Slaapkamer meubilair

 Slaapkamer meubilair

Hoewel er niet erg veel meubilair nodig is voor de inrichting van het slaapkamerinterieur, is het noodzakelijk om deze zaak met grote verantwoordelijkheid te benaderen. Dit is een van de belangrijkste kamers in het huis, omdat het daar is dat iemand rust en sterker wordt voor toekomstige prestaties. De ruimte moet gezellig, mooi, multifunctioneel en vooral comfortabel zijn.

types

Met de juiste benadering van de keuze van interieurartikelen en inrichting, zal de situatie in de kamer aangenaam en ontspannend zijn.

De belangrijkste soorten meubels voor de slaapkamer zijn kast, ingebouwd en modulair meubilair.

modulaire

Een onderscheidend kenmerk is dat het een individuele sectie is, die samen een ruime kleedkamer, kledingkasten en andere kleine dingen vormen.Alle elementen hebben hetzelfde ontwerp, dat de hele atmosfeer geeft. Deze weergave is perfect voor het versieren van een ruimte met een niet-standaard formaat of vorm - het modulaire systeem maakt het mogelijk om kasten en nachtkastjes in een handig formaat te plaatsen.

Met behulp van hoekmeubilair kunt u functioneel de ruimte gebruiken en het aantal benodigde kasten en tussenverdiepingen toevoegen.

vrijstaande

Als er een grotere kamer beschikbaar is, kunt u kiezen voor kastmeubilair of, zoals het anders wordt genoemd, headsets. Het voordeel is dat bij de aankoop van meubelmeubilair alles wat u nodig hebt direct wordt verworven: een bed, kledingkasten, nachtkastjes, een kaptafel en planken. Vergeleken met modulair meubilair is het kabinet veel zwaarder en massiever en in de regel gemaakt in crème-, beige- en pastelkleuren.

Het kan worden gemaakt van massief eikenhout dat zal helpen om het interieur elitair en gedenkwaardig te maken.

Kastmeubilair neemt meer ruimte in beslag, het heeft ook hoekwanden. Indien gewenst kunt u een dia kopen, die is samengesteld uit elementen van verschillende hoogten, die een multifunctioneel en elegant interieur vormen.Veel meubelbedrijven vertrouwen juist op het kastensysteem, omdat door het verwerven van typische blokken gemaakt door ontwerpers, het mogelijk is om een ​​solide interieur uit te voeren met het nodige aantal meubels en hun afmetingen.

montage

Als er behoefte is aan een modern ontwerp van de kamer, kunt u kiezen voor ingebouwde of radiusmeubels. Het wordt gebruikt om hi-tech, modern of loft-stijl te creëren. Om zo'n interieur te creëren heb je niet veel meubilair nodig, maar gewoon een bed met laden of een podium met een plek om spullen in op te bergen, evenals een kleedkamer met schuifdeuren. Met deze benadering van het ontwerp zal het onmogelijk zijn om de locatie van het opslagsysteem te herkennen. Het kan achter de glanzende deuren zijn of "verstoppen" in nissen.

Mezzanines en planken moeten in hetzelfde kleurenschema als de hele kamer worden gerangschikt. Dit zal het interieur helpen om het teveel te "verbergen" en minimalisme in design te bereiken.

gecombineerde

Gecombineerd slaapkamermeubilair is relevant wanneer u een maximale functionaliteit aan het meubilair wilt geven. Dit is een ideale optie voor een kleine kamer, omdat het gebruik maakt van glijdende mechanismen, verschillende indelingssystemen en rekken en planken als aanvulling op het algehele systeem. Bij het maken van een niet-standaard of klein formaat ruimte, kunt u met succes een combinatie van meubels gebruiken. 'S Nachts klapt het hefbed terug en' s morgens komt het ontwerp terug, waardoor er aanzienlijk ruimte wordt bespaard.

Headset-elementen

Als u niet aan de kant en klare oplossingen van de fabrikant kunt voldoen, kunt u een keuze maken voor individuele interieurartikelen, maar dit is een zeer lang proces.

Bij het kiezen, is het noodzakelijk om te bouwen op een verscheidenheid aan parameters: de grootte en vorm van de kamer, evenals het budget en uw eigen ideeën en wensen.

Het bed

Het allereerste meubelstuk dat je in de slaapkamer moet kiezen, is natuurlijk het bed. Het zal van haar alle interieurdecoratie van de kamer zijn. Een persoon brengt een derde van zijn leven door in een droom, dus het belang van het kiezen van het juiste bed kan niet worden overschat. Het ontwerp moet veilig, comfortabel en ergonomisch zijn.

Een uitstekende optie om ruimte te sparen kan een bed met poten zijn of met de mogelijkheid om kasten onder te schikken. Nu in meubelzaken een grote verscheidenheid aan ontwerpen gepresenteerd, kan de keuze een echt dilemma zijn. Om niet volledig in de war te raken, is het de moeite waard om te onthouden over de belangrijkste parameters waarmee u moet beginnen bij het kiezen van:

 • het uiterlijk of ontwerp van het bed;
 • zijn afmetingen;
 • kosten;
 • kleurenschema in het ontwerp.

Een van de belangrijkste momenten bij het kiezen van een plaats voor een comfortabele slaap is een focus op de lengte van een persoon die in dit bed zal rusten, hij moet geen ongemak voelen. De breedte van het bed kan naar goeddunken van de toekomstige eigenaren worden gekozen, maar het is de moeite waard om te onthouden hoe groot de ruimte is. Het frame moet ook niet kleiner zijn dan de matras, anders zal de laatste haren haren trekken en kruipen.

Productiematerialen zijn ook van groot belang, nu geven fabrikanten de voorkeur aan bedframes van vezelplaat en MDF, maar ze verschillen niet qua duurzaamheid of sterkte. Als de keuze viel op een metalen frame of een frame van massief hout van dichte rots, dan moet eraan worden herinnerd dat dit veel langer zal duren. Houd er in elk geval rekening mee dat het meubilair natuurlijk en milieuvriendelijk moet zijn. Je moet ook onthouden over de jumpers, het standaard aantal van hen is in de regel 30 stuks. De overlappingen worden op de framestructuur geïnstalleerd en beïnvloeden de betrouwbaarheid en stabiliteit.Er moet aan worden herinnerd dat u de breedte tussen de springers moet respecteren, deze mag niet groter zijn dan die van henzelf.

Een belangrijke parameter voor het kiezen van een slaapplaats is de breedte., er zijn bepaalde regels die het bed aanpassen aan de grootte van de kamer. 160 - 180 cm is de algemeen geaccepteerde maat van het bed, maar er zijn ook constructies van 2 m breed. Het volgende advies kan helpen bij het kiezen van de juiste maat - er moet een minimale afstand van 70 cm zijn tussen de muur en het bed.

Bij het installeren van het bed moet eraan worden herinnerd dat het ook niet van cruciaal belang is om het dicht bij de zijmuur te plaatsen, maar alleen als er niet te veel ruimte is en er geen andere optie voor de locatie is.

sokkels

Bij het kiezen van het volgende interieur moet ook gelet worden op de grootte van de ruimte. Nachtkastjes - een soort gemeenschappelijke naam voor verschillende ontwerpen en interieurelementen die worden gebruikt om dingen en verschillende kleinigheden op te slaan. Heel vaak gebruiken fabrikanten de optie waarbij de duimen zich aan de zijkanten van het bed bevinden. Het uiterlijk van de kamer hangt af van het materiaal waaruit de kasten zijn gemaakt en van welk formaat en type ze zijn.

Als de nachtkastjes onevenredig worden gekozen met de rest van het interieur, zullen alle werken aan de verbetering van de kamer op niets uitlopen. In de regel creëren kasten een mogelijkheid om een ​​lamp of een schans aan het ontwerp van de kamer toe te voegen, wat een groot accent kan zijn in het ontwerp van de slaapkamer. Een alternatieve optie voor nachtkastjes werden stalen rekken - een set van middelgrote planken, ook geschikt voor het opslaan van dingen.

Nog niet zo lang geleden werden nachtkastjes gemaakt van glas gebruikt. Het duidelijke voordeel van dit ontwerp is dat het organisch in vrijwel elk interieur past zonder het te verwoesten. Reflecterende oppervlakken van producten helpen kasten visueel de ruimte te vergroten en tegelijkertijd te versmelten met de omgeving.

Echter, de glazen nachtkastjes moeten onder de aandacht van de eigenaar staan, het mogen geen vingerafdrukken of vlekken zijn, omdat door het spiegeloppervlak al het afval dubbel zichtbaar is.

Een andere interessante en originele ontwerpers vinden ontwerpers nachtkastjes. Ze zien eruit alsof ze boven de vloer zweven, terwijl ze ruimte in de slaapkamer sparen.Ze bevinden zich aan de zijkanten van het bed, vrij ruim en ontworpen voor een behoorlijke lading.

kabinet

Om meer dimensionale dingen op te slaan in de kamer zijn kasten en kasten geïnstalleerd. Hier komt het zeer modulaire meubilair - een kant-en-klare oplossing voor het ontwerp van opslagsystemen die perfect in het interieur passen, dankzij een enkel kleurenschema. Een uitstekend idee voor ontwerpers is om meubels te bedekken met meubels die kunnen worden gebruikt als zonering van de ruimte. Het is ook een groot accent in de kamer: het tekenen op textiel kan elementen herhalen in het ontwerp van de kamer.

Het is niet altijd mogelijk om symmetrisch op te stellen voor opslagruimte ten opzichte van het bed, dat het centrale element in de kamer is. Desondanks is het aangewezen om kledingkasten of kleine kledingkasten in de kamer te plaatsen. Vergeet de algemene toon van de slaapkamer niet, het hangt grotendeels af van hoe de gevels van opslagsystemen eruitzien. Voor het moderne interieur, wat in de minimalistische stijl is, zijn vloeiende deuren aan de sluiters perfect. Gesneden, rijk versierde gevels met een overvloed aan decoratieve elementen zullen harmonieus zijn in een klassieke stijl of in de stijl van de Provence.

Bestaande onverpakte kasten, die eerder de rol spelen van een ruime kast dan van een hoogwaardige kledingkast, zijn nu erg populair bij fabrikanten. Dit meubel past wonderwel in het interieur in de rococo of barokstijl, omdat het typisch is voor hen dat er een overvloed aan meubels in de kamer is. Meestal, als de kamer een kast in de kast is, heeft de eigenaar een volwaardige kleedkamer en de kledingkast dient alleen als een extra plek om grote dingen op te slaan die in de nabije omgeving beschikbaar moeten zijn.

Om te decoreren en wat afwisseling aan het gebruikelijke interieur toe te voegen, zullen kleine handgemaakte dressoirs, miniatuurkasten of rekken versierd met houtsnijwerk goed werken. Een ladekast is een zeer multifunctioneel meubelstuk, het kan gemakkelijk een kleedkamer of garderobe in een kleine ruimte vervangen, en neemt ook heel weinig ruimte in, het is handig en gemakkelijk om kleine dingen en dingen op te slaan die de eigenaar vaak nodig heeft. Als het nodig is om een ​​eenvoudige kamer te veranderen met iets origineels of onconventioneels, dan kun je in verschillende secties een klein formaat en een hoogte van een garderobe-kledingkast toevoegen.

Een interessant ontwerp van de gevel van dit meubelstuk zal helpen om een ​​uniek in de inrichting van de ruimte te brengen.

In een situatie waarin de ruimte niet grootschalig kan zijn, maar het nodig is om ergens een opslagsysteem te plaatsen, kunnen kleine hangende kasten u helpen, dicht bij elkaar geplaatst. Ze kunnen net onder het plafond worden geplaatst, waardoor er aanzienlijk ruimte wordt bespaard voor een dressoir, wat in ieder geval nodig is om dagelijkse kleinigheden en andere dingen op te slaan. Als er een openhaard in de slaapkamer is, kan deze perfect in elk interieur worden geplaatst, terwijl het aangewezen is om de ruimte eromheen onder de planken te plaatsen.

Kaptafel

Met voldoende afmetingen van de kamer, kunt u zich een kaptafel, een lichte stoel, een stoel met armleuningen of een comfortabele poef veroorloven. Wanneer u deze items opneemt in het interieur moet u zich bewust zijn van de juiste belichting en een spiegel. Het kan miniatuur en desktop zijn, of het kan aan de muur hangen.

Verlichting kan variëren van helder (voor het aanbrengen en verwijderen van make-up) tot gedempt, wat 's avonds zal helpen om een ​​ontspannen sfeer te creëren.

Ontwerp: vanuit de stijl van de kamer

Bij het maken van de ruimte moet worden herinnerd dat alles in dezelfde stijl moet worden gedaan om de ruimte elegantie te geven.

Voor dit doel zijn er verschillende ontwerpoplossingen - het interieur in de stijl van de Provence, barok, hightech:

 • Bij het kiezen van de Provençaalse stijl, die ook wel Franse country-muziek wordt genoemd, worden alle meubels kunstmatig "verouderd" om de sfeer authentiek te maken. Meubels worden meestal gemaakt van natuurlijke materialen, met lichte kleuren in het ontwerp: lichtblauw, lichtgroen, beige of wit. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de details, de hoogte van het meubilair is speciaal verminderd en de breedte is integendeel toegenomen. Snijgevels en gesmede poten van het bed zijn relevant voor de Provençaalse stijl, de aanwezigheid van een groot aantal decoratieve snuisterijen die de kamer comfortabeler zullen maken.
 • Bij het kiezen van een high-tech stijl, kunt u kiezen voor het ontwerp van glanzende oppervlakken en tegelijkertijd een minimum aan meubilair. Minimalisme is over het algemeen terug te voeren in alles - er is praktisch geen decor, de bestaande opslagsystemen worden zo functioneel mogelijk uitgevoerd. Deze stijl wordt gekenmerkt door rechte lijnen, donkere, soms zelfs zwarte, tonen,maar heldere lichtvlakken geven het een futuristische uitstraling.
 • Barok suggereert pracht en praal in het ontwerp van de kamer. Talrijke patronen en draperieën in de inrichting, houten details en gesmede meubelpoten maken dit mogelijk. Het maken van barok slaapkamermeubilair betekent enorm en betrouwbaar.
 • Ook recentelijk hebben art deco en moderne stijlen aan populariteit gewonnen. Voor het modernisme zijn ronde lijnen, vloeiende vormen en een algemene minimalistische benadering van het vormgeven van de omgeving typerend. Deze stijl van hout wordt gebruikt als het belangrijkste materiaal voor meubels, die op hun beurt versierde versieringen met elementen van asymmetrie hebben. De art deco-stijl heeft een relatief klein aantal elementen van meubels die elegantie en strengheid combineren. Het meubilair moet er elegant uitzien en is ontworpen om de aandacht te vestigen op het feit dat de eigenaar het zich kan veroorloven. De slaapkamers, ingericht in deze stijl, zijn rijk aan decoratieve elementen en details. Ze zien er luxe en luxe uit, terwijl u erop voorbereid moet zijn dat de kosten geschikt zijn.

materialen

In de moderne wereld is er een enorm aantal producten waaruit u slaapkamerinterieurproducten kunt maken.

De belangrijkste zijn:

 • spaanplaat;
 • hout (massief hout);
 • gesmeed metaal;
 • fineer en LMDF.

De meest voordelige optie van het bovenstaande is gelamineerde spaanplaat. Meubels zijn gemaakt van resten die zijn verkregen door longitudinaal zagen van boomstammen, voornamelijk van spaanders. Bovendien is het met behulp van papier gelamineerd.

Hoewel de structuur en het oppervlak heel verschillend kunnen zijn, zijn er duidelijke nadelen bij het gebruik van meubels gemaakt van dergelijk materiaal:

 1. De structuur van het materiaal is erg los, na een kleine hoeveelheid gebruiksduur lossen de schroeven los en worden de meubels onbruikbaar.
 2. Hoewel een groot aantal modellen worden gepresenteerd, gebruiken fabrikanten meestal dezelfde modellen, waardoor dit meubilair gemakkelijk herkenbaar en niet te betrouwbaar is.
 3. Bij het indrukken van chips wordt een element gebruikt dat vervolgens formaldehyde afgeeft, wat de gezondheid negatief beïnvloedt.

Bij de productie van meubels van gefineerd en gelamineerd MDF worden houtvezels gebruikt., maar ze gebruiken geen materialen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid tijdens het persen. Gebeëindigde raad is sterker dan van spaanplaat en kan veel langer duren. Uiterlijk, behoud en duurzaamheid van meubilair hangt grotendeels af van de aard van de coatinglaag. Laminaatvloeren kosten echter minder en meubels die er van zijn gemaakt zien er veel eenvoudiger uit dan gefineerde MDF. Het oppervlak van de laatste lijkt erg op gelamineerde spaanplaat, wat helpt om het te onderscheiden van gelamineerd MDF.

Het meest prestigieuze en dure materiaal voor het maken van meubels is een reeks hout. Het heeft veel positieve punten, waaronder:

 • ergonomie;
 • bewezen kwaliteit;
 • meubels met het juiste respect kunnen ongeveer 20 jaar worden gebruikt.

De verscheidenheid aan gebruikte houtsoorten beïnvloedt de prijs van meubels, de sterkste soorten zijn beuken, essen, eiken, berken of walnoten, en deze lijst is niet uitputtend.. Meubels van elzen en grenen zullen goedkoper zijn, de textuur is zachter.

Gesmede meubels zijn nu praktisch niet meer betrokken bij het ontwerp, maar winnen snel aan populariteit, omdat het het meest duurzame en betrouwbare materiaal is. De productietechnologie van dergelijke meubels is een hulpmiddel voor het creëren van bepaalde motieven, wat een enorme ruimte voor creativiteit geeft. Smeedijzeren slaapkamermeubilair wordt persoonlijk voor de klant gemaakt, meestal bestaat het uit een standaardset - een bed en een opslagsysteem. Uiteraard kunt u het aantal items verhogen, het hangt allemaal af van financiële mogelijkheden.

Selectiecriteria

Bij het kiezen van een slaapkamer set, is het helemaal niet nodig om een ​​complete set van objecten te hebben, omdat de kamer zo volledig mogelijk zal zijn. Kortom, bij het kiezen van een decor in een slaapkamer, moet men aandacht besteden aan hoe hoogwaardig materiaal werd gebruikt bij de vervaardiging. Een belangrijk punt is ook om een ​​stilistisch motief te behouden, ongeschikt meubilair kan het interieur vernietigen.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het gemak van het meubilair, hoe mooi het ook is, het belangrijkste is het comfort van de eigenaar, omdat de slaapkamer voornamelijk bedoeld is als ontspanning. Op zijn beurt, voor de donkere kamer is zeer belangrijke verlichting. Bij het kiezen van tafellampen, schansen of lampen moet u niet vergeten dat de ruimte altijd voldoende verlicht moet zijn.

En last but not least, het totale budget is het belangrijkste selectiecriterium. Zelfs met minimale kosten kunt u een kamer van smaak en comfort voorzien, terwijl u de nuttige ruimte functioneel gebruikt. Kleine elementen van het decor helpen de kamer mooi te maken, geven het een levendigheid.

Hoe je een bed in de slaapkamer kiest, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer