3D-behang op de muur in de slaapkamer

Onder de grote verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen voor de slaapkamer, is een speciale plaats bezet door 3D-behang. Deze relatief nieuwe versie van wanddecoratie wint aan populariteit en wordt een uitstekende oplossing voor het versieren van slaapkamers in verschillende stijlen.

Heldere oplossing voor liefhebbers van creativiteit

Stereoscopische achtergronden verschillen van hun voorgangers in de structuur van het materiaal, waardoor u driedimensionale realistische afbeeldingen kunt maken. Vanwege het speciale effect van vervorming van de ruimte, kan zelfs het meest hoogwaardige en breedbeeld conventionele behang niet worden vergeleken met het driedimensionale beeld van 3D-materiaal.

De hele reeks stereoscopische achtergronden is verdeeld in verschillende groepen:

 • eenzaam. Gemaakt in de vorm van een kleine afbeelding die het interieur kan aanvullen en diversifiëren.Meestal gebruiken ze afbeeldingen van de natuur, abstracte motieven of macrofotografie.
 • standaard. Ze zijn vastgelijmd aan een van de slaapkamermuren in het hele gebied. Meestal gebruikt op het muuroppervlak boven het bed of in de buurt van het bed. Een goede optie voor het in zones onderverdelen van kamerruimte. Op een dergelijk behang kan een verscheidenheid aan tekeningen worden afgebeeld - van geometrische vormen tot natuurlijke landschappen en verschillende onderwerpen. Optische verschuivingen op dergelijke fotoachtergronden zijn zichtbaar voor het blote oog.
 • panoramisch. Ze zijn gemaakt in de vorm van een stevig canvas op een of twee muren en creëren de maximale illusie dat er geen grenzen in de kamer zijn.
 • fluorescerende. Dankzij een speciaal poeder dat op het beeld is aangebracht, begint het in het donker te gloeien. Gedurende de dag zien de producten eruit als gewone stereoscopische achtergronden. Het lichteffect kan ook worden gecreëerd door de achtergrondverlichting met fluorescentielampen.
 • LED-licht. De modernste, meest gemoderniseerde en duurste wallpaper met een 3D-effect. Het zijn dunne flexibele panelen gecoat met een speciale samenstelling die begint te gloeien als ze wordt blootgesteld aan elektrische stroom.Dit is een echt elektronisch systeem met veel miniatuur-LED's, die zowel op een netwerk als autonoom kunnen werken. In dit geval kunnen het beeld en de intensiteit van de verlichting naar believen worden gewijzigd. Gebruik hiervoor gewoon de afstandsbediening of een mobiele applicatie.

Welke variant van het volumetrische behang de voorkeur heeft, het is belangrijk om te onthouden dat om al hun verdiensten te evalueren aan verschillende voorwaarden moet worden voldaan.

Maximaal 3D-effect kan niet worden bereikt in heel kleine, krappe slaapkamers. Bovendien is voor een echt driedimensionaal beeld goede verlichting noodzakelijk, niet alleen 's nachts, maar ook overdag.

Voor- en nadelen

Van andere soorten behang, stereoscopisch verschillen niet alleen in hun meer originele en interessante uiterlijk, maar ook in andere kwaliteiten. Een van de belangrijkste verschillen en voordelen van dit afwerkingsmateriaal zijn de volgende:

 • Milieuvriendelijkheid - Een van de belangrijkste voorwaarden voor gebruik in slaapkamers, vooral bij kinderen.
 • Gemak van zorg - het is vrij eenvoudig om alle soorten vuil van dergelijke oppervlakken te verwijderen (met gewone reinigingsmiddelen).
 • Waterbestendig.
 • stabiliteit aan de gevolgen van ultraviolette straling - dergelijke oppervlakken vervagen niet op tijd met de zon en houden niet op om helder en aantrekkelijk te zijn.
 • Brandveiligheid - Volumineuze achtergronden zijn gemaakt van onbrandbare materialen.
 • slijtvastheid en duurzaamheid. Deze producten kunnen tot 10 jaar worden gebruikt (zonder hun eigenschappen te verliezen).

Tegelijkertijd transformeren ze de ruimte letterlijk, verleggen ze de grenzen en helpen ze een gezellige sfeer te creëren. Bovendien trekt het behang de aandacht, waardoor het wordt afgeleid van de tekortkomingen van de indeling van de ruimte.

Met betrekking tot de tekortkomingen van dit materiaal kan dit worden toegeschreven aan de relatief hoge kosten en het risico van irritatie van de eigenaars.

Scènes geschikt voor de slaapkamer

De slaapkamer is een plek voor rust, ontspanning en herstel, daarom zou hier de meest gezellige sfeer moeten heersen. Dit is grotendeels afhankelijk van het ontwerp van de ruimte in de ruimte, wat de taak van het selecteren van de plot voor stereoscopisch behang erg belangrijk maakt. De keuze van het beeld hangt natuurlijk af van de smaak en voorkeuren van de bewoners van de ruimte.

Er zijn echter verschillende regels en aanbevelingen waarmee je de juiste achtergrond op de muur in de slaapkamer kunt kiezen, zodat deze alleen positieve emoties geeft en harmonieus in het interieur past:

 • Voor hightech, moderne of loft slaapkamers experts adviseren om stedelijke thema's te gebruiken. In dergelijke afbeeldingen worden in de regel geen heldere en te heldere kleuren gebruikt, wat de taak van het selecteren van het juiste kleurengamma vergemakkelijkt. Het wordt aanbevolen om afbeeldingen met architecturale structuren, bogen van bruggen, parken, wegen op de muur achter het hoofdeinde te plaatsen.
 • Goed gecombineerd met moderne interieurs en abstracte tekeningen met het effect van 3D. Hier moet je ook felle kleuren vermijden. De keuze van de grootte van de afbeelding wordt beïnvloed door de grootte en mate van verlichting van de kamer - hoe kleiner de slaapkamer en hoe slechter de verlichting, hoe kleiner de afbeeldingselementen moeten zijn.
 • Bijna universele optie voor elke stijl (van klassieke tot moderne stijlen) worden overwogen 3D-behang met het beeld van de natuur. Een verscheidenheid aan landschappen kan in elk deel van de kamer worden geplaatst, omdat dit thema in elk ontwerp een gevoel van comfort geeft en het gewenste effect creëert.

Voor afbeeldingen van mensen en dieren wanneer je een slaapkamer maakt, moet je voorzichtig zijn - bij sommige mensen kunnen ze een onaangenaam gevoel en zelfs agressie veroorzaken.

 • In een aparte categorie onderscheiden ontwerpers zich stereoscopische achtergronden met kleurenwiens bereik in staat is om indruk te maken op de verbeelding. Elk bloemenverhaal is prachtig, maar de keuze van de afbeeldingen voor de slaapkamer moet zo serieus mogelijk worden genomen. Behang met heldere kleuren kan het beste achter het bed worden geplakt, zodat ze niet irriteren voor het slapen gaan, maar de kleuren van pasteltinten kunnen op elke muur worden geplaatst.

Ontwerpers adviseren niet om afbeeldingen met grote bloemen en planten in kleine ruimtes te plaatsen. Hier zijn meer geschikte opties met kleine bloemen.

 • Als we het hebben over een kinderkamer, dan zijn hier de meest relevante fantastische of cartoonachtige plots, landschappen - of individuele afbeeldingen met een neutrale achtergrond.

Bij het kiezen van het ontwerp van de slaapkamer, is het belangrijk om te bedenken dat het behang met een 3D-afbeelding minstens een aantal jaren in de slaapkamer zal hangen. Gedurende deze tijd hoeven ze zich niet te vervelen en de bewoners van de kamer tevreden te houden.

Selectieregels

Bij het kiezen van een 3D-achtergrond is het belangrijk om niet alleen het juiste ontwerp te kiezen dat goed in het algehele slaapkamerontwerp past, maar ook om rekening te houden met een aantal nuances.

De belangrijkste punten om te overwegen bij het kiezen van stereoscopisch behang in de slaapkamer:

 • kwaliteit. Het product mag geen plooien of lekke banden hebben.Zelfs het kleinste defect kan het 3D-effect verminderen en de stemming aanzienlijk bederven.
 • factuur. In het voorgestelde assortiment zijn er behang met een gladde, poreuze of zelfs reliëfachtige textuur. Ze kunnen glanzend of mat zijn. Het is belangrijk op te merken dat op matte achtergrond er geen vervorming van afbeeldingen is als gevolg van verblinding door de zon. Tegelijkertijd kunnen donkere, matte achtergronden een kamer van "leven" en comfort beroven.
 • Kleurbereik. Psychologen adviseren om geen 3D-achtergronden met contrasterende tinten voor de slaapkamer te kopen - de overgangen tussen kleuren moeten vloeiend zijn.

Als u stereoscopische tapijten op de muur in de slaapkamer koopt, wordt bovendien rekening gehouden met de grootte van de kamer, de verlichting en het totale interieurontwerp.

De taak kan hier worden gefaciliteerd door de service die wordt aangeboden door veel fabrikanten van 3D-fotobehang: aangepaste productie. In dit geval hoeft u niet tientallen catalogi te draaien en winkels te omzeilen op zoek naar de beste optie, alles komt overeen met de individuele smaak en wensen.

Zie de volgende video voor meer ideeën over fotobehangontwerpen met 3D-effect.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer