogelijk, bijna versmelten in kleur met de muur.Het ontwerp is ontworpen in één lichte kleur, dus het ziet er passend helder raam uit.

Alle slaapkamermeubelen zijn gemaakt in dezelfde stijl met het gebruik van houten balken. Zo'n ontwerp van objecten zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke uiterlijk. Origineel en de aanwezigheid van accent op de muur, gemaakt met de hulp van metselwerk.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer