Fotobehang in de slaapkamer

 Fotobehang in de slaapkamer

Photowall-papier vanaf het moment van verschijnen heeft het proces van het inrichten van een wooninterieur sterk vereenvoudigd, waardoor het gemakkelijk, interessant en zeer opwindend is. De keuze van onderwerpen voor het beeld is immers niet te overzien. Het blijft alleen om een ​​mooie foto te kiezen die de slaapkamer zal versieren. Trouwens, wallpapers zijn ook een snelle manier om je vertrouwde interieur bij te werken en het met nieuwe kleuren te laten spelen.

Functies en voordelen

Photowall-paper verschilt van andere materialen die worden gebruikt om een ​​kamer te versieren met een enorme verscheidenheid aan plots voor elke smaak, stijl, grootte, portemonnee.

De voordelen van het materiaal omvatten de volgende punten:

 1. Helder, ongewoon, gedenkwaardig uiterlijk.
 2. Weerstand tegen externe invloeden.
 3. Een brede selectie van texturen, patronen en ontwerp.
 4. Eenvoudige verzorging (het grootste deel van het fotobehang heeft een afwasbaar oppervlak).
 5. Gebruiksgemak (behang op de muur aangebracht met lijm of zelfklevende ondergrond).
 6. Milieuvriendelijkheid en veiligheid van materiaal.

Als je de fotocollage kiest als een manier om een ​​kamer te versieren, moet je er op letten dat de oppervlaktepomp voor hen een absoluut vlak en glad oppervlak moet hebben. Anders kunnen tijdens het lijmen scheuren of belletjes ontstaan, die het uiterlijk ernstig beschadigen. Er moet speciale zorg en voorzichtigheid worden betracht bij het werken met foto's op groot formaat. Soms is het beter om ze in meerdere fragmenten te verdelen.

Muursticker kan een andere textuur hebben:

 • Glad oppervlak - de meest gebruikelijke optie, het behang heeft een glad en glad oppervlak.
 • Sierpleister - dit is het gevoel dat het behang creëert wanneer het op het oppervlak wordt geraakt.
 • zand - wallpapers hebben een korrelig, ruw oppervlak.
 • canvas - een van de meest populaire texturen, deze wallpapers lijken op schilderijen van oude kunstenaars.
 • schilderij - De textuur imiteert lichte streken door de borstel van de kunstenaar.
 • rijm - tekenen alsof het is gecreëerd door lichte witte ijspartjes op het vensterglas.
 • korst - imitatie van de bast van bomen met hun aderen en ruwe reliëf, gebruikt om de natuur weer te geven.
 • leer - zachte, aangename textuur wordt gebruikt voor portretten of afbeeldingen van dieren.
 • zijde - het zachte oppervlak is bij uitstek geschikt voor oriëntaalse ornamenten of plots.
 • bamboe - ruw en bol oppervlak wordt gebruikt om schilderijen van Aziatische thema's te maken.
 • Natuursteen en baksteen - gebruikt om afbeeldingen van kastelen, oude steden, paleizen te maken.

Afhankelijk van het type tekening kan de fotobehang worden gemaakt met behulp van latex, bedrukking en polymeerinkt:

 1. Polymere inkten met daaropvolgende UV-straling maken het mogelijk heldere, heldere afbeeldingen te maken die hun kleurintensiteit niet verliezen, zelfs na een lange gebruiksduur.
 2. Photowall-papier gemaakt met typografische inkt heeft een specifieke geur.Ze kosten minder en laten in de regel natte zorg toe.
 3. Latex-inkten zijn de veiligste, dus deze achtergronden worden vaak gebruikt voor het verfraaien van kinderkamers. Het materiaal is bestand tegen mechanische schade, frequent wassen.

Photowall-papier voert verschillende functies tegelijk uit in een interieur:

 • Zoning. Met behulp van een fotografisch beeld kunt u een afzonderlijk deel van de ruimte selecteren (bijvoorbeeld een zone om te slapen, te ontspannen, boeken te lezen, te werken).
 • Plaatsing van accenten. Met behulp van een helder kleurrijk beeld kun je een rustig en discreet interieur radicaal transformeren.
 • Visuele verandering van kamergrenzen. Hier hebben we het over panoramische foto's, bijvoorbeeld het uitzicht vanuit het raam, vanaf het terras, balkon, beeld van de open lucht.
 • Visuele verkleining van de kamer. Hoge bergen, wolkenkrabbers, bomen helpen een "lage kamer" "uit te trekken". Een foto van de weg naar de verte, een open raam, de zee of het struikgewas zal de slaapkamer visueel veel breder maken.
 • Lighting. Om een ​​kleine of donkere kamer helderder te maken, zal meer lucht het beeld van een open hemel, witte wolken, een vliegend vliegtuig of een zwevende vogel helpen.
 • Style. Veel foto's zijn gestileerd gemaakt om de richting waarin het interieur wordt ondersteund verder te benadrukken. Voor de Japanse stijl zijn dit bijvoorbeeld kraanvogels, sakura, samurai gevechten. Voor de richtingen van de Middeleeuwen is het het beeld van oude kastelen of ridderlijke duels.
 • Esthetische aantrekkingskracht. De mogelijkheid om je eigen interieur te decoreren met een prachtig portret, landschap, stilleven, zodat de rest ook een puur esthetisch genoegen biedt.

Het hart van de fotobehang bestaat uit twee lagen, waarvan er één de basis is. Afhankelijk van het type basis, zijn achtergronden verdeeld in:

 1. doek - milieuvriendelijk, ademend, praktisch, slijtvast. Nadelen: vereist een speciale vochtbestendige behandeling, hoge kosten;
 2. papier - de goedkoopste, maar breekbare en doorlatende optie;
 3. interlining - natuurlijk materiaal met uitstekende esthetische en prestatiekenmerken. Het nadeel is de hoge kosten;
 4. vinyl - goede sterkte-eigenschappen, gebrek aan luchtdichtheid.

De bovenste laag van het fotoweb kan ook anders zijn:

 1. Textiles. Het ruwe oppervlak van het behang is ideaal voor het beeld van natuurlijke landschappen en landschappen.
 2. Matte afwerking. Meestal is het een papierlaag met een glad oppervlak zonder glans.
 3. Gelamineerd oppervlak. Glanzende glans geeft het beeld een speciale beschermende film.

3D-behang - een van de mooiste en meest spectaculaire soorten van dergelijke schilderijen. Ze kunnen in verschillende versies worden uitgevoerd:

 • panoramisch behang (heeft een vrij grote afmeting, bezet vaak meerdere wanden tegelijkertijd);
 • fragmentarisch (ze zijn klein van formaat, lijken op een afbeelding of paneel van buitenaf);
 • rolling (ze vervangen gewone achtergronden, ze kunnen worden gebruikt om een ​​bepaalde muur te accentueren of om een ​​interieurachtergrond te creëren);
 • fluorescerende (glow in the dark);
 • LED-licht (het elektronische systeem dat door de console wordt bestuurd, kan indien gewenst de kleurtoon en intensiteit van de kleuren wijzigen).

Kamer decoratie

De keuze van de plaats waar de fotoachtergronden worden geplaatst, is afhankelijk van vele redenen: de grootte, de taak waaraan ze zijn toegewezen, de configuratie en grootte van de ruimte, de afbeelding op de achtergrond, de intensiteit van de kleur en vele andere parameters.

Je kunt de wallpaper boven het bed plakken. Vervolgens worden de planken voor boeken of snuisterijen, tv en andere gemonteerde structuren op andere muren geplaatst.

Algemene tips voor het kiezen van de locatie van fotobehang:

 1. Onder het behang moet gekozen muur, die duidelijk zichtbaar is en niet belemmerd door meubels, planken en andere objecten. In sommige gevallen kan het oppervlak eronder de toegangsdeur naar de slaapkamer zijn.
 2. In een kleine kamer is het het beste om foto's van koude tonen te gebruiken (blauw, groen, violet). Ze helpen om de ruimte visueel uit te breiden. Om de slaapkamer comfortabeler en warmer te maken, helpt u het behang met gele, rode, oranje tinten.
 3. 3D-achtergronden, evenals foto's met grote afbeeldingen, worden niet aanbevolen voor kleine ruimtes. Ze zullen er nog kleiner uitzien.
 4. Achtergronden in rijke kleuren en met afbeeldingen van panoramische beelden vereisen extra verlichting om het effect te verbeteren.

Populaire opties

Met een modern assortiment foto-achtergronden kunt u vrijwel elke afbeelding gemakkelijk vinden en selecteren. Bovendien kan een exclusieve versie altijd op bestelling worden gemaakt: in elke hoeveelheid, kleur, grootte en textuur.

Een van de meest populaire en vaak voorkomende opties in het interieur van een moderne slaapkamer zijn verschillende groepen afbeeldingen: natuur, dieren- en plantenleven, bloemen, architectuur, inscripties, portretten, ornamenten, abstractie en vele anderen.

bloemen

Een van de meest geliefde, romantische en mooie ontwerpopties voor een slaapkamer. Bloemen harmonieus kijken in een interieur aanhoudende klassieke en in moderne stijl. Het kunnen luxe rozen, koninklijke lelies, bescheiden madeliefjes, exotische orchideeën en prachtige pioenrozen zijn. Bloemmacro is vooral populair, maar deze optie is alleen geschikt voor ruime kamers.

dieren

Een ander favoriet onderwerp als het gaat om het kiezen van een afbeelding voor fotobehang. Leeuwen, jaguars, katten, honden, paarden - meestal worden wilde dieren in hun natuurlijke habitat en huisdieren vertegenwoordigd - in grappige poses ergens in een mand of een gezellige hoek van het huis. Naar dezelfde categorie kan worden toegeschreven, en vogels. Hier zijn majestueuze zwanen, en trotse pauwen, en paradijsvogels, en kleine mezen of mussen.

landschappen

Hoe leuk het is, ontspannen in je eigen slaapkamer om te genieten van het schilderachtige uitzicht op de omliggende natuur. Het veroorzaakt aangename herinneringen of dromen, bevordert ontspanning en comfortabele rust. Diepe meren, majestueuze watervallen, woeste bergrivieren, prachtige landschappen met de zee of de oceaan lijken de kamer te vullen met frisse, schone lucht. Het kan ook stadsgezichten omvatten en afbeeldingen van oude paleizen, kerken, schilderijen met kastelen tegen de achtergrond van weelderige tuinen of groene bossen.

Modern thema

Jongeren of mensen die traditionele afbeeldingen met meer dynamische en originele afbeeldingen prefereren, kiezen natuurlijk iets meer afwijkend en ongebruikelijks voor hun eigen slaapkamer.

Photowall-paper met romantische, prachtige afbeeldingen (lippen, een verliefd paar, een speelse inscriptie) zijn perfect voor een jong meisje.

Moderne jonge mensen zullen zeker de voorkeur geven aan de beelden van dure auto's, prachtige panoramische uitzichten op nachtsteden, abstracte beelden.

kleur

De kleurenkeuze, die het behang ondersteunde, is afhankelijk van de grootte van de slaapkamer, de configuratie, het interieurontwerp, meubilair en afwerking in kleurdesign, de aanwezigheid van ramen en veel andere punten.Muurschilderingen moeten niet alleen de ruimte versieren, maar ook een harmonieuze aanvulling vormen op het interieur.

Wit, zuivel, crème behang zijn meestal een helder accent in een kleine kamer of kamer, ondersteund in donkere kleuren. Meestal worden dergelijke achtergronden gebruikt in gecombineerde interieurs, bijvoorbeeld zwart en wit.

Klassieke interieurs zijn meestal versierd met foto-achtergronden van prachtige delicate kleuren. Dit kan een foto zijn in lila, groen, blauw, beige, roze, geel en andere kleuren.

Violet, rood, blauw, zwart slaapkamer in moderne expressieve stilistische richtingen zijn versierd met foto-achtergronden van dezelfde rijke en diepe tonen. Het belangrijkste is echter niet om het te overdrijven, zodat het interieur niet te zwaar en somber blijkt te zijn.

Combinatiemethoden

Bij het kiezen van fotolijstpapier, moet je niet vergeten dat ze het hoofdtype afwerking op harmonieuze wijze moeten aanvullen. In de regel is het papier, niet-geweven of vinylbehang.

Bijvoorbeeld, voor de decoratie van licht, gedimd interieurs, zullen fotobehang met afbeeldingen van gras, bloemen en andere vegetatie het doen. Dergelijke afbeeldingen zijn in perfecte harmonie met de behangbeige, lichtgroene, lichtblauwe, melkachtige tinten.

Als er niet genoeg licht in de kamer is, zou het gebruik van fotobehang met een macroafbeelding van bloemen tegen de achtergrond van het hoofdbehang van warme oranje en gele tinten een uitstekende manier zijn om uit de situatie te komen.

Als de achtergrond wordt gebruikt als een helder contrast met de bestaande afwerking, moet u rekening houden met de kleurcompatibiliteit. Rood ziet er bijvoorbeeld geweldig uit met zwart, blauw met oranje, groen met paars. Deze heldere optie is meer geschikt voor energieke en actieve mensen die de voorkeur geven aan flitsende, spectaculaire interieurs.

Voor een kalmerende slaapkamer die meer geschikt is voor minder heldere en scherpe randen van kleuren. Het is beter als de combinatie van tinten zachter is, bijvoorbeeld wit en crème, zand en geel, bruin en beige.

De meest harmonieuze optie lijkt op een combinatie van fotobehang en wanddecoratie, ontworpen in dezelfde kleur, maar in verschillende tinten.

Stijlbeslissingen

Een van de belangrijkste voordelen van fotobehang is hun uitstekende aanpassing aan allerlei stilistische richtingen waarin slaapkamerinterieurs worden gemaakt.

Barokstijl suggereert een luxe en luxueuze inrichting. In deze slaapkamer past perfect het beeld van schilderijen van oude kunstenaars,bijbelse taferelen, engelen, paleisinterieurs.

Provence - eenvoudige laconieke stijl van een provinciestad. Photowall-papier voor een slaapkamer in deze stijl kan prachtige composities uit wilde bloemen, en ook oude kleine steden, dorpen of smalle straten van de stad vertegenwoordigen.

Het interieur, ontworpen in de Japanse stijl, wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van traditionele oosterse ornamenten (sakuratak, kraan, hiërogliefen). Voorbeelden van motieven voor moderne stijlen, bijvoorbeeld Loft - een imitatie van een bakstenen muur, versierd met graffiti, abstractie, silhouetten van menselijke figuren.

Voor een helder en vrolijk Hawaiiaans behang met de afbeelding van weelderige tropische vegetatie, zullen de zee, het witte zand en een surfer die een golf veroveren, het doen.

In de kinderkamer

Muurschildering in de kinderkamer kan niet alleen esthetisch, maar ook een educatieve rol spelen, als u geografische kaarten, reproducties van beroemde schilderijen, een tafel van vermenigvuldiging en andere informatieve grafieken als afbeeldingen gebruikt.

Bovendien zullen fotoshoots die persoonlijk zijn geselecteerd door het kind, helpen om zijn heldere persoonlijkheid en creatieve aard tot uitdrukking te brengen.

Voordat je een achtergrond kiest, moet je beslissen over de plaatsing (muur, toegangsdeur,kastdeur, hoofdeinde). Het kleurenschema van het geselecteerde canvas moet worden gecombineerd met de algemene achtergrond van de kamer.

De keuze van het plot houdt rechtstreeks verband met de voorkeuren van de eigenaar van de kamer. Voor meisjes zijn het fantastische feeën, prinsessen, speelgoed, stripfiguren, grappige dieren, bloemen, vlinders, vogels.

Voor een tiener is het beter om een ​​achtergrond te kiezen met de afbeelding van een nachtstad, autoroute, zeefregat, personages uit je favoriete spel, beroemde atleten, muzikale artiesten.

Er zijn universele opties die geweldig zijn voor zowel jongens als meisjes. Dit zijn natuurlijke landschappen, stillevens, afbeeldingen van dieren, foto's van beroemde mensen, inscripties, de sterrenhemel, abstractie en fantasietekeningen.

Feng Shui selectie

Kenners en volgers van deze oude leer moeten rekening houden met de basisprincipes bij het kiezen van fotobehang voor hun slaapkamer:

 1. Kleur effect. Witte kleur wordt geassocieerd met deugd en zuiverheid, blauw geeft gemoedsrust, bevordert ontspanning, rood is geschikt voor romantische, hartstochtelijke aard, geel verlicht depressies, groen is de kleur van harmonie, paars draagt ​​bij aan financieel welzijn.Zwarte kleur symboliseert leegte, dus deze mag alleen in combinatie met andere kleuren worden gebruikt.
 2. De plot. Bijna alle scènes zijn acceptabel, behalve afbeeldingen van open water. Er wordt aangenomen dat met het water uit het huis lekken en familie welzijn. Voor de slaapkamer worden prachtige landschappen aanbevolen, waardoor de ruimte en eventuele begroeiing wordt vergroot.
 3. Muurschildering mag geen agressieve scènes, afbeeldingen van dode mensen, onbekende tekens of personages bevatten.
 4. Het fotobeeld zou alleen positieve emoties moeten veroorzaken en een gevoel van comfort geven.

Hoe te geven?

Photowall-paper - vrij praktische afwerking, vooral als het om een ​​slaapkamer gaat. Zorg voor de coating hangt af van de materialen waaruit de bovenste en onderste achtergrondlagen zijn gemaakt.

Polymeercoating heeft een hoge slijtvastheid. Het is perfect bestand tegen langdurige blootstelling aan ultraviolette straling, evenals een kleine mechanische belasting. De zorg voor een dergelijk behang is om de coating periodiek van stof en vuil te reinigen met een vochtige doek.

Papierbehang is bang voor water, dus het gebruik van een vochtige doek is uitgesloten.Periodiek afstoffen met een droge spons of met een stofzuiger wordt aanbevolen.

Typische fouten bij het versieren

Om ervoor te zorgen dat het geselecteerde behang er harmonieus uitziet in het interieur, is het noodzakelijk om enkele veelvoorkomende fouten te onthouden en te vermijden:

 1. Muurschildering kan het meubilair (bed, bank, kledingkast) niet overlappen. De foto ziet er bijgesneden uit en de algehele indruk van de foto zal worden vernietigd.
 2. Muurschildering gelijmd op een plat oppervlak (muur, deur). Het is onmogelijk om de stof op twee aangrenzende muren te lijmen - het beeld zal vervormd blijken te zijn, gebroken om de hoek. Het wordt niet aanbevolen om meerdere identieke of verschillende fotokleden te gebruiken in dezelfde ruimte. Ze verliezen hun esthetische aantrekkingskracht.
 3. Het is beter om de foto van het balkon achter het bed niet te plaatsen, maar hiervoor een aparte vrije muur toe te wijzen.
 4. Muurschildering met een fel of complex patroon kan niet worden gecombineerd met veelkleurig behang. Het is het beste om een ​​eenvoudige ingesloten optie te kiezen.
 5. In het interieur van een kamer mogen niet te veel felle en verzadigde kleuren zijn. De slaapkamer moet slapen en uitrusten.

Mooie ideeën voor het interieur in het appartement

Een discreet wit interieur, ontworpen in een klassieke stijl, explodeert letterlijk met heldere zonnige kleuren groen blad. Levenbevestigende fotobehang geeft het interieur een gevoel van frisheid, netheid en zomerse hitte.

Ongelooflijk mooi interieur gemaakt met de hulp van 3d fotobehang met de nachtelijke hemel. Het gebruik van schijnwerpers en nachtlampjes op de werkplek maken het effect van het ontwerp zo realistisch mogelijk. Plafondschilderingen die de sterrenhemel afschilderen, creëren een complete illusie van open ruimte.

De kamer van een kleine prinses vereist een echt sprookjesachtig ontwerp. Wallpapers, meubels, decoratieve elementen, versierd in zachtroze kleur en prachtige achtergronden met de afbeelding van je favoriete feeën zijn perfect voor dit doel.

Je kunt veel ideeën over fotolablets in de slaapkamer zien in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer