Ontwerp een kleine woonslaapkamer

Kleine eenkamer- en tweekamerappartementen laten niet toe om alle noodzakelijke ruimtes met verschillende functies te organiseren. Dit geldt vooral voor "odnushek" - ze moeten uitrusten en een kamer om te slapen, en een hal voor het ontvangen van gasten. Ontwerpers geven toe dat een dergelijke taak niet gemakkelijk is. Met behulp van de bestemmingsregel, het kiezen van het juiste kleurenschema en meubels, kun je vanuit een kamer op 12 vierkante meter. m of 13 vierkante meter. m om een ​​functionele ruimte te maken die voldoet aan de moderne normen voor interieurontwerp. Om een ​​kleine woonkamer-slaapkamer perfect te maken, moet je rekening houden met enkele nuances.

Speciale functies

Zonering is een geweldige manier om woon- en slaapkamerfuncties in een kamer te combineren.

Zoned-ruimte op verschillende manieren:

 • Extra muren. Voor dit doel worden constructie- en afwerkingsmaterialen gebruikt.De meest populaire is gipsplaat. Het is gemakkelijk te gebruiken, met zijn hulp zijn wanden, scheidingswanden, hekken en schermen geïnstalleerd. Toegepast textiel - in de vorm van gordijnen en gordijnen.
 • Verschillende kleuren en texturen. De ruimte is dus opgedeeld in zones: schildermethoden, gips aanbrengen, achtergrond gebruiken.
 • Scheiding van meubels en architecturale elementen. Fit bank, boekenkasten, boog.

Voor de zonering van een kleine woonslaapkamer kwamen de experts met een paar trucs waarmee je probleemloos een niet-standaard kamer kon inrichten:

 • Het gebruik van lichte kleuren in de decoratie van de kamer. Hiermee kunt u de ruimte visueel groter maken, licht en dynamiek toevoegen.
 • Het ontwerp verbonden door een element ziet er praktisch en indrukwekkend uit.
 • Je moet de kamer niet volproppen, alle dingen moeten op hun plaats staan ​​en bepaalde functies vervullen.
 • Op de vloer is laminaat geplaatst, dat lang meegaat. Dergelijk materiaal verschilt in verschillende tinten.
 • Wanddecoratie - behang of verf. Stone verbergt de ruimte, behang kan ook de algehele look "breken".
 • De overvloed aan verlichtingsapparatuur, de organisatie van felle verlichting.Ingerichte schijnwerpers passen.
 • Het plafond is beter om een ​​multi-tiered te kiezen, die de twee zones met elkaar verbindt.
 • Gordijnen moeten verzadigde, "dikke" kleuren zijn. Dus de kamer krijgt een verfijnde uitstraling.

Stijl selectie

Een kleine woonkamer-slaapkamer, waar geen ruimte is voor onnodige items, is het beter om in de Amerikaanse, Japanse stijl te regelen of minimalistische technieken te gebruiken. Deze stijlen benadrukken beknoptheid, comfort en de sfeer in de kamer, waarbij verschillende functies worden gecombineerd.

Minimalisme heeft een minimale set meubels. Alles heeft echter een strikte vorm, is compact en praktisch. Het interieur wordt gedomineerd door wit en beige. Individuele elementen kunnen contrasterende tinten zijn, waardoor accenten ontstaan. Het decor moet overeenkomen met het algemene concept: eenvoudige gordijnen, eenvoudige lampen, rechthoekige frames voor een foto - geen franjes.

Het interieur in Japanse stijl onderscheidt zich door vrije ruimte, lage meubels met gladde randen en een glad oppervlak. De gebruikte materialen zijn natuurlijk hout. De muren en de vloer zijn afgezet met houten panelen, foto's met afbeeldingen van hiërogliefen hangen als accessoires, dwergenbomen worden op de nachtkastjes en de tafel geplaatst,beeldjes, fans.

Primaire kleuren - beige, grijs, rijke chocolade en donkergroene kleuren.

De kamer in Amerikaanse stijl is een massa van licht en lucht (dankzij het gebruik van een beige-crèmepalet). Kies in plaats van dure materialen voor goedkope middelen: kunststeen en hout. Verschillende decoraties worden gebruikt - volumetrische balken en strips op het plafond, platbands, lijsten van gangpaden en nissen. Verplicht donker meubilair, in contrast met de algehele afwerking.

Kleurbereik

Ontwerpers raden het gebruik van de volgende ideeën aan:

 • De slaapkamer-woonkamer is ingericht in pastelkleuren. Ze zullen het gewenste comfort en gezelligheid creëren. Deze kleuren zijn geschikt voor decoratie van de rustruimte en de ruimte waar u gasten kunt ontvangen.
 • Vermijd heldere, zure kleuren. Ze zullen de integriteit van het project vernietigen, dissonantie introduceren en visueel de ruimte verkleinen.
 • Gestippelde heldere accessoires en designelementen zijn welkom. Het modulaire beeld past goed in het rustige ontwerp, een prachtige optie - rijke kleurengordijnen.
 • Het spel van contrasten in zonering zal de nodige accenten creëren en het gebied in twee functionele delen verdelen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om te onthouden over de eenheid van stijl en niet om verschillende richtingen te mengen.
 • De meest geschikte kleuren: beige, wit, cacao, ivoor, eierschaal, lavendel, perzik, stoffige roos.

gegevens

Accessoires en meubels voor een kleine kamer moeten functioneel zijn en weinig - alleen dat wat echt nodig is voor het slapen en de woonkamer. Minimalisme geeft de kamer meer licht en ruimte.

Ontwerpers adviseren om een ​​aantal vereiste items aan te schaffen:

 • Het bed. Het moet zorgvuldig worden gekocht, na de ontwikkeling van het ontwerp van de kamer. De grootte hangt af van de behoeften: het paar zal een tweepersoonsbed nodig hebben, in andere gevallen is een eenpersoonsbed voldoende.
 • Nachtkastjes - een zeer belangrijk onderdeel van het bed. Het zijn lampen en andere noodzakelijke dingen.
 • Sofa of fauteuils - deze items markeren het woongedeelte. Ze moeten compact zijn, zodat ze niet veel ruimte innemen.
 • Salontafel. Het is beter om een ​​kleine ronde of rechthoekige te kiezen.
 • TV. Zeer goed, als het aan de muur is - zo wordt ruimte bespaard op een extra tafel of standaard.
 • Hangende planken zullen ook de ruimte vrijmaken.
 • De spiegel wordt geïnstalleerd in het slaapgedeelte - in de buurt van de plaats waar de kleding wordt gevouwen.
 • Accessoires - schilderijen, panelen, andere decoratieve items. Ze zouden een beetje moeten zijn, alleen maar om de nadruk te leggen op het ontwerp van de kamer.

Wat betreft verlichting - hoe meer licht, de kleine kamer lijkt ruimer en comfortabeler te zijn. Spots zijn geschikt voor plafonds, een enkele vloerlamp op de vloer is genoeg in de woonkamer en lampen naast het bed.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer