Ontwerp slaapkamer-woonkamer van 16 vierkante meter. m

Zelfs als u een heel klein appartement in Chroesjtsjov heeft, kunt u het zo comfortabel en comfortabel mogelijk maken om te wonen, als u de functionaliteit van de leefruimte op de juiste manier plant. Een van de meest acceptabele opties voor het oplossen van de moeilijke taak om comfort te creëren in beperkte vierkante meters, is om een ​​slaapkamer-woonkamer te creëren.

8 foto

Manieren om een ​​kleine ruimte in te delen

Als u de eigenaar bent van slechts één kamer op 16 vierkante meter. m. en u moet in deze beperkte ruimte een slaapkamer-woonkamer organiseren, de beste oplossing voor het probleem zal het gebruik van zonering zijn - het verdelen van de ruimte in twee afzonderlijke zones. En in eerste instantie moet het precies een plek om te slapen gekozen worden, het moet weg van de toegangsdeur worden geplaatst en het is wenselijk dat er een raam in de slaapkamer is.Als het de enige in uw kamer is, zal de woonkamerruimte moeten worden uitgerust met een groot aantal spots. Er zijn verschillende manieren om woonkamers in combinatie met een slaapkamer te organiseren, maar de meest populaire daarvan zijn:

  • de constructie van scheidingswanden;
  • installatie van een scherm;
  • zonering met meubilair;
  • zonering met speciale verlichting;
  • het gebruik van verschillende kleuren.

Gebruik onder deze methoden meestal volledige of gedeeltelijke partities. Als u besluit om een ​​solide partitie te bouwen, dan is gipsplaat of hoogwaardige spaanplaat het beste voor dit doel. In dit geval is een kamer in 16 vierkanten beter verdeeld in twee gelijke delen van het gebied. Als u volledig tevreden bent met een gedeeltelijke partitie, dan kunt u voor dit doel met succes allerlei metalen of plastic gebogen structuren, schermen en roosters gebruiken.

De volgende populaire manier om een ​​klein slaapkamer-woonkamer ontwerp te maken, is een speciale manier om meubels te maken om twee visueel gescheiden zones te creëren. In de regel wordt op de rand van ruimtes die in twee delen zijn verdeeld, een groot meubelstuk geïnstalleerd.Het kan een kledingkast, een rek, een poef of een bank zijn - alles dat kan dienen als een geïmproviseerde partitie.

Een meer moderne variant van zonering van de binnenruimte is een speciale manier van verlichting en, meer precies, de organisatie van twee afzonderlijke soorten verlichting voor elke zone.

Lichtere verlichting wordt geïnstalleerd in de woonkamer en in het deel van de kamer dat gereserveerd is voor de slaapkamer, wordt een bron van gedempt en zacht licht geselecteerd. In dit geval, puur visueel, blijft uw slaapkamer in de schaduw en valt de volledige nadruk op de woonkamer. Een andere populaire optie is de indeling met verschillende kleurenoplossingen, hiervoor worden twee primaire kleuren voor elke afzonderlijke zone geselecteerd. Voor het ontwerp van de woonkamer is het beter om helderdere en meer verzadigde kleuren te kiezen, en voor de slaapkamer, integendeel, zachte en gedempte tinten.

Een van de oorspronkelijke opties voor het verdelen van een kleine kamer kan een afscheiding zijn van hoge huisplanten, je kunt ook een haag regelen door een rooster in te stellen, waarlangs een van de klimplanten kan worden verhuurd. Maar de meest modieuze trend in het verdelen van een kleine kamer in twee woonwijken is een scheidingswand,volledig uit planken bestaande uit een heleboel noodzakelijke dingen, zoals boeken, schalen, huishoudelijke artikelen en vele andere noodzakelijke huishoudelijke accessoires.

meubels

Voordat we beginnen met de inrichting van de slaapkamer-woonkamer, is het raadzaam om een ​​gedetailleerde indeling van het algemene interieur van de kamer in overweging te nemen. De keuze van het meubilair in een dergelijke ruimte moet bijzonder zorgvuldig worden benaderd. Aangezien je het meeste uit de ruimte van je kamer moet halen, is het beter om je aan het minimalisme te houden. Hoe je een breed en comfortabel bed ook leuk vindt, het is beter om het te weigeren, want in de slaapkamer, in combinatie met de woonkamer, zal het niet al te gepast zijn. De beste optie voor een bed voor een dergelijke kamer is een poef of een vouwbank. De uitzonderingen zijn kamers, verdeeld in zones met een stevige scheidingswand, dan kan het bed worden afgedekt met een gordijn en zal het geen aandacht trekken zolang je kamer je als een woonkamer dient. Maar in ieder geval is het voor een kleine kamer aan te raden om een ​​compact en functioneel meubilair te kiezen.

Een goede optie voor een ruimte van 16 meter is de installatie van een grote kast voor kleding langs een van de muren.

Dit zal het probleem oplossen van het plaatsen van de noodzakelijke dingen en beddengoed in het dagelijks leven, daarnaast zal een ruime kledingkast de functie krijgen van extra nachtkastjes en ladekasten in een kleine kamer. Hiermee kun je wat ruimte vrijlaten in je kleine kamer. Als u geen vooroordelen heeft over grote spiegels in de slaapkamerruimte, kunt u een kledingkast met spiegeldeuren kopen, die bovendien de illusie van ruimte creëren en de ruimte visueel een beetje ruimer maken.

Ontwerptrucs

Nadat je het probleem hebt opgelost met het in zones onderbrengen van je kleine kamer en hebt besloten hoeveel meubilair je nodig hebt, begin je met het plannen van het ontwerp van het toekomstige interieur. Wanneer u een interieurstijl kiest die bij u past, vergeet dan niet rekening te houden met de kenmerken van de kamer, de grootte en het aantal ramen en aan welke kant van de wereld ze uitgaan.

Voor wandontwerp is het beter om warme pastel- en bij voorkeur monochrome tinten te kiezen die de ruimte van een kleine ruimte visueel kunnen vergroten.

In dit geval is de ideale oplossing voor muurdecoratie de keuze voor mat behang of decoratieve pleister.Het is ook beter om overbodige en vrij grote decorstukken volledig achter te laten. Wanneer u gordijnen voor de ramen kiest, moet u letten op het patroon en de textuur van de stof waaruit ze worden genaaid. Versier de ruimte niet met textiel met een groot patroon en een zware, zware textuur. De beste optie is de keuze voor lichte en lichte stoffen, monofoon of met een nauwelijks merkbaar patroon. Onthoud en de hoofdregel: de textielkeuze moet in overeenstemming zijn met het algehele ontwerp en harmonieus aansluiten bij de kleur van de muren en het meubilair.

U kunt een visuele toename van de ruimte realiseren door plafonds met meerdere niveaus in uw kamer te bouwen. Door ze uit te rusten met schijnwerpers, kunt u de rand versterken die het woongedeelte scheidt van de rustruimte. Maar voor een visuele toename van de ruimte voor de woonkamer, kunt u er een vloerbedekking diagonaal in leggen, dit versterkt ook de grens tussen de slaapkamer en de woonkamer.

10 foto

Lees meer over het maken van een interessant ontwerp, u leert van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer