De locatie van de verkooppunten in de slaapkamer

De moderne mens is volledig afhankelijk van elektrische energie. Dit komt omdat hij veel huishoudelijke apparaten gebruikt, waarvan de efficiëntie wordt geleverd door deze energiebron. Het is noodzakelijk om de locatie van de stopcontacten in de slaapkamer te kiezen, aangezien iemand hier veel tijd doorbrengt.

Hoeveel stopcontacten zouden er moeten zijn?

Het stopcontact is een speciaal mechanisme waarmee u alle voordelen van elektriciteit kunt benutten. Het aantal van dergelijke systemen kan variëren afhankelijk van de kamer en de menselijke behoeften.

Er is geen enkele standaard die aangeeft hoeveel stopcontacten in de slaapkamer kunnen worden geïnstalleerd. Het is belangrijk om ze zo te organiseren dat ze optimaal comfort bieden. Tel het aantal uitlaten bij voorkeur in het stadium van reparatie in de kamer. Om het exacte aantal van deze apparaten te achterhalen, moet u enkele eenvoudige regels onthouden:

 1. Bepaal het aantal en type apparatendie je van plan bent te gebruiken in de slaapkamer. Vaak is het niet alleen een stofzuiger en nachtlampen, maar ook telefoons, een laptop en andere apparaten.
 2. Wanneer u beslist zult u gebruiken, u moet duidelijk maken welke apparaten tegelijkertijd zullen werken. Gezien deze indicatoren is het al mogelijk om het minimumaantal verkooppunten te berekenen.
 3. Let op de grootte van de slaapkamer. Als de ruimte klein is, installeer dan niet een groot aantal outlets. Vaak hebben ze niet meer dan 5-6 stuks nodig, die zich rond de omtrek van de kamer bevinden.

Bij het plannen van de plaatsing van sockets, moet men rekening houden met de aanwezigheid van verschillende functionele zones:

 1. Het bed. In de buurt hebben 2-3 stopcontacten. Als het product dubbel is, is het wenselijk om de elementen aan elke kant te dupliceren.
 2. Kaptafel. Er zullen ook minimaal 2 sockets nodig zijn. Hiermee kunt u tegelijkertijd meerdere huishoudelijke apparaten (lampen, föhn en anderen) bedienen.
 3. Garderobe. Vaak installeren ze hier 1 stopcontact, dat is bedoeld om een ​​steamer of strijkijzer aan te sluiten.
 4. TV. Het gaat om het gebruik van meerdere extra apparaten.Als u van plan bent om een ​​tv in de slaapkamer te installeren, heeft u ongeveer 5 extra stopcontacten nodig (het hangt allemaal af van het model en de functies).
 5. Thuisapparatuur aansluiten. Voor dergelijke systemen is het noodzakelijk om meerdere stopcontacten te voorzien, die zich in verschillende functionele gebieden bevinden.

Houd er rekening mee dat sommige van deze elementen met meerdere instrumenten kunnen worden bediend. De aansluiting bij de kaptafel is perfect voor het aansluiten van een stofzuiger of strijkijzer. Het is belangrijk om het aantal van deze systemen niet specifiek te verhogen. Het is wenselijk om ze te optimaliseren voor specifieke behoeften.

Dit algoritme kan worden toegeschreven aan de berekening van het aantal schakelaars. Het moet duidelijk zijn dat dergelijke elementen iets kleiner zijn dan uitlaten. Dit komt doordat veel huishoudelijke apparaten deze systemen niet nodig hebben. Vaak is het aantal schakelaars niet groter dan 3 (hanglampen, hoofdverlichting).

Hoe en waar te vinden?

Een ander belangrijk probleem bij het installeren van sockets - waar doen connectors voor hen. Deze procedure begint bij het opstellen van de lay-out van de elementen. Dit proces is vrij eenvoudig en bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen:

 1. De plaatsen waar het meubilair zal worden geplaatst (bedden, sets) worden bepaald.
 2. Op basis van de ontvangen regeling is het gepland om verkooppunten te plaatsen Vaak wordt rekening gehouden met de functionele zones die eerder werden beschreven. Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met het aantal elementen, maar ook met hun plaats van fixatie op het oppervlak van de muren. Een persoon moet er snel toegang toe krijgen, dus plaats geen sockets achter kasten of onder de tafel.

Boven het nachtkastje

Heel vaak worden de stopcontacten boven de nachtkastjes geïnstalleerd. Experts adviseren om ze op een hoogte van minstens 10 cm van het oppervlak van het meubilair te plaatsen. Als er meerdere elementen zijn, kunnen deze zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst.

De optimale parameter is de hoogte van 20 cm vanaf de bovenkant van het nachtkastje. In sommige gevallen kunnen sockets direct in de buurt van de kast worden gemonteerd. Vervolgens worden ze zo geplaatst dat de gebruiker ze gemakkelijk kan bereiken. De minimale hoogte is een waarde van 30 cm.

Dichtbij het bed

Veel experts beweren dat apparaten dicht bij het bed moeten worden geplaatst. Dit maakt het mogelijk om apparaten zoals opladen voor mobiel of laptop eenvoudig te bedienen.Bedside-elementen kunnen op verschillende plaatsen worden geplaatst. Als de nachtkastjes zijn geïnstalleerd, worden de aansluitingen vastgezet volgens de eerder genoemde regels.

Wanneer u niet van plan bent om meubels in het bedgedeelte te gebruiken, kunt u het apparaat op een hoogte van 30 tot 90 cm van de vloer monteren. Hierbij is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de kenmerken van de persoon, maar ook met de technische kenmerken van de gebruikte instrumenten.

Houd er rekening mee dat de afstand tussen het bed en deze structuren afzonderlijk wordt geselecteerd. Hiertoe wordt het type apparaten geschat dat moet worden gebruikt (opladen voor mobiel, laptop, vloerlamp).

Onder de tv

Sockets voor tv - een controversieel probleem, omdat dit kenmerk niet altijd in aanmerking wordt genomen bij het plannen van een slaapkamer. Als ze ontbreken, moeten eigenaars extra adapters en verlengsnoeren gebruiken.

De beste plaats om een ​​tv te plaatsen is de muur tegenover het bed. Sockets bevinden zich ten opzichte van de plaats van bevestiging van dit apparaat. Vaak is de optimale hoogte 130 cm van de vloer. Deze attributen moeten zo worden geplaatst dat ze er volledig toegang toe hebben.In sommige gevallen kunnen bij de tv extra apparaten worden gebruikt die op de nachtkastjes eronder zijn gemonteerd. Het is erg belangrijk dat het snoer van hen de op de muur gemonteerde aansluitingen kan bereiken.

werkplaats

Als de slaapkamer groot is, zetten velen hier een tafel op waar ze indien nodig kunnen werken. Voor optimale prestaties op deze plaats hebt u ongeveer 2-3 connectoren nodig. Je kunt ze direct boven het tafeloppervlak of eronder installeren. De optimale hoogte is 75 cm vanaf de vloer (15 cm boven de tafel).

Let op het feit dat de contactdozen niet erg dicht bij de vloer moeten worden geplaatst. Dit is niet alleen van invloed op het comfort, maar kan ook sluitingen veroorzaken als er per ongeluk water wordt geïnjecteerd.

Interessante ontwerpoplossingen

Standaard connectoren van dit type zijn meestal vierkant of rechthoekig. Tegenwoordig is dit attribuut echter niet alleen een noodzaak, maar ook een mogelijkheid om het interieur te versieren. Om deze reden produceren fabrikanten veel verschillende aanpassingen:

 1. Het lichaam van het product heeft een andere decoratieve vorm.
 2. Het ontwerp wordt aangevuld door unieke voeringen die gaten verbergen.Ze passen perfect in elk interieur.
 3. Ingebouwde sockets. Ze worden direct op de tafel of op een ander oppervlak gemonteerd. Een kenmerk van dergelijke verkooppunten is dat ze gemakkelijk kunnen worden verborgen. Dit is ideaal voor mensen die de voorkeur geven aan de maximale functionaliteit en bruikbaarheid.

Sockets in de slaapkamer zijn erg belangrijk, ze zorgen voor een optimale werking van huishoudelijke apparaten.

Bij de installatie is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met hun ontwerp, maar ook met technische kenmerken van huishoudelijke apparaten. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare werking van het hele systeem. Overweeg alle nuttige aanbevelingen, en dan zal blijken dat alles perfect is.

Zie hieronder voor informatie over het niet plaatsen van het stopcontact in de slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer