Slaapkamer in de stijl van "Provence"

Het bestaan ​​van een groot aantal verschillende stijlen kan soms misleidend zijn, omdat het vrij moeilijk kan zijn om te beslissen, vooral als het gaat om het ontwerp van slaapkamers.

De slaapkamer moet de plek zijn waar het prettig is om te zijn, je kunt gemakkelijk ontspannen en tot rust komen, dus niet elke stilistische beslissing zal passend en harmonieus zijn.

Ontwerpers adviseren om aandacht te besteden aan de stijl van "Provence", die niemand onverschillig zal laten. Zachte tinten, gecombineerd met elegante patronen en geregen details, helpen om een ​​unieke sfeer van comfort en gemak te creëren in elke slaapkamer.

Speciale functies

Provence - deze naam is een gezellige hoek in het zuiden van Frankrijk, ter ere waarvan deze stijl werd genoemd, wat niet verrassend is, aangezien het begin daar werd gelegd. Het zijn Franse dorpjes met een ongelooflijke charmante charme, die in de basis van deze stijl is gelegd.

Laten we eens nader bekijken wat de creatie van de Provençaalse stijl, de belangrijkste kenmerken en kenmerken ervan heeft geïnspireerd:

 • Het meest opvallende kenmerk van deze stijl is de overheersing van warme kleuren in het kleurenpalet. Zachte tonen, lichte kleuren en zachte schaduwen zijn welkom.
 • Het gebruik van decoratieve afwerkingspleisters is welkom.die vaak wordt gebruikt om een ​​gestructureerd oppervlak op de muren te creëren.
 • Gebruik voornamelijk natuurlijke materialen, die de minimale hoeveelheid synthetische vezels bevatten of helemaal niet bevatten. De natuurlijke textuur van zowel afwerkingsmaterialen als decor is ook welkom.
 • Meubels, versierd met het effect van de oudheid. Bekijk prachtig verschillende meubelonderdelen met decoratief houtsnijwerk, slijtplekken en een lichteffect afbladderende verf.
 • Gebruik als decoratie van verschillende plantelementen: verse bloemen of gedroogde bloemknoppen, herbariums van bladeren en kruiden, die gemakkelijk met de hand kunnen worden gemaakt.
 • Daarnaast worden verschillende porseleinen en keramische decoratieve figuren als decoratie gebruikt. De belangrijkste voorwaarde - ze moeten subtiel van vorm zijn en een aangename lichte schaduw hebben.
 • Heel vaak in de stijl van "Provence" voor de decoratie van het gebruikte plafond grote houten balken, witgekalkt of wit geverfd.
 • Voor interieurdecoratie wordt heel vaak gebruikt gesmede en gegoten elementen, de tonen van romantiek in de atmosfeer brengen.
 • Verschillende details versierd met naaien zijn welkom. (geborduurde servetten, kussenslopen of schilderijen) en ruches (bedsprei, lakens, gordijnen en dekbedovertrekken).
 • Wat betreft de inrichting van interieurdetails van stoffen, zijn nette bloemenprints met afbeeldingen van kleine planten welkom. Grote en overdreven heldere bloemen onderscheiden zich van een stilistisch idee.

Rassen van stijl

Geleidelijk aan hield de Provence op deel uit te maken van het interieur van exclusieve dorpshuizen in Frankrijk en werd ze veel wijdverspreider.

Tot op heden heeft deze stijl verschillende soorten, waarvan de kenmerkende eigenschappen, hoewel ze niet sterk zijn uitgesproken, ons nog steeds in staat stellen onderscheid te maken tussen de typen:

 • De Franse "Provence" is een soort klassieker in de landelijke stijl van het oude Frankrijk. Het bevat alle basiselementen die kenmerkend zijn voor dit stilistische idee.De belangrijkste kenmerken van deze stijl zijn hierboven al genoemd, maar het is de moeite waard eraan te herinneren dat dit het overwicht is van zachte tinten, natuurlijke materialen en een bloemig opengewerkte inrichting. Soms is de ware stijl van de "Provence" te romantisch en luchtig, en niet iedereen heeft zo'n lichtheid in het interieur om te proeven.

Veel modeontwerpers proberen het te combineren met elementen van de klassieke stijl, terwijl ze absoluut ongelooflijke interieurs ontvangen.

 • Bloemafdrukken van verschillende formaten kunnen heel goed gecombineerd worden. De klassiekers worden gekenmerkt door het gebruik van elegante, maar grote afbeeldingen van bloemen, en de Provence laat slechts een kleine bloemenprint toe. De combinatie van deze functies ziet er best aardig en stijlvol uit, maar overdrijf het niet, want te veel tekeningen kunnen het interieur smakeloos en slordig maken.
 • Klassiekers worden gekenmerkt door het gebruik van luxe, dure meubels met pretentieuze decorelementen. Het is vrij eenvoudig om meubels toe te voegen met lichte tonen van "Provence", het is genoeg om decoratieve effecten van veroudering toe te voegen, houten details te decoreren met slijtplekken en opengewerkte gravures.Bovendien wordt de klassieker gekenmerkt door het gebruik van zware materialen met een fluweel- of veloursoppervlak, dat in de stijl van de "Provence" nauwelijks een plaats voor zichzelf kan vinden, omdat de basis ervan het gebruik van lichtere natuurlijke materialen omvat. Maar er is een uitweg - je kunt dichte stoffen van lichte tinten gebruiken met een licht bloemmotief. Dus de materialen zullen er gemakkelijker uitzien.
 • De moderne Provence is veel ingetogener dan haar oorspronkelijke uiterlijk, geïnspireerd door de lavendelvelden van de Franse buitenwijken. In de moderne variant van deze stijl zijn bloemenprints minder opvallend, het opengewerkte snijwerk is subtieler en de gesmede details zijn nog eleganter. Soms wordt het Amerikaanse "Country" verward met de "Provence" -stijl, en hoewel er nogal wat overeenkomsten tussen zijn, zijn ze nog steeds heel anders. "Provence" verwijst naar de rustieke stijl, maar het is verfijnder en delicater dan zijn andere variëteiten. Maar de Amerikaanse verscheidenheid van rustieke stijl maakt het gebruik van open haarden en houten balken mogelijk, die deel kunnen uitmaken van de "Provence".

Onder de verschillen valt de overheersing van decoratieve elementen in de kleuren van de Amerikaanse vlag en textiel, ingericht in de stijl van "Patchwork".

Ontwerp en decoratie

Kleine slaapkamer in de stijl van de "Provence" - wat zou meer comfortabel kunnen zijn? Maar het interieur in deze stijl kan niet alleen in het land zijn, maar ook in het kader van het meest gewone stadsappartement. Ja, er kunnen problemen zijn met het maken van decoratieve houten balken aan het plafond, maar verder zijn er geen problemen. Natuurlijk De inrichting van de slaapkamer in een landhuis heeft zijn voordelen, bijvoorbeeld de inrichting van een interieur met een Frans raam, met uitzicht op de tuinschoonheden of een gezellige achtertuin. In zo'n kamer is het raam het centrale deel van het interieur.

Maar de indeling van de kamer met dit type raam is alleen mogelijk op de onderste verdiepingen van het huis. Maar in een ruimte onder het dak kan een vrij gezellige zolderkamer worden gehuisvest in de stijl van "Provence". Decor met droge bloemen, mooi ogende tinten behang en textiel, zonlicht dat uit dakramen stroomt - dit ziet er allemaal ongelooflijk mooi uit en biedt een comfortabele rust.

Het ziet er zeer mooie slaapkamer in de stijl van "Provence" in een houten huis. Typisch, de constructie van dergelijke huizen plafond balken zijn al aanwezig, dus er zullen geen problemen zijn bij het decoreren van het plafond. Als de muren zijn gedecoreerd met houten bouw- of afwerkingsmaterialen, volstaat het om ze in een aangename lichte tint te schilderen en kleinigheden zullen een sfeer van Provençaalse comfort creëren.

Een kleine kamer voor een tienermeisje, ontworpen in de stijl van de "Provence", zal het begin zijn van het grootbrengen van de liefde van een kind voor alles wat mooi is en het ontwikkelen van een verfijnd gevoel voor stijl. Bovendien zal elk meisje blij zijn met een dergelijke omgeving, die lijkt op een poppenhuis, groter in omvang. Voor het gemak en de functionaliteit van de kamer worden compacte modulaire meubels een uitstekende uitrusting, met veel opbergcompartimenten, een compleet beeld van het interieur en neemt niet te veel ruimte in beslag. We herinneren je eraan dat het geaccepteerd is om modulaire meubels complete sets te noemen die bestaan ​​uit opslagsystemen en bedframes.

Als onderdeel van de Provençaalse stijl zullen meubels uit de reeks, die er natuurlijker en natuurlijker uitziet, er niet minder relevant en mooi uitzien. Vooral deze optie om de slaapkamer te vullen past in het interieur van een chalet.

Kleur oplossingen

De stijl "Provence" impliceert het gebruik van natuurlijke kleuren in zachte lichte tinten. Laten we in meer detail de meest voorkomende tinten bekijken die aanwezig zijn in het ontwerp van slaapkamers in deze stijl:

 • De witte slaapkamer, hoewel er een plek moet zijn, ziet er nog steeds wat saai en een beetje saai uit, dus je moet op zijn minst een aantal felle kleuren toevoegen. Bijvoorbeeld om de natuurlijke kleur van de plafondbalken te behouden en om meubels te kiezen die bij hen passen, door kleurkussens en textiel toe te voegen aan het interieur.
 • Ziet er interessanter uit lavendel slaapkamer. Het is vermeldenswaard dat deze schaduw het meest voorkomt bij het creëren van de stijl van "Provence". Maar je moet het niet overdrijven met te lichte tinten, het is beter om het interieur te verdunnen met meer bleke tinten van deze kleur.
 • Blauwe kleur heel acceptabel voor een slaapkamer in deze stijlmaar men moet niet te felle tinten en natuurlijke tinten van deze kleur gebruiken - ze zullen misplaatst zijn. Zachte lichtblauwe tonen zullen het doen. Beddengoed en gordijnen van deze kleur zien er erg mooi uit.
 • Sneeuw wordt beschouwd als een van de blauwtinten, hoewel het ook wel witte rassen worden genoemd. En in feite is de kleur overwegend wit, maar het heeft een lichtblauwe ondertoon die de schaduw een bepaalde charme geeft. De sneeuwslaapkamer ziet er ongelooflijk mooi en fris uit en past perfect in het kader van de Provence-stijl.
 • Perfect geschikt en kleuren die behoren tot de klasse van nude tinten: crème, zand, beige. Deze tinten zien er prachtig uit op meubels, evenals patronen op beddengoed. Het is ook mogelijk om een ​​natuurlijke bruine tint te gebruiken, wat vaak geschilderde plafondbalken en andere elementen van hout is.
 • Verfris het interieur en voeg een vleugje licht toe om citroenheldere toetsen te verlichten. Een druppel gedempte heldere toon helpt om het gedeelte van het venster te markeren en een beetje meer licht en warmte toe te voegen aan de kamer. Maar gebruik geen heldere citroentoon, het is alleen toegestaan ​​in de vorm van decoratieve bloemen.
 • Natuurlijke groene tinten zien er geweldig uitdie meestal worden gebruikt als een binnensupplement, maar vrij zelden zijn de belangrijkste onderdelen ervan.Meestal aangebrachte natuurlijke grasachtige schaduw, menthol en munttoon. Lichte patronen en ornamenten van smaragdgroene tint geplaatst op het oppervlak van textiel zijn ook toegestaan.

Meubilair en accessoires

Het interieur bestaat niet alleen uit de decoratie van de muren, het plafond en de vloer van de kamer. Het integrale onderdeel is de meubelvulling. Laten we eens nader bekijken wat voor meubels er nodig zijn in de slaapkamer in de Provence, en ook praten over accessoires die een grotere comfortatmosfeer in de kamer brengen:

 • Een ladekast kan met recht een integraal onderdeel van elke slaapkamer worden genoemd, omdat het de meest geschikte en acceptabele optie is voor het opbergen van beddengoed en ander beddengoed. Een praktische, ruime ladekast in een lichte tint met een lichtjes verouderd oppervlak kan ook worden gebruikt als standaard voor kleine dingen en een vaas met bloemen.
 • Een kleine kaptafel met een spiegel in het opengewerkte frame aan de muur past perfect in de slaapkamer in deze stijl. De tafel en de rand van de spiegel moeten in dezelfde stijl zijn, of het nu een gegoten versie is of houtachtig - met een verouderd oppervlak.In de regel hebben de poten van de tafel ook een decor in de vorm van opengewerkte gravures.
 • Als de slaapkamer ook een functionele werkruimte is, moet deze worden uitgerust met een dergelijk attribuut van meubels als een bureau. Het is het beste om te kiezen voor een nette mini-versie, om niet te vervelen in de kamer en zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 • Kasten zijn ook een noodzakelijk onderdeel van elke slaapkamer, vooral als er geen kleedkamer is. Het moet gekozen worden voor nette, compacte kastmodellen, die vrij ruim zijn, maar niet veel ruimte innemen in de kamer. Lichte tinten, verouderd oppervlak en decoratief houtsnijwerk zijn noodzakelijke voorwaarden bij het kiezen.
 • Wat betreft de boekenkasten in de stijl van "Provence" - ze zien er eleganter en verfijnder uit. Glazen deuren geven de kamer niet alleen een bepaalde charme en mysterie, maar openen ook het zicht naar de innerlijke inhoud, maar maken ook deel uit van de visuele uitbreiding van de kamer.
 • Als accessoires die het interieur van de kamer aanvullen, vaak worden verschillende mini-dressers gebruikt, die dienen als dragers voor decoraties en cosmetica, verschillende soorten schilderijen met decoratieve lijsten, evenals textiel - gordijnen, meubelkleding, kussens en spreien.

decoratie

De slaapkamer verfraaien in de juiste stijl en de juiste meubelbegeleiding kiezen, is niet het einde van het werk, je moet verschillende kleine dingen toevoegen die niet alleen het interieur aanvullen, maar het laatste deel ervan zijn. Versier een mooie slaapkamer in de stijl van "Provence" en help veel decoratieve elementen en textielaccessoires. Laten we eens nader bekijken hoe een ruimte moet worden ingericht, welke interieuronderdelen u moet kiezen en hoe u een of ander decorobject met uw eigen handen kunt maken.

Je kunt kleine decoratieve elementen met je eigen handen maken. U kunt bijvoorbeeld een mooie fotolijst maken in deze stijl, die een eenvoudige en elegante aanvulling is op het interieur van de slaapkamer. Laten we in meer detail bekijken hoe je een volledig gewoon kader thuis kunt decoreren.

Hiervoor heb je nodig:

 • Acrylvernis voor oppervlaktebehandeling.
 • Acryl witte verf.
 • Grote borstel met een harde stapel.
 • Witte waskaars.
 • Het frame zelf is gemaakt van onbewerkt hout.
 • Schuurpapier gemiddelde hardheid.

Het werk speelt zich af in verschillende fasen, elk met zijn eigen kenmerken:

 1. Om te beginnen, is het noodzakelijk om alle extra componenten - het glas en de achterwand - van het frame te verwijderen.
 2. Dan moet je de randen van het frame insmeren met een waxkaars om een ​​decoratief verouderd object verder te maken.
 3. De volgende fase van het werk zal vlekken zijn. Witte verf moet worden aangebracht met nette lijnen in een dikke laag.
 4. Na het schilderen moet het frame goed uitdrogen.
 5. Na het drogen moet het frame worden verwerkt met schuurpapier. Op plaatsen waar de verf op was wordt gelegd, worden decoratieve slijtplekken gevormd, waardoor het effect van de oudheid wordt gecreëerd.
 6. De laatste fase van het werk is het coaten van het product met acrylvernis.

U kunt in de volgende video nader kennismaken met het proces om een ​​dergelijk frame gedetailleerder te maken.

Bovendien kunnen textielobjecten met de eigen hand worden gemaakt, niet alleen in hetzelfde kleurbereik, maar met componenten van één compositie, omdat dezelfde stof wordt gebruikt om ze te maken.

De compositie kan als volgt worden samengesteld:

 • Gordijnen + sprei + kussens.
 • Servetten + textiel hoofdkussens voor stoelen + gordijnen.
 • Hoes of bankhoes + decoratief servet op de ladekast.
 • Gordijnen + stoelhoezen.

Bovendien kunt u houten meubels persoonlijk decoreren, naar het voorbeeld van het werken met een frame.

beoordelingen

Voordat een ruimte in een bepaalde stijl wordt ingericht, wil iedereen natuurlijk meer in detail alle voor- en nadelen van hun mogelijke keuzes bestuderen. En wat, als geen beoordelingen van andere mensen helpen om het meest complete beeld te maken, zelfs over de kleinste aspecten waar maar weinig mensen aan denken.

Beoordelingen van kamers in de stijl van "Provence" zijn overwegend positief. Een lichte, ruime kamer kan nauwelijks negatieve emoties veroorzaken. Velen zeggen dat het in zo'n slaapkamer niet eenvoudig is om in slaap te vallen en een volledig lichaam te herstellen, maar het is ook best leuk om wakker te worden en je dag met een glimlach en positieve emoties te beginnen.

Onder de negatieve beoordelingen is de meest voorkomende oorzaak van ontevredenheid de overvloed aan lichte tinten, die vrij onpraktisch zijn en zeer snel vervuild zijn. En als het eenvoudig is om textiel en meubels in een ongerepte uitstraling te brengen, moeten de muren en het plafond opnieuw worden ingericht, wat onverwachte uitgaven met zich meebrengt. Maar met de juiste behandeling en onderhoud van netheid in de kamer, heeft de slaapkamer in de stijl van "Provence" slechts één voordeel.

Mooie foto's van het interieur

 • Het zeer stijlvolle en verfijnde interieur van de slaapkamer heeft een helder detail dat onmiddellijk de aandacht trekt - dikke witte gordijnen van textiel met decor in de vorm van heldere maar kleine kleuren. Bovendien wordt deze slaapkamer gekenmerkt door een overvloed aan andere decoratieve elementen, namelijk: een reeks kleine frames met foto's en foto's die over het bovenste gedeelte van de muur in het gebied boven het hoofdeinde zijn geplaatst.
 • Ongelooflijk mooie lichte slaapkamer, het centrale element is de insertie op de muren van lichtgekleurd behang met een klein bloemmotief. Op het bed staat een heldere beddensprei, waarvan het ontwerp zo dicht mogelijk bij de afbeelding op het behang is gekozen, waardoor het interieur op een enkele compositie lijkt. Het bed wordt aangevuld door twee duimen, waarvan één met een vaas met felle kleuren. Vul het interieur aan met eenvoudige gordijnen en wandkandelaars.
 • Zeer stijlvol en interessant interieur van de slaapkamer in de stijl van de "Provence" met lichte tonen van klassiekers. Het bed bevindt zich in het gebied van een kleine, semi-ovale nis, in de diepte waarvan de muur is versierd met bloemenprintbehang, en het decor van het buitenste deel is gemaakt met een canvas in één kleur.De poef met bed en nachtkastje is in een klassieke stijl gedecoreerd, maar de bloemenrand rond de kroonluchter aan het plafond is pure Provence. Een interessant element in de inrichting van de kamer is een metalen paspop met witte kleur, die iets teder en vrouwelijk vertegenwoordigt.
 • Verfijnd slaapkamerontwerp in de beste tradities van de Provençaalse buitenwijken. Het overwicht van de lavendelkleur maakt de kamer ongelooflijk delicaat en de elementen van de witte kleur geven een beetje schaduw. Een ongewoon onderdeel van het decor is een luifel van fijnmazige stof, die boven het bed in het plafond is gemonteerd. Om een ​​enkele foto van het interieur te maken, kunt u tule en luifel uit dezelfde stof oprapen. Bovendien bestaat een complete set uit gordijnen, een stoel op een stoel, een sprei en kussens op een bed gemaakt van dicht wit materiaal met lila boeketten.
 • Een modernere interpretatie van de slaapkamer in deze stijl wordt gepresenteerd in de vorm van een ongewone kamer. In plaats van lichte gordijnen worden praktische jaloezieën op de ramen geplaatst en is het plafond holistisch, zonder houten balken, maar met stucwerk in de buurt van de kroonluchter.Het bed wordt aangevuld met een bedsprei met bloemen en kussens en er zijn praktische kluisjes en open boekenplanken in de muur ingebouwd.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer