Kasten in de slaapkamer

 Kasten in de slaapkamer

Meubilair is een belangrijk element van het interieurontwerp van de ruimte en is ook onmisbaar voor de handige locatie van dingen en objecten. Om de orde in de slaapkamer te behouden, is een grote keuze een ladekast, want deze kan kleding, ondergoed, beddengoed en nog veel meer opbergen. Door de aanwezigheid van laden, kunt u gemakkelijk alles vinden wat u nodig heeft.

model

Veel meubelfabrikanten houden zich bezig met de vervaardiging van dressoirs. Hun verscheidenheid is gewoon fascinerend. U vindt een goede optie voor ruime en kleine slaapkamers. Fabrikanten bieden luxe modellen voor verschillende toepassingen.

Geen spiegels

De populairste opties voor dressoirs in de slaapkamer zijn modellen zonder spiegels. Ze worden voorgesteld door een klassiek ontwerp en worden voornamelijk gebruikt voor het opbergen van kleding. Grote modellen met meerdere laden zijn ideaal voor het gemakkelijk plaatsen van dingen.

Kaptafels

Vaak wordt in de slaapkamer een kaptafel geplaatst, maar als de grootte van de kamer niet het gebruik van verschillende meubels toelaat, dan is de beste oplossing een commode met een spiegel. Voor een ruime slaapkamer creëren ontwerpers prachtige grote dressoirs met een kaptafel.

dressers coupe

Een kist met een tafel wordt een ladekast genoemd. Het kan worden gebruikt voor het opslaan van dingen, handige plaatsing van cosmetica of verschillende kleinigheden. Modellen die veel kleine dozen bevatten die zijn ontworpen voor gemakkelijke plaatsing van documenten en decoraties, worden een ladekast genoemd.

hoek

In de kleine slaapkamer kunt u de hoekoptie oppakken, omdat deze compact en ruim is. Het neemt niet veel ruimte in beslag en maakt het ook mogelijk om het interieur van de slaapkamer te versieren.

vals

Het hangende dressoir ziet er ongewoon en aantrekkelijk uit omdat het de vloer niet raakt.Opknoping optie geeft het interieur luchtigheid en lichtheid.

Op benen

Het model op de benen wordt vaak gebruikt om de klassieke stijl te belichamen. Verfijnde poten geven meubels verfijning en luxe.

Met nachtkastje

Vaak worden dressers al compleet met een nachtkastje verkocht. Ze worden gepresenteerd in dezelfde stijl en kleur. Een dergelijk ensemble vormt een ideale aanvulling op het interieur van de slaapkamer. Modellen in de Amerikaanse stijl worden gekenmerkt door multifunctionaliteit en fungeren als esthetische waarde.

modulaire

Modulaire kist vestigt de aandacht op ongebruikelijke vormen. De transformator wordt niet alleen gebruikt als dressoir, maar ook als bed, tafel of strijkplank.

Commode rack

Het zal een goede keuze zijn voor een kleine slaapkamer of kinderkamer. Compacte nachtkastmodellen maken het mogelijk om het nachtkastje te verlaten en zo de ruimte van de slaapkamer vrij te maken.

radius

Verschilt prachtige uiterlijk. Door de afgeronde randen is deze volledig veilig voor kleine kinderen.

Maten en vormen

Moderne fabrikanten van kastmeubilair bieden een grote verscheidenheid aan maten en vormen, waarmee u de perfecte optie kunt vinden, met nadruk op de gekozen stijlrichting. Bij het kiezen van de grootte van het meubilair moet worden gebouwd op de grootte van de kamer.

Om het dressoir op comfortabele wijze te kunnen gebruiken, moet de afstand van het dressoir tot andere meubels of de tegenoverliggende muur ten minste zeventig centimeter zijn.

De keuze van de vorm en de grootte van de ladekast hangt grotendeels af van hun functionele doel:

 • Smal model (niet meer dan 40 cm) ideaal voor opslag en zonering. U kunt een deel van de slaapkamer selecteren om een ​​werkgebied te maken. Een kist van 30 cm diepte is geschikt voor kamers met een langwerpige vorm. Daarop kunt u uw foto's in kaders, speelgoed plaatsen of gewoon een klein mandje plaatsen om verschillende kleinigheden op te bergen. De smalle versie is niet bedoeld voor het plaatsen van beddengoed, maar is een goede oplossing voor het opslaan van documenten, cosmetica of ondergoed.
 • Middelgrote borst heeft meestal een diepte van 40 tot 58 cm. Het is het populairst vanwege zijn ruimtelijkheid en compactheid. Het kan worden gebruikt om kleding, sokken of kinderkleding te plaatsen. Compact formaat maakt het gebruik van dergelijke meubels in kleine slaapkamers mogelijk. De kast met gemiddelde diepte kan worden gebruikt als een afzonderlijk element van het interieur of in een ensemble met een plank of kast.
 • Brede versie heeft een diepte van meer dan 60 cmdaarom is het zeer zeldzaam in standaard formaat slaapkamers. Deze ladekast wordt gebruikt voor kleedkamers, om beddengoed, tafelkleden en handdoeken in op te bergen of in de slaapkamers van grote privé-huizen. Er is geen vraag naar een grote ladekast, dus deze is zelden beschikbaar voor verkoop, maar u moet deze optie bestellen voor individuele bestellingen.

Bij het kiezen van een ladekast moet op de hoogte worden gelet, omdat fabrikanten vaak proberen de geringe diepte van het product als gevolg van de hoogte te compenseren. Standaardmodellen bereiken een hoogte van 85 tot 110 cm, lange modellen zijn meer dan 110 cm. Vaak worden hoge dressoirs gekocht voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze het bovenste paneel niet kunnen bereiken met het decor of verschillende kleinigheden.

Vergeet niet dat om de veiligheid van de baby te waarborgen, deze versie van het meubilair bevestigingsmiddelen moet hebben voor betrouwbaarheid en bescherming tegen vallen.

De dressoirs met een hoogte van maximaal één meter behoren tot de lage modellen. De maximale hoogte van het product kan meer dan twee meter zijn. Commode lengte 160 cm is geschikt voor ruime slaapkamers. Hij zet de slaapkamer in horizontale richting, maar het hoge en smalle model - de verticale.

Om ruimte te besparen in kleine slaapkamers, is een ladekast een geweldige oplossing. Breng bovenop dit model voor binnenhuisinrichting vaak een bureaulamp of een bloemenvaas aan. Het model van de hoekige vorm kan als nachtkastje worden gebruikt. Het is meestal uitgerust met open planken aan beide zijden en laden in het midden van het product.

Een interessante en ongewoon uitziende halfronde kist. Hij geeft de innerlijke charme. Dit formulier zal de situatie in de slaapkamer doen herleven, nieuwe opmerkingen toevoegen aan de inrichting van de kamer.

Kleur oplossingen

De kist is meestal vrij groot, dus het wordt gebruikt als een van de belangrijkste ontwerpelementen van de slaapkamer. Om deze reden moet u zorgvuldig de keuze van de kleuroplossing benaderen, zodat deze harmonieus in het algehele interieur van de slaapkamer past.

Voor kleine kamers is het de moeite waard om een ​​ladekast te pakken met gevels van lichte, lichte tonen. Ideaal pastel palet van tinten. Het glanzende oppervlak van het meubilair geeft de kamer licht en schoonheid. De slaapkamer ziet er meer visueel uit.

De witte ladekast is veelzijdig, omdat hij geschikt is voor de realisatie van verschillende stijlen en er harmonieus uitziet in het ensemble met andere kleuren.

De traditionele keuze is een dressoir van natuurlijke houtkleur, maar wees niet bang voor experimenten. Beschilderd meubilair ziet er spectaculair, stijlvol en onvergetelijk uit. Om een ​​sfeer van ontspanning te creëren, kunt u een ladekast in pastelkleuren ophalen. De beige versie voegt elegantie en luxe toe aan het interieur.

Ivoorkleurige ladekast ziet er zacht en modieus uit.

Een helder accent van het interieur kan een dressoir van rijke kleuren zijn of versierd met een originele afdruk. Ziet er effectief uit met een print in polka dots of gestreept. Kijk naar heldere modellen, waarbij elke doos in een ander kleurenschema wordt gepresenteerd. Met een andere kleur kunt u het "tafelblad" of de poten van het product selecteren.

ontwerp

De geschiedenis van het dressoir is vrij groot, omdat het in de 17e eeuw verscheen en erg populair was bij aristocraten. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een ​​slaapkamer zonder een dressoir voor te stellen, vooral omdat het er geweldig uitziet in verschillende stijlen.

Klassieke stijl

Voor een klassieke stijl is een commode met een houtachtige textuur van discrete kleuren of een model met een gebogen vorm met vergulding, snijwerk, inlay en het gebruik van verschillende decoratieve inzetstukken een goede keuze.Deze spectaculaire optie is beter te gebruiken voor ruime slaapkamers.

modern

Om een ​​interieur in Art Nouveau-stijl te maken, moet u producten zonder franje gebruiken, voorkeur geven aan natuurlijke tinten en afgevlakte vormen.

minimalisme

Een erg populaire stijl vandaag is het minimalisme, dat het achterlaten van decoratieve elementen vereist, omdat het meubilair in de eerste plaats functioneel moet zijn. Het dressoir voor een slaapkamer in deze stijl verschilt in gladde gevels van laconieke vormen, en bestaat ook uit niet-uitgedrukte textuur.

High-tech

Voor de belichaming van high-tech stijl is het kiezen van een ladekast met een glanzend oppervlak en moderne armaturen. Productdozen worden bijvoorbeeld geopend met een lichte druk op de gevel door het gebruik van het duw / trek-openingssysteem.

Art Deco

De beroemde art-decostijl vereist luxe en mysterie, dus om een ​​slaapkamer in deze stijl te versieren, is het de moeite waard om ladekasten te kiezen die versierd zijn met sierlijke patronen. Mooi meubilair in heldere kleuren - roze, paars, goud of zilver.

Je kunt een model vinden, waarvan de gevels de textuur van een weefsel ruitvormige bekleding weergeven en steentjes de aanwezigheid van "noppen" vervangen.

Provence

Meubels met armoedige geschilderde gevels passen perfect in de stijl van het platteland of de Provence. Decoupage-techniek is ideaal voor het maken van een mooie en ongebruikelijke dressoir.

materialen

Bij het kiezen van een dressoir in de slaapkamer moet aandacht worden besteed aan het materiaal waaruit het is gemaakt, omdat het een grote rol speelt bij het inrichten van de kamer:

 • Het meest gangbare materiaal bij de vervaardiging van dressoirs is natuurlijk hout vanwege de oorspronkelijke textuur. Deze optie geeft het interieur aristocratie en huiselijke warmte.
 • Kasten in de slaapkamer kunnen gemaakt zijn van MDF. Vaak wordt het gebruikt bij de vervaardiging van gevels.
 • Gelamineerde spaanplaat kan ook worden gebruikt om aantrekkelijke gevels te maken. Maar deze verscheidenheid aan materialen houdt daar niet op, want er zijn modellen van een spiegel, een kunststeen. Zie er geweldige modellen van kunststof, rotan en glas uit.
 • Vaak hebben de gevels van dressoirs een glanzend oppervlak, omdat het het product spectaculair en stijlvol maakt. Dergelijke meubels geven de kamer licht en comfort. Lange ladekasten worden gekenmerkt door ongebruikelijke vormen en verbluffende kleuren.
 • Modellen met een coating van eco-leer zien er elegant en aantrekkelijk uit. Dit ontwerpbesluit vandaag zoals veel kopers. Lederen ladekast ziet er elegant en origineel uit. Deze optie geeft het interieur een luxe en grandeur.

Workshops van moderne ontwerpers laten u vele manieren vinden om dit meubel te versieren. Een voorbeeld wordt in meer detail besproken in de volgende video.

Tips om te kiezen

Het moderne dressoir kenmerkt zich door een handig ontwerp en functionaliteit, dus wordt het vaak gebruikt bij het kiezen van meubels in de slaapkamer of de kinderkamer.

Het is noodzakelijk om te houden aan enkele aanbevelingen van experts om een ​​stijlvol en gemakkelijk te gebruiken dressoir te kiezen:

 • Het is noodzakelijk om op het interieur van de slaapkamer te bouwen.
 • Je moet het model dat je leuk vindt niet meteen kopen, het is beter om verschillende opties op te pikken en dan de uiteindelijke keuze te maken ten gunste van een bepaald model.
 • We moeten overleg plegen met familieleden, omdat ook met hun mening rekening moet worden gehouden.
 • Ladekast verwijst naar dure aankopen. Het zal je slaapkamer vele jaren versieren, dus probeer weloverwogen en doordachte beslissingen te nemen.

Om de grootte van het dressoir te bepalen, moet u eerst de grootte van de kamer weten. De standaardversie past niet altijd. Het is erg belangrijk om het functionele doel van dit meubel te bepalen. Het kan alleen worden gebruikt voor het opslaan van dingen of voor slaapaccessoires, als een kaptafel met een spiegel of als een tv-standaard.

Een belangrijk selectiecriterium is de kwaliteit en het ontwerp van het dressoir. Het is de moeite waard om rekening te houden met verschillende belangrijke punten:

 • U moet de werking van elk vakje controleren.
 • Ze moeten zijn uitgerust met verlengstoppen die voorkomen dat ze uitvallen wanneer ze worden geopend.
 • De gevels moeten speciale "schokdempers" hebben die zorgen voor het zacht sluiten van de deuren. Planken moeten gemakkelijk naar voren worden verplaatst, niet kraken en worden gekenmerkt door capaciteit.
 • Voor eenvoudige sluiting zijn elite-modellen vaak uitgerust met speciale sluiters. Zelfs met een beetje druk sluit de deur eenvoudig en stil.
 • Alle deuren moeten goed sluiten en mogen geen gebreken vertonen.
 • Buitenmuren moeten mooi en glad zijn.

Voor een tiener is het de moeite waard om een ​​ladekast met veel laden op te halen voor het gemakkelijk positioneren en sorteren van kleding. Met deze optie kan het kind gewend zijn om te bestellen. De kist in de kinderkamer moet gemaakt zijn van veilig materiaal voor de gezondheid. Een uitstekende keuze zou een kunststofproduct zijn, aangevuld met een ongebruikelijke afdruk of een goedkoop model van natuurlijk hout.

U kunt uw kind aanbieden om het product met hun verbeeldingskracht te versieren.

Meubels gemaakt van gelamineerd spaanplaat of kunststof zijn eenvoudig schoon te maken. Je kunt eenvoudig verschillende soorten vervuiling wassen. Vergeet niet dat kindermeubilair een certificaat van hygiënische veiligheid moet hebben. De designversie van het meubilair zal helpen om het interieur nieuw leven in te blazen, nieuwe kleuren en stijlmotieven te maken. Origineel meubilair wordt beslist het hoogtepunt van het slaapkamerontwerp.

Varianten van plaatsing in het interieur

Een ladekast wordt meestal gekozen voor een ruime slaapkamer, omdat deze niet tot de basiselementen van meubels behoort. Als de ruimte klein is, kun je het zonder doen. De ladekast moet zo worden geplaatst dat u vrije toegang heeft tot de laden, die vrij moeten worden verplaatst en niet tegen andere meubels kunnen rusten.

Wat kan er op het dressoir worden gedaan? Grote modellen kunnen worden gebruikt als standaard voor een tv- of videoapparatuur. Smalle varianten worden vaak gepresenteerd met interessante vormen en kleuroplossingen, dus je kunt een mooie vaas met bloemen of een klein doosje voor verschillende kleinigheden erop doen.

Afhankelijk van de grootte en vorm van de kamer, kunt u de versie van het dressoir kiezen, die er harmonieus en mooi uitziet. Afhankelijk van de locatie ten opzichte van de muur, kunnen dressoirs zijn:

 • Wandmontage - ze kregen deze naam omdat ze met scharnieren en schroeven of boiserie-panelen aan de muur zijn bevestigd. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt of als onderdeel van een kastsysteem.
 • pristennye - staan ​​meestal tegen een muur, omdat ze zijn uitgerust met een onaantrekkelijke achterwand. Ze mogen niet in het midden van de kamer worden geplaatst.
 • bekrompen - kan overal in de slaapkamer worden geplaatst. De gevel en achterwand zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Deze optie kan worden gebruikt voor zonering van slaapkamers.
 • uitbreiding - meestal bij andere meubels inbegrepen. Deze optie kan worden gebruikt als een aanvulling op de modulaire bank. Meestal heeft het dressoir dezelfde hoogte als de achterkant van de bank.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer