Slaapkamer in een houten huis

Het is geen geheim dat houten huizen ongelooflijk gezellig en interessant zijn. In een dergelijke omgeving kunt u een zeer aantrekkelijk en harmonieus interieur bouwen. Een slaapkamer in een houten huis zou perfect moeten zijn.

Kenmerken van logruimten

Houten huizen zijn altijd al de belichaming geweest van huiswarmte en comfort. In zo'n omgeving zijn is niet alleen heel prettig, maar ook absoluut veilig. Om nog maar te zwijgen van de milieuvriendelijkheid van natuurlijke materialen.

Zelfs onder invloed van hoge temperaturen komen er geen schadelijke en gevaarlijke stoffen vrij in houten huizen. Tegenwoordig kunnen niet alle bouw- en afwerkingsmaterialen bogen op dergelijke eigenschappen. Het nadeel van dergelijke materialen is hun brandgevaar. In houten huizen is het noodzakelijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Hout moet worden behandeld met speciale middelen en impregnaties die het materiaal beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en het vuurbestendiger maken. Zonder dergelijke acties zal natuurlijk materiaal snel zijn aantrekkelijkheid verliezen. Het kan na enige tijd barsten, vervagen en scheuren krijgen.

Vaak broeden verschillende boomparasieten op het oppervlak en in het binnenste gedeelte van boomstammen en planken, en het is erg moeilijk om er vanaf te komen. Beschermende samenstellingen zullen dit veel voorkomende probleem vermijden.

De boom houdt niet van vocht en vochtigheid. Een dergelijke negatieve impact kan leiden tot schimmelvorming en het ontstaan ​​van andere schimmelziekten op het oppervlak. U kunt deze nuance ook vergeten door het hout te bedekken met speciale impregnaties. Het belangrijkste is om het regelmatig te doen, omdat de enige verwerking van het materiaal niet genoeg zal zijn.

De belangrijke punten van het verwerken van een houten huis binnen en buiten zijn beschreven in de video hieronder.

Meestal zijn gezellige zomerhuizen en landhuizen gebouwd van natuurlijke materialen. In dergelijke omstandigheden kunt u een zeer gunstige omgeving creëren voor een gezonde nachtrust en slaap. Een slaapkamer in een houten huis van elke grootte kan een waar paradijs worden als u de afwerkingsmaterialen en meubels van een geschikte stijl correct kiest.

Slaapplaatsen in houten huizen zijn niet ontworpen om gasten te ontvangen, dus het is de moeite waard om ze zo in te richten dat ze op hun grondgebied zo comfortabel mogelijk zijn.

Vaak is het slaapgedeelte in dergelijke woningen ingericht op de zolder, waar de atmosfeer rustiger en vrediger is dan bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Als je wakker wilt worden met de eerste zonnestralen, moet je de slaapkamer zo plaatsen dat de ramen naar de oostkant gericht zijn.

Aan de noord- of westkant worden dergelijke kamers aanbevolen voor diegenen die graag wat langer slapen. Een dergelijke lay-out is niet de enige mogelijkheid om een ​​houten huis te ontwerpen. De locatie van de slaapkamer is afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren.

Aanbevolen materialen voor afwerking

Houten wanden zijn de perfecte achtergrond voor prachtige meubels en decoratieve details. Om deze reden moet u niet betrokken raken bij verschillende decoratiematerialen, vooral in die gevallen als ze niet kunstmatig zijn.

Het is mogelijk om de interessante textuur van de boom te benadrukken waaruit de woning is gebouwd.Raadpleeg hiervoor het speciale glazuur of tintgereedschap. Het is niet overbodig om het materiaal met vernis te schilderen.

Geschikte stijlen

Een mooi en harmonieus geheel kan op geen enkele manier een prachtige pleister vormen. Er zijn echter verschillende bijzonder aantrekkelijke gebieden die perfect in de omstandigheden van een houten huis passen.

Country muziek

Deze stijl wordt meestal gebruikt bij het ontwerpen van een houten huis. Als u het meubilair en decoratieve items correct selecteert, heeft u als resultaat een zeer comfortabele en aantrekkelijke slaapkamer.

De wanden van de kamer kunnen worden ingericht met prachtige pleisterwerk met een reliëf textuur. U kunt ook neutrale kleuren kiezen. Voor het ontwerp van de vloer en het plafond is het toegestaan ​​om dezelfde materialen te gebruiken.

Bij het ontwerpen van een slaapkamer in landelijke stijl, moet u zich richten op natuurlijk licht. De ramen (indien aanwezig in de kamer) mogen in geen geval worden verduisterd of gesloten met zware verduisteringsgordijnen.

Een mooi en harmonieus ensemble in landelijke stijl bestaat uit kleinigheden. Een belangrijke rol in een gezellig interieur zal worden gespeeld door details als zelfgemaakte lampenkappen voor kunstmatige verlichting, warme gebreide plaids,prachtig geborduurde servetten, aanraken van familiefoto's in geschikte lijsten en kaarsen in oude kandelaars.

land

De rustieke stijl van het interieur volgt grotendeels het land, maar het is eenvoudiger. Iedereen kan een "Russisch" ensemble maken.

Gebreid met opengewerkte kanten details ziet er in dergelijke slaapkamers spectaculair uit tegen de achtergrond van een blokhut en boomstammen. Het interieur moet aangevuld worden met elementen uit het verleden: grote boerenkisten, geverfde gelakte dozen of houten banken.

Meubilair kan ook worden gemaakt in de stijl van een boerenhut. Ideaal voor dingen die zijn versierd met prachtige schilderijen.

chalet

In het ontwerp van een houten huis waanzinnig populaire stijl, zoals een chalet. Deze eenvoudige naam komt van een klein huis in de bergen waarin jagers en herders eens leefden. De onderscheidende kenmerken van deze richting zijn ruwe en onbewerkte oppervlakken. Om zo'n slaapkamer te versieren, kun je niet alleen hout, maar ook steen gebruiken.

Meubels voor een dergelijke interessante slaapkamer moeten massaal, ruw en eenvoudig worden gekozen.Ingewikkelde patronen en gesneden details in dergelijke interieurs zouden dat niet moeten zijn.

Aantrekkelijke ensembles in chaletstijl worden meestal uitgevoerd in rustgevende neutrale kleuren. Dergelijke interieurs worden gekenmerkt door het overheersen van zand, bruin, hout en tarwekleuren.

Het interieur van het chalet wordt niet aanbevolen om een ​​centrale lichtbron te gebruiken. Geschiktere opties zijn kleine lampen die op verschillende plaatsen in de slaapkamer worden geplaatst.

Chaletstijl wordt gekenmerkt door agressieve en opvallende decorelementen. Het kunnen hoorns en huiden van dieren, gesmede items, wapens of eenvoudig textiel zijn.

Scandinavisch

Voor het ontwerp van een slaapkamer in een houten huis is de ideale Scandinavische stijl. Het is heel anders dan de traditionele dorpsstijl of populaire Engelse countrymuziek.

Enorm meubilair in zo'n interieur moet de meest eenvoudige en beknopte vormen hebben.

Bij het opstellen van een harmonieus ensemble moet men zich houden aan gereserveerde natuurlijke tinten: melk, tarwe, room, karamel of dof groen.Deze interieurs passen perfect bij decoratieve knuffelbeesten, huiden, hoorns, boomtakken en grof dicht textiel.

Provence

Deze richting wordt gekenmerkt door lichte tonen die doen denken aan romantiek. Meubelitems in het interieur van de Provence kunnen van hout, smeedijzer of vlechtwerk zijn. De meest harmonieuze look oude dingen.

De slaapkamer moet worden ingericht in pastel of natuurlijke kleuren. Ideaal blauw, beige, lichtpaars, linnen, melk en crème tinten. Toegestaan ​​om vers wit te gebruiken.

Decoratieve servetten met kant op kussens, kamerbloemen (zowel levend als droog), evenals prachtige schilderijen met rustige landschappen zijn ideaal voor de Provençaalse slaapkamer.

Attic Ideas

Als er een hok in het huis is, dan is het vaak uitgerust met een slaapkamer. Dergelijke gebouwen moeten goed zijn voorbereid.

Het loont de moeite om speciale aandacht te besteden aan de weersbestendigheid en voldoende verlichting van de zolder.

Als er op de zolder een schuin dak is, wordt een deel van de vrije ruimte "gegeten", wat niet prettig is voor veel mensen die met zo'n probleem zijn geconfronteerd.Als u de zolder correct siert en decoreert, kan het dak visueel "opgelost" worden in de ruimte.

Om dit te doen, kunt u zich wenden tot stoffen gordijnen op het plafond of lichte afwerking muren. Het is noodzakelijk op de zolder een minimumhoeveelheid meubilair te plaatsen om de ruimte lichter en ruimer te laten lijken.

Veel mensen gebruiken dwarsliggende houten balken. Zulke details maken de scherpe delen van het dak visueel glad, alsof ze het plafond nivelleren. Om een ​​interessant ontwerp te maken, kunt u balken schilderen met coatings in contrasterende kleuren.

Bij de keuze van de binnenhuisinrichting moet zolder zeer serieus worden genomen. Het meest succesvolle materiaal is verf:

 • Als de slaapkamer op de zolder klein is, is het aan te raden de keuze voor lichtere kleuren te stoppen.
 • Als de keuze viel op lichtere en meer verzadigde tinten, dan zouden ze heel voorzichtig moeten worden gebruikt, zodat de ruimte niet te kleurrijk en ongemakkelijk lijkt.

Rommel niet op de zolder met meubels. Zulke elementen in de ruimte moeten minimaal zijn, zodat het niet krap lijkt.

Maak het interieur af met passende accessoires. De keuze van deze details is afhankelijk van de stijl,die je hebt gekozen voor de slaapkamer.

Interieurontwerp op de zolder

Op de zolder kunt u een zeer comfortabele en mooie slaapkamer uitrusten. Hier zijn enkele aantrekkelijke opties:

 • Tegen de achtergrond van de heldere panelen van de lambrisering, zal een comfortabel tweepersoonsbed onder de helling van het dak er harmonieus uitzien. In de kamer kunt u ook een houten kaptafel met een crèmekleurige stoel plaatsen. U kunt dit geheel aanvullen met pasteltapijt, licht beddengoed, crèmekleurige gordijnen en zachte nachtkastjes met karamel.
 • In het ensemble met meer verzadigde houten muren, zal een wit tweepersoonsbed met linnen gedecoreerd met bloemenprints en een stoel met een vergelijkbare stoffen bekleding er spectaculair uitzien. De set gestoffeerde meubels moet worden aangevuld met smeedijzeren lampen met donkere tinten, nachtkastjes met zachte karamel en een kleine banquette met een bloemendeksel.
 • Op de zolder kunt u een compacte slaapkamer voor twee maken. Twee kleine eenpersoonsbedden moeten aan de linker- en rechterkant van het raam worden geplaatst (plaats onder het hoge driehoekige dak).Het eenvoudige interieur moet worden aangevuld met kleine nachtkastjes aan het hoofdeinde van de bedden en beddengoed met veelkleurige strepen.
 • Als de zolder ruim is, dan kunt u op zijn grondgebied een hoog houten bed met een bewerkt hoofdeinde plaatsenlinks daarvan is een licht computerbureau en rechts een donkere houten ladekast en een houten kist. Zo'n interessant ensemble moet worden aangevuld met kleine, lichte schilderijen boven het bed, een smeedijzeren stoel met een rieten zitting en rug, rood linnengoed, spectaculaire glas-in-loodramen en lichte Romeinse gordijnen. Zo'n interessant interieur zal harmonieus kijken tegen de achtergrond van een houten dak van rijke tinten en wit tapijt.
 • Tegen de achtergrond van een netjes vervaardigd log ziet een bed van gebleekt hout er aantrekkelijk uit, evenals rieten stoelen en een ladekast gemaakt van licht hout.. Het interieur moet worden afgewerkt met kleine rode vloermatten, geblokte gordijnen en een ronde plafondlamp.
 • Een donkerhouten bed met wit linnengoed, een donkere houten bank met een hoge rug en een stoel met kussens, een houten bureau vindt zijn plaats op de zolder van een licht gelijmd hout. Dergelijke meubels kunnen gemakkelijk worden geplaatst, zelfs in een kleine kamer.Dit ensemble moet worden aangevuld met een wit pluizig vloerkleed, donkere kleine schilderijen aan de muren en lichte kussens op het meubilair.

Ongebruikelijke slaapkamer-mezzanine

Op de zolder kan worden uitgerust met een mezzanine met een slaapkamer. Deze lay-out is vooral relevant voor een klein landhuis.

Slaapgedeelte, gemaakt in de vorm van een mezzanine, is een tussenverdieping. Simpel gezegd - in de bestaande ruimte wordt een kleine lift gebouwd, waarop een gezellige plek is geplaatst voor rust en slaap.

Het grote voordeel van deze lay-out is de mogelijkheid om verschillende functionele zones in een klein gebied te vinden.. U kunt dus aanzienlijk ruimte besparen. Voor zo'n bed is het niet nodig om over het nieuwe ontwerp en interieur na te denken.

Momenteel is deze ontwerp- en functionele oplossing heel gewoon. Houd er echter rekening mee dat de mezzanine op de slaapkamer er alleen in een kleine ruimte harmonieus uitziet. In een grotere kamer zal zo'n bed belachelijk lijken.

Ontwerptips voor meubels en verlichting

Voor een gezellige slaapkamer in een houten huis is ideaal houten meubilair. Het kan groot, grof en massief zijn, of modern en netjes - afhankelijk van de stijl van de kamer.

We kunnen de volgende nuttige aanbevelingen benadrukken:

 • Nachtkastjes en bedden met gebeeldhouwde details zullen er harmonieus uitzien. Liefhebbers van romantische richting houden van rieten objecten.
 • Niet slecht in een houten slaapkamer zal eruitzien als meubels met smeedijzeren elementen met patroon. Het wordt echter afgeraden om de ruimte te overladen met een groot aantal van dergelijke details, omdat het interieur er misschien te somber uitziet.
 • De kwestie van de verlichting in een houten slaapkamer moet heel voorzichtig worden benaderd. Dit komt omdat de boom brandgevaarlijk is. Veiligheid is erg belangrijk.
 • Als de slaapkamer een open haard of een kachel isdan is het noodzakelijk om van te voren na te denken over hun veilig gebruik en locatie.
 • Het wordt onder dergelijke omstandigheden niet aanbevolen om te schakelen naar gewone kaarsen of andere lichtbronnen met een open vlam.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer