Slaapkamer interieur ideeën met bakstenen muur

Decoratieve bakstenen muur in de kamer is een moderne ontwerpoplossing. Het is een originele en gedenkwaardige decoratie van de kamer. Als u geïnteresseerd bent in ideeën voor het ontwerpen van een slaapkamer met een bakstenen muur, leest u dit artikel.

Welke kamers zijn geschikt voor?

Het verfraaien van een slaapkamer met een bakstenen muur is geschikt voor kamers van alle formaten en indelingen. Het maakt niet uit het natuurlijke licht van de slaapkamer.

Als we het hebben over een grote kamer, kan het metselwerk de hele kamer regelen. Als de oppervlakte van de slaapkamer klein is en niet meer is dan 15 vierkante meter. m, het is beter om een ​​muur te gebruiken - of zelfs een deel ervan. Dit kan bijvoorbeeld een strook over het hoofdeinde van het bed zijn. Als de kamer lage plafonds heeft, helpt een dergelijke verticale lijn om het plafond visueel op te tillen.

Als de slaapkamer aan de noordkant ligt of om andere redenen schemerig verlicht is, moet u het lichtontwerp van dit decorelement gebruiken - u kunt bijvoorbeeld het oppervlak wit schilderen.

Als de ruimte grote ramen heeft, is het metselwerk een geschikte oplossing. Dit kunnen een of meerdere muren zijn. Meestal is een bakstenen muur versierd met kamers die zijn ingericht in een loft-stijl. Want het wordt gewoon gekenmerkt door grote ramen.

Welke stijl moet je uitgeven?

Metselwerk als decoratief element is een karakteristiek kenmerk van interieurs in de stijl van een loft. Hij kwam uit Amerika. Aan het begin van de vorige eeuw was er een massale omschakeling van niet-residentiële gebouwen naar residentiële gebouwen. Meestal waren dit zolders. Vertaling van het woord "loft" - "loft".

Loft heeft zijn eigen kenmerken:

 • bakstenen muren;
 • actief gebruik van hout, beton en metaal voor decoratie;
 • pijpen, ventilatie, plafondbalken en andere soortgelijke elementen;
 • geen gordijnen;
 • houten of betonnen vloer;
 • lampen zonder lampenkappen op lange kabels;
 • groot deel van de kamer.

Omdat dergelijke woningen werden gekocht door arme mensen, hadden ze nauwelijks de mogelijkheid om nieuw meubilair te kopen.Voor decoratie kamers gebruikt verschillende meubels. Op dit moment is het ook mogelijk om meubels van verschillende stijlen en tijdperken te gebruiken.

Zoals eerder vermeld, is het typisch voor een loft om geen gordijnen te gebruiken, dus het is goed geschikt voor kleine slaapkamers. Dit komt door het feit dat u ruimte kunt besparen en de vensterbank kunt gebruiken als nachtkastje of kaptafel. Bovendien ademen gordijnen in kleine ruimtes visueel veel ruimte. Het maken van een ontwerp waarmee u het zonder kunt doen, is zeer nuttig.

Met modern design kunt u verschillende stijlen in één ruimte gebruiken.

Vaak gebruikte een aantal karakteristieke elementen uit verschillende stijlen. Metselwerk kan worden betreden in het interieur in neoclassicisme, minimalisme, Scandinavische stijl, art deco - of zelfs in Amerikaanse en koloniale stijlen.

Het ontwerp van de koppeling zelf is ook afhankelijk van de gekozen stijl. Het kan gemaakt zijn van een platte monochromatische baksteen en lijkt op de buitenkant van een huis. Een dergelijke techniek wordt het vaakst gebruikt in hightech, art deco, minimalisme, chebbi-chic, Amerikaans of koloniaal interieur.

Kunnen worden geïmiteerd als oude metselwerk binnenmuren met bakstenen van verschillende groottes, kleuren en plaatsen die afbladderen. Deze aanleg is typisch voor een loft, maar kan ook worden gebruikt voor eco-, Scandinavische en andere stijlen.

Kleur oplossingen

Indien gewenst kan de steen in elke gewenste kleur worden geschilderd, maar meestal worden natuurlijke kleuren gebruikt - van oranje tot donkerbruin.

Vaak vind je het ontwerp in grijstinten - van ascy tot grafiet. Dit geldt met name voor ontwerpen in hightech of techno, omdat ze veel metaal en glanzende oppervlakken gebruiken. Natuurlijke steenkleur is meer geschikt voor een kamer met meubels en een houten bekleding.

Zoals reeds vermeld, hangt de keuze van de baksteenkleur of verf af van het algehele ontwerp. Als er in de slaapkamer houten meubels zijn, kun je een steen kiezen die overeenkomt met de toon van een dergelijk oppervlak. In dit geval moet echter rekening worden gehouden met de grootte van de kamer. Als het klein is en het meubilair donker is, kan een muur van dezelfde kleur de visuele waarneming van het interieur aantasten.

Het is beter om zowel muren als stenen in één lichte kleur te schilderen.

De reliëfstructuur is in dit geval een opvallend element in het decor.

Een witte bakstenen muur ziet er heel interessant uit. Meestal is het te zien in kleine kamers in felle kleuren. In de regel zijn dit kamers in loft-stijl, minimalistisch of in Scandinavische stijl.

De nabootsing van schilferende pleister of verf ziet er origineel uit. Deze techniek kan worden gebruikt voor interieurs in de stijl van Chebbi-chic en in andere geschikte gevallen.

materialen

Voor metselwerk kunt u een echte baksteen gebruiken om preciezer te zijn: de zaagsnede. In dit geval is het echter noodzakelijk om deskundigen te raadplegen, omdat een dergelijke bekleding de muur zwaarder zal maken en het ontwerp van het hele huis nadelig kan beïnvloeden.

Voor het maken van decoratief metselwerk op de markt van afwerkingsmaterialen is er nu een vrij grote selectie:

 • flexibele tegel "onder de steen" is eenvoudig te installeren en heeft een rijk kleurenpalet;
 • hard gips tegels - een van de meest betaalbare materialen;
 • cementtegel - een ruime keuze aan texturen en kleuren;
 • de baksteentegel uit klei heeft hoge operationele indicatoren en verschilt in vrij hoge prijs;
 • PVC- en MDF-panelen hebben een verscheidenheid aan kleuren en texturen, en stellen u ook in staat snel en gemakkelijk een groot gebied in te kleden;
 • Glasvezelcementpanelen zijn duurzamer dan PVC en MDF, dus worden ze zelfs voor buitenafwerking gebruikt.

decoratie

Het decor (en de kleur) is afhankelijk van het algehele ontwerp van de slaapkamer, evenals de grootte.

Voor kleine ruimtes tot 10-12 vierkante meter. m bakstenen muur zelf wordt al een element van decor. Als u fel bedrukt textiel gebruikt voor het bed en de originele lamp of een vaas op het nachtkastje, is het mogelijk dat er geen extra items nodig zijn. Als je de muur toch met iets wilt versieren, zullen kleine posters of decoratieve spiegels goed werken.

Als de slaapkamer een oppervlakte heeft van 12-18 vierkante meter. m, u kunt een groot paneel of veel verschillende posters of schilderijen met grote afbeeldingen ophangen. Schappen met decoratieve dozen, kaarsen in kandelaars of objecten met verschillende geometrische vormen (bal, kubus en andere) zijn ook geschikt. Een interessante oplossing zijn niches met verlichting of schilderen op de muur zelf.

Heel vaak wordt decoratief licht gebruikt om metselwerk te versieren. Meestal is het een lamp met een ongewone luifel of lampenkap, opgehangen aan lange kabels en speelt hij de rol van bedverlichting.Bovendien kan het licht lineair zijn en de muur van bovenaf of aan het hoofdeinde van het bed verlichten.

Als we meer in detail stilstaan ​​bij de ontwerpstijlen, dan kunnen we zeggen dat posters met afbeeldingen van de stad, mensen, transport, industriële gebouwen en structuren, bruggen en andere stedelijke motieven kenmerkend zijn voor het hok. Spots die aan het plafond hangen op een metalen rail worden vaak gebruikt als verlichtingstoestellen.

Voor een art deco-slaapkamer zullen decoratieve spiegels een karakteristiek element zijn. Het kan een ornament zijn uit fragmenten van een rechthoekige, vierkante of romboïde vorm. Je kunt kristallen lampen en een spiegel oppikken in een prachtig opengewerkte lijst in de rococo of barokstijl.

Voor meer traditionele en klassieke interieurs zijn schilderijen in houten lijsten en wandlampen in de Engelse stijl goed genoeg.

Ideeën in het interieur

Het moet beginnen met een ongewoon interieur in Amerikaanse stijl. Het metselwerk kon dankzij het monochrome kleurenschema, waarin grijs de boventoon voert, in het traditionele interieur passen. Daarnaast hebben witte accenten en glazen nachtkastjes, die niet opvallen, hierbij geholpen.

Het volgende ontwerp is een ander interessant voorbeeld van een combinatie van dingen die ver van elkaar verwijderd zijn. De bakstenen muur past harmonieus in het interieur in een koloniale stijl, aangezien terracotta een van de karakteristieke kleuren is.

Uiteindelijk is het de moeite waard om stil te staan ​​bij het minimalistische interieur, waarin de steen een vrij gezellige sfeer creëert - vanwege het rode kleurenschema. Het overwicht van witte en beige kleuren onderbreekt de rijke kleur van bakstenen en creëert een gevoel van ruimte. Zwarte accenten worden gebruikt om het ontwerp af te maken.

Zie de volgende video voor nog mooiere slaapkamerinterieurs met een bakstenen muur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer