Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 15 vierkante meter. m

 Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 15 vierkante meter. m

Het creëren van een kamerontwerp omvat het ontwerp van de ruimte-indeling, de keuze van de juiste stijl, kleuren, materialen voor decoratie en nog veel meer. Na het lezen van dit artikel, leert u hoe u een slaapkamer kunt ontwerpen met een oppervlakte van 15 vierkante meter. m.

Plaatsing van de ruimte: maak een ontwerpproject

Het ontwerpproject van elke kamer hangt af van welke gebieden moeten worden uitgerust en wat de indeling van de ruimte hiervoor biedt (de geometrische vorm, de verhouding tussen de lengte van de muren, de locatie van de ramen en de deur).

We kunnen zeggen dat de slaapkamer van 15 vierkante meter. m is klein, maar er kan nog steeds een tweepersoonsbed, een ruime kast of een kleine kleedkamer, een kaptafel en een werkruimte worden geplaatst.

de vierkante kamer alle functionele gebieden zijn gelijkmatig verdeeld over de omtrek. Een bed zal in de buurt van een muur worden geplaatst. Langs de tweede is een kast of kast. En in de buurt van de derde plaats kunt u een kaptafel en een ladekast met een tv plaatsen.

Als er behoefte aan regeling is werkgebiedHet past gemakkelijk tussen het bed en het raam. Het slaapgedeelte is 15 vierkante meter. Het staat het toe.

In een vierkante kamer kan een kleedkamer of kast worden gemaakt met spiegeldeuren. Ze zullen de ruimte visueel vergroten en de ruimte iets langer maken.

Er zijn verschillende opties voor planning. Hun verschil ligt in de locatie van de kast.

De kledingkast kan worden aangesloten op een bed, een werkruimte of een kaptafel.

Je kunt zelfs meerdere kasten aan verschillende kanten van het raam plaatsen. Deze optie is echter geschikt voor een hoekkamer met twee vensters, of voor een kamer aan de zonnige kant met een zeer groot raam waardoor veel licht passeert.

In de slaapkamer rechthoekig 3 bij 5 meter lay-out hangt voornamelijk af van de locatie van het venster. Als het zich in een korte muur bevindt, wordt het bed in de regel door het hoofdbord op de lange geplaatst. In dit geval is er alleen ruimte voor doorgang. De tv kan aan de muur worden gehangen en het dressoir of de kaptafel kan dichter bij het raam worden geplaatst.Als je een bureaublad op de tegenovergestelde muur plaatst, zien ze er harmonieus uit en vullen ze elkaar aan.

kleedkamer het is beter om langs de muur te plaatsen (tegenover het raam). Spiegeldeuren worden niet aanbevolen. Ze rekken de kamer visueel uit en het lijkt smal.

Als het raam of de ramen zich in een lange muur bevinden, is het beter om het bed er tegenover te plaatsen en een kledingkast of kledingkast langs de korte muur te plaatsen. Dichtbij de tegenoverliggende muur kan toilet of bureaublad worden geplaatst.

Welke stijl past?

Met de principes van modern design kunt u bijna elke kamer in verschillende stijlen tekenen, van klassiek tot modern. In kleine kamers wordt meestal de gekozen stijl aangepast, zodat het interieur er harmonieus uitziet.

Het beste voor een slaapkamer van 15 vierkante meter. m pasvorm:

 • minimalisme;
 • loft;
 • Scandinavische stijl;
 • Mediterrane stijl.

minimalisme suggereert een minimum aan meubels en decor items. Integendeel, de laatste in dit interieur bijna geen. De decoratieve rol wordt voornamelijk gespeeld door textiel, en ook door een of twee objecten: vazen ​​of eenvoudige afbeeldingen.

zolder verschilt ook in de minimale hoeveelheid decoratieve objecten en alleen functioneel meubilair. De decoratieve rol daarin wordt uitgevoerd door het afwerken van de ruimte.

De stijl wordt gekenmerkt door:

 • metselwerk op muren, scheidingswanden of bar tellers;
 • niet-gemaskeerde communicatie-elementen - bijvoorbeeld ventilatiepijpen;
 • lampen zonder lampenkappen of dakranden;
 • gebrek aan gordijnen voor de ramen;
 • imitatie van niet-residentiële gebouwen aangepast voor huisvesting.

interieurs in Scandinavische en mediterrane stijlen zijn gemaakt in lichte monofonische wanden, met houten meubilair. Ze verschillen ook niet in de veelheid aan verschillende decoraties. Textiel, hoofdkussens, foto's en posters in eenvoudige lijsten, kamerplanten spelen een decoratieve rol.

Zulke rijke en originele stijlen zoals klassiek, romantisch, oosters, art deco, modern en pop art, kan ook worden gebruikt om een ​​kleine slaapkamer te ontwerpen. Het is echter noodzakelijk om het kleurenschema, meubilair en decor items correct te selecteren.

Deze stijlen worden gekenmerkt door een overvloed aan patronen op de muren en textiel, meubels van origineel ontwerp, omvangrijke en delicate decor items, complexe patronen of felle kleuren. Daarom is het nodig om zorgvuldig te vertellen hoe de combinatie van geselecteerde meubels en decor, bijvoorbeeld met textiel- of behangpatronen, eruit zal zien. Het is heel belangrijk dat er geen overbelasting is en dat het interieur er niet overvol en te kleurrijk uitziet.

Bij de registratie kun je verder bouwen op de noodzaak om een ​​centrum van de compositie te creëren, dat het oog zal trekken en in het oog zal springen.

Al het andere moet er als achtergrond uitzien, ook al zit het vol met diversiteit. In de slaapkamer wordt de rol van een dergelijk centrum meestal gespeeld door een bed.

Hier is een voorbeeld van zo'n interieur. Vanwege de effen kleur van het bed zelf en van textiel, gaat het niet verloren op de achtergrond van bonte patronen, geometrische spiegels en gebeeldhouwde lampen. Door het massieve en reliëf hoofdbord trekt het de aandacht en fixeert het zijn centrale plaats.

Afwerkingsmaterialen

Afwerkingsmaterialen zijn afhankelijk van de gekozen stijl:

 • voor minimalisme karakteristieke geschilderde muren met een decor van hout of andere materialen. Plafond - geschilderd, rek, met hangende structuren. Voor de vloer kunnen laminaatvloeren worden gebruikt, evenals vloertegels, tapijt. Bijna elk meubel: hout, metaal, met kunststof elementen. Hier is het belangrijkste ding - eenvoudige vormen en kleuren, evenals rechte lijnen en hoeken.
 • stijl zolder verschilt in gebruik of imitatie van constructieoppervlakken en -elementen: bakstenen of betonnen muren, metalen constructies, houten balken. De vloer is meestal van hout of tegels. De wanden worden voornamelijk gecombineerd - verf, behang, hout, baksteen, enz. Kunnen worden gecombineerd.
 • voor Scandinavische en mediterrane stijlen voornamelijk gebruikte verf voor muren en plafonds, evenals hout voor vloeren en meubels.
 • Klassiek en romantiek meestal versierd met behang, parket, meubels van kostbaar hout, bekleed met prachtig textiel.
 • de oosterse stijlen, zoals in alle etnische groepen, wordt veel hout gebruikt - zowel voor meubels als voor interieurdecoratie.
 • Ontwerp in stijl art deco uitgevoerd met behang, parket, lederen meubels van waardevol hout, evenals dure materialen voor decoratie: de huiden van exotische dieren, kristal, brons, parelmoer, glas, spiegels, leer.
 • de moderniteit verschillende materialen worden gebruikt voor de afwerking: verf, gips, behang, parket, laminaat, tegels en ga zo maar door. Hier gaat het vooral om de variëteit en originaliteit van de vorm. In een interieur kan een tafel op houten poten met een ovale glazen tafelblad, evenals een bed met een metalen hoofdeinde,bestaande uit een fancy patroon van interlaced lijnen.

kleur

Het kleurenschema bepaalt ook de gekozen stijl. Maar voor de slaapkamer kalme tinten worden traditioneel gebruikt. Diversiteit wordt gemaakt door heldere accenten:

 • de rustige kleuren meestal wordt minimalisme of Scandinavische stijl gemaakt. De kleur zelf is niet van fundamenteel belang. Het kan beige en grijs en rood zijn. Meestal is het monochroom. Meestal een schaduw, en de rest gaat als extra accenten.
 • Kenmerk van een loft grijsbruin gamma met witte, zwarte of andere felle accenten.
 • Modern is gemaakt in bruin-groene tonen met originele accenten (bijvoorbeeld goud).
 • Oosterse stijlen om roodbruine tonen. Het is heel geschikt voor de slaapkamer.
 • Art Deco en Classic zijn ingericht in een nobel assortiment met beige, bruin en bordeaux. Voor Art Deco zijn er echter verschillende afwijkingen.
 • Heel vaak ontmoet je de slaapkamer, ingericht in koffie of beige kleur. In zekere zin zijn dit de meest geschikte tinten voor de ruimte om te rusten.In combinatie met groen of blauw geven ze het interieur een natuurlijke geest. Deze kleur heeft ook een gunstig effect op de emotionele toestand.

Alle bruine tinten zijn rustgevend en geruststellend.

Hoe uit te rusten?

De indeling van het ruimtemeubilair is afhankelijk van de behoeften van de bewoners:

 • Als je het moet doen slaapkamer studie met een volledig bureau, planken of rekken voor documenten, moet u misschien een kaptafel of kleedkamer afstaan. Deze laatste kunnen worden gecombineerd.

Compacte kaptafel kan worden gecombineerd met een kledingkast of kleedkamer.

 • Een kamer met een balkon U kunt een extra gedeelte uitrusten om te lezen of te ontspannen. Het balkon kan op de kamer worden aangesloten en u kunt er apart van vertrekken. Voor een visuele verbinding met de slaapkamer, kunt u een panoramische deur plaatsen en rangschikken volgens het basisontwerp. Deze techniek helpt om de ruimte visueel te vergroten.

Furnish de slaapkamer moet in overeenstemming zijn met de gekozen stijl.

 • Kenmerkend voor minimalisme effen gekleurde meubels.
 • Voor een loft kunt u meubels met textiel of lederen bekleding ophalen. Ze kan zijn zoals hout en metaal. Hetzelfde geldt voor de moderniteit.
 • Kenmerkend voor art deco, klassiek en romantisch gesneden houten meubilair met leer of mooie textielbekleding.
 • Voor de inrichting van gebruikte etnische stijlen houten meubels: voor Scandinavisch en mediterraan - licht, voor het oosten - donker.

Raamdecoratie

Bij het maken van ramen moet niet alleen rekening worden gehouden met smaakvoorkeuren, maar ook met de locatie van het huis ten opzichte van de kardinale punten.

Het is niet aan te raden om een ​​raam te maken dat naar het noorden kijkt met dikke of donkere gordijnen. Het is beter om alleen tule te kiezen.

Voor sommige stijlen (bijvoorbeeld een loft of Scandinavisch) is het over het algemeen kenmerkend gebruik geen gordijnen voor de ramen. U kunt rolgordijnen bevestigen.

Windows in een klassiek interieur of art deco wordt verondersteld maak mooie zwarte gordijnen van edele materialen met een patroonafwerking. Daarnaast worden vaak draperieën en kousenbanden gebruikt. Echter, voor een kamer van 15 vierkante meter. Het kan een gevoel van congestie veroorzaken. Het is noodzakelijk om te wedden op het patroon of op het bulkontwerp.

Verlichting en inrichting

Verlichting in de slaapkamer is vrij belangrijk.

Er zijn verschillende zones in deze ruimte die lokale verlichting vereisen:

 • nachtkastje;
 • toilet of desktop;
 • kast of kleedkamer.

Vanwege de mogelijkheid om de felle overheadverlichting te veranderen in een gedempte blik creëer een gezellige, rustgevende sfeerwat zal helpen om te ontspannen. Bovendien kan het licht spelen en decoratieve rol. Hierdoor kun je een prachtige compositie maken of een aantal ontwerpelementen benadrukken, bijvoorbeeld de inrichting van de bedzone.

Door de extra verlichting kan ook de donkere elementen van het ontwerp in balans worden gebracht.

Decor decoratie is afhankelijk van het kleurenschema en de gekozen stijl:

 • voor Scandinavisch karakteristiek zijn foto's of posters met noordelijke natuur en dieren, kamerplanten, textiel met nationale ornamenten.
 • voor oostelijk - nationale decoratieve platen, kisten, kussens, chiffon luifels boven het bed of gestileerde lampen. voor Japans - nationale grafische en bonsaibomen.
 • zolder gekenmerkt door het gebruik van verschillende stedelijke motieven - bijvoorbeeld posters met afbeeldingen van de stad, mensen, elementen van architectuur of transport.Vaak gebruikte metalen voorwerpen of transportonderdelen.
 • Textiel decorelementen zijn vaak te vinden in klassiek en romantisch interieurs. Dit zijn hoofdkussens, spreien, gordijnen. Deze laatste zijn niet alleen versierd met ramen, maar ook met het hoofdeinde, de wanden of nissen.

Hoe rustiger het interieur, hoe lichter het decor kan zijn.

 • Als het ontwerp is gebaseerd op twee kleurendan is het vanwege het decor noodzakelijk om nog een of meerdere kleuren of tinten toe te voegen. Dit is nodig voor een harmonieus uiterlijk: twee kleuren of tinten zien er simpel en onnatuurlijk uit.

Ideeën in het interieur

Zeer mooi interieur in een zachte menthol wit. Wit meubilair en textiel creëren een aangename combinatie met gedempte mentholkleuren. Gladde en rechte lijnen van meubels en tafellampen, evenals een overvloed aan textiel in combinatie met lichte kleuren creëren een gevoel van lichtheid en luchtigheid. Bruine omlijstingen en blauwe randen op de gordijnen zijn heldere accenten die het ontwerp aanvullen.

Het volgende ontwerp vestigt de aandacht op het verfijning en originaliteit. Van elk detail van dit interieur kan je je ogen niet afhouden.Beige beige muren met vlekken, een interessant patroon boven het hoofdeinde van het bed, een fluwelen bed van diepgrijze, bedrukte gordijnen, gespiegelde nachtkastjes, metalen staande lampen en een vintage kledingkast - alles trekt de aandacht en creëert een unieke gedenkwaardige indruk.

Nu - meer rijke interieurs. Het volgende ontwerp heeft een neutrale witte en beige basis. Heldere accenten worden geplaatst ten koste van zwarte en witte schilderijen en posters, evenals groene sluier en letters, die met succes worden aangevuld door het groen van de plant.

Zeer goede ontvangst - behang met patronen geplakt op een muur. Ornament op het behang, afgestemd op de kleur van meubels en textiel, vormt een harmonieuze aanvulling op het totale ontwerp. Je kunt de muur niet onderscheiden met extra decoratievoorwerpen, het geeft de interieuroriginaliteit. Het is de moeite waard om op te letten kleurenoplossing, belichaamd in een stijlvolle combinatie van chocoladekleuren met blauw.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer