Design slaapkamer met balkon

De wens om een ​​slaapkamer te combineren met een balkon of een loggia kan om verschillende redenen worden gedicteerd. Meestal hebben de eigenaren van standaard appartementen in de huizen van de Chroesjtsjov-serie, die zich onderscheiden door hun onpraktische, weinig logische indeling, de neiging om de beschikbare ruimte te transformeren. Het succes van de implementatie van het plan is afhankelijk van een goed ontworpen ontwerpproject en vakkundig uitgevoerde reparatie.

Rationeel gebruik van de voormalige balkonruimte maakt het mogelijk een werkplek in het extra gebied te organiseren, nog een segment voor recreatie, een minibibliotheek en opslagsystemen van een gesloten of open type.

Laten we eens kijken welke ontwerptechnieken het meeste uit het potentieel van kleine woningen halen en de eigenaar worden van een comfortabel en stijlvol slaapkamerinterieur in combinatie met een loggia.

Functies, voors en tegens

Ombouw op twee manieren om te zetten.Een daarvan betreft de verbetering van het interieur door de doordachte plaatsing van bestaande componenten van het appartement, die de algehele functionaliteit van de woonruimte beïnvloeden. De andere heeft te maken met aanzienlijke veranderingen in het interieur, waarvoor installatie en demontage nodig zijn. Er is een architect bij betrokken, er wordt een project gemaakt en het wordt gecoördineerd met de relevante autoriteiten. Dit is een herontwikkeling, de behoefte waarvoor alleen de vereniging van de slaapkamer met een balkon betekent.

9 foto

Ongeacht de gekozen optie, bieden dergelijke transformaties verschillende praktische voordelen:

 • De bruikbare ruimte neemt toe, dus de omstandigheden voor een leven verbeteren.
 • De ruimte wordt niet alleen ruimer, maar ook helder. De ontmanteling van de scheidingswand scheidt de toegang tot natuurlijk licht, dat de slaapkamer volledig zal binnendringen.
 • Het extra grondgebied breidt de mogelijkheden uit om de meest originele ideeën voor het interieurontwerp van een slaapkamer met een loggia te gebruiken.

Daarnaast, als het appartement zal moeten verkopen, dan zal de waarde na de toegestane herontwikkeling, als een luxe woning, hoger zijn.

Niet zonder gebreken gerelateerd aan:

 • Papierwerk. Om toestemming voor herontwikkeling te krijgen, moet u contact opnemen met de vele autoriteiten, en soms meer dan eens.
 • Uitgaven. De prijs van het probleem omvat de kosten van het bouwen van verschillende muren, isolatie, beglazing, afwerking, interieurdecoratie.
 • Time. Het verzamelen van een pakket documenten, het verkrijgen van vergunningen en directe herontwikkeling zelf kan een onbepaalde tijd duren.

Layout opties

In de meeste gevallen, wanneer de eigenaars de reparatie liever toevertrouwen aan professionals, regelen bouworganisaties zelf de papieren formaliteiten, waardoor de klanten worden behoed voor het saaie rondrennen in de rechtbank. Laten we stilstaan ​​bij verschillende interieuroplossingen slaapkamer, gecombineerd met loggia:

 • Een enkele ruimte maken met twee functionele gebieden. Een dergelijke herontwikkelingsoptie impliceert de noodzaak om de scheidingswand volledig te ontmantelen met een raam. Als gevolg hiervan wordt de omtrek van de kamer thematisch verdeeld in twee afzonderlijke segmenten. In plaats van een partitie kan een boog als scheidingselement worden gebruikt.Een soepele overgang van de slaapkamer naar het balkon zorgt voor het ontwerp van beide zones in dezelfde stijl.
 • Segmenteren met behulp van een vensterbank. Hier is alleen de demontage van het raam en de deurblok zonder de vensterbank te slopen al beperkt. De stoeprand kan deel uitmaken van een interieuroplossing, fungeren als een toog, tafel, staan ​​voor bloemen. De benchmark dient als een slaapkamerontwerpproject en uw voorkeuren. In dit geval biedt de herplanningsoplossing u ook de mogelijkheid om te profiteren van een dergelijke relevante ontwerpbeweging als installatie van de boog, omdat een dergelijk universeel element niet in tegenspraak is met de meeste stilistische richtingen.
 • Slaapkamer + balkon = twee onafhankelijke kamers. Ontwerp impliceert het gebruik van verschillende stijlen. Om de gecombineerde ruimte van de slaapkamer met een balkon te scheiden, worden naast stationaire scheidingswanden van gipsplaat, hout- of gas silicaatblokken transformeerbare scheidingswanden gebruikt. Als het interieur een balkon met een ligplaats heeft, kan een scherm of gordijn fungeren als een schuifwand en tegelijkertijd een decoratieve functie vervullen.
 • Een interessante oplossing - een slaapkamer met balken. Decoratieve elementen van kunstmatig of natuurlijk materiaal dragen bij aan het creëren van de juiste akoestiek in de kamer, passen organisch in bijna elk ontwerp, waardoor u het interieur op een originele manier kunt verslaan.

Toelatingsloggia. Structuren van gebouwen met meerdere verdiepingen hebben een zekere stijfheid en stabiliteit. Het onvermijdelijke fenomeen van langdurig gebruik is de slijtage van naden, lateien en naden. Dit is een natuurlijk proces van 'veroudering' van gebouwen. Wanneer, als gevolg van interne transformaties, de open ruimte van een loggia of balkon een verwarmde ruimte wordt, kunnen de vermelde vervormingen zich op onvoorspelbare manieren gedragen.

Het is best gevaarlijk om de scheidingswand te ontmantelen, hoewel deze in een klein gebied integraal deel uitmaakt van de buitenmuur van het gebouw, dat een enorme ondersteunende structuur is.

In dergelijke situaties verbinden zelfs competente specialisten zich er niet toe om op lange termijn voorspellingen te doen. Daarom zijn de vereisten van de autoriteiten met betrekking tot de afgifte van vergunningen volledig gerechtvaardigd: niemand wil dat voetgangers lijden vanwege het ingestorte balkon.

Wat u moet doen:

 • Vraag advies aan een civiel ingenieur of architect.
 • Maak een project.
 • Krijg toestemming om te werken aan herontwikkeling.
 • Versterk de balkonkachel.
 • Voer alle demontage- en montagewerkzaamheden uit.
 • Krijg een conclusie in GZHI (State Housing Inspection).
 • Een nieuw technisch paspoort uitgeven.

Het is in uw belang om vooraf een medewerker van een onafhankelijk expertbedrijf te raadplegen over de volgende zaken:

 • Hoe komt het balkon samen, gezien je type huis? Ontdek onmiddellijk de toegestane hoeveelheid en soort werk.
 • Wat is de staat van het balkonbord en wat is de maximale belasting die het kan weerstaan.

Om overbelasting van de plaat te voorkomen, is het raadzaam om een ​​lijst af te spreken van bouwmaterialen voor de bouw van scheidingswanden en de toekomstige interieuroplossing. Gelicentieerde organisaties zijn betrokken bij het ontwerpen. In het project van de slaapkamer, in combinatie met een loggia of balkon, zal een lijst met alle aangebrachte wijzigingen, de specificatie van bouwmaterialen, de volgorde en de hoeveelheid werk worden weergegeven.

Welke autoriteiten moeten contact opnemen met:

 • Bureau of Technical Inventory.
 • Inspectie van woningen.
 • Sanitaire controle.
 • Territoriale lichamen van MES.
 • Gas service.
 • Commissie voor Architectuur en Stedenbouw.

Het bekleden van de kantoordrempels is al vervelend, en aangezien de nutsbedrijven erg terughoudend zijn in het verlenen van vergunningen voor herontwikkeling, moeten ze ook behoorlijk nerveus zijn.

Het vereiste pakket documenten omvat:

 • Kentekenbewijs voor huisvesting.
 • Ontwerp project herontwikkeling.
 • Toestemming schriftelijk van iedereen die in het appartement woont.
 • Certificaat van ingezetenen geregistreerd in het appartement op het moment.
 • Toestemming schriftelijk van buren.
 • Documenten van de titel van het appartement.

De redenen voor het weigeren van toestemming kunnen de volgende redenen zijn:

 1. De architecturale waarde van het huis als een object van cultureel erfgoed.
 2. De ouderdom van het huis of structurele kenmerken van de constructie, met uitzondering van de mogelijkheid om een ​​specifiek type herontwikkeling uit te voeren. In dit geval wordt het probleem opgelost door loggia met kapitaalwinst.
 3. De beperking van de veiligheidsfactor van de constructie is goed mogelijk als er meerdere appartementen in het gebouw zijn, waar de kamers worden gecombineerd met een balkon.

Gebruik maken van de turnkey herontwikkeling service,wanneer de projectorganisatie de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het verzamelen van documenten, het project ontwikkelt en de herontwikkeling legitimeert in alle staatsinstellingen, kunt u uw taak aanzienlijk vereenvoudigen.

afmeting

De methode van herontwikkeling, die de volledige ontmanteling van de muur met een raamblok impliceert, maakt het mogelijk om het oppervlak van de kamer te vergroten. Wanneer in appartementen is de oppervlakte van kleine kamers maximaal 13 vierkante meter. m., is het raadzaam om een ​​beroep te doen op een dergelijke oplossing. Een variant met het verwijderen van een balkonblok moet worden overwogen als de slaapkamer ruim is (16 m² M.) Of minstens middelgroot (14 m² M.).

Na het combineren van de slaapkamer en het balkon met behulp van zoneringstechnieken op extra vierkanten, kunt u een ander functioneel gebied organiseren. De meest populaire opties zijn de regeling:

 • Mini-kast. Wanneer de beelden van de slaapkamer slechts 9-11 vierkante meter zijn. m., in omstandigheden met beperkte ruimte is het uiterst moeilijk om een ​​vrije ruimte voor de werkplek toe te wijzen. Op extra vierkanten past u gewoon een kleine console en een bureaustoel.
 • Gym. Dit gaat niet over een volwaardige ruimte voor sport,Immers, voor dit doel zou het nodig zijn om het hele gebied van de kamer te gebruiken, maar om 2-3 simulators en andere sportuitrusting op de voormalige loggia te plaatsen, zal zeker werken.
 • Bibliotheek. Met de ontwikkeling van internet werd het probleem van het opslaan van honderden boeken vanzelf opgelost. Om de beschikbare exemplaren te plaatsen, volstaat een nette plank of een paar boekenplanken. Als er plaats is voor een stoel, krijgt u een aparte leeshoek.
 • Walk-in closet. In een kleine slaapkamer moet worden beperkt tot het minimum aantal meubels. Hier is een extra kledingkast een onbetaalbare luxe. Terwijl de extra ruimte van het voormalige balkon of loggia kan worden gebruikt voor opslagsystemen in de vorm van gesloten kasten of open rekken.
 • Ontspanningsruimte of een ander bed. Het installeren van een glijdende partitie biedt bescherming tegen externe geluiden en het bijbehorende ontwerp in rustgevende kleuren zal helpen om de ontspanning te maximaliseren.
 • Conservatoria of een kleine wintertuin. Vanwege de landschapsinrichting op meerdere niveaus van het voormalige balkon, kunt u het interieur transformeren.En als je lichte rieten meubels hebt geplaatst, zorg dan voor een platform voor gezellige avondbijeenkomsten.

Houd er rekening mee dat de ontwerpplanning van tevoren moet worden gedaan voordat de sloopwerkzaamheden beginnen.

Interieur decoratie

Hoewel de herontwikkeling en herontwikkeling van woongebouwen wordt geregeld door federale wetgeving, kan dit probleem niet worden opgelost zonder de toestemming van de lokale overheden. In sommige steden verbieden lokale autoriteiten de overdracht van radiatoren van een gecentraliseerd verwarmingssysteem naar balkons, terwijl ze in andere steden daar geen problemen van maken. Voor dergelijke compacte gebouwen als loggia's en balkons zijn er bepaalde bouwvoorschriften en voorschriften.

7 foto

Het is verboden om:

 • Aansluiting van verwarmingsradiatoren op het centrale verwarmingssysteem bij het plaatsen van apparaten op balkons / loggia's.
 • Installeer warmwatervloeren aangesloten op centrale watertoevoer / verwarming.
 • Loodgieterij, bedrading, riolering.
 • Volledige demontage van de balkonpartitie en de drempel, waardoor de balkonplaat blijft.

Bij het ontwikkelen van een project, waar zich een oude muur bevond, zou een verschuivende scheidingswand moeten zijn aangebracht,afscherming van de kamer vanaf het balkon. Dit voorkomt warmteverlies en problemen met het warmtegeleidingssysteem.

Repareer werk. Omdat herontwikkeling de sloop van muren en de bouw van nieuwe met zich meebrengt, is het beter om tijdens de renovatie meteen zorg te dragen voor hun weersbestendigheid. De beste optie is het gebruik van SIP-panelen, waarvan de thermische geleidbaarheid gelijk is aan één meter metselwerk. Vanwege de locatie aan de boven- en onderkant van onverwarmde gebouwen, is isolatie vereist voor het plafond en de vloer, en niet alleen voor de muren.

Op de vloer wordt een lichtgewicht geëxpandeerde kleimafdekking gemaakt en de wanden en het plafond zijn geïsoleerd met schuim, polystyreenschuim, minerale wol. Het laatste materiaal vereist het leggen van dampscherm en waterdichting. Als dit niet gebeurt, zal het onder invloed van vocht niet mogelijk zijn om het verlies van eigenschappen van minerale wol te voorkomen.

Beglazing van het balkon is wenselijk om energiebesparende ramen met dubbele beglazing uit te voeren. Besparingen in dit geval zijn niet passend: vanwege de koude ramen zullen de verwarmingskosten stijgen. Frameloze beglazing zorgt voor extra natuurlijk licht en maakt het ontwerp verfijnder.

De populariteit van panoramische beglazing dankzij het vermogen om de grenzen visueel uit te breidenkamers, de mogelijkheid om elektriciteit te besparen, windisolatie, gebruiksgemak en zorg.

Verwarmde vloeren in de slaapkamer, gecombineerd met een balkon - een voorwaarde voor een comfortabel leven. De ideale oplossing is om een ​​infraroodvloer te installeren, die wordt gekenmerkt door volledige brandveiligheid. Het kost meer dan water, wat wordt gecompenseerd door een probleemloze werking. Bij een waterbodem is er altijd gevaar voor inzittenden vanaf de bodem van de baai, daarnaast kan deze niet worden aangesloten op de centrale watertoevoer en verwarming.

Afwerking. Kies bij het kiezen van afwerkingsmaterialen voor een gecombineerde slaapkamer de voorkeur voor katoenen bekledingen en veloursbehang met geluidsabsorberende eigenschappen. De vloer is afgewerkt met laminaat, vloerplaat of kurk. Meerlaags spanplafonds met ingebouwde spotverlichting - altijd een winnende oplossing. In elk segment kunt u een plafond van verschillende niveaus gebruiken.

Voor kleine slaapkamers met lage plafonds, een lichte afwerking en contrasterende decoratieve balken gemaakt van donker hout of een materiaal dat het effectief imiteert zou een uitstekende oplossing zijn. De tint van de balken kan worden herhaald door de deuren / ramen uit te kiezen, de vloerbedekking en gedeeltelijk het meubilair in dezelfde kleurversie te kiezen. Het beeld van de kamer zal harmonischer en completer zijn.

Het palet van lichtroze, lichtgroene, parelgrijze en blauwe tinten dient als een ideale achtergrond voor een natuurlijk houten meubelensemble. Het belangrijkste voordeel van pastelkleuren is de visuele uitbreiding van de randen van de kamer.

7 foto

Bij het maken van een kleine kamer is het belangrijk om slechts drie basiskleuren te gebruiken, niet meer. Grote afdrukken, helder ornament, heldere kleuren in het interieur moeten alleen als accenten aanwezig zijn.

Accent wall kan worden geslagen met prachtige 3D-wallpaper. Vergeet mirrors niet - dit zijn de beste hulpmiddelen voor het maken van optische illusies.

Stijl richtingen. De slaapkamer met een balkon kan op verschillende manieren worden ingericht:

 • Moderne klassiekers. De moderne stijl, die wordt gekenmerkt door praktisch minimalisme in alles, maar waarbij het gebruik van lichte meubels, functionele inrichting en origineel textiel mogelijk is, maakt het mogelijk om niet alleen een harmonieus, maar ook een rationeel interieur te creëren.Contrasterende combinaties in het ontwerp van meubels en in het ontwerp van oppervlakken maken de setting expressiever en de sfeer meer uitnodigend. Dit heeft geen invloed op het niveau van functionele volheid van de ruimte waarin de eigenaren zich het prettigst voelen.
 • Art Deco. Art Deco-stijl impliceert een totaal verschillende interieuroplossingen: van een herinnering aan de klassieke sfeer tot het creëren van stijlvolle, moderne beelden. De aandacht is gericht op het kleurenpalet en de verlichting, het gebruik van decoratieve elementen wordt strikt gedoseerd. Een speciale rol is weggelegd voor textielelementen - spreien, beddengoed en gordijnen, zonder welke het onmogelijk is om de integriteit van het ontwerp te bereiken. Textiel in zachte kleuren met kalm bloemen- of geometrisch ornament is geschikt. Het gebruik van overtrekken van gestructureerde stoffen met een patroon van geometrische vormen is welkom. Symmetrische composities maken het mogelijk om stilistische perfectie te bereiken. Maar het meubelensemble staat altijd in het middelpunt van de belangstelling, dus de kleuren van de afwerking moeten in overeenstemming zijn met de schakeringen van het meubilair en benadrukken op voordelige wijze alle details van het meubilair.

De beste verlichtingsoptie zou een kroonluchter zijn, waarbij de plafondlampen de eenvoudigste vorm hebben, terwijl de vorm van bedlampjes en tafellampen al voorziet in de mogelijkheid van een originele uitvoering.

 • High-tech Een functionele high-tech met veel vergelijkbare functies met een minimalistische stijl is ook geschikt voor een slaapkamer. Maar als de laatste ontkent dat alles overbodig is, neigt de nano-stijl naar een redelijke moderatie, gekruid met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde technologie. Een rijk ontwerp omvat verschillende belichtingsniveaus en soorten verlichting. Contrastverlichting is beknopte en speelbare texturen door het gebruik van matte, glanzende en spiegeloppervlakken.
7 foto

Bij het kiezen van een monochroom interieur worden uiterst eenvoudige meubels gecombineerd met rationeel niveau-licht. Het futuristische ontwerp van meubels en verlichtingsarmaturen geeft een speciale aantrekkingskracht op het rustige monochrome ontwerp.

Met het bestaande reeks stijlen kunt u de meest levendige, ongewone en originele afbeeldingen maken.

De slaapkamer is in de eerste plaats een ruimte voor emotioneel lossen, een plek om te slapen en te rusten. Daarom moet het interieur een passende positieve houding, rust en ontspanning bieden. Kijk door de ideeën van mogelijk ontwerp en luister vaak naar jezelf, omdat je eigen gevoelens hier een veel betere aanwijzing zullen zijn dan de meest geavanceerde modetrends.

7 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer