Ontwerp een prachtige slaapkamer in een privéwoning

 Ontwerp een prachtige slaapkamer in een privéwoning

De slaapkamer is niet alleen een van de kamers van de woning. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook zo comfortabel mogelijk. Een interessant en aantrekkelijk interieur kan in alle omstandigheden worden gemaakt, of het nu gaat om een ​​groot luxe appartement of een zomerhuis in een bescheiden omgeving. Vandaag zullen we het hebben over hoe je een harmonieuze slaapkamer kunt creëren in een privéwoning.

Slaapkamer locatie

In een privé-huis kunt u een ongelooflijk comfortabel en aantrekkelijk slaapkamerinterieur creëren. Voordat u echter overgaat tot de selectie van geschikte afwerkingen en meubels, moet u de locatie van de kamer bepalen. Er zijn verschillende opties voor de locatie van het slaapgedeelte in een privéwoning.

Laten we alle mogelijke varianten van naderbij bekijken:

 • Als het huis een twee verdiepingen tellend is, kan de slaapkamer op de tweede verdieping worden ingericht. Een dergelijke opstelling is de beste optie, omdat de tweede verdieping altijd warmer is. Een kamer op zo'n territorium zal zich op afstand van vreemde geluiden en lawaai bevinden, wat volledige en gezonde rust en slaap zal garanderen.
 • Een andere goede plek voor een slaapkamer kan een zolder zijn. Tegenwoordig is deze lay-out erg populair. Houd er echter rekening mee dat een gezellige en comfortabele kamer zich uitsluitend in de omstandigheden van een kwaliteitsisolerende ruimte zal bevinden. Veel eigenaren van landhuizen en zomerhuizen hebben te maken met het probleem van een schuin dak op de zolder. Visueel zal het een deel van de beschikbare ruimte "opvreten", waardoor het compacter wordt. U kunt dit probleem oplossen door te verwijzen naar de juiste decoratie en inrichting van de slaapkamer. Als u de opstelling van interieuronderdelen correct benadert, zal het hellende dak naar de achtergrond gaan en geen problemen veroorzaken.
 • Als het gebouw maar één verdieping heeft, is het aan te raden de slaapkamer uit te rusten in een apart gedeelte in het zuidwestelijke deel van het huis. Een dergelijke opstelling is goed omdat het warmer zal zijn in dit deel van het gebouw en er meer natuurlijk licht in zal doordringen.

zonering

Het interieur van de slaapkamer is compleet en harmonieus, als u van tevoren besluit hoe u de afgewerkte ruimte wilt gebruiken.

Als u de indeling van de zones in de slaapkamer correct benadert, kunt u een multifunctionele en comfortabele omgeving krijgen.

Als u alleen een kamer nodig heeft om te slapen, dan kan de kwestie van het in zones onderverdelen niet worden aangepakt. Het is genoeg om de optimale plaats te vinden voor een bed en nachtkastjes. Niet iedereen kan zich zo'n eenvoudige ontwerpoplossing veroorloven. Vaak wordt een slaapkamer niet alleen gebruikt voor het slapen, maar ook voor het opbergen van verschillende dingen, het plaatsen van een kleedruimte en een kaptafel. In de slaapkamer kun je niet alleen ontspannen, maar ook werken en zelfs gasten ontvangen. Je moet niet denken dat alle genoemde zones nauw contact met elkaar zullen maken, waardoor de kamer ongemakkelijk en overbelast raakt.

Laten we elk gebied in detail bekijken, dat in de slaapkamer van een privéwoning kan worden geplaatst:

 • Het gemakkelijkst is om te slapen en te rusten. In de regel wordt dit aangegeven door een gezellig bed en nachtkastjes.
 • In de slaapkamer kunt u de opslagruimte van verschillende items en dingen uitrusten. Om dit te doen, kunt u kiezen voor een geschikte kleedkamer of een ruime kledingkast met een rijke binnenvulling. Het is echter mogelijk om een ​​dergelijk functioneel gebied alleen uit te rusten als vierkante meters van de ruimte dit toestaan.
 • Als u thuis werkt of vaak thuis werkt, moet u een kleine werkruimte in de slaapkamer uitrusten (met andere woorden, een studie).

Zones kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld:

 • Gebruik hiervoor de juiste afwerkingsmaterialen. Dus, door verschillende coatings en texturen met elkaar te combineren, kunt u individuele gebieden in de kamer identificeren. Als u bijvoorbeeld een slaapgedeelte wilt markeren, gaat u naar behang en een kleedkamer met kledingkasten en een kaptafel om de decoratieve pleister te scheiden. Dit betreft natuurlijk niet alleen wandbekleding. Zonering kan ook worden gedaan door verschillende vloermaterialen op te pakken of om te keren naar een mooi meerlagenplafond.
 • Het is mogelijk om functionele zones te delen met behulp van verschillende kleuren. Meestal is het bed gemaakt in rustige en neutrale tonen die niet van invloed zijn op snel in slaap vallen.Afzonderlijk kan de studie meer verzadigde kleuren gebruiken die de hersenactiviteit stimuleren en de efficiëntie verhogen. Natuurlijke of diepe kleuren zijn ideaal voor een recreatiegebied, waarmee u een intieme en ontspannen sfeer kunt creëren.
 • In de slaapkamer ziet u harmonieus uit op scheidingen van een geschikte stijl. Tegenwoordig vindt u in meubelzaken een grote verscheidenheid aan dergelijke bestemmingsdetails, zodat u op elke manier een fatsoenlijke optie voor het interieur kunt vinden, van klassiek tot rustiek land. Het kunnen mobiele installaties op wielen, prachtige schermen, lichte gordijnen of draagbare glazen vloeren zijn. Experts raden aan om naar lichtere en luchtige structuren te gaan, omdat ze de ruimte niet "breken" en hun hoofdfunctie volledig vervullen. De meest succesvolle zijn draagbare versies met een laag gewicht. Ze kunnen op elk gewenst moment naar een andere plaats worden verplaatst.
 • Zonering kan worden gedaan met behulp van meubels. U kunt bijvoorbeeld een plot scheiden voor rust en ontspanning met behulp van een mooie hoekbank, teruggedraaid naar het aangrenzende gebied.Als we het hebben over een kleedkamer, dan moet het worden gescheiden met een hoge kledingkast.

Het scheiden van de functionele gebieden in de slaapkamer, vergeet niet dat elk van hen een optimale afmeting moet hebben. Op te kleine delen passen mogelijk niet alle benodigde details en wordt de zone niet voltooid.

De keuze van kleuren

Het ontwerp van een harmonieuze slaapkamer is afhankelijk van het kleurontwerp van de kamer. Moderne consumenten worden geconfronteerd met een enorme keuze aan afwerkingsmaterialen van verschillende tinten: van neutraal tot bont. Als u de keuze op een of een andere kleur stopzet, moet u allereerst vertrouwen op persoonlijke voorkeuren. De kleur moet er niet alleen mooi uitzien in het interieur, maar ook als de eigenaren van het huis.

Moet rekening houden met de stijl van het interieur en de locatie van de slaapkamer. Voor slecht verlichte ruimtes is het beter om zachtere en warmere tonen te kiezen. Deze omvatten de klassieke beige, "zoete" roze en delicate perzikkleur. U hoeft in geen geval een donkere kamer met donkere kleuren te onderscheiden, omdat dit een depressieve sfeer in de slaapkamer kan creëren.

Voor de primaire kleuren van de slaapkamer wordt afgeraden om te heldere en pakkende kleuren te kiezen, omdat deze de snelle slaap verstoren.

Mocht u desondanks een dergelijk ontwerp hebben gekozen, dan moet het worden verdund met meer neutrale en stille details (decor, beddengoed, gordijnen en accessoires).

Afwerking en reparatie

Voor de decoratie van een knusse slaapkamer in een privéwoning, kunt u verschillende afwerkingsmaterialen gebruiken. De installatie van veel van deze is vrij eenvoudig en u kunt het zelf doen. Laten we de meest voorkomende en aantrekkelijke afwerkingsopties nader bekijken.

wanden

Meestal worden behang, decoratieve gips en verschillende houten panelen (wandpanelen, blokhut, enz.) Gebruikt om de wanden in een woonhuis te versieren. Voor het afwerken van kamers in een privé-huis, wordt aanbevolen om alleen kwalitatief hoogstaand, duur behang te kiezen dat lang meegaat en niet van de muren af ​​beweegt. Tegenwoordig kun je in de winkels niet alleen monochromatisch, maar ook helder canvas met contrasterende prints ontmoeten. De keuze van de ideale optie hangt af van de stijl van het interieur en uw smaakvoorkeuren.

Zulk duurzaam en mooi zijn dergelijke houten panelen als muurbekleding, eurolining of blockhouse. Dergelijke materialen zijn duurzaam, maar ze moeten van tijd tot tijd worden behandeld met speciale beschermende impregnaties.Als dit niet wordt gedaan, kan de decoratie zijn visuele aantrekkingskracht verliezen en houtachtige parasieten verkrijgen.

Iets eenvoudiger is de situatie in huizen met rondhout. Voor dergelijke slaapkamers kunt u niet meer materialen voor wanddecoratie kopen, omdat de bar zelf er indrukwekkend en gezellig uitziet.

Maar net als elke andere houtgrondstof moeten afgeronde houtblokken worden gesmeerd met speciale verbindingen die ze beschermen tegen uitdroging en parasieten.

Paul

Op de vloer in de slaapkamer kun je leggen:

 • laminaat dat natuurlijk hout imiteert;
 • mooie vloerplaat;
 • interessante kurklaag;
 • zacht tapijt;
 • natuurlijke planken van verschillende rassen van een boom.

plafond

In de slaapkamer ziet er spectaculair plafond, versierd met duig. We mogen echter niet vergeten dat dergelijk materiaal regelmatig onderhoud vereist. Prachtig gerichte tegels voor het plafond zijn erg populair. Ze kunnen gemaakt zijn van kunstmatige materialen of kostbare houtsoorten. De tweede optie kost natuurlijk veel meer, maar hij gaat langer mee en ziet er rijker uit. Geschikt voor plafond en meerlagig multiplex.

Veel ontwerpers adviseren om de plafondbekleding in een woonhuis met een filet aan te vullen. Dit materiaal is een soort plafondvoetstuk. Het wordt aanbevolen om contrasterende opties te kiezen die de aandacht trekken. In de omstandigheden van een ruime slaapkamer kunt u luxe valse balken gebruiken. Een kleine kamer zoals details zal zwaar en dichtbij zijn.

Interieur decoratie

Een mooi en harmonieus interieur kan worden samengesteld in een kamer van elke grootte. Als je slaapkamer klein is, wees dan niet boos. Zulke kamers worden als de meest gezellige en comfortabele beschouwd, omdat ze geen plaats hebben voor extra lawaai, harde geluiden en drukte.

Het probleem van kleine gebieden is de onmogelijkheid om meerdere functionele zones tegelijk te plaatsen. In de regel vinden in dergelijke gebieden alleen de meest noodzakelijke dingen plaats: een bed, nachtkastjes en een kledingkast. Het werkgedeelte en de kleedkamer erin passen nauwelijks. Voor dergelijke kamers is het aan te raden om licht en niet-massief meubilair te kiezen. Dingen van donkere tonen moeten ook worden vermeden, omdat ze visueel de ruimte kunnen verkleinen en het ongemakkelijk maken.

In een grote slaapkamer kunt u niet alleen een bed en nachtkastjes plaatsen, maar ook een kleedkamer, een kaptafel met een hoge spiegel, fauteuils, bankjes en een bureau.

meubilair

Hier zijn enkele nuances bij het plannen van een ontwerp:

 • Het belangrijkste in de slaapkamer is natuurlijk het bed. Als u dit detail kiest, moet u er rekening mee houden dat u alle andere interieurartikelen op basis van het ontwerp zult selecteren.
 • Vergeet niet over de nachtkastjes. Zonder deze elementen zullen gestoffeerde meubels er saai en eentonig uitzien.
 • Een zeer nuttig item in de slaapkamer is een kaptafel. Dit item is vooral nodig voor de eerlijke seks.
 • Als er een werkruimte in de kamer is, moet deze worden gevuld met een nette tafel en een paar stoelen. Om mappen, tijdschriften en papieren op te slaan, moet je een geschikt rek of een boekenkast kiezen.
 • Het wordt aanbevolen om ingebouwde meubels voor kledingopslag te kiezen. Dergelijke ontwerpen nemen niet veel ruimte in beslag.
 • Tegenwoordig hebben veel eigenaren van ruime privé-huizen een kleine gastenhoek in de slaapkamers: zet in een bank en een koffietafel. Dergelijke interieurs zien er alleen aantrekkelijk uit in grote kamers.

Verlichting en textiel

De keuze van de verlichting hangt grotendeels af van de stijl van het interieur. In een klassieke omgeving bijvoorbeeld, ziet de ingebouwde verlichting er niet erg organisch uit. In plaats daarvan kunt u elegante staande lampen of elegante schansen kopen. Vergeet natuurlijk licht niet. Als de kamer is gemaakt in donkere kleuren, moet je de ramen niet sluiten met zware en dikke gordijnen, anders zal de sfeer in de slaapkamer te somber zijn.

In de slaapkamer zijn er verschillende ruimtes die moeten worden uitgerust met lokale verlichting: nachtkastjes, kaptafel, gardeobnaya of kast.

Textielelementen moeten worden gekozen in overeenstemming met de stijl en kleur van de slaapkamer. Gordijnen en beddengoed kunnen gewoon zijn of worden aangevuld met interessante prints. De tweede optie moet worden aangepakt als de kamer is gemaakt in rustige en neutrale kleuren. Kleurrijke tekeningen op de achtergrond van heldere afwerkingen zien er opzichtig en kleurrijk uit en dat is voor de slaapkamer overbodig.

We plaatsen accenten

De rol van heldere accenten in het interieur van de slaapkamer kan gordijnen, beddengoed, kussens en decoratieve elementen uitvoeren.U kunt dus een lichte slaapkamer inrichten met een wit bed met fel paarse kussens, een tapijt en gordijnen.

Als we het hebben over een slaapkamer op een ruime zolder met donkere muren, dan kan het worden verdund met felrood beddengoed op een wit bed, een rode zitting op een stoel of fauteuil, en dieprode decoratieve vazen ​​op de nachtkastjes.

En u kunt het interieur van een lichte slaapkamer compleet maken met donkere meubels met felle stoffen in verschillende kleuren, originele spiegels en vazen, evenals interessante staande lampen op metalen standaards.

Zulke elementen zullen niet evident zijn, maar ze kunnen het interieur effectief verdunnen en het een complete look geven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer