Slaapkamer in de stijl van "Chalet"

Het interieur van de kamer moet een sfeer van comfort en warmte creëren. De meeste moderne stijlen voldoen aan deze eisen, maar de meest populaire onder stedelijke bewoners is het slaapkamerinterieur in de stijl van "chalet". Dankzij hem krijgt de eigenaar van de kamer een unieke gelegenheid om mentaal over te stappen naar het huis aan de voet van de bergen van de Alpen en te genieten van de rust. Rustige kleuren, stijlvol en comfortabel meubilair, maar ook spectaculaire details - dit alles is een chaletstijl.

Speciale functies

Psychologen zeggen dat iemands perceptie van het interieur van zijn slaapkamer een belangrijke rol speelt in zijn emotionele gezondheid. Het ontwerp van deze kamer moet niet alleen de individuele kenmerken van de eigenaar weerspiegelen, maar tegelijkertijd ook vredig voor hem zijn en aangenaam voor het oog. Stijl "chalet" past hier het best bij.

Er zijn verschillende onderscheidende kenmerkendat onderscheidde het van andere stijlen:

  • Gebruik een rustig palet. "Chalet" tolereert geen felle en irritante kleuren in het interieur. Het wordt gekenmerkt door een rustig bereik bestaande uit tinten van kleuren zoals beige, bruin, lichtgeel, blauw, wit, lichtgroen en grijs. Ze hebben een positief effect op het menselijke onderbewustzijn en geven een gevoel van troost;
  • Het gebruik van houtmaterialen om de belangrijkste accenten in de kamer te creëren. Aangezien de "chalet" -stijl een moderne aanpassing is geworden van het ontwerp van zomerhutten en alpenhutten, wordt de aanwezigheid van hout in het interieur als de belangrijkste voorwaarde beschouwd. Dankzij hem ziet de slaapkamer er stijlvol en duur uit;
  • Vlotte kennismaking met het ontwerp van oudheden. Het is belangrijk om harmonieus in de inrichting te kunnen passen, eenvoudige maar stijlvolle accessoires die het interieur aanvullen en het nog comfortabeler maken. Dit kunnen tapijten zijn, kussens met pelsafwerking, gesmede figuranten, een pelsdeken, herten hoorns en nog veel meer in de geest van "het leven van bergbewoners". Deze stijl verwelkomt de aanwezigheid van antiek, wat de setting nog luxueuzer en interessanter zal maken;
  • Veel lichtbronnen. Accenten helpen staande lampen en wandlampen eenvoudig maar elegant ontwerp. Het vermogen om het hoofdlicht in de kamer te dempen en slechts een paar lampen aan te doen, stelt de aanwezigen in staat om zich in de aangename sfeer van huiselijke warmte te storten. De aanwezigheid van een open haard in de kamer, zelfs een elektrische, is welkom. In dit geval moet u letten op het ontwerp van de hoofdluchter. Afhankelijk van de rest van de situatie kan het te simpel van opzet zijn of erg origineel. Vaak worden bij het versieren herten horens of kaarsvormige gloeilampen gebruikt;
  • Eenvoudig en comfortabel meubilair. Het interieur in de stijl van "chalet" ziet er op zichzelf al vrij ongebruikelijk uit voor een stadsbewoner, dus je moet meubels van verfijnd modern design daarin niet inbouwen. Dit kan de algemene indruk alleen maar bederven. Het is beter om de voorkeur te geven aan eenvoudiger, maar tegelijkertijd elegant meubilair dat perfect in de "hut" -stand past. Het klassieke frame, zachte bekleding, houten armleuningen en kussens zijn de perfecte combinatie voor de slaapkamer in de stijl van "chalet";
  • Ergonomische introductie van technologie in het hoofdontwerp. Deze stijl houdt niet van de diversiteit van technologie, omdat het zelf rust en onopvallendheid voor de gastheer moet brengen.Professionals adviseren om het teveel aan apparatuur in de kasten te "verbergen", waarvan de kasten zijn aangepast voor snelle toegang, of om vakkundig te decoreren met hout. Een plasma-tv kan bijvoorbeeld worden gemonteerd in een houten frame boven de open haard.

Op zichzelf is de stijl van "chalet" buitengewoon effectief, maar niet te aanstekelijk. Het is geweldig voor het versieren van een ruime slaapkamer in een appartementencomplex of het versieren van een kamer in een huis.

Slaapkamer decoratie

Afhankelijk van wie de eigenaar is van de slaapkamer, is het de moeite waard om een ​​paar nuances te overwegen die helpen de slaapkamer op de beste manier te ontwerpen, rekening houdend met alle kenmerken en behoeften van de eigenaar.

Kinderkamer

Haar ontwerp in de stijl van 'chalet' komt meestal voor als ze in een privé-huis is, volledig ingericht in deze stijl. Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen dat hij te streng of conservatief is voor een kleine jongen of een klein meisje - het hangt er allemaal vanaf wat ouders besluiten de slaapkamer van hun kind te diversifiëren.

Het interieur moet trainingszones en een speelruimte bevatten. Het studiegebied moet een tafel en een comfortabele stoel met een zachte zitting en rug bevatten, evenals de extra verlichting.De spelzone moet kisten voor speelgoed bevatten, evenals een warm tapijt met een lang dutje of zelfs een onder de huid versierd dier.

Professionals adviseren om daarnaast een slaapkamer van de jongen te maken in donkerblauwe koude tinten. Dit kunnen extra elementen van de inrichting zijn zoals een sprei, bekleding, kussens, tapijt.

De slaapkamer voor het meisje is de moeite waard om lichtroze dingen toe te voegen. Het is wenselijk dat het iets luchtigs was, zoals een hemelbed boven het bed of gordijnen. Je kunt ook een tapijt van deze kleur op de parketvloer leggen.

Slaapkamer voor echtgenoten

Als een man en een vrouw de troost van kleine hutten willen voelen en zich willen onderdompelen in vrede, omdat ze de drukte van de moderne wereld een tijdje hebben vergeten, dan is een slaapkamer in chaletstijl een uitstekende oplossing voor hen.

Het onopvallende ontwerp, het ontbreken van felle kleuren en de gezelligheid van de alpine huizen zullen het paar in staat stellen om snel te ontspannen na een dag hard werken en zich comfortabel voelen.

Romantische accenten in de vorm van een zachte dierenhuid, kaarsen en volumineuze warme dekens zullen u op een prettige manier op zetten. Bovendien ziet de slaapkamer van deze stijl er extreem neutraal uit, zodat het paar zonder problemen in staat zal zijn om het voor hun behoeften te regelen.

Een slaapkamer in de stijl van "chalet" kan voor de eigenaar een toevluchtsoord worden van rust en comfort, waarin hij kan ontspannen en van de rust kan genieten. Extra elementen zijn in staat om de situatie nog comfortabeler te maken, en een minimaal gebruik van technologie stelt je in staat af te leiden van de buitenwereld.

Style "chalet" - dit is de perfecte oplossing voor slaapkamerdecoratie.

10 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer