Witte slaapkamer

 Witte slaapkamer

De witte slaapkamer heeft een gevoel van comfort en rust, zelfs na een zeer moeilijke dag, maar deze kleur is nogal grillig. Er zijn verschillende aanbevelingen en regels die ervoor zorgen dat een plek om te rusten niet verandert in een levenloze "ziekenhuiskamer". Als ze worden waargenomen, kan de ruimte niet alleen worden gevuld met comfort, maar ook visueel toenemen.

Functies en voordelen

Witte kleur in het interieur veroorzaakt veel controverse en debat. Voor sommigen is het steriel en levenloos, belastend. Voor anderen staat het integendeel voor kalmte, netheid en ruimtelijkheid.Als u alle details van het interieur correct selecteert, ziet de slaapkamer er elegant en stijlvol uit.

Wit is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat het een enorm aantal tinten heeft. Sommigen van hen zijn kouder - ze geven blauwe, zilveren, grijze tinten. Anderen daarentegen zijn warm - met een lichte geelheid, crème, vanille. Wit met tinten is zachter voor de ogen dan pure heldere kleuren. De meest populaire en meest gebruikte interieurs zijn: sneeuw, ivoor, antiek, rokerig, vlas, parel, gebakken melk.

Deze kleur is eenvoudig, dat wil zeggen, in ontwerp kan het de hoofdvulling worden. Het kan gebaseerd zijn op ongebruikelijke en moderne ideeën, uitgedrukt in details - textiel, accessoires, meubels. Op een witte achtergrond zijn accenten nog meer opvallen. Maar wit zelf is vaak de sleutel, in welk geval het dieper wordt gemaakt met behulp van verlichting, met behulp van verschillende texturen. Om overbelasting en "steriliteit" van het ontwerp te voorkomen, adviseren deskundigen verdun het met enkele kleuraccenten.

Het onbetwiste voordeel van wit is dat het, als basis, kan worden gecombineerd met elk ander.Het maakt niet uit of het een donker kleurengamma is, pastel of neon. Deze mogelijkheid stelt u in staat om met ongebruikelijke combinaties te komen die een belangrijk kenmerk van de hele samenstelling van de slaapkamer kunnen zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van wit is het vermogen om de grootte van de ruimte visueel te vergroten.

Dit geldt met name voor degenen wiens slaapkamers klein, zwaar zijn vanwege de kleine ruimte en de slechte verlichting.

Ondanks het feit dat wit een lichte kleur heeft, is het stof erop niet zo duidelijk zichtbaar als op een ander, tenzij het een glanzend oppervlak is. Uiteraard zullen duidelijk uitgedrukte vuile vlekken van eten en drinken, viltstiften en andere huishoudelijke verfstoffen in elk geval merkbaar zijn, ongeacht de gebruikte schaal.

Ontwerp projecten voor de sneeuwwitte kamer

Op de manier van de minimalistische trend, die inhoudt dat de afwezigheid in de slaapkamer van veel details en objecten, en die die zijn, verschillende functies gelijktijdig kan uitvoeren. En tegelijkertijd staat moderne stijl voor maximaal comfort in een persoonlijke ruimte. Dat wil zeggen, er wordt van uitgegaan dat als de kamereigenaar meer nodig heeft dan een standaardmeubelset, dan moet hij naar de meest geschikte set dingen voor zichzelf streven. Soms zijn deze twee hoofdrichtingen in tegenspraak met elkaar, dus iedereen moet prioriteiten stellen voor zichzelf.

Hoe dan ook, de multifunctionaliteit van de ruimte wordt als het meest relevant beschouwd, vooral in standaard urban-type appartementen, waar er een probleem is met kleine ruimte. Zo kan een slaapkamer tegelijkertijd een plaats voor rust worden, een studeerkamer, een kleedkamer en zelfs een kinderdagverblijf.

In ontwerpprojecten voor kamers 13 m² M. m en minder, er zijn verschillende trucs die helpen om de kamer visueel te vergroten en niet te vervuilen.

Het wordt daarom aanbevolen om een ​​verticaal patroon op de muren en een diagonaal patroon op de vloer te gebruiken, en als het meubilair iets kleins en transformerend te kiezen.

Het ontwerp van de ruimte moet rechtstreeks afhankelijk zijn van de behoeften van de eigenaar. Een student of ondernemer die een werkplek uit de slaapkamer wil maken, moet het bed bij het raam en de tafel dichter bij de deur plaatsen, terwijl het de nodige verlichting krijgt. In het studio-appartement, waarin de slaapkamer tegelijkertijd een woonkamer is, kunt u een bank gebruiken die kan worden gebruikt om te slapen.Als u de kamer in zones wilt onderscheiden, kunt u boekenkasten en dressoirs, schermen gebruiken.

Witte kleur is ideaal om de visuele ruimte te vergroten, maar hier moet u enkele regels volgen:

 • In de slaapkamer op het noorden is het het beste om warme tinten te gebruiken. wit met een tint van geel, beige, crème en verwijder verzadigde of donkere gebieden. Als de ramen aan de zuidkant uitkijken, moet u integendeel kiezen voor koude tinten - blauw, zilver.
 • Over het algemeen kun je het beste in een kleine slaapkamer een monochroom kleurengamma gebruiken niet om haar te belasten met andere accenten. Alle oppervlakken moeten glad zijn, op hetzelfde niveau liggen: geverfde of spanplafonds, het beste van allemaal glanzend, glad behang zonder grote patronen of verf, laminaat of tapijt op de vloer. Het is toegestaan ​​om één muur te versieren met geometrische of bloemenpatronen.
 • Om de ruimte niet te overbelasten, moet u op details letten. Het is het beste om kleine meubels, licht textiel en gordijnen, zoals tule, en niet zware gordijnen te gebruiken. Verlichting moet niet omslachtig zijn: de sierlijke kroonluchter verergert de situatie alleen maar en ruimt de ruimte.Het mooiste is als het meubilair zelf als accessoire dient, bijvoorbeeld op een spiegel of een interessante afwerking van een stoeprand, een fauteuil.
 • De ruime afmetingen van de kamer laten het gebruik van grote meubels toe., om het ontwerp aan te vullen met ongewone details, bijvoorbeeld glazen wanden of gordijnen die de zones in het studio-appartement verdelen. In het witte interieur kunt u andere heldere en contrasterende kleuren gebruiken die een kleine slaapkamer kunnen vervuilen, maar niet een grote. Bovendien, kan vrijheid worden ervaren in de decoratie en selectie van verlichtingsarmaturen, meubilair, decor. Dus, in een kamer met een hoog plafond, kun je een grote kroonluchter ophangen, een hemelbed of een sculptuur plaatsen en een muur versieren met bonte chinoiserie-behang.

De registratie van kamers in chalets is ook afhankelijk van het totale gebied. Afzonderlijk kunt u over de slaapkamer in een houten huis zeggen, omdat de vloer, de muren en het plafond er zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. In deze setting zijn zowel eco-minimalisme als luxe klassiekers met wandtapijten en smeedijzeren meubels geschikt. In woningen kan een interessante ontwerpoplossing een schuine plafondvorm of grote ramen zijn. De witte kleur wordt perfect aangevuld door natuurlijk hout en samen zorgen ze voor een mooie en lichte sfeer.

stijlen

Vanwege zijn veelzijdigheid wordt wit door veel stijlen gebruikt. Vaak is hij precies basis voor verschillende delen, het creëren van een speciale sfeer van een bepaalde richting:

 • Prachtige en verfijnde klassieke stijldie zijn oorsprong vindt in het tijdperk van de Renaissance belichaamt de sublieme smaak van de makers van die tijd. Het is inherent aan het gebruik van symmetrie en de juiste geometrische vormen, evenals aan luxe in detail. In de slaapkamer, gemaakt in de klassieke stijl, moet er een soort stucwerk zijn, kolommen, gesneden meubilair. Als de afmetingen van de kamer dit toelaten, is het het beste om een ​​hemelbed te plaatsen. Witte kleur is verdund met goud, ivoor, oker, grijs, perzik, beige. Deze tinten zijn gemakkelijk om decoratieve elementen te brengen, die in grote hoeveelheden in de klassieke richting worden gebruikt. Dit geldt met name voor textiel: dekens en spreien, wandtapijten, zware gordijnen. En het is het beste om dure materialen te kiezen - zijde, fluweel, satijn.

Het nadeel van de klassieke stijl is dat het in al zijn glorie misplaatst is in een kleine ruimte, omdat het de toch al kleine ruimte visueel verkleint.

 • Scandinavische stijl laat toe om een ​​idee met een slaapkamer in witte kleur het meest uit te drukken. In het algemeen kan het minimalistisch genoemd worden, omdat het gebruikelijk is om principeloze klassieke meubels te gebruiken en terughoudend te zijn bij het versieren. De kamer die in deze richting is ingericht, is ongetwijfeld licht, gratis en comfortabel. Het interieur van de slaapkamer in Scandinavische stijl is eenvoudig, niet vol met onnodige details. Kenmerkend voor deze designtrend is het gebruik van natuurlijke materialen of hun imitatie - steen, hout, keramiek, katoen, vlas, leer. Het meubilair is eenvoudig, degelijk en praktisch.

Witte kleur is het meest populair in deze richting en voor het algehele harmonieuze beeld wordt het gecombineerd met andere delicate en lichte tinten - beige, blauw, grijs, bruin. Als heldere accenten kunt u turkoois, blauw en geel kiezen.

 • Mediterrane stijl - Licht en zonnig op sensaties, dus het is populair in koude streken. Het is eenvoudig en comfortabel, het maakt geen gebruik van luxe meubels. Een van de belangrijkste principes van stijl - gemak, toegankelijkheid en functionaliteit.In deze richting wordt de voorkeur gegeven aan natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. In de Griekse variant wordt wit meestal aangevuld met blauwe en blauwe tinten, smaragdgroen, citroen en in het Italiaans - oranje, olijf, fel geel.

Opmerkelijke onderscheidende kenmerken van de decoratie van het decor zijn mozaïektegels, steen en gewoon pleisterwerk, ruwe planken, evenals items met een maritiem thema: schelpen, kisten en scheepsdetails.

 • stijl minimalisme vervangt volledig onnodig en vooral luxueus meubilair. Dit is de meest functionele en vereenvoudigde richting waarin industriële en natuurlijke materialen in hun oorspronkelijke vorm worden gebruikt. De ruimte moet ruim zijn, niet overladen met onnodig meubilair. De stijl omvat het spel van contrasten - wit met grijs, zwart, bruin. De wanden, plafonds en vloeren zijn overwegend eentonig. Meestal is het getextureerde gips en gewoon behang, linoleum, tegels, laminaat. Het meubilair is houten en stijlvol vanwege de aanwezigheid van aluminium, glas, lederen onderdelen.

Omdat deze stijl vereist om al het overtollige te verbergen voor de ogen,het is raadzaam om in de slaapkamer multifunctionele meubels met ingebouwde laden te plaatsen. Een ongebruikelijke oplossing zou een podium kunnen zijn met vrije ruimte binnenin.

 • Provence stijlintegendeel, heel romantisch. Het kan worden gerealiseerd met behulp van zachte veren bedden, rieten meubels, delicate tule op de ramen, ingewikkelde lampenkappen, verse bloemen en plantaardige prints. De richting is inherent aan het gebruik van kant, borduurwerk, gebreide artikelen. Meubels en slaapkamerdecoratie zijn gemaakt van natuurlijke materialen, vaak met het effect van veroudering. De witte kleur wordt gecombineerd met pastelblauw en roze, lavendel, gedempt geel en groen.
 • Nog een Franse, maar al actievere stijl - art deco. Het belichaamt de glamour en luxe, die wordt weerspiegeld in het interieur van de slaapkamer: alles schijnt met gelakte en glanzende oppervlakken, gepolijst hout en metaal, een groot aantal spiegels. Zijde, fluweel, satijn, satijn en natuurlijk bont worden als textiel gebruikt. In deze richting zijn geometrische motieven en vormen populair: zigzags, heldere lijnen, gestroomlijnde rondingen, maar ook dieren en etnische ornamenten.Wit is de basis van Art Deco en wordt actief gebruikt in combinatie met zwart. Naast hen zijn de kleuren van edele metalen en stenen welkom - smaragd, saffier, goud.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Zodat de ruimte er niet uniform en vervelend uitziet, moet u zorgen voor de details, inclusief de afwerking. De verschillende typen helpen om bepaalde doelen te bereiken, bijvoorbeeld om de slaapkamer met warmte te vullen als deze zelf naar de noordkant gaat.

Natuurlijke materialen zoals hout en steen combineren goed met wit. Als de tweede zelden wordt gebruikt bij het ontwerpen van slaapkamers, is de eerste vaak, vooral met betrekking tot de vloer. Donker hout ziet er harmonieus uit met witte muren en een plafond, en maakt de gemeenschappelijke ruimte ook regelmatiger en vormgegeven vanuit een geometrisch gezichtspunt. Het is genoeg voor een vloer om het enige accent in de hele slaapkamer te zijn om comfort en sereniteit aan de atmosfeer toe te voegen.

De boom kan ook als muurbedekking worden gebruikt. In dit geval zal het dezelfde functies uitvoeren als met de vloer - het zal "warmte" brengen, de aandacht richten en de kamer visueel begrenzen.

Sommige stijlen zijn voorzien van houten meubels.In het land zijn er bijvoorbeeld stoelen en stoelen. Vaak zijn de bedden gemaakt met de deelname van dit natuurlijke materiaal. Ze kunnen allemaal een onafhankelijke accentenrol vervullen of een aanvulling vormen op het totale interieur, waarbij de decoratie op de muren of de vloer al is gebruikt.

Het ontwerp maakt niet noodzakelijk gebruik van natuurlijk hout, omdat het van grote waarde is.

In stedelijke appartementen is het gebruik van laminaat het meest relevant - het behoudt het natuurlijke ontwerp, terwijl het veel gemakkelijker is om er voor te zorgen.

Op de muren kunt u verf of behang gebruiken, evenals bekledingsmaterialen. Ze kunnen monofonisch zijn en opvallen, bijvoorbeeld met een fluweelachtige textuur of ze kunnen afdrukken en patronen bevatten.

Het ontwerp in het wit wordt vaak gebruikt om een ​​muur te markeren, en in de slaapkamer is dit vaak de versiering van het hoofdeinde van het bed. In de uitvoering is het eenvoudig - de site of de hele accentmuur verschilt aanzienlijk in kleur of textuur. Het kan kleurrijk behang zijn met een patroon en alleen donkerder of verzadigd van kleur, evenals de gebruikelijke baksteen, houten afwerking.

Het basiskarakter van de witte kleur maakt het mogelijk om het interieur te verrijken met behulp van een combinatie van texturen: verschillende materialen die de ruimte in zones verdelen, verschillende afwerking op tegenoverliggende wanden enzovoort. Dus zelfs in een witte variant, zullen een geschilderde bakstenen muur of een wollig tapijt op de vloer de nodige accenten worden, waardoor het decor volumineuzer wordt.

Witte kleur komt het meest voor bij het ontwerp van het plafond, omdat het de ruimte visueel groter maakt, zelfs als we het hebben over gewone gebouwen in Chroesjtsjov-stijl. De decoratie moet in de eerste plaats afhangen van de kenmerken van de kamer. Als de afmetingen van de slaapkamer klein zijn, is het beter om de bovenkant eenvoudig uit te lijnen, bijvoorbeeld met behulp van een verlaagd plafond met een glanzend oppervlak. Als de grootte van de ruimte dit toelaat, kunt u een constructie op meerdere niveaus van gipsplaat maken of deze combineren met andere materialen, zoals hout en textiel.

Gebogen plafonds met schuine randen, hellingen en ongewone vorm worden zelden in gewone appartementen gevonden, maar komen vaak voor in huisjes en huizen. Met deze functie kunt u de afwerking minimaal maken, omdat het ontwerp op zich interessant is. U kunt effen verf of behang gebruiken.

Meubels kiezen en plaatsen

In de slaapkamer wordt de hoofdrol gespeeld door het bed. Haar keuze moet afhangen van hoeveel mensen in de kamer wonen, in welke relatie ze zijn, evenals de grootte van de kamer zelf.Als je in de slaapkamer twee bedden moet plaatsen voor twee kinderen, tieners of volwassenen, is het beter als ze volledig hetzelfde zijn. Een two-tier-structuur kan worden gebruikt als ruimtebesparend.

Als de ruimte klein is, kies dan voor minimalistische designopties zonder grote details, bijvoorbeeld een chique smeedijzeren rugleuning.

Grote elementen verminderen visueel de al kleine ruimte.

De grootte van het bed hangt af van de fysieke kenmerken van de persoon, maar gemiddeld is er een lengte van 190 cm en een breedte van maximaal 150 cm. Er zijn minder gestandaardiseerde opties, bijvoorbeeld enorme super kingsize bedden, die alleen in grote slaapkamers passen.

Als de slaapkamer tegelijkertijd een woonkamer is, dan is een goede optie een demonteerbare bank. Er zijn veel soorten transformatiemechanismen, bijvoorbeeld vouwen of uitrollen. De grootte varieert ook van een kleine enkele bank tot een volledige plek voor twee personen om te slapen. Bij het installeren van een dergelijke bank moet rekening worden gehouden met de transformatiemethode, omdat u mogelijk extra ruimte tegen de muur of vrije ruimte voor het vertrekkende platform nodig heeft.

Slaapkamers doen zelden zonder kasten waarin kleding wordt opgeslagen. Aanzienlijk bespaar ruimte kasten met schuifdeuren. Openslaande deuren suggereren vrije ruimte voor het meubilair. Vaak zijn er modellen van kasten met extra open planken waarop u boeken, souvenirs, lijsten kunt plaatsen. Glazen deuren zullen visueel de grootte van de kamer vergroten.

Nachtkastjes zijn volledig optioneel in de slaapkamers, vooral als de kast alle dingen herbergt. Er worden echter vaak kleine bedmodellen geïnstalleerd waarin u alle benodigde boetes kunt opslaan. Een kaptafel en een stoel kunnen ook de rol van werkplek vervullen. Het moet alleen worden geïnstalleerd als de grootte van de kamer het toelaat of niet een andere plaats in kleine appartementen. Een andere optionele aankoop voor de slaapkamer is de fauteuil, die daar alleen moet worden geplaatst als er vrije ruimte is.

In kleine appartementen is het beter om te weigeren om een ​​grote hoeveelheid meubilair te gebruiken, omdat het de ruimte opruimt.

Een uitstekende optie is multifunctionele en transformerende objecten, zoals voetenbankjes met een doos erin, een bank met linnen eenheden in de pan.

Als de eigenaar van de kamer ernaar streeft het te vullen met witte meubels, dan is de ideale optie een modulaire slaapkamer. Het is een set items die nodig zijn om de kamer te vullen. Meestal bestaat de set uit een bed, verschillende sokkels, een kledingkast, maar je kunt meer gevarieerde opties vinden. Modulair meubilair is goed omdat Elk item is gemaakt in dezelfde stijl, voldoet aan hetzelfde concept en harmoniseert daarom met elkaar. Het slaapkamermeubilair is dus een geheel.

Meer complete sets van een modulaire slaapkamer omvatten niet alleen basisartikelen, maar ook noodzakelijke items, bijvoorbeeld voor een werk- of kleedruimte. In de sets zijn er spiegels, tafels, stoelen. Meestal wordt in de catalogi meteen een ontwerpoptieplaatsing van meubels in de ruimte voorgesteld, die u als voorbeeld kunt nemen. Modulair meubilair kan de slaapkamer volledig forceren, aangevuld met een paar details - decor en textiel.

Witte meubels kunnen de perfecte achtergrond zijn voor elke creativiteit. Posters, foto's, schilderijen op witte muren zullen er meer verzadigd uitzien.Het gaat om figurines, sculpturen, vazen ​​en andere decoraties, die op de vloer of planken staan. Deze kleur helpt onderscheidende objecten om te spelen met nieuwe kleuren, en de monotonie van het totale ontwerp helpt om de aandacht te vestigen op interessante details.

Deze functie van wit kan worden gebruikt als het appartement of huis een ongewone afwerking heeft op de plafonds, muren of vloer. Zo kunt u oud meubilair, oud mozaïekparket of een open haard nieuw leven inblazen.

Om de slaapkamer comfortabeler te maken, moet u natuurlijke materialen gebruiken: katoen, linnen, wol. Objecten met verschillende texturen brengen verzadiging in de algehele situatie, zodat je veilig metaal kunt combineren met hout, porselein met zilver en bont met spiegeloppervlakken. Levende planten hebben ook een positief effect op het comfort - het belangrijkste is om die planten te kiezen die geen sterk aroma hebben.

Voeg heldere accenten toe

Witte kleur is universeel in combinaties, wat de moeite waard is om te gebruiken bij het doordenken van het interieur. Het toevoegen van een donker, helder of pastel kleurengamma kan het rijker, dieper en comfortabeler maken. Bij het plaatsen van accenten Het wordt afgeraden contrasterende, bont en zeer donkere kleuren te gebruiken in de hoesals de slaapkamer klein is.

In het geval van een kleine ruimte is het beter om rustige combinaties te gebruiken.

Een van de eerste dingen om te overwegen is een combinatie van wit met andere basiskleuren:

 • Zwart - permanente klassiekers, die echter zorgvuldig moeten worden gebruikt. Als je het actiever maakt, wordt het interieur meer gotisch en niet licht en helder. Als slechts enkele details in een dergelijke kleur worden bewaard, bijvoorbeeld een sprei of gordijnen, krijgt u een elegant en modern ontwerp. U kunt zwart-witpatronen op het behang of beddengoed gebruiken, die er ook harmonieus en niet pakkend uitzien.
 • Grijs en zilver kunnen de geest van moderniteit en industrieel weergeven, om het interieur te moderniseren. Het kan aanwezig zijn in de decoratie van muren, bijvoorbeeld onder een natuursteen of beton, en in de vorm van textiel of decoratieve elementen. Vaak gevonden geschilderd in grijs meubilair. U kunt op verschillende manieren kleur aan een ruimte toevoegen, van de decoratie van de muren en de vloer tot de details van het decor. Met de hulp van bedlinnen, spreien, dekens, kussens en vloerkleden, kunt u volledig een ander humeur creëren en periodiek het algehele kleurenschema vervangen.
 • Meer permanent zullen gordijnen, wandtapijten, tapijten, grote wanddecoraties, grote decoraties, zoals vloervazen ​​en bloempotten zijn. Ze kunnen behoorlijk fel en pakkend zijn, terwijl ze geen ongeschikte plekken worden. Wit daarentegen zal ze helpen om netjes en met smaak op te vallen. We hebben het over kleuren als turkoois, paars, lila, groen, paars en anderen.
 • Ongebruikelijk en trendy zien er rood uit, kastanjebruine, donkerblauwe zware gordijnen, zelfs als ze het enige kleuraccent in de slaapkamer zijn.
 • Terwijl verzadigde kleuren actieve elementen van het interieur worden en de aandacht specifiek op zichzelf vestigen, mengen ze vloeiender in het lichtontwerp. pasteltinten - beige, lichtblauw, roze.
 • Gouden en zilveren kleuren kan verschillende verzadiging zijn. Ze zijn goed voor het maken van klassieke en luxueuze interieurs, ze kunnen aanwezig zijn in de vorm van vervalste details op meubels, borduren op gordijnen of dekens, behangontwerpen.

Natuurlijke tinten zijn universeel en passen het best in het ontwerp. Ze zijn niet zo contrasterend als felle kleuren en creëren tegelijkertijd geen monochroom effect, zoals zwart.

 • Verschillende tinten bruin, van chocolade tot walnoot, eenvoudig in het interieur verwerkt met laminaat, houten balken aan het plafond, parket en natuurlijk meubels.

Het is dankzij kleuraccenten dat het witte interieur niet langer saai is, maar dynamisch. Het is niet nodig om veel heldere details te gebruiken, zelfs een paar volstaan ​​- vazen ​​en lijsten aan de muur of gordijnen. Ze kunnen het decor tegelijkertijd interessant en gezellig maken, waardoor het "steriliteit" wordt onthouden.

verlichting

Zodat de witte slaapkamer niet levenloos lijkt, is het heel belangrijk om het juiste licht te kiezen. Hij zal in staat zijn om de situatie warmte te geven of, integendeel, om te compenseren voor zijn overvloed met koude tinten. Ook, ondanks het heldere interieur, zal het nog steeds donkere hoeken bevatten die moeten worden verlicht.

Gebruik in de slaapkamer geen zeer felle lampen of degenen die de mogelijkheid hebben om de verlichtingskracht aan te passen. Zo kunt u, indien nodig, bijvoorbeeld om boeken of documenten te lezen, de helderheid van het verlichtingsapparaat vergroten en uw ogen laten rusten na een lange dag, waarbij u de verlichting laat zakken.

Het wordt niet aanbevolen om verschillende "temperatuur" van verlichting in dezelfde kamer te gebruiken.Het verplaatsen van het ene bereik naar het andere zal de ogen irriteren en een rommelige omgeving creëren. Aan de zuidkant kun je een lamp kiezen met een koele schaduw en aan de noord - warme.

Natuurlijk licht kan ook worden gemanipuleerd, hoewel het in een stadsappartement veel ingewikkelder is dan in uw eigen huis. In de laatste donkere kamer kun je meer licht geven, als je het raam op de hele muur plaatst. Om een ​​unieke sfeer te creëren, kunt u modellen gebruiken met een glas-in-loodraam.

In de appartementen kunt u het natuurlijke licht alleen niet verstoren om de slaapkamer binnen te komen door dunne gordijnen op te hangen. Een uitstekende optie is een set bestaande uit dunne en dikke gordijnen, die elkaar vervangen met behulp van een verstelkoord. Zo is de dag helder en 's morgens zal de zon niet in de ogen verblinden.

Gelijkmatig verspreiden van het natuurlijke licht rond de kamer met behulp van spiegeloppervlakken. De spiegel op de hele muur of op de kastdeuren is precies zoals, en bovendien vergroten ze de ruimte visueel.

Mooie ideeën in het interieur

Een zachte slaapkamer kan worden gemaakt met zachte kleuraccenten. Licht roze kussens en zachte bekleding op de poef, evenals gouden elementen van het decor geven de algehele sfeer van romantiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door een functionele tafel en een kristallen kroonluchter.

Minimalistisch design in wit met een matras op de vloer in plaats van een tweepersoonsbed. Het belangrijkste hoogtepunt van het interieur is behang met de afbeelding van de bergen. Ze zijn het belangrijkste kleuraccent.

Monochroom zwart en wit interieur. Witte vloeren en muren kunnen visueel worden verdund met items zoals een vloerlamp, een schilderij en beddengoed. In zo'n minimalistische setting kun je in plaats van de kast een vloerkleedhanger plaatsen.

Hoe je in de witte slaapkamer kunt focussen op een van de muren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer