Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 12 vierkante meter. m

 Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 12 vierkante meter. m

De slaapkamer is praktisch de belangrijkste kamer in elk appartement. Toch heeft het lichaam van elke persoon toch behoefte aan een droom en een goede nachtrust. Een comfortabele slaapkamer en een goed uitgeruste vakantieplek kunnen bijdragen aan maximale ontspanning.

Op het voorbeeld van een kamer van 12 vierkante meter. m ga eens kijken hoe je een stijlvol ontwerp kunt maken en hoe je de ruimte zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken zonder dat het vol zit. Evenals voorbeelden van de meest succesvolle ontwerpprojecten, opties voor afwerkingsmaterialen en de meest succesvolle kleuren voor slaapkamers.

Kenmerken van planning

12 vierkante meter is niet zo'n grote ruimte, dus je moet het meest functionele gebruik maken van absoluut alle hoeken. Het komt immers vaak voor dat de slaapkamer niet alleen een slaapplaats past, maar ook nachtkastjes, een kaptafel, een paar stoelen, een ladekast en een tv.

In de overgrote meerderheid van de huizen hebben de slaapkamers een standaardindeling, namelijk een rechthoekige kamer van 3 bij 4 meter. Met deze vorm van ruimte kan ruimteafbakening behoorlijk succesvol zijn.

Het is vermeldenswaard dat een groot aantal mensen die betrokken zijn bij de bouw van landhuizen met hun eigen handen de voorkeur geven aan een vergelijkbare indeling als de slaapkamers, omdat deze het meest optimaal, compact en relatief ruim zijn.

Sommige huizen, vooral nieuwe gebouwen, hebben vrij ongebruikelijke ruimte-indelingen. Daarom is een slaapkamer met een lange of smalle vorm niet zo ongebruikelijk, maar het kan gemakkelijk een probleem worden als het gaat om het repareren en afbakenen van de ruimte in de kamer.

12 vierkante meter - de meest voorkomende ruimte van een kleine kamer in een paneel huis of Chroesjtsjov. Meestal heeft deze kamer een iets langwerpige vorm, maar het is geen smal rijm en laat ruimte voor een vlucht van creatieve en designer-fantasie.

Het is vermeldenswaard dat met een juiste keuze van de verdeling van meubels en inrichting, u een volledig functionele en overzichtelijke slaapkamer kunt krijgen.

Varianten van ontwerpprojecten

Om alle problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen te voorkomen, en om alle noodzakelijke details en details te verstrekken die voor een comfortabeler bestaan ​​zorgen, is het noodzakelijk om een ​​bekwaam ontwerpproject te ontwikkelen dat de basis zal vormen voor het creëren van een slaapkamerinterieur.

Overweeg de belangrijkste fasen van het opstellen van een ontwerpproject voor de slaapkamer:

 1. De eerste stap is om de omvang van het budget te bepalen. Deze stap is nodig omdat een goede verdeling van de financiën zal besparen en onvoorziene uitgaven voorkomen;
 2. In de volgende fase is het noodzakelijk om het interieur, de stijl van de kamer en de benodigde meubels te bepalen. Als het budget het toelaat, kunt u hulp vragen aan een bekwame specialist - een binnenhuisarchitect, maar als het meubilair en de renovatie van de slaapkamer worden gemaakt als onderdeel van de economie, moet u het alleen doen;
 3. Vervolgens is het nodig om een ​​voorlopige beoordeling te maken van de geselecteerde afwerkingsmaterialen en meubelelementen.daarna moet je het ontvangen bedrag vergelijken met het budget. Als er geld resteert, kunt u ze naar een ander decor sturen en als het bedrag verder gaat dan de ingestelde limieten, moet u ze pushen of de kosten verlagen;
 4. Na al deze stappen is er een periode dat de kamer wordt voltooid: herinrichting of revisie, montage en plaatsing van meubilair in overeenstemming met het ontwerpidee, evenals een kleine aanpassing van de locatie van sommige onderdelen, die indien nodig kunnen worden aangebracht, maar niet verplicht.

Laten we de voorbeelden van ontwerpprojecten van de meest succesvolle en stijlvolle slaapkamers van het bijbehorende beeldmateriaal eens nader bekijken.

Voor smal

Een lichte slaapkamer met een groot tweepersoonsbed in een smalle kamer van twaalf meter ziet er zeer stijlvol uit. Het bed bevindt zich in het midden van de kamer en er is een gemonteerde tv aan de andere muur.

Het ontbreken van een stoeprand of standaard bespaart ruimte.

In de hoek van de kamer kun je een ongewone stoel plaatsen in de vorm van een rozenknop,en het lichte interieur wordt aangevuld door donkere gordijnen met dik materiaal.

Smalle slaapkamer kan functioneler zijn. Als u bijvoorbeeld een niet erg breed anderhalve bed kiest, in de hoek ernaast, past een kleine, smalle tribune heel goed. En de scharnierende planken boven het slaapgedeelte zijn uitgerust met lampen en daarmee is het probleem van extra verlichting opgelost.

Bijna alle wanden en meubels moeten het basiskleurenpalet van het interieur vormen, bijvoorbeeld wit. Daarom zal de muur achter het bed, versierd met lichte muurschilderingen, helpen om de situatie enigszins te verdunnen.

Het interieur kan ook worden aangevuld met een donzig tapijt, een voetstuk in de vorm van een houten kist en decoratieve snuisterijen in de vensterbank.

3x4 meter

Zeer stijlvol slaapkamerontwerp met standaardbeelden in warme bruine tinten. Het grote bed bevindt zich in het midden van de kamer en er is een kleine muur in wit-bruine kleurstelling ingebouwd in de tegenoverliggende muur.

Aan beide kanten van het bed staan ​​kleine nachtkastjes, in kleurspel dat de wand weergalmt. En op de trottoirs pronken stijlvolle lampen met elegante lampenkappen.In het gebied bij het raam staat een kleine, gezellige fauteuil, en op de muur boven het bed zijn twee schilderijen afgebeeld die het landschap van Japanse steden uitbeelden.

Het overwicht van donkere oedemen in het binnenland wordt meer dan gecompenseerd door de aanwezigheid van een groot aantal lichte details.

Zeer stijlvol modern ontwerp van een slaapkamer van 12 meter zal zelfs de meest grillige bewoners van het appartement tevreden stellen. Het interieur is ingericht zoals in het vorige voorbeeld in bruine kleuren. Verschillende tinten zijn erg goed gekozen, zodat de slaapkamer er erg harmonieus uitziet.

In deze planning zijn er verschillende interessante punten:

 1. Het venster en de deur bevinden zich tegenover elkaar in het gebied van de muren met een kleiner vierkant beeldmateriaal. Daarom bevindt het bed zich in het centrale deel van de loodrechte wand. Met deze lay-out kunt u het slaapelement aanvullen met twee hoge kasten aan de zijkanten en een hangblad ertussen, in het onderste gedeelte van waar kleine verlichtingselementen zijn ingebed.
 2. In het linkerdeel bij de deur zit een hoge ladekast., dat een functioneel onderdeel van het interieur wordt en perfect is voor het opbergen van ondergoed en beddengoed.Op het dressoir bevindt zich een kleine lamp, die een van de elementen is van extra verlichting.
 3. Bovendien wordt het interieur aangevuld met een modieuze, ongebruikelijke kroonluchter., donkerbruine vouwgordijnen en een stijlvolle foto in het gebied tussen de plank en het hoofdeinde.

En als extra decor past het bed de goudbruine fleece deken aan.

Hoe de muren, de vloer en het plafond te maken?

Niet alleen de keuze van het meubilair is een belangrijk onderdeel van de inrichting van de slaapkamer, maar ook het ontwerp van het interieur zelf. In sommige gevallen kunnen onjuist en onnadenkend geselecteerde afwerkingsmaterialen de grootste ruimte vernietigen en visueel verminderen.

Maar bepaalde kleurenschema's en sommige hacks in het leven zullen niet alleen helpen om het interieur stijlvol te versieren, maar ook om de kleine ruimte van de 12-meterruimte visueel te vergroten.

plafond

Stretch plafond

Natuurlijk kunnen glanzende spanplafonds een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de ruimte, maar niet iedereen houdt van de manier waarop ze eruit zien. Het is veel aangenamer om naar de matte plafondbekleding te kijken, dus om te voorkomen dat er ruimte wordt gegeten door de constructie van de constructie, is het beter om geen toevlucht te nemen totvergelijkbaar met het ontwerp van het plafond, en stoppen met schilderen, witten of labelen van speciale panelen.

Geschilderd plafond

Voor witwassen en schilderen is het de moeite waard materialen van de hoogste kwaliteit te kiezen om kraken en sproeien in de nabije toekomst te voorkomen. Bovendien kunt u een toevlucht nemen tot het ontwerp van het plafond met speciale afwerkingspleisters, waardoor een gestructureerd oppervlak ontstaat.

Meerlagig plafond

Een van de lifehacks, die zal helpen om de hoogte van de kamer visueel te vergroten: rond de omtrek van de kamer kun je een kleine nis maken met ingebouwde verlichting, waardoor het centrale deel iets hoger zal lijken.

Opgemerkt moet worden dat de nis kan verschillen van het grootste deel van het plafond. Maar het is beter om vast te houden aan het lichte kleurenpalet en te kiezen voor witte of parelkleurige tinten.

wanden

Door het oppervlak van de kamer visueel te vergroten, worden muren verlicht, maar dit betekent niet dat het interieur van hetzelfde type en saai moet zijn. Je kunt kleurencombinaties zo kiezen dat de ruimte sprankelt met nieuwe kleuren en met de toevoeging van verschillende decoratieve elementen en afdrukken is de slaapkamer niet alleen ruim, maar ook zeer comfortabel.

strip

Een lichte verticale strook is bijvoorbeeld de beste hulp bij het vergroten van de ruimte, maar je moet absoluut niet alle muren van een kamer op deze manier versieren, omdat het er te kleurrijk uitziet en zich snel gaat vervelen.

Het is voldoende om over twee tegenoverliggende wanden te plakken met een gestreept behang of een die het centrale deel van het interieur vormt.

Bloemenprints

Verschillende bloemenprints, oosterse patronen en eenvoudig opengewerkte ornamenten zijn welkom, die op hetzelfde principe moeten worden geplaatst, omdat misbruik van decoratieve versiering niet alleen de visuele perceptie van de ruimte negatief kan beïnvloeden, maar ook het stilistische beeld van de slaapkamer als geheel.

behang

Hoogwaardige non-woven, vinyl of stoffen behang zijn perfect voor wanddecoratie. Het is beter om een ​​metercanvas te kiezen, zodat de muren er holistischer uitzien en het plakken veel minder tijd kost.

Paul

Voor de inrichting van de vloer is het beter om neutrale tinten te kiezen., maar niet te donker, waardoor de ruimte kleiner lijkt, maar ook niet licht, omdat de vloer daardoor ten onrechte boven de rest van het interieur uitsteekt.

Het is het beste om een ​​monochroom afwerkmateriaal te kiezenOmdat afdrukken en tekeningen niet alleen ongeschikt zijn, maar ook een deel van de ruimte visueel "opeten". Een monochroom kleurenschema maakt de vloer neutraal en richt zich er niet op.

Wat de vloer zelf betreft, moet de keuze worden gemaakt op basis van persoonlijke voorkeuren:

 • Parketvloeren in staat om vele jaren te dienen. Parket wordt als zeer duurzaam en slijtvast beschouwd, maar vereist speciale behandeling,
 • Laminaatvloer - de meest economische optie, hoewel niet pretentieus in de zorg, verliest toch vrij snel zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Bovendien, om meer comfort te garanderen, kunt u de vloer niet alleen voorzien van een verwarmingsmatras, maar ook van speciale elektrische matten.het verwarmen van de vloer, die zal dienen om een ​​meer comfortabele atmosfeer in de slaapkamer te behouden en het warmer te maken.

Hoe uit te rusten?

Het plaatsen van een bed in een kamer van 12 meter zal geen probleem zijn, maar dit kan worden gedaan als het nodig is om een ​​kamer uit te rusten, niet alleen met een bed, maar ook met een werkruimte.

Laten we enkele voorbeelden en life-hacking van compacte plaatsing van meubels en het meest functionele gebruik van de ruimte eens nader beschouwen:

Om bijvoorbeeld een slaapkamerkantoor uit te rusten, is het niet nodig om een ​​kamer te hebben met een groot oppervlak. U kunt de opklapbedoptie gebruiken: een kleine bank en een kleiner bed.

In dit geval blijft de ruimte extra ruimte, wat best geschikt is voor de desktop.

Bovendien kan een dorpel ook als bureaublad worden gebruikt, waarvan het oppervlak indien nodig enigszins kan worden verlengd. Met dit gebruik van het raam van de kamer blijft het grootste deel van de ruimte vrij.

Om meer ruimte voor werk te creëren, kunt u dit meubelkenmerk als hoogslaper gebruiken. Het model is een ligplaats, bijna onder het plafond en bevestigd op speciale sterke kolommen en rekken.

In het gebied onder een dergelijk bed kan worden uitgerust met een zeer ruime werkplek, het uitrusten met een grote hoektafel.

​​Een kamer met een loggia en een balkon biedt veel meer mogelijkheden voor maximale efficiëntie.gebruik van de ruimteDaarnaast is er de mogelijkheid om de ruimte met enkele vierkante meters te vergroten.

Bijvoorbeeld, de isolatie van balkonbeglazing en de vernietiging van de scheiding tussen de ruimte van een loggia of een balkon en een kamer zal de ruimte langer maken, waardoor er extra ruimte ontstaat voor de werkruimte.

Bovendien is het niet nodig om de gehele scheidingswand volledig te slopen, het is voldoende om het raam en de balkondeur te verwijderen. De rest van de muur kan worden gedecoreerd met een breed blad, omdat daar een redelijk comfortabele werkplek is gebouwd.

En de rest van de balkonruimte kan worden gebruikt om verschillende persoonlijke items op te slaan.

Opgemerkt moet worden dat de inrichting van de slaapkamer zou moeten ontspannen en niet alleen fysieke rust, maar ook emotionele ontspanning. Om dit te doen, zou de ruimte niet vol moeten zijn met een enorme hoeveelheid massieve meubels - je zou compacte modellen moeten gebruiken van alles wat je nodig hebt.

Kleur oplossingen

Het kleurenschema van de slaapkamer is misschien een van de belangrijkste aspecten van de visuele perceptie van de kamer als geheel. Zoals al gezegd het ontwerp van de kamer moet een comfortabele rustplaats biedendaarom is het gebruik van te lichte tinten en vulgaire kleurencombinaties niet welkom.

Maar de kamer mag ook niet te bleek en vervaagd zijn.Omdat een grote hoeveelheid lichtkoude tinten hem van gezelligheid en een gevoel van comfort berooft, ziet de slaapkamer eruit, hoewel ruim, maar nog steeds erg koud.

Rode kleur

Rode kleur bij overmatig gebruik is het volledig ongeschikt voor een slaapkamer, dus u moet een groot deel van deze schaduw vermijden. Maar in kleine doses is het heel toepasselijk. Bijvoorbeeld als decor van een van de muren (maar niet meer), en ook als een toevoeging aan het interieur met verschillende decoratieve objecten - dekens, kussens, decoratieve beeldjes en vazen.

Het is vermeldenswaard dat voor de slaapkamer de meest succesvolle kleurencombinatie met een rode tint wit kan zijn.

Groene slaapkamer Bij het kiezen van een klassieke heldere tint lijkt dit misschien wild, en het is niet verrassend - nauwelijks heldere kruidentonen kunnen een vredig gevoel oproepen en een comfortabele sfeer creëren voor ontspanning en rust.

Maar het interieur in lichte mintkleuren ziet er heel mooi en passend uit.evenals slaapkamers met een overwegend zachte olijftint. Rustige zachte kleuren creëren een gevoel van comfort en hebben geen invloed op de visuele perceptie van het ruimtegebied.

Maar net als bij de rode kleur, is het de moeite waard om het overmatige gebruik van de elementen van deze tonen te vermijden en alleen de decoratie van bepaalde delen van het interieur te beperken.

Bovendien, voor de decoratie van de slaapkamer zijn perfecte tinten van geel, roze en blauwe kleuren. Een combinatie van beige en bruin is bijna een klassieker voor de inrichting van deze kamer.

stijlen

Het is opmerkelijk dat het kleurontwerp van de kamer deel kan uitmaken van een van de verschillende stilistische beslissingen. Laten we eens nader bekijken welke stijlen het populairst zijn voor het inrichten van slaapkamers, waar ze allemaal typisch voor zijn en waardoor sommigen een bijzondere populariteit hebben:

 • Country. Een slaapkamer in deze stijl wordt gekenmerkt door het overwicht van lichtgroene tinten, waardoor de kamer er erg fris en ruim uitziet. Deze stijl wordt ook gekenmerkt door allerlei bloemenprints, schilderijen met natuurlijke landschappen en licht borduurwerk.
 • Provence. Deze stijl is een soort Frans land, omdat het afkomstig is van verre dorpen in het zuiden van Frankrijk. De stijl wordt gekenmerkt door zachte lila en lavendelkleuren, het overwicht van lichte kleuren en lichte bloemenpatronen.
 • Country. Iets dat overeenkomt met de twee hierboven beschreven stijlen heeft een rustieke stijl, met als belangrijkste kenmerk de heersende aanwezigheid van houten elementen - in feite is het de inrichting van de muren. De stijl wordt gekenmerkt door lichte tinten, bloemenprints en het gebruik van gedroogde bloemen als decor.
 • wijnoogst. Voor de slaapkamers in de vintage-stijl worden gekenmerkt door functies zoals lichtheid en elegantie. Bedden met een opengewerkt metalen frame, meubels met sporen van slijtage en verouderd effect, evenals een grote overheersing van lichte tinten: asymmetrisch, parelmoer, ivoor, lichtroze en een vleugje champagne.
 • Romantisch. Om een ​​slaapkamer in deze stijl te maken, kan een grotere fantasie nodig zijn, omdat zowel de lichte versie als de donkere kamer met grijze muren er mooi uit kunnen zien. Deze stijl wordt gekenmerkt door onopvallende bloemenprints,vrouwelijke elementen, leren hoofdeinden.
 • Classic. Voor deze stijl zijn de karakteristieke eigenschappen luxe en rijkdom. Zachte fluwelen stoffen, zijden beddengoed en velours kussens worden voornamelijk gebruikt. En het interieur wordt gedomineerd door gouden decoratieve elementen, aangevuld met kristallen beeldjes.
 • Pop Art. Deze stijl is meer modieus en modern van allemaal, omdat de belangrijkste functies zijn geïnspireerd door verschillende nieuwerwetse trends. Grote posters met een groot beeld van vrouwengezichten, tekeningen in de vorm van vergrote bessen en fruit, neutrale meubels en accessoires met felle kleuren zijn de belangrijkste componenten van deze stijl.

verlichting

Verlichting in de slaapkamer is een belangrijk onderdeel, omdat het niet alleen een slaapgedeelte is, maar ook een rust in een horizontale positie. Een klassiek plafondlampje is misschien gewoon niet genoeg, en kleine lampen hebben niet zo'n vermogen dat ze in staat zouden zijn om de hele kamer alleen te verlichten.

Laten we meer in detail kijken naar alle bestaande opties voor het verlichten van slaapkamers, welk goed het meest succesvol is en hoe u verlichting zelf kunt maken.

Centrale verlichting

Natuurlijk is de centrale plafondverlichting noodzakelijk omdat deze niet kan worden vervangen door andere verlichtingsarmaturen. Het wordt uitgevoerd vanuit het midden van de kamer en verspreidt zich over het hele gebied.

In de regel wordt dit type verlichting in elke kamer gehouden, dus u hoeft het zelf niet te doen. Het is genoeg om een ​​prachtige kroonluchter te kiezen, geschikt voor het interieur en veilig aan het plafond te bevestigen.

Als u de wandkandelaars van de slaapkamer wilt uitrusten, niet op stopcontacten wilt aansluiten en vanuit de schakelaar wilt werken, moet u extra lijnen met uw eigen handen tekenen.

Extra verlichting

Het is beter om extra bedrading voor reparatie te doen, omdat onversierde muren zeer geschikt zijn om draden in speciaal gekraakte kanalen te verbergen. Anders moet u een speciale doos voor de draden kopen of deze in de gaten in de plint verbergen.

Extra verlichting in de vorm van kleine schansen kan op de zijkanten van het bed worden geplaatst, voor het gemak, door ze uit te rusten met een schakelketting. Kleine staande lampen en staande lampen op nachtkastjes zijn ook op deze manier geplaatst.Al deze elementen van verlichting zijn onmisbaar voor diegenen die graag lezen voor het slapen gaan.

Decor, textiel en accessoires

Naast de afwerking en de keuze van meubels, moet de slaapkamer worden aangevuld met allerlei accessoires en decoratieve elementen. Immers, het interieur van een eenpersoonskamer kan niet zonder stijlvolle kleinigheden, waardoor het meer comfort biedt.

Verschillende beeldjes en vazen ​​van verschillende grootte dienen als decor. Het is niet nodig om verse bloemen in een vaas te bewaren, je kunt het voorwerp decoreren met een mooi kunstmatig boeket.

Uitstekend interieur zijn schilderijen., de afbeeldingen waarop binnenshuis kan worden gecreëerd als een meer zonnige en lichtere atmosfeer, evenals zwaar en negatief, wat leidt tot het verspillen van zijn eigen energie.

Het moet voorzichtig zijn om een ​​foto te kiezen en bang te zijn voor dergelijke geschenken.

Natuurlijk kan geen enkele slaapkamer doen zonder textiel begeleiding - dit zijn gordijnen, een sprei en beddengoed. Bedsprei en gordijnen moeten overeenkomen met het interieur, maar beddengoed moet worden geselecteerd op basis van persoonlijke voorkeur.

Speciale aandacht moet worden besteed aan gordijnen: ze moeten dicht zijn, gemaakt van zware stof die niet in licht laat,omdat het lichaam rust nodig heeft en volledig herstel nodig heeft, en het licht van de lantaarns het slaapproces negatief kan beïnvloeden.

Als accessoires voor gordijnen kunt u speciale banden van materialen of op magnetische basis oppakken.

Echte stijlvolle ideeën in het interieur

 • Eenvoudig maar zeer stijlvol ontwerp van de slaapkamer in de stijl van de Provence. De muur achter het bed is gedecoreerd met fotobehangpapier met een heldere afdruk en het elegante meubilair en de decoratieve elementen zijn in wit afgestemd, waardoor de ruimte ruimer en lichter is.
 • Zeer mooie slaapkamer kijkt in blauwe tinten. Witte meubels, behang met een onopvallende print in een klassieke stijl, elegante gordijnen en een prachtige blauwe omslag geven de kamer een echt luxe uitstraling.
 • Lichte slaapkamer, de overheersende schaduw van het interieur waarvan een beige-roze tint is, zal zowel mannen als vrouwen aanspreken.
 • Een praktische slaapkamer in een langgerekte ruimte van 12 meter wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verticaal opgehangen planken. Boven de deur bevindt zich een kleine nis die het probleem van extra opslagruimte oplost.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer