Barokke slaapkamer

Het interieur van de slaapkamer vereist speciale aandacht, omdat het erin zit dat een persoon het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Speciale aandacht voor detail verdient een slaapkamer in barokstijl, die zeker voldoet aan alle eisen van degene die comfort en luxe in design waardeert. Niet iedereen kan een kamer in deze stijl inrichten, omdat het nogal duur is.

Barokstijl is erg complex qua prestaties, dus om een ​​dergelijk interieur te creëren heeft u beslist een professionele ontwerper of relevante ervaring nodig. De hoge kosten zijn echter zeker het resultaat waard.

Speciale functies

Barokstijl is een duidelijk teken van luxe en rijkdom van de eigenaar van de kamer, maar sluit tegelijkertijd pretentie en obsessie in het interieur uit. Psychologen zeggen dat dit een uitstekende optie is voor slaapkamerdecoratie, omdat de stijl onderscheidt zich door een competente combinatie van pastel en lichtere tonen, die de emotionele achtergrond van een persoon gunstig beïnvloedenen in combinatie met alle elementen van het decor geeft de eigenaar een gevoel van veiligheid, warmte en comfort.

Ondanks dat een dergelijk interieur duur is, is het niet langer populair, maar groeit het elk jaar. Barok omvat de volgende hoofdkenmerken waardoor hij lange tijd favoriet was bij vele ontwerpers en liefhebbers van hoge prijzen in het interieur:

 • Dure materialen van hoge kwaliteit zijn de belangrijkste voorwaarde voor deze stilistische richting. Barok staat het gebruik van dergelijke moderne en goedkope materialen als kunststoffen of kunststoffen in het interieur van de ruimte niet toe. Ontwerpelementen moeten van natuurlijke materialen zijn gemaakt en de algehele sfeer in de slaapkamer moeten worden gekoppeld aan de traditionele motieven uit de oudheid.

Een bureau gemaakt van eiken, antieke beeldjes, het gebruik van echt kristal en parels in de inrichting, evenals handgemaakte meubelen - dit alles is barok.

 • Aangezien het interieur in barokstijl noodzakelijkerwijs een verscheidenheid aan verschillende elementen en details moet bevatten, die samen de slaapkamereigenaar een gevoel van comfort zullen geven, want zijn recreatie zal een breed bereik vereisen. Ergonomisch gezien past zo'n ontwerp alleen in die slaapkamers met een groot oppervlak en hoge plafonds. Niet elke stedelijke ruimte in een flatgebouw is geschikt voor een dergelijk experiment. Professionals wordt geadviseerd om de slaapkamer in barokstijl alleen in privéwoningen of grote lofts te versieren.
 • Het grote voordeel van deze stijl is dat het hele interieur van de kamer is verplicht om als een bed rond een dergelijk centraal en hoofdelement van de hele kamer te "spinnen". Het zou niet alleen een deel van het ontwerp moeten zijn - het zou een expositie moeten zijn die niet alleen prettig is om te slapen, het zou prettig moeten zijn om naar te kijken. Het frame zelf moet worden gesneden uit massief massief hout of versierd met gesmede metalen onderdelen, houtsnijwerk. Vaak is de kop van een dergelijk bed hoog en afgewerkt met rijk borduurwerk of duur textiel.

U kunt ook een luifel over het bed installeren om het gevoel van luxe en comfort te vergroten.

 • In de slaapkamer moet er een spiegel zijn. En het moet een afzonderlijk, onafhankelijk deel van het interieur zijn en niet inbegrepen in de inrichting van de kast of ander framemeubilair. Daaronder is het nodig om ruimte boven het bed, kaptafel of aan de voorkant van de voordeur te hangen. Bijzonder populair zijn ronde of ovaalvormige spiegels ingesloten in een gesmeed metalen frame.
 • Gestoffeerde meubels moeten ruim zijn en de aanwezigheid van scherpe of strikte vormen uitsluiten. Klassiek design, lichte tinten in combinatie met de tijd van weleer en het gebruik van vergulding - dit alles maakt het interieur nog sfeervoller.
 • De muren in de barokke slaapkamer moeten ook een gevoel van luxe en elegantie uitstralen. Gebruik hiervoor exclusieve soorten afwerkingen met een ingewikkeld ornament of een extra driedimensionaal decor. Vooral relevant textielbehang en zeefdruk. Bovendien kunnen ze worden gedecoreerd met schilderijen in spectaculaire lijsten en wandtapijten. Vergeet de heraldische schilderijen en stenen details niet.
 • Tijdens reparaties moet u niet vergeten om een ​​nis op de muren te laten voor extra lichtbronnen. De schans is de beste benadrukken de elegantie en elegantie van de slaapkamer, evenals de sfeer meer ontspannen en intiem maken.

Kleurenpalet

Afhankelijk van de behoeften en wensen van de eigenaar van de ruimte, moet de ontwerper een kleurenpalet kiezen dat het best voldoet aan alle eisen en eisen, en een hoogtepunt toevoegen aan het interieur, waardoor het de meest stijlvolle en comfortabel is.

helder

Voor degenen die willen dat hun slaapkamer de verpersoonlijking van ontspanning en rust wordt, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de neutrale tinten van het palet. In de regel zijn dit pastelkleuren die de ruimte visueel niet alleen ruimer, maar ook lichter maken. De ideale oplossing voor mensen met slaapkamerramen op het noorden of het zuiden.

 • Het meest populaire gebruik is wit, lichtblauw en grijs. Samen maken ze een verfijnd barok interieur een beetje eenvoudiger en minder luxueus, wat perfect is voor degenen die op zoek zijn naar elegantie en lichtheid in design.
 • Lichtgroene tinten in combinatie met witte kleur kunnen de ruimte opfrissen, waardoor het nog aangenamer wordt om waar te nemen. Een geweldige optie voor degenen die willen ontspannen in hun slaapkamer van de drukte van de stad, voelen zich in de natuur.
 • De kamer van een jong meisje wordt aangeraden om roze te gebruiken. Vliegende stoffen, mooie patronen en veel kussens zullen wat romantiek toevoegen aan de kamer.

donker

Zelfbewuste individuen geven de voorkeur aan een helderder en rijker kleurenpalet, wat de atmosfeer van de kamer nog meer warmte en comfort zal geven. Beroemde ontwerpers adviseren om een ​​dergelijk kleurenpalet te gebruiken bij het rangschikken van ruime kamers met grote ramen om een ​​kamer van licht te voorzien en een visuele "blokkering" uit te sluiten.

 • Actueel gebruik van wijn en dieprode tinten in combinatie met goudkleur. Dit is een geweldige optie voor het inrichten van een slaapkamer van een echtpaar. Zo'n kleurenpalet geeft de kamer intimiteit en creëert een romantische sfeer.
 • Donkergroene en bruine tinten moeten worden gebruikt om het interieur van de slaapkamer in een meer klassieke en traditionele stijl te maken., en om accenten te leggen op antiquiteiten, die meestal van hout of metaal zijn gemaakt.
 • Misbruik het gebruik van diep paarse en paarse tonen niet.omdat deze tinten kleur kunnen absorberen en de barokkamer dichter bij de sfeer van de gotiek brengen. Ze moeten worden gecombineerd met lichtgele of beige decorelementen.

De slaapkamer in barokstijl geeft de eigenaar een geweldige kans om te ontspannen, omringd door luxe meubels en dure decorstukken, geniet van een goede nachtrust op een groot en zacht bed en ervaart ook de algehele grandeur en koninklijke sfeer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer