Slaapkamer in de stijl van "Loft"

Industrieel - stedelijke stijl is een atmosfeer die wordt gekenmerkt door een overvloed aan vrije ruimte en de aanwezigheid van industriële elementen. In de regel heeft een dergelijke stilistische richting de voorkeur van mensen van buitengewone en creatieve aard. Het omvat een loft (zolder, Engels), gekenmerkt door gedurfde combinaties van schijnbaar absoluut incompatibele elementen.

Het werd geboren aan het begin van de 20e eeuw in de industriële wijkzones van New York. De reden voor het verschijnen van zo'n ongewoon interieurbeeld was een banale crisis. In de jaren 40 bevonden de ondernemingen zich in de stad, bovendien bevond de overweldigende massa zich bijna in het midden van de districten. Zodra de grondprijs steeg, kon de eigenaar niets meer doen zodra hij zijn productie naar de buitenwijken van de stad verhuisde.Het pand van de werkplaatsen en fabrieken bleef leeg.

De prijzen voor dergelijke enorme gebouwen waren minimaal vergeleken met woningen in die tijd, die hun klanten aantrokken. Het waren voornamelijk mensen van de kunst en degenen die niet bang waren voor het nieuwe en de veranderingen bijhielden. In dergelijke plaatsen, georganiseerde workshops, tentoonstellingen, locaties voor repetities, kantoren.

Later begonnen ze uit te rusten en te logeren. Het is begrijpelijk, want in zo'n enorm gebouw was er veel ruimte, alleen panoramische ramen alleen zijn de moeite waard, en het hoofd kan draaien vanaf de hoogte van de plafonds. "Na een vleugje van de verlaten industrialisatie geproefd te hebben, gaven veel kenners van schoonheid veel geld om zichzelf zo'n cool voorproefje te geven. Het resultaat is duidelijk - magazijnen, verlaten fabrieken en atelierruimtes zijn luxe appartementen geworden, met hun eigen unieke charme.

Europeanen volgden het voorbeeld van de Verenigde Staten, en na een tijdje werden hier ook de aantrekkelijkheid en buitengewone verfijning van het hok gezien. Zolderdecoratie is niet alleen van toepassing op de hele leefruimte, maar ook op individuele kamers.Bekijk de voorbeelden van slaapkamers in deze populaire stijl.

8 foto

Speciale functies

De moderne slaapkamer, ingericht in een industriële stijl, moet bovenal comfortabel zijn om te verblijven en comfortabel om te slapen, ondanks enige nalatigheid, die inherent is aan de extravagante stijl van het hok. Vergeet niet dat de functie zich manifesteert in de vrijheid van ruimte, zonder dove muren en enorme scheidingswanden. Lucht, natuurlijk licht en ruimte - de grondbeginselen van een dergelijk interieur.

Het is relatief niet moeilijk om een ​​sfeervolle stijl te creëren, het is genoeg om een ​​aantal opmerkelijke accenten in de ruimte aan te brengen:

 • muren van baksteen, cement, steen. Misschien is het een echte, ruwe muur of vergelijkbaar materiaal voor decoratie. De bottom line is om het meest geloofwaardige en kleurrijk te maken. Behang onder het metselwerk zou natuurlijk niet geschikt zijn;
 • open communicatie (leidingen, draden). De algemeen aanvaarde opvatting dat alles in de kist en in de muren moet worden verborgen, is hier niet relevant: alles in zicht, tentoongesteld, zonder enige beperking;
 • niet afgedekte elementen van de structuur (balken, steunen zien er vrij organisch uit en brengen de dynamiek en de geest van het avonturisme naar de ruimte;
 • hoge plafonds een gevoel van gemak en vlucht geven;
 • trap - een typische vertegenwoordiger van industriële gebieden, vooral als de stijl ervan in een ruwe, onverwerkte vorm wordt gepresenteerd;
 • grote ramen, geen gordijnen en gordijnen. De lichttoestand moet in elk geval worden gemaximaliseerd en het natuurlijke licht voor de loft moet zo absoluut mogelijk zijn;
 • lichte kleuren. De absorptie van ruimte is hier niet van toepassing, ondanks de overvloed aan vierkante meters. Door de lichte afwerking lijkt het alsof de kamer nog groter is dan in werkelijkheid meerdere keren;
 • verwarmingsapparaten (kachels, vuurhaarden, open haarden) dragen niet alleen de stijllading, maar bieden de kamer ook warmte en comfort.
8 foto

Al deze ogenschijnlijke eenvoud en lage prijzen, die inherent zijn aan industriële stijl, zijn helemaal niet. Loft is een van de duurste interieuroplossingen. Uiteraard moeten moderne technologieën een aanvulling vormen op creatief ontwerp, dat overigens geen aandacht zou moeten trekken. Ze zijn overeengekomen om onopgemerkt te blijven en uitsluitend hun functies te vervullen, zonder onnodige interesse in hun "persoon".De verweving van moderniteit en moderniteit met authentieke elementen is de top van modern design.

afmeting

Dimensie is natuurlijk belangrijk bij het ontwerpen van een ruimte in zo'n gewaagde stijl, zoals een loft. Hij houdt immers van ruimte en vrijheid en tolereert de absorptie van de omringende ruimte niet. Er zijn echter geen onuitvoerbare taken. De gebieden met appartementen in Sovjetgebouwen en de moderne woningvoorraad in grotere mate, zullen niet veel betekenen voor dwalen. In dergelijke gevallen komen fantasie en de geest van experiment te hulp.

7 foto

Een kleine slaapkamer van 16 vierkante meter is redelijk realistisch om uit te rusten, rekening houdend met de eigenaardigheden van de loftstijl. Het is raadzaam om een ​​meubeltransformator te gebruiken. Vanwege de echt magische eigenschappen van dit meubilair zal de ruimte niet bezaaid zijn met onnodige attributen, waardoor het bruikbare gebied wordt vergroot.

Eigenaren van kleine slaapkamers met slechts 12 vierkante meter hebben een beetje meer moeite. m, maar hier kun je de volledige industrialisatie van vervlogen tijden bereiken. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle elementen van stijl in één ruimte te realiseren, een paar voor de hand liggende accenten zullen voldoende zijn.

Layout en ontwerp

Om volledig in het hok ondergedompeld te kunnen worden, is het noodzakelijk om het interieur van de kamer goed te plannen en op de juiste manier in te richten. Er zijn veel nuances die het overwegen waard zijn bij het toepassen van een stijloplossing. Laten we eens kijken naar de soorten bedden.

vliering

De zolderkamer is nogal ongebruikelijk vanwege de structuur van het dak en toch oneindig aantrekkelijk en gezellig. Liefhebbers van dergelijke exterieurs, zullen we praten over alle voordelen en mogelijke nadelen van een slaapkamer op de zolder. De positieve aspecten omvatten:

 • afmetingen van de ruimte onder het dak. In de regel is er voldoende ruimte, zodat u extra functionele elementen kunt installeren. Bijvoorbeeld een toilet of een badkamer - als de ruimte dit toelaat, kun je ze combineren en een complete badkamer maken. Als je van privacy houdt - de bibliotheek, is het kantoor een geweldige oplossing. Je kunt ook ruimte maken voor een kleedkamer of een kleine fitnessruimte. Liefhebbers van bloemen en planten kunnen worden geadviseerd om een ​​serre of een wintertuin te breken;
 • maximale lichtstroom. Het gebruik van een groot aantal vensters of een paar (van indrukwekkende grootte) zal de slaapkamer perfect verlichten;
 • toename van bruikbare oppervlakte. De locatie van de slaapkamer op de zolder voegt vrije ruimte toe in het appartement of huis;
 • dak vorm. Er zijn verschillende vormen van daken, en elk van hen zal helpen met de visuele verdeling van zones.

De nadelen zijn:

 • beperking in de keuze van afgewerkte meubels. In de meeste gevallen wordt het meubilair op individuele bestellingen gemaakt, zodat het op harmonieuze wijze wordt gecombineerd met het ontwerp en de vorm van het dak. Maar er zijn ook kant-en-klare modellen te vinden, maar dit gebeurt niet vaak;
 • zal moeten aanpassen. Het is onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om de indeling van de zolderkamer aanzienlijk te veranderen. De vorm van het dak bepaalt de hoofdrichting van de lay-out;
 • extra verwarming. Het leveren van hydro- en thermische isolatie is een garantie voor een comfortabel en veilig verblijf, maar dit vereist enige investeringen.

De structurele elementen van het dak zijn van bijzonder belang bij de planning van de slaapkamer. Beschouw de belangrijkste voorbeelden:

 • Schuurtje - een vrij algemene en ongecompliceerde optie met betrekking tot de indeling van het bed. Het bed kan in dit geval zowel aan het raam als aan de andere kant worden geplaatst. De locatie van de kleerkastgroep hangt af van de installatie van het bed.
 • Zadeldak - Een moeilijke en interessante optie. Opslagapparaten zullen moeten worden gefantaseerd, omdat standaard kasten hier niet passen. Maar met visuele bestemmingsplannen zullen er geen problemen optreden.
 • Dak met meerdere hellingen - ruimte voor decoratie en belichaming van gedurfde ideeën. Een beetje beuken, hoeken en hoeken maken, een paar decoratieve elementen maken - en het exclusieve interieur is klaar!
 • Hipped dak kunt u de kamer in twee volledige delen verdelen. U kunt kamers voor volwassenen en kinderen regelen of een werkplek organiseren.

vrouwen

Elke vrouw wil in haar een manifestatie van zichzelf zien, zowel in de details als in het algemeen. Loft is een vrij spontane stijl, die geschikt is voor mooie vrouwen. Het gemak en de soepelheid van de lijnen die inherent zijn aan de vrouwelijke natuur kunnen ook worden gepresenteerd door een extravagante, op het eerste gezicht, stijl. Luchtige meubels, lichte tinten en elegante lijnen bepalen meteen het delicate karakter van de eigenaar van deze kamer.

Heren

Als je erin zit, voel je de brutaliteit en het karakter van de eigenaar. Enorme accessoires, het overwicht van diepe, solide tinten van kleurenpalet. De kracht en kracht die op het punt staat uit het interieur te breken en alles om zich heen te absorberen - de loft doet als geen ander uitstekend werk met zijn taak.

Voor een tiener

Dorst naar avontuur en verlangen naar het onbekende is zo groot dat ik met mijn hoofd de onbekende wereld in wil duiken. Open nieuwe horizonten en duidelijk opvallen voor het hok is niet moeilijk. Eenmaal in deze kamer wil je hem niet meer verlaten, de geest van rebellie en enige nalatigheid zal perfect worden gecombineerd met jonge spontaniteit.

Zoning kamer

Zelfs als het bed geen duidelijke grenzen heeft en niet verborgen is op een afgelegen plek van een appartement of huis, is daar niets mis mee, het hok zal het slaapkamergedeelte privé maken en de eigenaars toestaan ​​om volledig te ontspannen in een ontspannen sfeer.

Kleur oplossingen

In eerste instantie lijkt het erop dat de prevalentie van koude kleuren het verblijf in de kamer ongemakkelijk maakt, maar dit is een sterke waanidee. Klassieke kleuren zijn:

 • betongrijs, in al zijn schakeringen;
 • terracotta - baksteen;
 • bruine tinten - de kleur van onbewerkt hout;
 • wit, een verscheidenheid aan spectra, van koken tot grijsachtig;
 • glans, meestal metaalachtig;
 • rood, van bruine tot heldere aardbei;
 • zwart.
7 foto

Loft, vanwege zijn uitzonderlijke herkenning, kan het zich veroorloven om het kleurenpalet te diversifiëren tot in het oneindige. Oude fabrieken zijn verleden tijd, wat betekent dat je niet kunt terugvallen op strikte naleving van basiskleuren. Het palet, dat in de stedelijke stijl kan zijn:

 • blauw;
 • groen;
 • purple;
 • geel;
 • lila;
 • en zelfs roze.

Natuurlijk moeten deze kleuren de ruimte niet absorberen, maar alleen uitstekende accenten.

Je eigen handen maken

Het is niet nodig om meesters uit te nodigen om een ​​interieur te maken op zolderstijl. Gewapend met eenvoudige hulpmiddelen en een paar tips, zult u in staat zijn om uw droom onafhankelijk te realiseren. Afwerking en reparatie kost niet veel tijd vanwege de eigenaardigheden van de stijl.

wanden

Als je een bakstenen muur hebt, heb je ongelooflijk veel geluk. Het is voldoende om het oppervlak schoon te maken van behang, plamuur en de designwanden zijn klaar. Hetzelfde geldt voor wanden van massief hout. Als het materiaal van de muren het niet mogelijk maakt om ze te "tonen", komen heel eenvoudige technieken ter hulp. Bijvoorbeeldmetselwerk kan worden gereconstrueerd uit gewoon pleistergips en vormen. Hiervoor hebt u de volgende materialen nodig:

 • gipspleister;
 • emmer voor mengen;
 • lamellen van hout met een dwarsdoorsnede van 10 * 10 mm;
 • niveau;
 • verstuiver;
 • vloeibare nagels;
 • 2 spatels van verschillende groottes;
 • schuurpapier;
 • primer;
 • een potlood;
 • verf en penselen.

Prestaties van het werk:

 • we bereiden muren voor (we verwijderen alles wat overbodig is);
 • we maken jumpers van latten van 6-7 cm lang;
 • lijm de geleiders met vloeibare nagels, priemmarkering van de locatie van de stenen;
 • bevochtigde muur werpt verdund gipspleister;
 • verwijder na 20-25 minuten de geleiders van de muur;
 • indien gewenst malen;
 • we sluiten naden met dezelfde pleister;
 • gegrond en geverfd.

plafond

De afwerking is een van de snelste en voordeligste werken. Evenals de muren, moet het plafond worden bevrijd van onnodige materialen van eerdere reparaties, waardoor alleen beton overblijft. Als het plafond scheuren of andere duidelijke gebreken vertoont, is het wenselijk om ze af te dichten met stopverf. U hoeft geen ideale staat te bereiken: de industriële stijl heeft immers geen onberispelijkheid nodig en heeft deze niet nodig.

Vervolgens kan het plafond met lichte verf worden geverfd.Als de hoogte het toelaat, kunt u kunstmatige balken van gipsplaat of voering aanbrengen.

windows

Enorme raamopeningen naar de vloer zullen perfect zijn, maar niet iedereen kan zich zo'n herontwikkeling veroorloven. Laten we daarom dit moment verslaan. Om meer licht te hebben, moet je gordijnen en gordijnen vergeten. Ze eten een kostbaar element in loftstijl - natuurlijk licht. Zonlicht is ontworpen om ruimte op te lossen.

Met moderne kunststofprofielen maak je de textuur van een raam onder een boom of versleten metaal, als je onder de indruk bent van meer houten lijsten. Nog een win-win-techniek om de ruimte in de kamer te vergroten - een contrast, vergeleken met de muren en het plafond, raam. De overheersing van grijze, zwarte en metallic tinten van gevels van gevels zal vooral in de kamer harmoniseren.

Meubilair en accessoires

Vintage en eenvoud - het motto van zowel meubels als accessoires. Stond er een oude kar in de garage rond? Van daaruit krijg je een geweldig nachtkastje of rek. Een kleine tafel nodig? Een paar pallets lost dit probleem volledig op. Bed, bank, bank, kast met open planken - dit alles kan gedaan worden met behulp van houten pallets.

Verlichting kan ook door uzelf worden gemaakt.Genoeg enkele lampjes in de cartridges zonder lampschermen. TDeze ongecompliceerde "peren" worden Addison-lampen genoemd. Je kunt dromen en lichten maken van waterleidingen. Om je interieur de sfeer te geven, hang je foto's of posters op, die je trouwens zelf kunt tekenen.

Het is belangrijk om te onthouden dat alles met mate moet zijn!

8 foto

Interieurontwerpideeën voor echte appartementen

Beelden in loftstijl zijn veelzijdig en verbazen met hun diversiteit. Een rijk palet aan kleuren, verschillende accessoires zullen het interieur van de kamer kunnen veranderen.

Interieurideeën kunnen licht zijn en kunnen worden ondergedompeld in iets onverkend en spannends. Het maakt niet uit hoe loft zich manifesteerde, het veroorzaakt altijd enige opwinding en mysterie.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer