Ontwerp woonkamer-slaapkamer van 14-15 vierkante meter. m

Het combineren van verschillende functionele gebieden in een kleine kamer van een standaard appartement is al een algemene taak, niet alleen voor de ontwerper, maar ook voor de eigenaar van de woonruimte. Lege ruimte van 14 vierkante meter. meter lijkt niet klein, maar zodra u het bed plaatst, verdwijnt de vrije ruimte onmiddellijk. Schik het meubilair en versier het interieur zodat het gezellig en ruim is, niet iedereen kan het. We zullen proberen om zelf een modern en comfortabel interieur te creëren.

Nuances van ruimtevaartorganisatie

De combinatie van woonkamer en slaapkamer, misschien wel de meest voorkomende optie in de bestemmingsruimte. De belangrijkste taak is om een ​​comfortabele ruimte te creëren voor het ontvangen van gasten en een ontmoeting met familieleden, zonder een volledig slaapgedeelte op te offeren. En creëer een interieur waarin er veel licht en lucht is.Het is belangrijk om de slaapkamer op zo'n manier te plaatsen dat deze de achtergrond van een stijlvolle woonkamer niet in de gaten houdt en intimiteit behoudt. De optie om de gebruikelijke opklapbank als bed te gebruiken, houden we niet bij. Hoewel tegelijkertijd de verdeling in twee equivalente zones in een ruimte van 15 vierkanten irrationeel is.

Ontwerp projecten

Zoned kamer op 14 vierkante meter. m. help mobiele scheidingswanden of gordijnen van stof, kralen of linten. Overlaad de kamer niet doorschijnende scheidingswanden tussen de woonkamer en de slaapkamer. Het is onmogelijk om gipsplaatconstructies of planken met planken te gebruiken om de ruimte te verdelen. De kamer zal te zwaar zijn en het gebied zal visueel afnemen.

Voor kamer 3 bij 5 meter, kunt u overwegen om een ​​podium voor het bed te creëren. De ligplaats kan op een ontwerp worden geplaatst of erin worden gebouwd. In het eerste geval moet het podium een ​​ruim opbergsysteem voor huishoudtextiel of kleding buiten het seizoen hebben. In de versie met een uitschuifbed kan de ruimte op het bouwwerk worden gebruikt als werkruimte of rustkamer door een stoel en een staande lamp te plaatsen voor comfortabel lezen van boeken.

Een andere optie voor rechthoekige kamers is om het bed in een ingebouwde structuur langs de muur te plaatsen. Dubbel bed kan worden verborgen voor nieuwsgierige blikken met de hulp van gordijnen. Voor een vierkante kamer kunt u transformerende meubels gebruiken. Een bank die in een bed verandert en een kledingkast in een werkplaats zijn gewoon vondsten voor eigenaren van kleine appartementen. Maar er is één ding. De ruimte voor de bank kan niet worden bezet door andere objecten.

Zoning kamers kunnen worden bereikt met behulp van kleur ontwerp. Voor de woonkamer kunt u diepere kleuren kiezen en voor de slaapkamer - zacht en gedempt.

Kleurbereik

De integriteit van de kamer geeft een eenvoudig en aangenaam kleurontwerp. Het kleurenschema mag niet willekeurig worden gekozen. Donkere en verzadigde kleuren kunnen alleen als accenten aanwezig zijn. Overweeg de harmonieuze combinatie voor een kleine kamer:

  • wit, hemelsblauw en goudkleurig - een gezellige combinatie van deze kleuren zorgt voor een gevoel van lichtheid, frisheid, warmte en zon;
  • witte en natuurlijke houtkleuren - eco-stijl maakt de kamer helderder en comfortabeler;
  • beige en bruin - een eenvoudige en veilige optie zorgt voor een zacht en comfortabel interieur;
  • een combinatie van tinten wit, grijs en beige - ondanks de eenvoud van kleuren, zal het interieur niet werken als een ziekenhuis als je een paar mooie decoratieve elementen toevoegt;
  • beige tinten met heldere accenten - de combinatie creëert een expressief en leuk vrij interieur.

Interieur decoratie

De decorelementen voor elke zone moeten in dezelfde stijlcombinatie zijn en op ideale wijze elkaar aanvullen.

Meubels voert de belangrijkste functionele belasting uit en wordt voor elke zone afzonderlijk geselecteerd. In dit geval moeten de elementen worden gecombineerd. Voor een kleine kamer moet worden gekozen voor laconieke, hoogwaardige en functionele meubels. Voor de woonkamer geschikt voor een kleine, comfortabele banklichtkleur. Salontafel, ladekast, poef - als je kunt weigeren van een meubelstuk, is het beter om het uit te sluiten.

De afwezigheid van grote objecten geeft een gevoel van vrijheid. Voor dit doel, ingebouwde structuren die zullen dienen als ruime opslagsystemen zullen doen. Nachtkastjes vinden nauwelijks een plaats in het slaapgedeelte. Dit is niet het belangrijkste onderwerp van meubels, maar het is niet erg handig om zonder te doen. Het gebruik van duimen kan worden geëlimineerd in de eerste fase van reparatie en overwegenoptie-laden aan het hoofdeinde van het bed, waar u een boek, bril en andere kleinigheden kunt bewaren die u nodig hebt voor het slapen gaan.

Het is de moeite waard serieus na te denken over het ruime opbergsysteem in de kamer. Het is beter om een ​​systeem te organiseren voor het opslaan van essentiële dingen en andere kleine items in gesloten embedded modules. En het is het beste om geen aparte meubels te gebruiken, maar verzonken structuren die niet zo opvallen.

De combinatie van sierpleister en klinkersteen in heldere kleuren ziet er indrukwekkend uit. Maar de beste afwerkingsoptie is het verven van de muren met praktische verf en laminaat of lichtgekleurd parket op de vloer. Als je wilt, kun je alles altijd radicaal veranderen - de muren opnieuw schilderen, de kleur van kussens en gordijnen veranderen.

Wanneer u een kleine kamer maakt, is het belangrijk om de maat te respecteren en niet bang te zijn voor lege muren. Een kleine ruimte mag niet worden overladen met een groot aantal decoratieve elementen. De extra decoraties belasten de kamer en creëren het effect van een beperkte ruimte. Een saai interieur creëren met genoeg structuurmaterialen en fel textiel voor kussens, spreien en gordijnen. Het hoogtepunt van de kamer kan een muur zijn met heldere, contrasterende kleuren.

De gebruikelijke versie van één grote kroonluchter is onaanvaardbaar voor verschillende functionele gebieden. Voor elke individuele zone wordt aanbevolen om individuele verlichting (wandlampen, staande lamp) te gebruiken in combinatie met spots of een kleine kroonluchter in de woonkamer. Met deze combinatie kunt u de kamer vullen met licht en lucht. De slaapkamer moet met zacht licht worden gevuld. Aan het hoofdeinde van het bed kunnen twee wandlampen worden geplaatst. Verwaarloos de verlichting van het slaapgedeelte niet. Bedenk hoe dit haar comfort zal beïnvloeden.

Interessante ontwerpoplossingen

Met originele ontwerpideeën kunt u uw kamer in 14 vierkanten met nieuwe ogen bekijken:

  • Podiumontwerp kan niet alleen in het slaapgedeelte worden gebruikt, maar ook in het recreatiegebied. In de laden kunt u dagelijkse kleding, boeken of gadgets plaatsen.
  • Een multifunctioneel ontwerp maken met een woonkamer, een slaapgedeelte, een zithoek en zelfs een kleedkamer is een nogal gewaagde beslissing die ontwerpers waagden.
  • Bed in de gemonteerde positie transformeren het ziet eruit als een bank met kussens en in een paar seconden verandert het in een comfortabel tweepersoonsbed.Het ontwerp omvat een ingebouwd opslagsysteem met planken en kasten.

De gerealiseerde projecten bewijzen dat de ruimte van 14 vakjes alleen wordt beperkt door de verbeelding van de ontwerper. Denk aan de logica van de ruimte en vergeet niet dat de ruimte stijlvol, modern en comfortabel moet blijven om in te leven. Naast kennis en ideeën, is het ontwerp van de woonkamer-slaapkamer 14 vierkante meter. m. vereist aanzienlijke financiële investeringen.

Er zijn miljoenen manieren om een ​​interieur te ontwikkelen voor een kleine woonslaapkamer, het belangrijkste is om het niet te overdrijven en te onthouden dat de juiste zonering, de keuze van functioneel meubilair en goede verlichting de sleutel is tot het succes van elke ontwerper.

7 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer