Spiegel in de slaapkamer

Als je opnieuw dacht aan het stijlvolle ontwerp van je eigen slaapkamer of er een nieuwe slaapkamer voor koos, dan had je waarschijnlijk een idee en een mooi ingelijste spiegel op te hangen in zo'n slaapkamer. Er zijn twee totaal verschillende benaderingen om dit probleem op te lossen. Voorstanders van een van hen zijn van mening dat dit product niet de plek is in de slaapkamer, anderen - dat een correct gekozen spiegeloppervlak perfect in elk interieur past en een dergelijke kamer interessanter zal maken.

Kan ik in de slaapkamer hangen?

Talloze overtuigingen waarschuwen dat dit element op zich niet de beste ontwerpoptie is voor elk type woongebouw, en de plaatsing in de slaapkamer is geen goed teken. En op een bepaalde manier zijn de gegeven bijgeloof waar.Het is niet voor niets dat er in veel landen van de wereld een schuwe houding is ten opzichte van verschillende spiegeloppervlakken, het is verboden om te kijken naar gebarsten of gebroken reflecties, als iemand ernstig ziek is of sterft in huis - het oppervlak is bedekt met een donkere doek.

echter, je kunt dit product veilig gebruiken om je slaapkamer te versierenhet is echter noodzakelijk om een ​​aantal regels voor hun plaatsing of gebruik strikt in acht te nemen - afhankelijk van de kenmerken van de kamer. Bijvoorbeeld, meerdere tegels op muren en plafonds of vlakken van verschillende reflecterende delen zullen zelf breken en elke reflectie vervormen. Maar de weerspiegeling van een prachtig landschap geeft u een positieve lading voor de huidige dag. Als je vanuit de ramen van de kamer een prachtig landschap kunt zien, laat het spiegelend oppervlak ervan je constant zien.

Tegenwoordig is het erg belangrijk om reflecterende wanden en plafonds in de slaapkamer te maken, om spiegelkasten te installeren. Dit is zeer effectief in termen van het ontwerp van de kamer, omdat het dan visueel toeneemt, het wordt ruimer, en de liefdespassies in zo'n slaapkamer zijn veel heter. Maar de nabijheid van zijn weerspiegeling tijdens de slaap kan ook leiden tot zijn instorting, chronische vermoeidheid en zelfs tot een ernstige verslechtering van de gezondheid.Overweeg precies hoe u het spiegelvlak in de slaapkamer ophangt, zodat het effect van deze stap alleen maar positief is.

Soorten spiegels

Tegenwoordig onderscheiden ontwerpers en fabrikanten dergelijke types van dit populaire decorelement als functionele producten, decoratieve artikelen en spiegels voor originele interieurdecoratie:

 • Functioneel zicht. Dit is in de eerste plaats die producten die nodig zijn voor het gemak en de kwaliteitszorg van uiterlijk. Meestal zijn deze spiegels te vinden in badkamers, hallen, op de kaptafels in de slaapkamer.
 • Decoratieve uitstraling. Deze producten worden niet gebruikt voor het beoogde doel, maar versieren een bepaald deel van de ruimte als onderdeel van het decor. Vaak is dit onderdeel van een harmonieuze compositie op de muren van de kamer, een paneel of zelfs een "schilderij" van kleine stukjes glas.
 • Een deel van de afwerkingsruimte. Het werd zeer prestigieus om de vloer en het plafond te voorzien van reflecterende panelen en tegels. Hun afmetingen zijn over het algemeen niet erg belangrijk, hoewel je vaak hele muren, plafonds en vloeren ziet, versierd met verschillende reflecterende elementen. Bij het kiezen van materiaal om naar de kamer te kijken, moet u rekening houden met de kenmerken van de geselecteerde kamer.

Afhankelijk van het materiaal waaruit de spiegelfilm (amalgaam) is gemaakt, zijn de spiegeloppervlakken onderverdeeld in aluminium en zilver. Spiegelende interieuronderdelen met aluminiumfilm zijn goedkoop, maar hun toonvermogen is extreem laag. Zilveren spiegels zijn duurder, maar dienen ook langer en garanderen ook een perfecte weergave.

Op maat ze zijn ook onderverdeeld in producten voor volledige hoogtereflectie en alleen voor reflectie op de riem.

Door plaatsing spiegelvliegtuigen zijn verdeeld in vloer en die aan de muur hangen, evenals handmatig en ingebed:

 • Wandmontage soorten Ingelijst bevestigd aan de muren en aan de deuren.
 • Buitensoorten - dit is meestal een pierum en trellis: het originele nachtkastje met een spiegel. Glazen in dergelijke producten kunnen stevig worden bevestigd en kunnen langs de assen worden geroteerd voor verschillende doeleinden. Zo'n spiegel wordt vaker gebruikt als make-upkamer, maar ook als een vlak boven de kaptafel.
 • Bovendien worden er vaak spiegels geplaatst op de deuren van kasten. Een spiegel met een plank, een console met een spiegel, een spiegel met een hanger dragen meestal alleen een decoratieve functie en helpen om een ​​stilistisch accent te krijgen in een bepaaldeslaapkamer interieur.
 • Spiegelpanelen (evenals spiegeltegels) worden zelden aangetroffen in moderne slaapruimtes. Als ze echter worden gebruikt om de ruimte in de slaapkamer in te delen, gaan ze niet alleen langer mee dan andere coatings, maar benadrukken ze ook de smaak van hun eigenaar en zijn wens om zijn slaapkamer chiquer te maken.
 • mooi spiegelpaneel integendeel, je kunt elkaar heel vaak ontmoeten. Het wordt meestal boven het bed geplaatst, dat geen groot hoofdeinde heeft. Een dergelijk spiegelpaneel compenseert dus het secundaire belang van uw bed en brengt het naar de voorgrond van het interieur.
 • Facet spiegel Het wordt beschouwd als een van de meest populaire accenten van een trendy interieur. Gedurende een geruime tijd bij het maken van spiegeloppervlakken, reinigen meesters de rand van het vel om het product steviger en verfijnder te maken. Met deze methode van slijpen (vetten) kun je een spiegeloppervlak krijgen waarop heldere lichtstralen interessant worden gebroken, waardoor verbazingwekkende visuele effecten worden gecreëerd.

Door grootte en vorm

In veel meubelzaken van vandaag vindt u de originele opties in de vorm van verschillende vormen,ornamentelementen, bloemenobjecten, abstracties, getallenreeksen of letters, verschillende symbolen. De standaard en meest populaire blijven echter nog steeds ronde, ovale versies en producten in de vorm van een rechthoek.

Rond of ovaal het product past perfect in elk interieur, omdat dergelijke spiegels de hoeken in elke kamer visueel kunnen verzachten. rechthoekig spiegels moeten worden gekozen op basis van de grootte van de muur. Als het oppervlak van de muur groot genoeg is, zijn er geen extra decoratieve elementen op aangebracht, dan moet een rechthoekige spiegel ten minste de helft van het gebied erop innemen om er passend uit te zien. producten in de vorm van ruiten Wordt vaak gebruikt als een tegel om een ​​stevig spiegeloppervlak te creëren.

Om het effect van ruimtelijkheid in de slaapkamer te vergroten, kunt u een aantal zeer succesvolle ontwerpelementen gebruiken waarbij het spiegeloppervlak de belangrijkste semantische belasting is.

Ontwerpelement "Mirror-sun"die meestal hoog op de slaapkamermuur tegenover het raam wordt geplaatst, kan licht toevoegen aan de kamer. small "False venster" "Revive" het interieur van de slaapkamer en zal de ruimte niet overbelasten met hun uitzicht.

Grote spiegel de hele lengte van de kamer zal het bijna twee keer zo groot maken - dit element wordt vaak gebruikt in de aanwezigheid van een hele kleine slaapkamer. Voor de spiegel zijn de concepten 'groot' en 'klein' echter puur voorwaardelijk, omdat zelfs een passpiegel voor iemand niet genoeg is.

Slaapkamer interieur met spiegel

Velen vragen zich af hoe de spiegels moeten worden geplaatst om de ruimte van de kamer uit te breiden en de tekortkomingen visueel te corrigeren. Om het interieur van een slaapkamer met het gebruik van spiegels het meest succesvol te maken, is het noodzakelijk om de al bekende eigenschappen van spiegels te gebruiken om het gewenste effect te verkrijgen. Een spiegel die voor een raam is geïnstalleerd, geeft bijvoorbeeld twee keer zoveel licht in een kamer. Met behulp van spiegelproducten kun je de illusie scheppen dat het aantal dingen in de slaapkamer oneindig is - ze zullen constant worden weerspiegeld in verschillende spiegelvlakken.

Mirror helpt het effect van beveiliging te creëren. De reflectie van alles wat er in de kamer gebeurt, zal voor je liggen, dus met behulp van spiegels kun je de situatie in de slaapkamer veilig regelen.

Spiegels kunnen alleen voor schoonheid worden gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een blauwe slaapkamer, dan is een combinatie van verschillende spiegeloppervlakken, die het effect van een luxueuze kamer creëren, daar geschikt voor. Overigens kan het product van glas en spiegels in een spectaculair kader een origineel hoofdeinde worden.

Heel vaak fineren ontwerpers het hele deel van de muur, waar het hoofdeinde zich bevindt, met spiegelpanelen - op deze manier worden spiegels het meest comfortabel waargenomen door het oog.

Accommodatie opties

De spiegel volgens Feng Shui moet correct worden opgehangen - zodat u noch uw slaapplaats op enigerlei wijze wordt weerspiegeld in het gladde oppervlak. Als je deze oosterse filosofie gelooft, kan het zicht in de spiegel van mensen tijdens de slaap leiden tot onenigheid in de relatie van een paar. Als de eigenaar van de slaapkamer alleen voor een lange tijd woont, zal hij zijn helft niet kunnen vinden.

In het ontwerpplan zijn de functies die deze producten binnenshuis uitvoeren uiterst belangrijk. Een spiegel gebruiken:

 1. U kunt het vloeroppervlak vergroten.
 2. Een kledingkast met spiegeldeuren zal de krappe ruimte en donkere hoeken van de kamer verbergen, evenals een mislukte lay-out.
 3. Je kunt een deel van het plafond toevoegen met een enkele reflecterende coating,wat zal helpen om de slaapkamer visueel te verdelen in zones - en tegelijkertijd zal een slaapplaats er niet in zichtbaar zijn.
 4. Door het product recht tegenover het venster te plaatsen, kunt u de illusie van een stroom van licht in de kamer creëren.

De meest succesvolle opties voor de locatie van de spiegel in de slaapruimte:

 • Spiegeltje aan de muur. Heel vaak wordt het product aan de muur gehangen en daarmee versierd. De ideale plek om de spiegel te plaatsen, zijn de zijkanten aan de zijkanten van het bed, aanzienlijk boven het niveau van het slaapbed zelf.
 • Spiegel in de slaapkamer, gelegen over bed naast het bed. Zeer esthetische producten hingen aan duimen. Soms vervangen dergelijke oppervlakken zelfs kleine tafels.
 • Spiegel geplaatst over het hoofdeinde. Het hoofdeinde van een bed gemaakt van een enkele, onbreekbare spiegel ziet er solide uit, maar toch wordt zo'n spiegel meestal in het midden opgehangen - boven het hoofd van de slaper.
 • Kaptafel of commode met spiegel. Meestal is met een slaapset zo'n meubelstuk als een tafel. Het wordt aangevuld door een grote spiegel. Het is het beste om een ​​tafel te kopen, een spiegel waarop je de nacht kunt bedekken met deuren (zoals een trellis).
 • Vloerspiegel. De installatie van een grote spiegel in een massief kader is de laatste tijd een zeer actuele beslissing geworden. Idealiter is het het beste om het tegenover het venster te plaatsen zodat het het landschap (of tegenover de deur, zodat het bed er niet in valt) weerspiegelt.
 • Spiegels op de deuren van kasten en kasten. Dergelijke producten zijn niet alleen voor vrouwen nodig, maar zelfs voor de meest brutale mannen. De deuren van de kast zullen de kamer die de kast zelf bezet aanzienlijk "uitzetten" en de ruimte vergroten. Elegante spiegelkasten aan de zijkant van het bed, die de hele muur beslaan, van de vloer tot de balken aan het plafond, zien er in zo'n kamer prachtig uit.
 • Spiegeltje in een kleine kast om sieraden op te bergen. Vrouwen houden van allerlei ringen, oorbellen en voor hun opslag kiezen ze kasten met een spiegeldeur om te bewonderen bij het kiezen van sieraden.
 • Een spiegel voor het bed wordt niet aanbevolen. Als u zich niet houdt aan verschillende bijgelovige opvattingen over de magische kracht van spiegels in de slaapkamer, zal een weerspiegeling van uw bed in het spiegelvlak uw ontspanning en ontspanning van hoge kwaliteit niet in het minst bemoeilijken.Maar toch is het juister om de spiegel hoger te plaatsen om je weerspiegeling niet te zien wanneer je in slaap valt.

De mystiek van het gladde oppervlak van de spiegel is een vrij bekend fenomeen, zelfs in de moderne wereld, maar je moet niet vertrouwen op bijgeloof. Dit product is noodzakelijk voor een persoon, het functioneel gebruik ervan is onbetwistbaar, daarom kunt u, rekening houdend met bepaalde regels voor het gebruik van spiegels voor interieurdecoratie, naast dit item veilig naast elkaar bestaan, niet alleen in elke kamer van het huis, maar ook in de slaapkamer.

Ideeën voor het kiezen van spiegels in de slaapkamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer